Úgy emlékszem, hogy Gros (és Maszlova) sokkal jobb volt a Brestben.
Jacques eddig nem vitte semmire, Stanko - OK, ő más típusú játékos - hazamenekült.
Persze voltak sikertörténetei is, szép számmal, én is remek edzőnek tartom, de egyesek itt valami csodatevőnek állítják be, meg a fiatal játékosok védőszentjének, holott a kép vegyes.
Ahogy (például) Eleknél is. Ki az, aki azt gondolja Elekről, hogy "csodatevő"?
Egy jó edző.
És lehet, hogy Anna jelenlegi szintjéhez inkább egy esztergomi projekt lett volna megfelelő.
Szerintem.
(Chambertint valamiért fiatalabbnak gondoltam. Most nézem, hogy '97-es.)
Azért szerintme ne bízzuk el magunkat, illetve ne kárörvendjenek még a "mondtamhogyjajdejojatekos" párttagok sem.
Az, hogy valami odakerul egy nagy csapatba, még semmit sem jelent. Volt rá példa nem is egy, hogy BL-csapathoz igazotl fiatal magyar játékos és nem állta meg a helyét...
És őszinten... Aki látta Annát játszani az elmúlt években , abban reálisan merül fel, hogy mégis mit láttak meg benne azon kívül, hogy magas és balkezes.
A csodát nem tudom értelmezni, de érzésre Mayonnade alatt jött ki a messze legtöbb olyan játékos az elmúlt sok évben, akik bl szinten igen nagyot fejlődtek adott edzőnél. Most is, egy Chambertint korábban én sehova nem tudtam volna rakni, erre igen komoly védekezést lerak a bl-ben.
Az persze más kérdés, hogy a magas átlövők nem annyira kedvencei, de ha jól emlékszem Gros is nála jött vissza és remekül játszott ott.
Két lehetőség van: vagy Mayonnade tök sügér a szakmájához, vagy az Albeket rögeszmésen, kényszeresen fikázók azok. Lehet tippelni, hogy melyik a valószínűbb...:PPPPP
Én örülök neki, mert olyan helyre kerül ahol kihozhatják belőle ami benne lehet. Ha ott sem tud érdemben előrelépni akkor nagy eséllyel sehol sem. Leginkább a válogatott miatt járhatunk ezzel nagyon jól, ha sikeres lesz.
Igazából ha Anna védekezését letisztítja, mi már azzal is kva nagyot lépnénk előre. Az látszik, hogy Annában megvan(volt) az akarat, hogy keményen védekezzen de eddig elég kockázatosan űzte a keménységet. Végül is Sipos is 30 felett lépett szintet addig csak egy tipikus verőember volt.
Támadásban nehezebb a mert a válogatott támadójátéka az kicsi gyors emberekre van szabva. Persze jól hangzik, hogy Annával lehetne mást játszani de nem biztos, hogy annyira egyszerű átállni egy teljesen más típusú lövőre mint Klujber.
Albekben sok edző látott már valamit. Ráadásul olyanok, akik azért nem olyan rosszak a szakmában (Vova, Gyurka, Mayonnade). Az biztos, hogy egészen kivételes testi adottságai vannak, balkezes átlövő-hármasvédő, alkatához képest gyors. Viszont döntéshozatali képességben van lemaradása, labdaügyességben, állóképességben sem veszi fel a versenyt az elittel. Viszont az is benne van a pakliban, hogy később érő típus és egyszer összeáll majd a történet. Mayonnade szerint egy próbát megér.
Vagy csak több bizalmat kapott a vál-ban, mert Bíró gyenge formában volt...
Érdekes ez.
Nem Albektől irigylem a lehetőséget, de épp most volt hír, hogy Pál Tamara hova igazol, a klub nevét sem jegyeztem meg, egy másik kiesőjelölt a román bajnokságból a Buzau után.
Albek meg Metz.
Ugyanaz a korosztály, és valahogy nem érzem arányban a kettőt...
Persze magas, balkezesből kevesebb van, na de ennyivel?
Azt hittem, kevés átigazolás tud már meglepni, de ez most az az eset.