Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hátha járt már így valaki közületek. Adott egy w209 270 cdi clk. Az autóval délután beálltam a garázsba. Másnap megyek, nyitnám a központit, semmi. Nézem, műszerfal full sötét. Kulcsal nyitom, motorháztető fel. Az akksi 3,5V töltöttségen áll! Az akksi több mint 2 éves. Olvastam, hogy ezeknél a CLK-nál van olyan probléma, hogy az előmelegítő "zárlatos" lesz és leszívja az akksit. Kérdés: járt már valaki így közületek? Ha igen, mi volt a gond és hogyan oldotta meg (mert ezek csak tippek)? Az akksi megtudja így adni magát, hogy semmi előjel? Ha az előmelegítő a gond, azt hogyan tudom leellenőrizni? Veszek új akksit és óránkét rámérek? Köszi ha segítetek 🙏🙏🙏
Érdeklődni szeretnék, hogy az észak-amerikai piacra gyártott CLK 550 (C209)-nek valóban nem túl megbízható a V8-as (M273) motorja? Valamint, hogy ehhez a típushoz van-e itthon alkatrész ellátottság? Jelenleg árulnak egy ilyen autót Németországban, és gondolkodtam a megvásárlásán. Vagy ha már ilyen kategóriában gondolkodik az ember, érdemesebb inkább egy CLK 500 (M113)-ban gondolkodni? Előre is köszönöm a segítő és hozzáértő válaszokat!
Jó napot segítséget szeretnék kérni,alany egy w202 c 180 meghalt benne a Fűtőmotort kicseréltük egy újra de sajnos így se működik lehetséges h tönkrement a kapcsoló?, vagy valami relé? A biztosítékok jók. Előre köszönöm a válaszokat.😃
Nem ertek a Mercikhez de ugy adodott hogy gyakorlatilag ingyen megkaphatom a foton lathatot motort es sebvaltot. Kerdesem az lenne hogy milyen motor ez es mihez valo illetve a kulso alapjan mennyire tekintheto hiheto az hogy nem femhulladek?
Köszönöm a válaszokat, holnap próbálok venni sárga szervófolyadékot.
Az intercoolerben szabad annyi olajnak lenni, hogy a hűtő csatlakozóinál kifújja? Ha ketten is írtátok akkor biztosan. :-) A lökhárító alsó vízszintes éle olajpárás, a két oldali telerács amien a lámpa van szintén, és a lökös sarka, ott pici cseppek voltak, tiszta sárgás olajnak tűntek, az intercoolerből nem inkább sötétebb jönne? Elvileg eladás előtt csereltek benne olajat de nekem nagyon feketének tűnt ezért inkább kicseréltettem, most sem annyira tiszta mint a benzinesemben volt de tisztább mint volt. Egy 2000-es W210 200 benzinesből ültem át.
Az előző hozzászólásokban szidják a facelift utáni 211-es benzinesek, mi velük a baj? Sokáig olyanokat nézegettem, aztán ez lett belőle.
Sziasztok! Nemrég vettem egy 2009-es W212 350CDI-t Spanyolo-ban (itt élek). Amikor a szervo folyadékot ellenőriztem láttam, hogy hidegen (15c) a folyadék nem éri el a pálcát. Melegen van a hideg minimumom.
Vettem hozzá egy flakon Motul-t -csak ez volt- , (MB 345.0, CHF11S) akkor láttam, hogy zöld színű, míg ami benne van az sárga. Utánaolvasgatva az találtam, hogy már a 211-esekbe is a zöld való. Vagy nem jó van benne vagy mégsem zöld kell bele? Keverhetem, próbáljak bele sárgát venni vagy mit csináljak? Be van tervezve egy szervízlátogatás de az ünnepek miatt nem tudom mikor tudnak fogadni.
A másik probléma, hogy elöl olajos a lökhárító alja és a két oldala is. Valahol szórja ki az olajat. Levettem a hűtőrácsot, mögé néztem amennyire tudtam de nem látom honnan jön. Logikusnak tűnő magyarázat lenne, hogy a szervóolajat nyomja ki valahol a hűtő környékén. Láttatok már ilyet? Köszi. L.
Köszönöm a válaszod. Sajnos én nagyot szívtam a benzinessel. Egy kérdés még ez a motor kód soros vagy V elrendezésű?Hány hengeres? Automataváltóból 5 vagy 7 sebességes? A km óra állás gondolom hogy itt sem reális és nem irányadó?
