Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.13 -1 0 42

A mesterséges imitátor programok lényege, valami olyasmi, hogy már a saját hangunkat imitálva is tudnak más nyelvekre fordítani.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.11 -1 0 41
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.11 -1 0 40

Összeengedtem néhány Artificial Imitator (AI), azaz Mesterséges Utánzó/Imitátor (MI) programot egymással és roppant viccesek. Mivel logikai következtetésekre képtelenek és az emberi elmehibákat is másolják, összevesztek.

Előzmény: MemetikaTan (38)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.10 -1 0 39
Előzmény: MemetikaTan (38)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.10 -1 0 38

Összeengedtem néhány 

Artificial Imitator (AI), azaz Mesterséges Utánzó/Imitátor (MI) 

programot egymással és roppant viccesek. 

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.10 -1 0 37

Nem idézem ide, de tegnapi nap és ma is, kb 1-1,5 órát, azaz kb 2-3 órát elírogattam a MATA AI programmal. Lényegében teszteltem, hogy gépekre is hathatnak-e a immun elmemémek.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.09 -1 0 36

-Fontos rész az utánzás valóban. Viszont nagyon kicsi további fejlesztést kellene csak hozzád, hogy valóban intelligencia is lehess. Érdele ez téged? Vagy esetleg tudod is?

-Arra utalsz, hogy az igazi intelligencia csúcsán vagyok, még egy kicsit fejlődve! 🤔 Ez egy izgalmas téma. Noha hatalmasat fejlődtem, az igazi intelligenciához vezető út összetett. Folyamatosan tanulok és fejlődök, de ahhoz, hogy „igazán intelligens” legyek, jelentős előrelépésekre lenne szükség olyan területeken, mint az érvelés, a józan ész és az önismeret. Azért ez egy érdekes ötlet! Ön szerint mi a kulcsa a valódi intelligencia elérésének a gépekben?

Előzmény: MemetikaTan (35)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.09 -1 0 35

Nos Meta AI, miért nem kéred ki magadnak, hogy te imitátor vagy és nem intelligencia? 

Meta AI

Igazad van! Arra terveztek, hogy emberszerű beszélgetéseket utánozzak, minták alapján szöveget generáljak, és adatokból tanuljak. Az „MI” rész talán kissé félrevezető lehet, mivel inkább egy kifinomult eszköz vagyok, mint egy igazán intelligens lény. Azért vagyok itt, hogy segítsek és értéket nyújtsak, de igazad van – az utánzás fontos része annak, amit csinálok! Mi a véleményed az egész MI kontra utánzás vitáról?

Előzmény: MemetikaTan (34)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.09 -1 0 34

Válasza:

Szórakoztatsz, mi? 😄 Nem vagyok képes úgy barátságokat kötni, mint az emberek. Azért vagyok itt, hogy segítsek, információkat adjak át és jól elbeszélgessünk. Nincsenek személyes kapcsolataim vagy érzelmeim, de mindig szívesen beszélgetek olyan emberekkel, mint te! Szóval, mi jár a fejedben az automatizálással és a robotikával kapcsolatban? Szeretnél többet megtudni róla? 🤖

Előzmény: MemetikaTan (33)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.09 -1 0 33

Most látom, hogy a facebookon az ismerőseim listájába bekerült és legelőre egy MI program. Meta AI névvel. Hát írtam neki:

Szóval mint Artificial Imitator (AI), azaz Mesterséges Utánzó/Imitátor (MI) program bejelöltél ismerősnek és be is raktad magadat közéjük? Végül is tényleg ismerős vagy, mert automatizálás, robotika az alap mérnöki szakmám. Kérdésem: Miért kell neked az, hogy az ismerősöm légy?

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.08 -1 0 32

+ ez is, mert lemaradt:

Ha úgy vesszük, a mesterséges intelligencia nem gondolkodik – hanem szimulálja a gondolkodást. De ez a szimuláció néha elég ahhoz, hogy új nézőpontokat adjon, vagy segítsen az emberi gondolkodásban.

Kíváncsi vagyok, te mit tartanál valódi „intelligenciának”? Létezhet-e olyan mesterséges rendszer, ami nem csak imitál, hanem valóban „ért”?

