Keresés

Részletes keresés

Szetka Creative Commons License 2009.07.01 0 0 2451

Átruházható-e az Üdülési Csekk?

Nem. Csak az használhatja fel, akinek a nevére kiállították. Az Üdülési Csekk más nevére történő átadására nincs mód. A csekk tulajdonosa azonban kifizetheti a társaságában lévő személyek által igénybe vett szolgáltatásokat is.

Előzmény: Goendoer Tapir (2449)
Greylupus Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2450

Anno én Kenyában hallottam ezt egy unatkozó, egész szezont kinn töltő "vállalkozó" feleségtől.

"Szafari? Jaj, az olyan unalmas.. csak a por  van és állatok.."

:)

Szintén Kenya még 1996-ból. A vacsora kezdetét mindig dobszolóval jelezték. A magyar csoport mindig ott tolongott már a bejáratnál és a dobszolóra beözönlött mindenki.

A pincér (akivel jóban voltunk), megjegyezte, hogy ő még ilyet nem látott. A többi náció vendégei szépen lassan lejönnek, vacsoráznak, elmennek. A magyarok meg ott toporognak a bejárat előtt, jön a dobszoló, beözönlik mindenki, lerabol mindent, mint a sáskák és kb 20 perc alatt végez a vacsorával..

Plusz amikor a reggeli gyümölcsléautomata előtt állt a sor, néztük, hogy miért.. Kedves honfitársunk 2 db 2 literes flakont töltött tele gyümölcslével, hogy legyen napközben mit innia..

Nem égett az arcunk egy picit sem..

Előzmény: MiJu (2402)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2449
üdülési csekket nem csak az használhatja fel, akinek a nevére kiváltották?
Előzmény: Törölt nick (2447)
szedmák bakter Creative Commons License 2009.06.30 0 0 2448

Tunézia, múlt hét.

Új csoport érkezik, én is ott toporgok, mert beszélni akarok az idegenvezetővel.

Mellettem 150 kilós hidrogénfejű szépség ordít torka szakadtából, tengerre néző szobát reklamálva. (Magamban már itt röhögtem, mert tudtam, hogy minden este 2-ig üvölt a zene a tengerre néző szobák előtt, én áldottam a sorsot, hogy a mienk az utcára nézett:-) Pár perc hangoskodás után valaki csendesen megkérdezte tőle, hogy fizetett-e érte külön,ahogy le volt írva. Jaaa,azt ő nem tudta...

bopat Creative Commons License 2009.06.12 0 0 2446
Japánnal igen, kínaival nem nagyon, bár a japánokat ki lehet bírni...
Előzmény: Jordi Catalá (2444)
minimal Creative Commons License 2009.06.12 0 0 2445

En ketszer utaztam oda, de egyszer se voltam ott. :o)

Csak merulni voltam, es Hurghada-bol indultunk. Egy ocska szemettelep az egesz vasbeton szallodakkal. A viz viszonylag szep, de az a hely akkor is elegge alja. Nyilvan vannak Egyiptomnak erdekes reszei is, csak oda nem utaznak az ilyen egyszeru igenyu emberek.

Előzmény: bopat (2441)
Jordi Catalá Creative Commons License 2009.06.12 0 0 2444
Kinait meg plane.
Előzmény: falang (2443)
falang Creative Commons License 2009.06.11 0 0 2443
Akkor biztosan nem talalkoztal meg Japan turistakkal...
Előzmény: bopat (2442)
bopat Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2442
A tolakodás tipikus K Európai tulajdonság, sajnos. Ezt kimondottam rühellem...
Előzmény: sans souci (2440)
bopat Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2441
Soha nem voltam Egyiptomban, így nem tudok ehhez hozzászólni, bár tényleg mindenki odamegy, boldog boldogtalan... többek közt apósom is aki évent 2x megy oda, de ő csak azért mert olcsó... mondjuk é megenné a saját .... is.
Előzmény: minimal (2438)
sans souci Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2440

Madrid repülőtér, két órával a gép indulása előtt.

