4500 literesben nem igen van . De elsőnek még mielőtt kidobod el kéne vigyed ha nem vagy műszaki ember és a motor csapágyait ki kéne cseréltetned Koyo márkára . Nekem Káma van évekig ,még 100 méterről is hallani lehetett ahogy a szivattyú ment ! Kicseréltem a csapágyait ,mostmeg az lett a baj hogy csak a vízről tudom hogy megy a motor ,mert a hangja elveszett ! Az is sokat tud segíteni ha a szivattyú talpa alá egy vastag gumit teszel ,mert néha a kút teteje erősíti fel a hangját .
Én alapvetően a füvet, ill. kertet locsolom, most felszíni vízművem van, ami rohadt hangos, és zavaróan zúg. (TIP házi vízmű hwg 75/46)
Azt szeretném, hogy az új valamilyen szivattyú, akár merülő szivattyú halk legyen.
A kút kb. 10 méter mély lehet.
Valódi mérés még sosem volt vízszinteket illetően.
Nemem a kút feneke max. 8-9 méter, aminek az alján van kb. 2 méter víz.
De ezt is régen mértem.
Ami biztos, hogy a szivattyúm napi max. 2 órát megy, reggel, késő délután 1-1 órát megy.
Reggel fű, délután kiskert.
Én néma csendet szeretnék. Évek óta küzdök, és elegem van, hogy azon kell aggódnom, hogy ó bekapcsolt és mivel elég jó fülem van, bentre a házba is hallom egy hangyaf@sznyit, hogy beindult. Mondjuk szuper hallásom van. 😅
A cső csupán 20 cm belső átmérővel rendelkezik.
A kútban a vízszint max. 2 méter lehet nyugalmi állapotban, üzem közben nem tudom.
Tudnátok valami halk, de azonos vízhozamú (4500l/h) szivattyút ajánlani?
Az összes szomszédom légvonalban is legalább 800 m-re van, de időnként mindre rájön a rádió bömböltetés, engem meg a frász kerülget miattuk. Az egyik magyar nótát, a másik cigány nótát a harmadik meg újabban külföldi slágereknek titulált zajt nyom olyan hangerővel, hogy még nálam is hangos. Nem értem ők hogy bírják ott helyben.
Én nagyon jól el vagyok rádió nélkül. Régebben is csak a kocsiban hallgattam de ott se mindig. Mivel 15 éve már nincs kocsim, azóta rádiót se hallgattam. Legalábbis sajátot nem, csak az említett szomszédokét...
Dehogy is nem, a jó Magyarnótára még az almák is szebben mosolyognak. Nekem amikor a napelemeket bekapcsolom azonal 2 rádió is elkezdi a Dankórádió műsorát, és kiapcsolásig játsza. Mondjuk ugyan azt játszák napról napra, hétről hétre.
Azért fölösleg ordíttatni bármelyiket is, ha csak néha hallod a zajongásban. Én volnék az első olyan szomszéd, aki a 4,5-el levadásznám a rádiódat, ha ott bömbölne napokon át. A híröket, kaja időben is möglehet hallgatni, kis hangerővel, hiszen az energia is pénz. 😃
Én rádiót hallgatok de csak olyan adót ahol nem a süket politikát nyomják de ha a hírek olyan mint a kosúton azonnal tovább megyek egy másik adóra ahol rövid híreket mondanak . Retróra ilyesmire .
Kicsi rádióm van ,és pont az a baja a kicsi hangszórót nem hallom főleg amikor zajongok mindenféle eszközzel ! Meg jelenleg nem is a közelemben szól álltalában hanem én közben össze vissza járkálok . Az Európát mindig hallom az egy komoly rádió ! Találtam is egyet ami kb olyan méretű és digitális is DAB-ja is van ,nem is vészes és kb akkora mint az európa rádió . Legalább délben meghalgatnám a szabad európát mit mond .