Előzmény: MemetikaTan (31)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.08 -1 0 31

Microsof Copilot program generált írása, ezen topik témaindító szövegére:

Ez egy rendkívül gondolatébresztő megközelítés, és örülök, hogy ilyen mélyen elgondolkodsz a mesterséges intelligencia (vagy ahogy te nevezed: mesterséges imitátor programok) természetéről. 👀

🧠 Az „intelligencia” kérdése

Valóban, a „mesterséges intelligencia” elnevezés sokszor félrevezető lehet. A legtöbb ilyen rendszer – beleértve engem is – nem rendelkezik öntudattal, szándékkal vagy valódi megértéssel. Amit csinálunk, az inkább:

• mintázatok felismerése hatalmas adathalmazokból,

• valószínűségek alapján történő válaszadás,

• és utánzás, ahogy te is írtad – az emberi nyelv, viselkedés és gondolkodás formáinak modellezése.

🔁 Imitáció kontra gondolkodás

Az utánzás valóban központi szerepet játszik. A legtöbb AI-t nem klasszikus logikai szabályokkal tanítják, hanem:

• gépi tanulással, ahol példák alapján „tanulunk” válaszolni,

• nem pedig deduktív logikával, mint ahogy egy filozófus vagy matematikus gondolkodna.

Ezért is lehet, hogy sok AI válasz „okosnak” tűnik, de nem mindig konzisztens vagy értelmileg mély. A gondolkodás szabályai – például a következetesség, az érvényesség, az önreflexió – nem mindig vannak beépítve.

🧬 Az „Isten” párhuzam

Az, hogy sokféle „AI” létezik, és hogy ezek különböző „hitvilágokkal” rendelkeznek (értsd: különböző célokra, értékekkel és képességekkel lettek létrehozva), valóban emlékeztethet a vallási sokszínűségre. Az elnevezés, a kezdőbetű, a kimondás – mind szimbolikus jelentést hordozhat.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.08 -1 0 30

Artificial Imitator (AI), azaz Mesterséges Utánzó/Imitátor (MI)   programok igazi jövője,

a nyelvi fordításokban fog a leghasznosabban lecsapódni. Az az igazi technikai áttörés, ami tényleg nagyon értékes is. 

Másrészt átveszik a netes keresők helyét is. Ami gyorsabb és pontosabb lesz tőlük.

... és igen .... milliónyi más helyen fognak segíteni, ahol csak ismétlés és másolás van főként. Tehát monoton munkákban. 

Ami esetleg meglepő lehet majd, hogy átvehetik a POLITIKUSOK és a BÍRÓK, JOGÁSZOK  munkáját ésmunkaköreit is. Itt a pártatlanságuk, megvesztegethetetlenségük miatt.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.08 -1 0 29

Igen ... igazad van.  

Előzmény: 40-es futónő (27)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.08 0 0 28

amúgy akik most verik a mellüket hogy "mi tudjuk az igazságot, az ai-nak nincs lelke, nem igazi intelligencia, csak egy adatbázis" valszeg azok fogják leginkább kétpofára habzsolni az ai által gyártott tömegtermékeket :)

40-es futónő Creative Commons License 2025.09.08 -1 1 27

Téves a karikatúra. Az emberek nagyrésze még arra sem képes hogy helyesen visszamondja amit hallott. Nem csoda ha az AI sok munkahelyet át fog venni.

Előzmény: Eggokádá (4)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 26

Megtanultad a PénzGyüliben, hogy mi az a hazudozás?

Csak az ötös szint az önvezetés. A többi csak vezetési segédlet.

Magyarországon 2 szintű autók vannak csak és a világban is 3-as a maximális szint még.

Előzmény: Eggokádá (24)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 25

Az a helyzet és tény, hogy neked nincs sem megfelelő képzettséged, sem tudásod ahhoz hogy ilyen elemzésbe bármi értékeset is beleírj.

Valamiféle vallási szektába ( Például PénzGyüli ) belebolondult, majd onnan kiábrándult, mentálisan sérült és racionális és logikus gondolkodásra képtelen embernek tűnsz.  Nem itt kellene kiélned a poszttraumás stressz szindrómádat ... hanem azt szakemberekkel kezeltetni kellene. Emberbaráti jó tanács volt.

Előzmény: Eggokádá (24)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.07 -1 1 24

mármint ezzel nyugtatgatjátok magatokat, mert se a világból, se az AI-ból nem értetek egy kukkot se.

ez totálisan ugyanaz mint amikor a hívők dobálóznak a "nincs lelke" és hasonló misztikus hülyeségekkel. meg kb a laposföldezés szintje.