Om646 200/220 CDI, facelift utáni.Én is próbáltam tanácsot kérni, normálisat nem adtak. A lényeg az állapot. Tesóm 320 benzin 2005 211-essel jár 7 éve. Se SBC, se elektromos probléma. Én kerestem neki, már lassan elhiszem, hogy valós 230 ezer volt benne.... De nem ajánlom, hogy facelift előtti modellt vegyél. Facelift után még semmi képpen ne benzinest. (Mind szar)
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni autó vásárlásban. Nemrégen eladtam egy w211 e280 benzines autómat és újra w211 szeretnék vásárolni. Abban várok segítséget hogy melyik az a motor amelyik legkevésbé problémás, mert nekem ez a V6 3000 benzines nem jött be. Az évjárat amiből keresem a leendő autómat az 2007 és 2009 közötti lenne. Várom megtisztelő válaszaitokat.
Nem a tésztaszűrőre. :-)) Ami a kormot gyűjti, részecske szűrő. ;-) Ha nem regenerál az autó, eldugul, teljesítmény elveszik, aztán jön a többi baj, pl. a turbo.
Ismerősöm Audi A6-tal ugyanígy szívta meg, nem tudta, hogy kiütötték a reg.programot. Nem kevésbe fájt neki.
A komolyabb diag az nem csak kiolvasásra jó, jobb szervízeknek van, nem feltétlen márka szervízre gondolj. A helyedben sűrgősen keresnék 1 ilyet!
Vannak tuningosok is, akik bele tudnak menni a kocsid agyába, és akkor ott már meg tudja nézni, mit variáltak vele.
De van. Ha nincs, akkor kiszedték. Inkább a programot írják ki az autóból, ritkán vágják ki, mert azt műszaki vizsgán csúnyán észreveszik, és akkor bukta.
CLS 320 CDI hátsó szélvédő mögötti pótféklámpa nem világít, a műszerfalon is jelzi a hibát.. Ki tudja, hogy egy körön van-e a két féklámpával, vagy külön. Ha egyben van, akkor valami vezeték szakadás lehet, ha külön, akkor lehet biztosíték is. Melyik bizti tartozik hozzá?
Gépről lehet indítani 1 regenerálási programot, utána kellene megnézni, mi van. Részecske szűrő is viccelődhet, pláne, ha előtte vk ügyesen kiiktatta a regenerálást!
Ezeken az alapméréseken már túl vagyok,porlasztók rendben,turbonyomás rendben,levegőáram rendben,talán még bedugult katalizátor lehet,azt még nem néztem...kicsi az esélye,de lehet
gondoltam valaki mar találkozott ilyen hibával,sajnos nem egyértelmű mi okozhatja..
Hibát nem jelez.Nem akarom a fél autót kicserélni,hogy meglegyen a hiba :) Hatha valakinek volt hasonló probléma,abban bízok,egyenlőre szerelőm is tanácstalan.Katalizátor tömődésre gondolunk,majd levesszük ránézünk,elvileg 600.000 km-es a motor egyébként.Kompressziót még nem mértünk,az a következő majd,de ha keves lenne ,akkor hidegen még nehezebben indulna szerintem...
Az elég húzós. Gondolom, ebben az árban benne van a munkadíj is, mert közben utánanéztem, és az ablakemelő szerkezetek (villanymotor nélkül) típustól függően 30-70 ezer között mozognak. A W168 szerencsére minden tekintetben az alsó kategória a Merci műfajban....
Merci A170 CDI: az ablakemelő lefelé kis "bakugrásokkal" viszi az egyik ablakot, felfelé viszont szép egyenletesen. Mi lehet ennek az oka, és mennyibe fájhat a javítása?
El küdtem javitásra az óra csoportot,mert nekem is ezt mondták hogy az vezérli.
De ma meg néztem van e áram az index csatlakozoknál,ki megy a feszültség az izzókhoz de csak 6 volt és nem 12v....a többi eltünik😉 ahogy működik az index úgy változik a volt is....0-6v....0-6
Valami még felderengett. Úgy emlékszem,hogy a műszercsoport is beleszól az indexbe.Érdemes volna kikapni és a nagy csatlakozóját megnézni,hogy nem kontaktos-e?
A hiba jelenség hogy totál nincs index ,nem reagál a vészvillogóra sem, de a vészvillogó viszont világít áramot kap ,de az index(ek) nem Minden más működik.
Valakinek valami ötlet??
Sajnos nincs neki külön biztosíték ,sem relé.
Köszönöm.
Kilométer órát mondták hogy az vezérli ,de be lett vizsgáltatva, szóval az is jó.
2007-es CLS 320 CDI hidegen indításkor enyhén remeg, a kormányon is érezni. Pár perc múlva, ha bemelegszik, megszűnik a remegés. Ismerős valakinek a jelenség?
Ha valakit érdekel van egy eladó hella g219 turbó elektronikám felújjított mechanikus resszel! kiderült teljesen feleslegesen vettem ujjat így inkább eladnám!
