Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 160

Valahogy így fog kezdődni, a Templeton-díjra esélyes angol nyelvű publikációm:

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus.

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus. 

Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" filozofálás marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végiggondolni és logikusan.
1. Mi is "Isten" ?
2. Miért is az "Isten"?
3. Tehát azért az "Isten" mert úgy lett kitalálva?
4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés és filozófiai irányzat, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs egyértelmű meghatározása.

Az ateizmus ál-tudomány és ál-filozófia. Valójában csak egy ellenvallás, tagadás-vallás.

" Tudományos (kognitív) Isten" : Úgy értem, amely megfelel a tudományos módszertan, helyes érveléstan és empirizmus szabályrendszerének. Adatgyűjtéssel és megfigyeléssel indul. Aztán adat rendezés és feldolgozás után végigmegy a legszigorúbb tudományos módszertani folyamaton. Tehát nem kitalált, hanem feltárt, bizonyított és tesztelhető is. Akár te is tesztelheted. 

...............................

Nos nem fogok kedveskedni és hajbókolni. Meg kivenni olyan gondolatokat, ami a vallásokra kedvezőtlen.  Érjék be a Tudományos Kognitív Isten bizonyítással és ezzel az ateista ideológia megbuktatásával. Ha így még sem lenne majd elég a díjhoz ... hát nem fog zavarni, az sem. 

Előzmény: MemetikaTan (159)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 159

"

Alvin Carl Plantinga (New York, 15. november 1932. –) (90 éves)

amerikai analitikus filozófus, aki elsősorban vallásfilozófia, ismeretelmélet (különösen episztemikus igazolással kapcsolatos kérdések) és logika területén dolgozik.

1963 és 1982 között Plantinga a Calvin Egyetemen tanított, mielőtt elfogadta a John A. O'Brien filozófiaprofesszori kinevezését a Notre Dame Egyetemen.  Később visszatért a Kálvin Egyetemre, hogy a Jellema filozófiai tanszék alapítója legyen. 

A kiemelkedő keresztény filozófus, Plantinga 1983 és 1986 között a Keresztény Filozófusok Társaságának elnöke volt. Kétszer tartotta meg a Gifford-előadásokat, és a Time magazin "Amerika vezető ortodox protestáns istenfilozófusának" nevezte.  2014-ben Plantinga volt a 30. legtöbbet idézett kortárs szerző a Stanford Encyclopedia of Philosophy-ban. Az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagjaként 2017-ben Templeton-díjjal tüntették ki. "

Nos az ő elveit hirdető magyarországi követőit egy nyilvános immun-mém kísérletben "legyőztem. Abbahagyták, felhagytak a hittérítő tevékenységükkel. 

A tesztelések alapján a módszertan hasonlóan működik és hat az ateista tagadáshit terjesztőkre is. 

Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 158

Végképp megzakkant ez a faszi, az hétszentség.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 157

Eléggé sok tudós kapott már Templeton-díjat.

Olyanok is akiknek nincs és nem is volt vallási kötődésük.

Olyan emberek is, akik mentális problémákkal küzdöttek.

Sőt egyértelmű elmebetegek is. 

Elmebetegek még Nobel-díjat is kaptak. (pölö Nash .. stb)

Nem ez a Templeton-díj  és sok más díj odaítélésének, vagy nem odaítélésének a szempontja tehát .... 

Nagyon sok matematikus, például akik a végtelen halmazokkal foglalkoztak pszichiátrián kötöttek ki, és számosnak a halálát is ez okozta. (Gödel, Cantor ... stb) Még is benne vannak a tanaik a matematika könyvekben és egyetemi tananyagokban is. 

elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 156

Tehát akkor kicsit reménykedhet.

Igaz hogy jelentéktelen hülye, de legalább nem ateista (elmondása szerint). (Hanem paradoxvallású) (ami semmit se jelent)

Előzmény: Zellem Estelen (154)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 155

Jó de én csak azt írtam neki, hogyha fel is tesszük hogy ő nem ateista (mint ahogy ezt is mondja magáról), akkor még mindig kizáró ok a futóbolondság

Előzmény: Elminster Aumar (153)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 154

Szerintem meg nem is "ateista".