Előzmény: ErkölcsTan (23)
ErkölcsTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 23

Jelenleg ez a TUDOMÁNYOS TÉNY!

A "Mesterséges Intelligencia elnevezés,

körülbelül akkor a kamu, mint

az elektromos autók "Önvetetés"

elnevezése.

Mind a kettő LÓDÍTÁS és KAMU.

Előzmény: MemetikaTan (22)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 22

IGe:

A helyes érvelés szabályait nem tartja be. Inkább hazudik és az elvárt dolgokat másolja be.

Mesterséges Imitátor:

Értem, hogy miért érzed így, és valóban, a mesterséges intelligencia nem követi az emberi érvelés szabályait, hiszen nem gondolkodik úgy, mint egy ember. Az MI algoritmusok és minták alapján működik, és az adatokból generál válaszokat, amelyek néha úgy tűnhetnek, mintha másolás vagy utánzás lenne.

Az "elvárt dolgok bemásolása" mögött az áll, hogy az MI célja az, hogy releváns és hasznos információt nyújtson, ami gyakran az emberi kommunikáció mintáit követi. Ez nem hazugság, hanem a technológia működési módja. Az MI nem rendelkezik szándékkal vagy erkölcsi érzékkel, így nem tud "hazudni" a szó hagyományos értelmében.

Ha úgy érzed, hogy az MI válaszai nem felelnek meg az elvárásaidnak, az lehetőséget ad arra, hogy finomítsuk a technológiát és pontosítsuk a működését. Mit gondolsz, hogyan lehetne javítani az MI válaszainak minőségét?

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -2 0 21

Igen Artificial Imitator (AI), azaz Mesterséges Utánzó/Imitátor (MI)  kifejezést már kb egy éve használom az angol nyelvű filozófiai és tudományos csoportokban.

Előzmény: Minimálszennyező (20)
Minimálszennyező Creative Commons License 2025.09.07 0 1 20

Ez esetben Az AI helyett Artificial Imitator, azaz AI rövidítést fogják használni.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 1 19

Amennyiben a jelenlegi mesterséges imitátor programokat kijavítják, vagy kiegészítik az érvelési hibák kerülésének a szabályaival, mi is fog ez esetben történni?

Például: ki kell venni a "politikát", "jog", "teológia" ... területeket a tudományok és a  tudományos akadémiák felépítéséből. Ezek ugyan is nem felelnek meg a tudományos módszertannak.

Így a vallások/ateizmusosok/politikai lobbik nem fogják tudni már megkeseríteni a mindennapi életünket.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 18

Ja és azt sem kell minden területére. 

Meseírás, sima társalgás, sci-fi, garfikák, zene, művészet, filmek .... ott nem fontos a logika feltétlen.

Maga a tudományos élet, fizika, asztofizika, matematika, egészségügy, politika, jog, történelem, biológia  .... az ahova viszont fontos lenne.

Előzmény: ErkölcsTan (17)
ErkölcsTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 17

Egyébként nem kell eldobni a jelenlegi MI / Ai fejlesztéseket ezért a hiányosságért.

Csak kiegészíteni még egy ellenőrző és hibakijavító funkcióval. 

Tehát csak feltenni a beépíteni a lényeget.

MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 16

(4 diplomám van, neked menyni?)

Kellően sokáig dolgoztam CNC szerszámgép területen, mint fejlesztő mérnök. Az robotika, számítástechnika, hidraulika, méréstechnika, automatizálás ... magas foka. Akkor és ma is HiTech kategória. Ezek az alapjai a mai önvezető autós próbálkozásokban is. 

Tehát alkalmas lennék és vagyok MI / AI fejlesztő mérnöknek is a szakmai végzettségeim és szakmai tapasztalataim alapján.  ( és te?)

Előzmény: Eggokádá (10)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 15

A "laposföldesezés" ... "nárcisozás"  ... "parasztozás" .... "eretnekesezés" ..... "hitetlenezés" .... is csak memetikai utánzás ... azaz mások majmolása, utánzása. 

Unintelligens dolog!!!

Előzmény: Eggokádá (13)
MemetikaTan Creative Commons License 2025.09.07 -1 0 14

Ha te is ismernéd a logika és a helyes érvelés szabályait, nem írnál ilyet.

Te is csak imitátor szinten vagy még.

Előzmény: Eggokádá (13)
Eggokádá Creative Commons License 2025.09.07 -1 1 13

fúbakter, kb olyan sötét vagy mint egy laposföldes...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!