Van egy w204 faceliftem 2012 220-as reggeli indításnál nem jelent meg a műszeróra se kép se hang. Az autó működik indul, világítás stb minden jó csak a műszerek kukák. Van valakinek tippje mi lehet? Biztiket néztem azok jónak tűnnek. Előre is köszi a segítséget!
Nem tudom, hogy melyik része ment tönkre, nem szakszerviz javítja. Örülök, hogy van olcsóbb megoldás, lassan az egész autó nem ér annyit, amennyiért a márkaszerviz javítaná.
Szia, a kormányzár ment tönkre, kb 3 hét az alkatrész beszerzése, plusz a javítás. Az új cucc csak márkaszerviz által beszerezhető és szerelhető, persze horror áron. Lehetett volna emulátorral is javítani, de akkor nem lett volna kormányzár a kocsin. Szóval inkább várok 3 hetet.
Többféle S-t is néztem, de mindegyiknek volt valami stikkje. Szinte mindben rongyosra volt ülve a két első ülés, ezekkel bizonyára taxiztak odakint. A CLS pedig Franciaországból jött, 2007-es évjárat, abszolút rozsdamentes és a belseje is makulátlan. Fekete bőr belső, de még csak kopás sem látszik rajta.
Több mint 10 évig volt bálnám, sajnos a megállíthatatlan rozsdásodás miatt el kellett adnom. A bálna után átülni egy CLS-be nyilván kisebb komfortérzet, de én imádom ezt is. Teljesítményben, fogyasztásban veri a bálnát, ezzel simán belemegyek olyan előzésbe, amit a bálnában meggondolnék. Kapott egy chip tuningot így 276LE és 601 nm lett a teljesítménye, szószerint felcsavarja az aszfaltot. Azt figyelembe kell venni, hogy csak 4 személyes, de nálunk már nicscsenek kisgyerekek, úgyhogy kettőnknek tökéletes.
Eddig a két hátsó rugót kellett cserélni, mert töröttek voltak, egy jobb első lengőkart és kicseréltettem benne az összes injektort (Németországból rendeletem felújítottakat nagyon olcsón), így nem füstöl. Elég nehezen, de szerztem hozzá 4 eredeti alufelnit, így nem kell évente kétszer gumikat nyúzatni. Viszonylag sokat járok vele városban, holott ez nem igazán arra való, de 8,5-9 körül megáll a fogyasztása. Én úgy gondolom, hogy jó választás volt a bálna után, pedig én S osztályra pályáztam, de miután megnéztem több mint tízet, és mindegyik egy halom roncs volt, ezt véletlenül láttam meg egy kereskedésben és gondolkodás nélkül megvettem. Nem bántam meg.
Sziasztok. Biztos tudtok okosat mondani. Merci c180. Üzemanygszint 1/4-nél kifogy a benzin. Vhol a tanknál keressem a hibát tudom,de hogyan és mit? Köszi a válaszokat !
Szia nálam történt ilyen nem rég ugyan ez a probléma egyszer működött egyszer nem Mercedes Benz vito 113 CDI 2012 es évjárat .De a végén végleg megadta magát nem tudtam elfordítania kulcsot trélerest kellett hívnom utunna azonnal egy villanyszerelőhöz vittem hála istennek tudta egyszerre a problémát a Kormány zár ami gyárilag 120 ezer forint lenne beszart .Hála egy emulátorral meg tudta nekem nekem csinálni már a trélerről való lejárás előtt valami speckó eszköze volt az emulátort átunna való nap szerelte be 45 ezerét úgy hogy olcsón megúsztam a trélerezés meg a biztosításomban volt .
Töltéshez miért kell levenni a sarut? Pláne, ha a kulcs sincs benne.
Nem a szikrázással lesz a gond. Lehet, behal az a villanymotor a zárnál. Addig kellene megnézni, amíg el tudod forgatni, mert ha végleg meghal, húzós lesz a javítás.
Sziasztok. B200CDI 2005-nek nem fordul el az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban. Vagyis kb. a 10-ik próbálkozásra igen, de ha leállítom az autót és kihúzom a kulcsot, ismét nem tudom elfordítani. Amikor behelyezem a kulcsot, nem hallom az "elektromos zümmögést". Az autó akkumulátora töltve lett előtte ( a negatív saru lett lehúzva és a kulcs nem volt benne).
Okozhatott ez valami hibát? Esetleg a szikrázás a saru le-feltételekor?
Sziasztok.2006 utáni benzines S350-S450-SW500 Mercit nézegetem.Mi a véleményetek róla?Van esetleg olyan akinek van?1998-as 320-am van ami nagyon jó de kellene egy fiatalabb már!Esetleg S320 CDI-n gondolkodom de félek a dieseltől!