:-)

Előzmény: Elminster Aumar (153)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 153

Bocs, de direkt leírtam, hogy KÉT oka is van amiért ateista futóbolondoknak nem ítélik oda a Templeton-djíat:

1. Hogy ateista nem kapja.

2. Hogy futóbolond nem kapja.

Előzmény: elterito (152)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 152

Azonban nem csak ateista futóbolondoknak nem ítélik oda, hanem nem ateista futóbolondoknak sem.

Ilyen esetben nem a vallás a probléma, hanem a futóbolondság.

Előzmény: Cleaning Cloths (150)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 151

A Nobel -díj elnyerésén meg egyenesen meglepődnék.

Nincs esélyed emiatti meglepődésre.

No az ilyen mondataid azok, amelyek a legbutább külső szemlélőnek is jelzik a nárcisztikus személyiségzavarodat, míg neked meg sem fordul a fejedben a lehetősége.

Előzmény: Cleaning Cloths (149)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 150

Ja nekem nyolc vallásom van, az egyik saját alapítású és soha sem voltam, nem vagyok és nem is leszek ateista. Az ateizmus a legnagyobb baromságok egyike. Tehát ha ki is lennének zárva az ateisták a Templeton- díjból, nem számít, mert engem az nem érint.

Sőt gyakorlatilag az ateizmus megbuktatója vagyok.

Miért nem lehetek ateista? 

Előzmény: Cleaning Cloths (149)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 149

Templeton-Díj  elnyerését nem tekinteném már sikernek.

Nekem az egy teljesen természetes munkafolyamat lenne. Mint ahogyan valaki pénzt kap a munkájáért. Meg igazából a díj odaítélőinek lenne nagyobb marketing fogás. Tehát nekik az érdekük. Éppen ezért adnak már oda díjakat nagyon régóta, egyáltalán nem vallásos, hanem világi világnézetű tudósoknak is. 

A Nobel -díj elnyerésén meg egyenesen meglepődnék. Elfogadnám plecsnit, meg a pénzt is, de a ceremónián nem vennék részt. 

Előzmény: Cleaning Cloths (146)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 148

Még egyszer, hátha valakinek elkerülte a figyelmét.

A Templeton-díjat a Templeton-alapítvány ítéli oda a kiemelkedő VALLÁSI és SPIRITUÁLIS eredményért. Hogy érthető legyen: a díjazottak papok, teológusok, filozófusok, és olyan természettudósok, akik a vallásos hitüket felvállalják, azaz "hívő tudósnak" számítanak.

Ateista futóbolondoknak nem ítélik oda. Két okból is.

Előzmény: Cleaning Cloths (145)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 147

A "siker" csak egy pszicho-vírus / mém.  Felesleges dolog hajszolni.

Nemrég még azért könyörögtél, hogy segítsen neked valaki elnyerni a Templeton-díjat.

Ennyire rosszul esett, hogy mindenhol kiröhögtek?

Pech.

Előzmény: Cleaning Cloths (146)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 146

A "siker" csak egy pszicho-vírus / mém.  Felesleges dolog hajszolni. Pláne azt amit a társadalmunk vetit ki sikernek. 

"Success" is just a psycho-virus / meme. It's pointless to chase. Especially what our society projects as success.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 145

a Nobel-díjat is csak egy memetikai terméknek tekintem. Hiszen Nobel saját maga jó hírnevének a terjesztése miatt hozta létre. Ellensúlyozva a fegyvergyártás miatti borzalmakat. Azért is van a medálon az arca. A templeton medálon nincs rakta Templeton képe. 

Meg a Nobel-díj is egy ilyen mém dolog.... aki megkapja az okos? ! :-)

Vagy nem. Igen sok nagyon buta emberi is kapott már ilyet. 

ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 144

Fórum »  FILOSZ »  Vallás, Filozófia » Ateista - vallás?   307 komment :-) 

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 143

"Senkivel sem foglalkozom és soha nem is foglalkoztam egyedileg."