Kígyózó sor már a pultok kinyitása előtt, majd kettőnél elkezdik kiadni a beszállókártyákat. A sorban szinte csak magyarok, mindenki kicsit meglepődve a szokatlanul hosszú sor miatt, de türelmesen várakozik. Mögöttünk középkorú házaspár, már össze-össze mosolygunk, a metrón is együtt jöttünk, s azóta végig együtt. Egyszer csak nem ők állnak mögöttünk, hanem egy négytagú, idősebb baráti társaság, sok csomaggal, trollikon bőröndökkel, két házaspár, hangosan méltatlankodva a helyzeten. Következő snitt: anyukám diszkréten figyelmeztet, hogy az egyik asszony a trollival hogy került már elénk? Majd a férje is természetesen melléállt. Innen kicsit kényelmetlenebb volt a társalgás a másik házaspárral a fejünk fölött, így a másik pár hölgytagja mellettük sétálgatva lassan besorolta magát az ügyesen előző barátnője mellé, tovább méltatlankodva a hosszú várakozás miatt. Aztán elkezdte hiányolni azt a tesze-tosza férjét, mert hogy lehet az, hogy az a béna meg így lemaradt?! Mire a barátnője csititgatta, hogy valójában ő áll előbbre, mint illene, de ez nem hatotta meg a nagysasszonyt, rá is ripakodott az urára, hogy zárkózzon fel, mert ők úgyis csak együtt tudnak becsekkolni, mert nála van az internetes foglalási kód, lobogtatta a dossziéját. De, erre már beértünk a szalagterelők közé, s a lábam meg a korlát között nem bírta áttolni a trollit, nem is értem miért nem tolta át rajta...inkább leszedte a cuccokat, majd elkezdett oldalazva nyomulni, de nekem ekkor már nemigen akarózott odébbállnom, vártam a megoldási módszert, hát nem kellett sokáig, mert a bőröndök nehezek voltak: "Kisasszony, nem akarok tolakodónak látszani, de mivel nekünk együtt kellene maradnunk, ön elé kellene állnom." Mondom, hogy de, eléggé tolakodónak látszik, és sajnos nemcsak ő, hanem az egész társasága, mert utánunk érkeztek...nem mintha ezen múlna bármi is, mert helyjegy nem lesz a Wizzgépre, de azért ha már itt tartunk, azért mégis...az újra mögénk került középkorú házaspár is ekkor már felemelte a hangját, de a másik három ügyesebben igyekvő nem sietett a szerencsétlen segítségére, hátra sem néztek, nyugtatgatták magukat, hogy ők soha nem szoktak tolakodni, nem is értik, hogyan történt ez....de a sarokba szorított férfi megmagyarázta: ő engem eddig észre sem vett, ne is haragudjak, talán kibírom, hogy most magam elé kell engednem.

Goendoer Tapir Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2439
biztos azért fogytak ilyen sokat, mert rettentő sokat kellett gyalogolni a vízpartra, és ugye oda-vissza az már 30 perc!!!

Mexikóban 30 perc volt a szoba-tengerpart viszonylat, közben idegesítő pávák meg gyöngytyúkok jöttek-mentek, és még egy mangroves részen is át kellett haladni, hát komolyan mondom.... még szerencse, hogy ingyé' kaptam és csak két éjszakát kellett itt nyomorognom, így aztán nem vágtam fel....
Előzmény: minimal (2438)
minimal Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2438

Vegulis igaza van, de az egesz kep megiscsak vicces a napi programmal, meghogy meg a korallok is kovek voltak. :o)

Mondjuk az is benne van, hogy Hurghada a legalja helyek koze tartozik. Aki rendszeresen oda utazik...