Tudom, nem kifejezetten Mercedes téma, de azért a márkatársakat is érdekelheti.
Kamionos barátom, aki sajnos azóta elhunyt, említette egyszer, hogy olyan ablakmosót (adalékot?) használ, ami megkíméli az ablaktörlő gumi lapátokat a főleg a téli ablakmosók okozta korai kiszáradástól. Ő ezt anno a külföldi útjain szerezte be, és sajnos már nem emlékszem a nevére.
Tud valaki ilyen adalékról, és az esetleges hazai beszerzési helyéről?
"Végül: el tud képzelni valaki egy akkumulátorokkal hajtott fél város nagyságú óceánjárót?"
Ha az ötvenes években egy 42 lovas dízel Ponton Mercedes tulajnak azt mondod, hogy lesznek olyan 230 lovas, V6-os, háromliteres dízelek, ötszáz Nm feletti nyomatékkal, amik bőven 200 fölött mennek és 7 litert fogyasztanak, akkor biztosan az is hitetlenkedett volna.
Tudom, tipikus OFF, de mélységesen egyetértek veled: az autóban duruzsoljon egy motor, legyen az dízel, vagy benzines. Attól autó. Arról nem beszélve, hogy akinek csak egy kis füle van hozzá, az a hangjából legtöbbször még időben észreveszi, hogy valami nem stimmel, ezzel szemben az elektrmos járgány egyszer csak kiír valamit a műszerfalra, aztán kakukk. Nem mellesleg egyszer kishíján azért csattantam egy kollégával, mert tolatásos kiállásnál nem hallottam, hogy mögöttem elindul a hullacsendes elektromos autója (jó, persze, tudom, jobban kellett volna figyelni, de én füllel is vezetek, és azt hittem, még áll.) Akkor jutott eszembe: vajon mikor lép az első vak gyalogos egy elektromos meghajtású autó elé csak azért, mert nem hallja?
Végül: el tud képzelni valaki egy akkumulátorokkal hajtott fél város nagyságú óceánjárót?.... :-)
Még egyszer elnézést az OFF-ért, nem akarok vitát generálni, csak egyszerűen én is robbanómotor párti vagyok.
Az szép! Tehát minimum van ennyi benne. ;-) Lehet, hogy kibír még párezret a lendkerék, de lehet, hogy 1 hónap múlva behal. Ennyi km-nél már lehet rá számítani. Tudom, hogy nem olcsó, de majd meglátod, mit hoz a jövő.
W203-at mi is azért adtuk el, mert szépen ki lett javítva minden nyűgös helyen, erre 2 év múlva megint felütötte a fejét ez a rozsdalepra. Nem kicsit! Műszakilag hibátlan volt, 350km-el, odafigyeltem rá, de ez az örökös szélmalomharc a rozsda ellen, elég volt.
Most 1 CLC-t hajt a Drágám, 2008-as, eddig hibátlan, lassan 2 éve. Reméljük így is marad! ;-):-)
Minden elő van készítve :) A kocsit úgy raktam össze, hogy bármikor belekerülhet egy M103, a teljes benzines motorköteg el van csomizva, bekerült az AC kábelezés is hiánytalanul, be van építve a tankszellőztetés is, és kb minden. Szándékosan úgy raktam össze, hogy bármiféle vágás, vagy kábelezés nélkül azonnal fogadja a 103-ast ha kell. Egy csatit le kell húznom, a 103-ét bedugnom, hátra felrakom az AC-kat, rádugom a csatikat, a most üres aljzatba bedugom az AC relét, gyújtás, és indít :) Jó persze hűtőt kéne átrakni, meg a kipufogót, de ezek perces munkák. Az OT-ét akadályozó extrákból egy látható, a GPS, műszerfal is el van téve. Minden más, pl kerék, ülések, korhű kiegészítők. Szóval kb 24 óra kellene, hogy átguruljon az OT-én :) De amúgy még ugyan csak pislákolgat a szikra, még az sem biztos, hogy siker lesz, de szóba került, hogy itthon is több külföldi példára, az OT-nak lenne egy épített kategóriája. Sok országban ez egy népszerű, és működő vonal, talán itt is sikerül kiharcolni, meglátjuk. Persze én amíg nem kötelező, akkor sem fogom OT-zni, de sokak nagyon örülnének neki, ha sikerülne bevezettetni itthon is.
Félre ne érts, nem hiányolom róla az OT-t, csak elméleti síkon jutott eszembe, mint megoldás, ha valóban korlátoznák a régebbi motorok használatát.
Akkor viszont a motorcsere önmagában kevés lenne a minősítéshez, a sok jó kis extráktól, modernebb alkatrészektől is meg kellene válni, mert a gyári állapot az elvárás, csak az igazoltan valóban korabeli kiegészítőket fogadják el.