Kivéve Stephen Hawkingot, akit gúnyolsz és köpködsz.

"Amiatt feladott az ateista aggitációjával. Csak kettőt említek: 1. Erdélyi Ágoston facebookista és yutuberista videós. 2. Boldogkői Zsolt ateista apologetika és akadémikus."

Hát, ebből se igaz egy büdös szó se.

Egyrészt nem adták fel az ateista és tudományos ismeretterjesztő tevékenységüket, másrészt még ha fel is adták volna, akkor sem egy köhögő bolha miatt teszik.

Előzmény: ErkölcsTan (142)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 142

Senkivel sem foglalkozom és soha nem is foglalkoztam egyedileg. A memetika tömeghatásnál működik. Ami persze visszahat az egyénre. 

Ettől függetlenül számos ismertebb ateista személy köthető ennek a hatásához. Amiatt feladott az ateista aggitációjával. Csak kettőt említek: 1. Erdélyi Ágoston facebookista és yutuberista videós. 2. Boldogkői Zsolt ateista apologetika és akadémikus. 

Az itt kavaró néhány atestának is hasonló lesz a sorsa hamarosan.

Fat old Sun Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 141

Iván Gábor Válogatott Ostobaságai - Bővített kiadás

Előzmény: ErkölcsTan (138)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 140

Magadat se tudtad meggyógyítani a kommunista-antiklerikális mémfertőzésedből.

Úgyhogy szélhámos sarlatánság a hirdetett módszered.

Előzmény: ErkölcsTan (139)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 139

Itt leírom nagyon röviden két példán keresztül a fertőző mémek immunizálásák folyamatot. Ami igen... a legrövidebb hatás is néhány év, de de inkább több kell hozzá. Ja és szükséges a tömeghatás. Vagy társdalmi együtthatás.  Egyéni gyógyításnak semmi értelme. Hiszen a fertőzés, megfertőződés is járványszerűen történt, és a gyógyítás is hasonlóan működik.

Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírusok működési elvére egy példa

Előzmény: ErkölcsTan (138)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 138

Szórakoztató Valláskritika MémKéptár

és hasonlóak az okai az ilyeneknek, amelyek meg itt vannak leírva.

Sima ok és okozatok ezek.

Tömeges kigyógyulások Isten mémből

Kálvinista Apologetika kihívása

Ateista - vallás?

Az Ateizmus Metafizikája

Ateista logika?!

Előzmény: ErkölcsTan (136)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 137

Hülyeségeket beszélsz.

Te semmiféle tudománnyal kapcsolatban nem vagy vitaképes, naponta bizonyítod, hogy egyetlen tudományhoz sem értesz semmit, amelyeket fikázol.

Kisstílű szellemi környezetszennyező vagy, semmi több.

Előzmény: ErkölcsTan (136)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 136

A magukat ateistáknak vallóaknak illene már felfogni, hogy:

a "Tudományos Isten" témakörben nem vitaképesek.

Ahogyan nem vitaképesek a mono-teisták sem.

Sőt még nagyon sok más ideológiailag elfugult ember sem. 

Ezt tudományos kérdés és abban a pszichovírus (mém, mémkomplex) fetőztöttség miatt raciolálisan és logilusak gondolkodni képtelenek. Magát ezen viselkedés és mentális zavarukat felismerni is képtelenség a számukra. 

Az Isten-mém és ateizmus-mém immunizációs folyamatok viszont müködnek, vita nélkül is. 

Mint ahogyan a penicilin sem nézi az illető világnézetét, hogy kifejtse-e, vagy sem a hatását. 

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.01.05 -1 2 135

Mondom: veled lehetne szemléltetni az érvelési hibákat, hiszen talán egy se volt, amit ne követtél volna el.

Oké, a "náci kártyát" a tudtommal nem követted még el.

