Spar: fagyasztott fűszeres burgonyacsíkok mélyhűtőben. Lehet, h főzésre van, de én olajban kisütöttem. Nehezen. A csíkok közepe mintha nem sült volna át. (Kérlek, ne mondjátok, hogíy így veszélyes volt megenni.) Kösz.
A Szamos marcipánnál lehet kapni Százszorszépet. És ismeritek, emlékeztek az Extra barna dobozos csokira? Számomra az a legjobb. Az is kapható a Szamosnál.
nincs is annál jobb, amikor zsákbamacskát találsz a saját fagyasztódban :)
én sokszor nem írok rá semmit, aztán legtöbbször kitalálom, mi is van benne (vagy emlékszem rá)
nálunk elég sok gyümölcs van eltéve (saját kert van), azokat zacskós macskakaja papírdobozában szoktam betenni, úgy, hogy egy papírdobozban 4*0,5 kg meggy van pl. külön zacskókban - így "kockás" marad, és később is át lehet rendezni
Én abba csomagolok, ami nekem éppen célszerü, igen sokat alu foliába. Dobozba kizárólag készételt teszek. Sajnos itthon nem kapható, lehet, hogy már kint se, olyan alufolia dobozok, amiket simán ki lehetett használta után dobni. A tetejük kemény papír volt, amire kiválóan lehetett írni. Sulyt, dátumot stb. soha semmire nem írok, csak a tényt, hogy pl. disznószüz vagy marhafelsál stb. Soha nem voltam főfoglalkozásu háztartásbeli, ergo nem volt pocsékolásra való időm soha.
Sajnos igazi belga csokoládét, ma már itthon nem lehet kapni. 2 éve voltunk Belgiumban, az egy mennybe menetel csoki téren. Küllönben meg kitartok Svájc mellett.
Mélyhű6tő tipusától függ, de mindnél célszerű mindent szögletes átlátszóba, külön dobozolni, és föliratozni: Termék, súly, bepakolási időpont. Zacskók csak erősebb-átlátszó, visszazárható legyen.
Ezek nem tűrik a jegesen földhöz vagdosást, sem a melegítést. Mikrózást forrósodásig tűrik, azaz csak kiolvasztásra jó, bár 3-5 perc után a konyhaasztalon is rendes tálba borítható tartalmuk.
Nálunk többnyire ilyenek vannak, jól lehet velük a hűtőkben legózni... :o)
Nem, egészen más. 1. a meggyes krémmel töltött táblás csoki /szeletben is létezik, és nem csak a Stühmer... 2. a konyakos meggy http://www.gerbeaud.org/html/tortenet.html bonbon féleség.
Valóban, az egyik legjobb bonbon a "Százszorszép". Nekem sokkal izgalmasabb volt mindenkor, mint a "Belga" csokis-mogyorós bonbonok.
Természetesen.meg Gerbeaud Kuglert stb. no meg Toblert. De az már nagyon régen volt. Nem tudom milyen volt akkoriban a minőségi különbség, most már nagyon érzem. Tejcsokoládét svájciban se eszem meg.
Azt nem ismerem. Az elmúlt 50 évben leginkább svájci csokoládét ettem, néha még belgát is. A többi nem is érdekel. A svájci csoki üzletben törzsvásárló vagyok. A lányok már messziről integetnek, ha érkezett valamelyik kedvencem:-)
De az, most ujra gyartjak par eve, hosszu kihagyas utan. Szaloncukrot kostoltam, nagyon finom! Talan emlekszel a Szazszorszep desszertre anno. Most azt is ok csinaljak.
Nemtom, mennyi láccik belőle, de lassul, pánikolni nem kell, de ahun sűrűbb az új megbetegedés, ott célszerű kerülni a sokadalmat.A kiszállítások elméletileg szigorúan ellenőrzöttek, tisztított csomagolások, eszközök, járgányok, és személyzet. (Nekik sem hiányzik a kórság, örülnek, hogy van melójuk...) Hozzánk a Tecsó jár 3hetentetente, csak a kapun belülre teszik a cucot. Azért annyit célszerű megtenni, hogy háziszappanos vízzel lemossuk a csomagolást, leöblítjük, -töröljük, és úgy pakoljuk a spájzba-hűtőbe!