Ma szerintem az OT egyetlen igazi előnye csak annyi, hogy töréskárnál valós értéken térít a biztosító.
Szerelőm azt mondta, hogy ha leállításkor a kocsi nem remeg be, akkor a kettőstömegű jó még, ( ráadásként) az a legdrágább tényező), tehát marad a kuplungtárcsa és a kinyomócsapágy csere.
Egy komplett szett kibebeszo....... drága lenne, mikor a kocsim 2001-évi, ára cc. 700-800 ezer Ft, ezért a 500 ezres alkatrészár (utángyártott) már érzékeny határ. Javítási összeget nem is számolva. Új kocsira nem telik, és ebben már sok dolog ki lett cserélve, tudom mi az új benne.
Az OT engem nem érdekel, soha nem rajongtam érte, és ez nem változott, de ha a mentés indokolttá tenné, kapna egy 3000-es M103-at, az volt gyárilag, 300SE, és akkor kapna egy OT-ét. A villanyautó vezetéssel nincs gondom, nagyon szerettem a dodzsemezést, de nem is a vezetési élmény a gondom velük. Mint írtam, egyfelől hazugsággal erőltetik a létjogát, valamint számomra az autó egy belsőégésű motor hajtotta vas, ettől autó. Ha a seggem alatt van több100 kg akkumulátor, és villanymotor búg, az valami más számomra, még akkor is ha 4 keréken gurul. De mindezekkel együtt én nem vitatom, hogy helyük lehet a világban, és mindenkinek szíve joga használni, vannak akik szeretik, és ezzel semmi baj. Csak ne etessék a világot azzal, hogy valami zöld, csak mert az adott helyen nem jön ki belőle kipufogógáz, miközben ezért cserébe a világ jó pár helyén gigantikus környezetkárosítás folyik csak, hogy a sznob (tisztelet a kivételnek) elmondhassa a szomszédnak, hogy ő az alfa hím az utcában, és, hogy kapjon 100 lájkot mikor kirakja facebookra :)
Én cserélném, ha már szét kell szedni. Ha a tárcsa elkopott ennyire, a többi is megadja magát szép lassan. Lehet, hogy kibír a szerkezet még 2 hónapot, de ki tudja? Utána meg behal a lendkerék, újra szét kell szedni. Fél év múlva meg sír a kinyomó csapágy, megint szét kell szedni.
Te tudod, de az ésszerűség azt mondja, hogy csere mindent. ;-)
Aha. Csak azért kérdeztem, mert bármilyen igényes is a gép, így nem kerülhet be az OT védőernyője alá. Típusidegen motort meg belerakni bárhol a világon nem ügy, de itthon szerintem lehetetlen.
Amúgy nem olyan rossz ám villanyautót vezetni, csak a hatótávjuk meg a töltési idejük vállalhatatlan - jelenleg.
Nem fogják korlátozni, vagyis ha fogják, ezeket nem érinti majd. Ez kb úgy fog történni mint anno a 2 üteművel. Be fogják vezetni, hogy külföldről behozott autó csak E5 vagy E6 lehet minimum, az új autók forgalmazása szintén E5 vagy 6, bár új autó szerintem nincs is nagyon ami ezek alatt lenne. Valamint esetleg támogatásokat találnak ki majd autócseréhez, hogy ösztönözzék a népet, de élesbe tiltás nem lesz, nem lehet, ez csak ennek a dilettáns majomnak az agyszüleménye (jelenlegi főpolgi), de nem kivitelezhető ez ilyen formában. Nem lehet azt mondani több100ezer autósnak, hogy öreg van egy éved és dobhatod ki a több milliós E4/E5 mercidet, audidat, bmw-det, és te is kedves vállalkozó aki egy 2010-es furgonnal keresed a kenyered, te is mehetsz a francba, stb :) A politikában röpködnek a nagy szavak, de még a németeknél is az van, hogy abban a városban ahol meglépték, teremtettek 50 fajta kiskaput aminek köszönhetően igazából minden változatlan, de legalább az agybeteg zöldeknek dobtak egy csontot, így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. De ha bebaxna az apokalipszis, természetesen kapna egy fejlett dieselt, vagy benzines motort, ezt a helyzet határozná meg. Villanyautó részemről bohóckodás, látványpékség, rongyrázás, és divat, ráadásul egy mocskos hazugság az egész, egy gusztustalan és gennyes érdekek alapján kreált "forradalom", de ez már egy másik beszélgetés volna, és igen hosszú is :) Nekem ez olyan mint a mikrosütő, instant megoldásnak jó, de alapvetően a gasztronómia ádáz ellensége. Egy autóban ketyegő szív legyen, ne 500Kg akkumulátor meg 1 vagy több villanymotor. Persze én maradi régi vágású, és ebben az esetben is konzervatív lény vagyok, nyilvánvalóan sokan nem értenek velem egyet :) A mozdony az diesel, az elektromos vonat meg csak egy vonat.... Vagy radikálisabban mondva, a hugyozás fingás nélkül csak egy pisilés :D