Oppábocsánat! Azt is elkövetted a definíció szerint:

"Önmagában azzal, hogy párhuzamot vonsz egy állítás vagy egy személy és egy elítélt ideológiát magáénak valló társadalmi csoport között nem bizonyítod az állítás helytelenségét, sem logikai, sem morális értelemben. Így ha maga az általad felállított párhuzam még helytállónak és bizonyítottnak is tekinthető (azaz tényleg ugyanazt csinálták pl. a kommunisták is, mint amit mondjuk vitapartnered csinál vagy javasol, és a kommunistázás nem csak alaptalan érzelmi apelláta részedről), azzal sem tudod ténylegesen megkérdőjelezni az álláspontját."

Te a "náci kártyát" az ateizmussal követed el nap mint nap.

Előzmény: ErkölcsTan (133)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.01.05 -1 3 134

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy

A te érvelési hibád a 

szalmabáb

Eltúloztad, megváltoztattad vagy teljesen egy általad kitalálttal helyettesítetted a másik álláspontját azért, hogy könnyebben megtámadhasd, az övét helytelenebbnek, a sajátodat pedig helyesebbnek állíthasd be.

Előzmény: ErkölcsTan (133)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 133

ATEIZMUS BUKTA ! :-)

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus.

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus. 

Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" filozófálás marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végiggondolni és logikusan.
1. Mi is "Isten" ?
2. Miért is az "Isten"?
3. Tehát azért az "Isten" mert úgy lett kitalálva?
4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!

" Tudományos Isten" : Úgy értem, amely megfelel a tudományos módszertan, helyes érveléstan és empirizmus szabályrendszerének. Úgy lett feltárva és bizonyított és tesztelhető is. Akár te is tesztelheted. 

MemetikaTan Creative Commons License 2023.12.29 -1 0 132

Az ateizmus badarság. Metafizikára alapuló, ál-logika, ál-racionalizmus, és ál-tudomány.

Néhány békésebb és értelmesebb vallással sokkal szebb, tartalmasabb és szókakoztatóbb az élet. Kultúrális játékként iránymuattó lehet sok vallás az élethez. 

"Még világosabban is leírom: Sose voltam, nem vagyok és soha sem leszek ateista. Ami vagyok viszont, az ateizmus logikai megdöntője. Na az tényleg vagyok. Az ateizmus nagyobb baromság, mint a legvadabb szektás bolondok vallása."

...

"Mert vallási portfólióm van, ami nagyjából és lényegében nyolc vallásból áll: Fel is sorolom, nagyjából felvételük időrendi sorrendjében. 1. Csecsemőkori keresztelésből kifolyólagos kényszervallás: Görög Katolicizmus. 2. Gyerekkori: panteizmus. 3. ifjú kori: ezotéria/new age jellegű morfogenetikus mező/ Gaia 4. Kezdeti felnőtt kor: Zen-buddhizmus 5. Felnőtt kor: Saját alapítású vallás P-DOX Semmiben Sem Hívők 6. Érett felnőtt kor: Jedi Rend Mestere 7. Komoly felnőttkor: Vallásalapító Vallás (minél többet) 8. Bölcs felnőttkor: Nevetés a Legfőbb Szentség Vallás."

forrás: Miért nem lehetek ateista?

Elminster Aumar Creative Commons License 2023.12.29 -1 2 131

"Alaposabban áttanulmányoztam a Templeton-díjat, és azt kell írnom, hogy igen nagy esélyem van a jövőben azt valamikor el is nyerni."

Nem. Nincsen.

"A Tudományos Isten feltárásommal + Kurt Gödel Első nemteljességi tételének a kimutatásával, hogy az áltudomány + A Mono-ŐsRobbanás Hiedelem előrejelzésemmel."

Téveszmés bolondságokért nem osztanak díjat.

Mellesleg a Templeton-díjat a tudomány és a hit közötti kapcsolat erősítésében kiemelkedő kutatóknak adják. Gyakorlatilag a vallásos tudósoknak, akik nem rejtik véka alá istenhitüket, de emellett még érdemi tudományos eredményeket is elértek.

Te ateista vagy (bár ezt nem vagy képes felismerni) és érdemi tudományos eredményed semmi sincsen.

Előzmény: MemetikaTan (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!