Mit tudnék még azzal a retkes rádiómmal csinálni ez az aldis munka rádióm csak nem szól ,már rájöttem hogy a 220 voltos hálózat zavarja ,és egy interferencia jel miatt nincs tiszta adás rajta . Arról menne . Át állítottam 6 voltos üzemre de a zaj jel megmaradt csak egy kicsit halkabb lett . Mint a telefontöltő olyan 220 voltos trafó szerűségről kapja a tápot . De azt írta 333-as hogy az is váltóáramú csak valamilyen szinten simított áramot szolgáltat . Van egy csomó aksink de mind 12 vagy 20 voltos ,vagy Usb áramot ad max az meg csak kb 4,5volt ,ez meg szerintem kevés lesz . Kidobnám de ahol most van oda csak ez való jelenleg . A belselye tele van olyan gyűrűkre feltekert kábellel, a betápos része is a 220 voltoson is mindkét szál át van vezetve ilyen folytó gyűrűn ,de a 6 voltos táp részén is van egy kisebb ,valamint az antenna vezetékén is van egy ilyen gyűrű ,amit én még meghosszabbítottam és még tekertem rá 2 menetet de nem lett hatása rá . Ha be tudnám fejezni az épületet akkor már lenne oda mit kivinni ezt meg berepítem a kukába . Vagy létezik ilyen kis rádiós egység azt nem tudom az én nem létező tudásommal bele tudnám-e szerelni házilag a benne lévő vackokat meg kirepíteném belőle !
Régön is mocskos volt a vize, mert valamiből gyárból belekerült a barna trutyi, de most sem tiszta és még kevés is. Nem hallottam hogy panaszkodtak volna a hohohorgászok, hogy csak heringöt tudnak kifogni ...
Ezök szombati képek, a strand szomszédságában volt a Rádióamatőr találkozó, ami nem lött túl nagy, de legalább nem volt túl meleg az idő.
Vittem is egy csokor virágot a Marosba, mert egyik legjobb barátom is oda került, már 4 éve ... ☹️😥
Előtte pár nappal még nagyobb volt a sziget, azt mondta egy arra járó ismerős.
Én mögkértem egy pancsolni induló fiatalembört, hogy dobja már be a csók Rétság a szalagon túlra, ahol már van sodrása a víznek. A szalagon belül a legtávolabbi sarokban is csak tökig ért a víz akkor. Az én kutam szerint is emelködött a vízszint valamelyest, mert rövidebb idő alatt lött teli a tartályom vízzel.
Gyerekkoromban nálunk a faluban is vagy 5 db 115 és 160 m közötti mélységű kutakból jött az ivóvíz. Aztán azok szépen elapadtak és '76-tól fúrtak pár 276 és 304 m közöttit, hogy legyen víz a faluban...
Itt a halastói volt TSz kutját 1965-ben fúrták, 265 m mély, 2 szűrőzött szakasz van benne, a fúráskor 960 litert adott percenként és +7,6 m magas "szökőkút" volt az aknában lévő zománcos tábla szerint. Manapság talán ha 100-150 litert ad percenként és kb 2 méterig tudná felnyomni.
Sajnos anno lefojtották és egy artézi kútnak az nem tesz jót. Egy komoly tisztítás sokat javíthatna rajta, de sorsára hagyták mert már csak 6 tanyát lát el ivóvízzel...
Az nem biztos. A Budapest nagy részét ellátó dunai csápos kutak úgy tudom kb 15 méter mélyek. Nem is kell mélyebb, mert a Duna vizéből a durva szennyeződést kiszűri a parti sóder, utána meg megy a vízmű finomabb szűrőibe majd klórozás után a csőhálózatba...
Nem száradt még ki a folyó ? Nemrég láttam egy filmet róla csak derékig ért benne a víz ! A sószennyezésre figyelj majd mert azt olvastam érkezőben van éskiöl mindet a folyóból ,már a román felvette a magyar vízüggyel a kapcsolatot ez ügyben de tenni semmit sem tudnak ellene úgy sem .
Itt mielőtt a DRV kútjai elindultak volna, a faluban és a környző tanyákon bevezették az ivóvíz hálózatot mivel a tervek szerint talán 4-6km körzetben lecsökken a víz szint. Először jelentősen estt a szint de később talán 1-2 év után valamennyit visszajött.
Itt szinte 10m enként változik a talaj ez igaz a függőleges rétegződésre is. A kertben van ahol a vakond falazó homokot hoz fel, máshol kb 50cm mélyen gyakorlatilag bekevert kályhás agyag van( a cserépkályhát ezzel javítottam)
Fogalmam nincs esetleg megkérdezem az ott dolgozó ismerőst. Nekem a fúrt kútban a nyugalmi és az üzemi vízszint több hét talán 1hónap késéssel együtt mozog a Dunával persze jelentősen kiegyenlítve.