Minden Szombaton takarítva van, nekem az a kikapcsolódás, elindítom a politikai, vagy egyéb műsoraimat, és csak Ő meg én :D Ilyenkor takarítás is folyik, meg átnézés, stb, szóval nem fáradság, számomra pont ellenkezőleg :) A nyomásmérő óra a levegős szintező miatt lett berakva 5 éve, csak átmenetileg ellenőrzés céljából, csak hát ott ragadt :D :D
Köszönöm kérdésed, 5 éve már használatban van :D :D Most tapossuk a 3. műszakivizsgát a restaurálás befejezése óta :) És igen, minden rendben vele, szépen teszi a dolgát. Persze folyamatosan változik, fejlesztem, vagy éppen csak kitalálok valami baromságot, de alapvetően mindennapi használatban van télen-nyáron :) Ami érdekesebb lehet, azóta került bele egy 5 sebességes automata váltó, egy 270CDI W211-ből :)
87 utániakban már más a kárpit anyaga, és az ajtópanel nem víztaszítóval itatott furnér darálékból, hanem műanyag darálékból van préselve, illetve műanyag szerű, olyasmi mint amiből anno a trabik voltak. A víztaszító anyag miatt eldobta a ragasztást. És az anyag változtatás miatt nem a habszivacs jellegű linóleum anyagból van a kárpit, hanem valamiféle, inkább gumira hajazó anyagból. Gondolom valamilyen linóleum anyag szerű szintén, csak ez nyújtva nyúlik, a régi szakadt.
A kárpitok minősége mennyit változott a 124-eseknél az évek alatt? Lehet kicsit röhejes a kérdés, de sajnos pont csík oldalas volt anno faternak, az már 9 évesen felvált az ablakok tövében.
Első szériás CE-t nézek, eddig pazar állapotban maradt meg a kárpitozás benne, az ajtóknál is. Nem szeretnék olyan kárpitkeresési őrületbe keveredni, mint anno a 190-esnél. Bár ha eddig megmaradtak szépen, talán van esély még egy darabig.
Szerintem is a 124-ben már mind dupla soros lánccal van, nem mint ha az egy sorossal gond lett volna :) Egy 2.3-as 136 ló, volt szerencsém olyanhoz ami teljesen rendben volt, simán jó, nem kérdez vissza, nem neheztel, ha kell meg is indul, de persze nem egy M111 151 lovas, de nem sokkal marad le szerintem. Kb úgy mehet mint egy 2.6-os W126, szóval a 12mp-es gyorsulás kb. Szóval szerintem egy 230-as simán jól haladó kocsi.
Sziasztok 1kérdésem lenne Mercedes w204ben nem müködik a vészvillogó,ülésfütés,esp kikapcsolo és a parkradart kikapcsoló gomb.Igaz valamelyik nap kiszedték az összes relét de ugyan úgy visszaraktam.Lehet valamelyik biztosíték?nem tudom melyik lehet az.Köszi a választ majd.
Sajnos a kiegyenlítő tartály elvan repedve ahogy felmelegszik a víz elkezd ereszteni gondolom nyomás is csökken ilyenkor, lehet hogy ezért is ugrál 2 rublikát a hőfok jelző?
Nem kell légteleníteni, megoldja magától. ;-) Csak a kiegy.tartály szintet kell csekkolni ilyenkor, és utántölteni.
Légtömegmérővel én is megjártam, a zsír új szar volt! Visszavittem, kivizsgálták-3 hét!-, és amikor rámondták, hogy tényleg szar, visszakaptam a pénzt. Vicc az egész. Csak gyári minőséget -beszállítót- szabad venni!!!
Sziasztok! W211 270cdi hány fok nál indul el a vízhűtő ventilátor? 92 és 96 fok között ingadozik a víz hőmérséklete vizet nem eszi nem foralja csak a víz hőfok jelzőn látom hogy 2 rublikát ugrál, új a termosztát, olyan mint ha nem kapcsolnak be rendessen a ventilátor néha megy de nagyon gyengén, illetve nem volt eddig ez az ingadozás.
Szia! Megnézetném csak az a legnagyobb bajom a muki akién vólt a kocsi haggyám hogy két hetet ott állt A kocsi nálla mire valamit tett neki. Utanna meg még egy hetet oda jártam hogy nem jó mire úgy nézet ki hogy jó lett! Másnap újból keztde a letiltást persze a szaki a telefont se veszi fel! Nem tudsz esetleg valakit aki megnézné?
