egyébként novemberben jön az A38-ra az Easy Star All Star, na arra inkább kiköhögöm a 3 rugót.
Az Easy Star All-Stars New York egyik legkülönösebb reggae-együttese, amely ráadásul saját kiadóval is, az Easy Star Records-szal rendelkezik. Az együttes legkirívóbb sajátossága, hogy egyes kulcsfontosságú rocktörténeti lemezek dub-os, reggae-s feldolgozásait készíti el elképesztően eredeti módon.
Első, 2003-ban napvilágot látott lemezük a Pink Floyd klasszikus The Dark Side of the Moon feldolgozása volt, mely Dub Side of the Moon címmel jelent meg, majd másodikként a 2006-ban kiadott Radiodread feldolgozás, az OK Computer látott napvilágot. 2008-ban sajár szerzeményeiket adták ki, majd 2009-ben a The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című lemezének feldolgozását Easy Star's Lonely Hearts Dub Band címmel.
Erröl a lemezről nem is hallottam...igaz nem vagyok fun, de elég meghatározó zene volt a The Wall. Utána járok a dolognak és majd kiértékelem! :-) Szép az előadók listája, 2005-ös kiadás! De akkor a Return to the Dark Side of the Moon 2006 -ot is szemre kell vételezni!
Csak a YEESHKUL-os "homemovie" The Wall előadás van meg eredeti szereplőkkel.
végülis mindkettő nagyon bejön. de zeneileg a tribute lemezen még több dolog van, mint az eredetin. sok általam nagyon szeretett zenész működik közre, és beleviszi az előadásba saját stílusát.
Csomó ember simán csak nem szereti a női éneket... Én pl. a legjobb énekesnőket sem bírom elhallgatni egy órán keresztül. De azért az első fél órában el tud bűvölni egy Chaka Khan, vagy sorolhatnám.. :)
valóban, meg lehet, de ehh... én sosem szerettem, és inkább a frász kerülget tőle mondom, ha tehetem, skippelem néhány korai (még női ének nélküli) verziója viszont nagyon bejön! részemről kár, h nem egy ilyen lett a végleges...
Ez a great gig miert ilyen nagy szam? Hogy meg egy tribute zenekar is jatsza? Meg amugy is? En albumon mindig skippelem... Tudom, sokan oda vannak erte, de miert? Ez egy tipikus PF dal lenne???? (fenéket!)
Szeptember 27-én voltam a The Spirit koncerten, Debrecenben. Irtó jó volt, a keverés is egész elfogadható volt. Sajnos, mivel Roger-éket élőben már soha nem fogjuk hallani (minden bizonnyal legalábbis) ezért gondoltam, hogy elmegyek a koncira. Nem is csalódtam. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy az eredeti Floyd tagokkal kötött szerződésükben mennyi összeg szerepel a szerzői jogokkal kapcsolatosan:)
A lényeg a lényeg, hogy sehol sem találok a neten kritikát vagy beszámolót sem a debreceni sem a budapesti koncertről, pedig ami a leginkább érdekelt volna az a számok sorrendje, amiket játszottak. Csak nagyjából emlékszem a sorrendre. Debrecenben a "One of these days"-szel kezdtek, aztán jött a "Learning to fly", majd a "Time". A többi dal sorrendjére nem emlékszem.
Amiket még előadtak:
Run like hell
Wish you were here
Pigs (Three different ones)
Shine on your crazy diamonds
Hey you
The happies days of our lives
Another brick in the wall pt. 2
Echoes (nem végig)
Comfortably numb
Astronomy domine
The great gig in the sky
Money
Time
Us and them.
Lehet 1-2 dal kimaradt. Valaki nem tudja véletlenül a sorrendet? Vagy valaki nem vette fel az egész műsort esetleg mp3-ba?
az igaz, hogy ezen a lemezen nem a legjobb formájában énekel, de a zene az csúcs szerintem.
amúgy a kedvenc tribute lemezem a "Back Against The Wall". ha egy lakatlan szigetre csak egy cd-t vihetnék, akkor ez lenne a kiválasztott. nagyon apró betűvel merem csa leírni, hogy nekem még az eredetinél is jobban tetszik, pedig a The Wall-t tartom a könnyűzene csúcs-darabjának.
vagyis nem, hanem sokkal inkabb azt vártam volna hogy a Money-t és az Any Colour You Like-ot kicsit megszolozzák ahogy a Floyd is tette a 70-es években.
A másik meg hogy a koncert feelinget soha se szabad osszehasonlitani egy youtube videoval.
Én hallottam... Mármint a Dream Theater-féle Dark Side-ot. Tisztességesen elnyomják, de az íze a dolognak nem túl floydos. Pláne nem a LaBrie énekléséé...
Egy centet sem hagyott exfeleségeire a Pink Floyd zenésze
Nyilvánosságra hozták Rick Wright, a Pink Floyd egykori billentyűsének végrendeletét. Kiderült, hogy a férfi 24 millió fontot, vagyis 7 milliárd forintot hagyott hátra fiaira és testvéreire, három volt felesége azonban nem kap semmit. Egy hatmillió forintos buli is kilátásban van, a zenész ugyanis azt kérte, rendezzenek egy nagy partit a tiszteletére. ...
elfogulatlan vagyok, de az angolok nagyon jók voltak. az énekesek különösképpen, főleg a hölgyek. a szólóénekes urat jobbnak hallottam, mint a "mi fiunkat". :-)
Waters bácsival már nem. Viszont mégsem határolódom el Tőle, aki már 10 éve is volt koncertünkön :) (Bár mostanában ejnye-bejnye van, mert sosem látom ;)