Előzmény: bopat (2437)
bopat Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2437
Hát ez inkább szomorú, mint vicces ...
Előzmény: minimal (2436)
minimal Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2436
bopat Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2435
Ja félreértetted, én nem Görögországban dolgoztam velük, még sosem jártam ott, hanem hajókon a Karib tengeren....
Előzmény: Jacques de Molay (2434)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2434
Az lehet. Bár én imádom a görög szigeteket, eszembe nem jutna ott dolgozni, rögtön átmennének rabszolgatartóba, szerintem. Többen meséltek ilyen irányú tapasztalataikról.
Előzmény: bopat (2433)
bopat Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2433
Utóbbi...
Előzmény: Jacques de Molay (2432)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.29 0 0 2432
Értem, de mégis, mi? Loptak? Nem jellemző. Szemetek voltak?
Előzmény: bopat (2431)
bopat Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2431
Megírtam a hosszú választ, erre elveszett... No röviden dolgoztam velük hajókon, és mit ne mondjak, nem lopták be magukat a szívembe...
Előzmény: Jacques de Molay (2429)
minimal Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2430
Kreta nekem szep emlek, gyerekkoromban azzal teljesult be ket alom: a repules, es a "palm beach". :o)
Előzmény: Jacques de Molay (2429)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2429
Hűű, személyes problémád van a görögökkel? Miféle (már ha nem vagyok túl indiszkrét)? Egyébként a krétaiak nagyon hasonlítanak a székelyekre, és Kréta is Görögország Székelyföldje, ha szabad ilyen képzavarral élnem, persze, az ember viseltessen picit fenntartásokkal, és élvezze ki maximálisan a helyzetet.

Hogy mi alapján döntenek? Látszólag olcsó legyen és hogy süssön a nap végig, nagyjából ebben összefoglalható egy átlag magyar kívánsága, és ennek Sarti, de méginkább Paralia tökéletes. Addig már nem jutnak el, hogy végül elköltenek annyit, mint én repülővel és autóbérléssel Krétán (mert pl. az autó, a kaja és a szállás nevetségesen olcsó arrafele).
Előzmény: bopat (2428)
bopat Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2428
Tőled korrekt választ kaptam, ha mennék Görögországba, tuti hallgatnék rád.
Node nekem személyes problémáim vannak a görögökkel, így nem valószínű hogy egyhamar odamegyek, bár a feleségem, aki nagyon jól beszél görögül, állandóan nyaggat hogy ott nyaraljunk. Szerencsére mindig van jobb úticél...
Kíváncsi vagyok azokra az okokra, ami alapján az emberek döntenek a nyaralásukról...főleg Sarti esetében.
Előzmény: Jacques de Molay (2426)
Laikus Testvér Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2427
Elhangzott kérdés: Görögországban lehet kapni szappant?

Nem biztos, hogy hülyeség megkérdezni az alapvető dolgokat.

Pl. Görögországban (gyakorlatilag) nem lehet kapni tejfölt!

Jó, tudom, hogy ez nem létfontosságú se a rántotthúshoz, se a pörkölthöz :-)))
Előzmény: Szaganaki (2408)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2426
Bocs, aszittem komoly :-) Nyugi, jönnek holnap az okosok, és lesz haddelhadd.
Előzmény: bopat (2425)
bopat Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2425
Hehe nem tőled vártam a választ ....
Előzmény: Jacques de Molay (2423)
bopat Creative Commons License 2009.05.25 0 0 2424
Feltettem pár naiv kérdést, kíváncsi vagyok mit reagálnak, mennyire fogják dícsérni...
Előzmény: Jacques de Molay (2423)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2423
KEZDŐDIK!!!!

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=90529762&t=9040986

(Sarti topik, egyébként)
bopat Creative Commons License 2009.04.22 0 0 2422
1. hozzászólása és már szemetel...
Előzmény: Jacques de Molay (2421)
Jacques de Molay Creative Commons License 2009.04.17 0 0 2421
ne szpemmelj
Előzmény: NODOUBTCAR (2420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!