Pontosan leírod a hibát kód nélkül. Ha kinyit az EGR csökken a légtömeg, mivel azt mondja, hogy nagy a légtómeg, vagy nem nyit az egr rendesen, vagy a egr csöve kezd eldugulni. Kéne olvasni élőadatokat és tesztelni egr-t, szívósot, fojtószelepet, közben. Nézzetek kip ellennyomást, mert attól szokott rángatni a motor.
Idén cseréltem le a w211-emet (e200 kompressor), és nem ugyanilyen, de hasonló jelenségem volt, nekem pont alapjárat környékén ingadozott a fordulatszám, légtömegmérő hibával, ami aztán generálta a többit (túl szegény és túl gazdag keverék, lambda hibák). Velem is cseréltettek légtömegmérőt drága pénzért, de kiderült, hogy azzal nem volt semmi gond. A légtömegmérőtől az egész levegőkört nyomáspróbázták, ahol kellett tömítést vagy csövet cseréltek, hogy biztosan ne nyomásveszteség okozza. Kicsit jobb lett, de nem javult. Aztán egy ház udvarában üzemelő, régi, kis szervizben, amiből ki nem néznél ekkora hozzáértést, a csávó felnyitotta a motorházat és egyből odamutatott: a vezérlés okoskerekeinél szivárgott az olaj, nagyon kis mértékben, de az évek során elegendő volt, hogy belefolyjon a motorkábelbe. A Merci motorkábele - érthetetlen okokból érzékeny az olajra (pl. a VW-k motorkábele rendszerint úszik a kifolyt olajban gond nélkül). Szóval tömítéscsere, motorkábel tisztítás (ha a tisztítás nem válik be akkor csere). Csak gyári motorkábel, azt hiszem 250 ezer körül van. Illetve a guru elmondta, hogy a w211-esekre jellemző, hogy hasonló módon a lambdákba is olaj kerülhet. Ez az egész hibajelenség a motorkábellel és a lambdákkal típushibaként van nyilvántartva, anno még garanciálisan javították őket az új w211-eknél, a motorkábel egy új csatlakozófejet kapott az okoskerekeknél, így nem tudott többé olaj belefolyni, ezt a javítószettet ma is lehet kapni (20-25 ezer).
Nálam ez volt a gond, és meg is oldott mindent. A te problémád látom kicsit más, de egy megnézést megér a dolog mind a motorkábelnél, mind a lambdáknál, hogy nem került-e olaj a vezetékekbe.
Elmész egy gumishoz, és emeltek két krokodillal csak az elején próbaként. ( sajnos most úgy néz ki mint egy szartúró bogár, ez nem fog leülni soha.) Rugócsere lesz belőle, nem típusra veszik a rugót, hanem pontozzák az extrákat, majd egy gyári katalógusból kikeresik milyen gumipogácsa és rugó kell hozzá. Hiába vágtok le belőle, a komfort akkor is elmegy vadászni. csak nem lesz ilyen magas.
Abban igaza van a Sanyinak, hogy az eleje is elfáradt, kérdés, mit teszel bele és mennyire lesz magas az eleje, mert a két utolsó képemen elég bénán állnak azok az autók.
Az rendben van, hogy ne a porban csússzon, de azoknál elég rendesen elveszett a CLS sport-túra jellege, túl magasak lettek.
Én azt tippelem, ha előre tényleg gyárit vennél, még kicsit magasabb maradna a hátulja, de nem ennyire, mint most.
Ezek alapján az enyémnek az eleje túl alacsony, a háta meg túl magas. Lehet, hogy Csabai mesternek lesz igaza, hogy az elején kell emelni. Csak az a kérdés, hogy két gyári első rugó megemelné-e, vagy maradna minden ugyanúgy, miközben kidobtam egy halom pénzt?
Egyébként nekem a bálnámon mindig az első rugó tört, a hátsókat csak azért kellett cserélgetni, mert mindig leült a segge, de arra azt mondták, hogy típushiba.
Az a helyzet mester, hogy nem tudom milyen magas kéne legyen. Meg fogom nézni egy pár honlapon, hogy az újak hogy néznek ki. Ha azoknak az eleje magasabb, akkor valószínűleg neked lesz igazad. Ebben az állapotban most 6,5 centivel magasabb a hátulja.
Tényleg csak kíváncsiságból kérdem, mennyibe kerül most egy pár, a típusodhoz és az extráihoz pontosan kikeresett méretezésű gyári rugópár, hogy az olcsóbb, mint egy budapesti út plusz az utángyártott új rugók kukázása?
Nekem a Sachs magassága jó volt, de utolsó menet fele letört 2 év után, de ez nem biztos, h a márka hibája. A színkód alapján meg a Sachs katalógusból kikereshető a megfelelő rugó: https://aftermarket.zf.com/de/de/sachs/kataloge/#/
Ez tényleg nagyon magas, de ha nem méregdrága gyárit veszel, a következőre sincs garancia, hogy jó lesz.
Ha a szerviz nem cseréli gariban normálisra, lehet, érdemes lenne ezzel a rugójavítóval konzultálnod, hátha ezeket szakszerűen megrövidítik. Egy telefont megér:
Sziasztok! a multkór írtam a w211 e280 cdi mercedes em rángatásos hülyeségéről most jutottam el odáig hogy foglalkozunk vele. cseréltünk lègtömegmérőt, egrt jobb lett de valami nem kerek hátha valakinek van tapasztalata hasonlóban. Rángatás alacsony fordulaton megszünt az erő is sokkal jobb lett benne de kb 10 km megtétele után elveszi a computer az erőt nem engedi 3000 fölé porögni! Hibakód: a kipufogógáz visszavezetés légtömeg túl nagy!
Ez is alvázszámhoz lett rendelve, és mégsem jó. Úgyhogy ez nagy szívás, mert 12-18.000 között van darabja, és ehhez jön még a szerviz díja, amire azt mondták, hogy több órás munka. Ezt meg dodhatom ki a kukába.
Pár hete cserélték a CLS 320-on a két hátsó rugót, mert mindkettő törött volt és zörgött.
Valami utángyártottat tettek bele, ez viszont jó 5 centivel megemelte a hátulját.
A Bosch szervizben, ahol csinálták, azt mondták rá, hogy pár hét után valószínűleg le fog ülni annyit, hogy olyan lesz, mint a régi. Hát nem ült le, így pedig furán néz ki, és valószínűleg a menettulajdonságai is megváltoztak. Plusz a lámpa is lejjebb világít a magasabb hátulja miatt.
Van-e valami szerkentyű, amivel összébb lehet nyomni a rugót, mert a vágásról lebeszéltek?
Egyébként azt mondták, hogy ez a rugó csere jó pár órát vesz igénybe.
Adott egy mb e220 cdi 2005, esp hibat ir gyujtasra (ESP Malfunction, visit workshop), nem indul, nem teler, nem kattan; par nappal korabban megpiszkaltuk a biztositekokat a muszerfal bal oldalan egy kulsos tipp hatasara, ugy latszott h csak kontakthiva, de megint nem indul. talalkozott valaki hasonloval? merre keressem a hibat? kinel mi jelentett megoldast?
hasonlo/ugyenerre a hibauzenetre mondanak esp, abs, kormanyszogjelado hibat, ami megkavarhatja a levest, de sajnos olyan helyen all ahonnan sem trailerezni, sem pedig alamenni nem lehet...
Üdv! mivel illik leirni ezért ide biggyesztem mi volt a problémája a w211 E220 Cdi mercinek.
DPF kiiras végbe ment, viszont a solution volt rossz, hiába a 7000 eurós swiftec program🙃🙃, szóval mindig legyetek gyanakvók még akkor is ha azt gondolod az a része 100%biztos, miután kapott egy manuális ki írást rendbe jött a gép és előtte is a DPF miatt dobta magát Limp módba.
A korábbi bejegyzésemre (379057) az egyik megoldás az lett, hogy cseréltünk légtömegmérőt, amitől a rángatás megszűnt ugyan, de erőtlen maradt a gép. Aztán kiderült, hogy egy levegőcső eldurrant, szétmállott a kompresszor után, nem fújta meg a motort, csere után nem változott semmi.
Aztán múlt héten be szerettem volna jelentkezni Smafuhoz, és másnapra megjött az ereje a motornak. 2500-nál meglódul, ahogy régen tette. Nyilván van ez a fajta telepátia, ebben nem kételkedem, de létezhet az is, hogy az utángyártott légtömegmérővel először nem találta az összhangot a központ, aztán idővel (pl. Smafu neve hallatára) valahogy hirtelen összetanultak?
Mert a terv az volt, hogy vissza kellene csempészni a régi légtömegmérőt, hátha csak a cső volt a ludas, és az kavart meg mindent.
Igazság szerint még beindításnál tud olyat, hogy köhögve indul, akkor leállítom, kulcs ki-be, újraboot-ol, és második indítás után már szépen jár a motor. De már ez is ritkul.
Kicsit más: az lehetséges, hogy ötödikben még mindig nincs akkora ereje, mint régen volt, csak kisebb fokozatokban? Vagy ez az én érzéki csalódásom, és rosszul emlékszem a régi erejére, ahogy megszépülnek az emlékek?