Keresés

Részletes keresés

Gojira Creative Commons License 2023.08.10 0 0 1436

Ezzel egyetértek. Bár kétségtelenül sokat segítene, ha végre olyan lenne a helyzet, hogy visszatérhetnek a nemzetközi kupákba.

Előzmény: flott (1431)
protosfinx Creative Commons License 2023.08.10 -2 1 1435

Summa summárum, az előző évjáratoknál minden szempontból gyengébb eresztés!

Előzmény: Vándor777 (1434)
Vándor777 Creative Commons License 2023.08.10 0 2 1434

" Ha könnyebb ágra kerülünk, játszhattak volna a cserék többet is, de ez egy Európa-bajnokság, itt tét van, itt nem gyakorolni fogunk hanem győzni akarunk."

Bizonyára nehezen érthető volt a megfogalmazásom. Sehol sem írtam gyakorlásról, a cserék szerepeltetése azért (is) szükséges, hogy a meghatározó játékosok frissek maradjanak a döntő időszakokra a győzelem érdekében. Továbbá: azért lettek beválogatva, mert a szövkap feltételezte, hogy képesek hozzásegíteni a csapatot az eredményes szerepléshez.

"Két-három irányítós játék....?:OOO"

Jobbára azt játszottunk. Távoli zónából kevés befejezésünk volt, rendre a vonalról, betörésből akartunk gólt szerezni. Abban igazad van, hogy minőségi irányító játékunk nem volt, nem is lehetett, mert az előző csapatainktól eltérően, előnyszerzésre alkalmas irányítója nincs a csapatnak. E tekintetben senki sem hasonlítható Farkas, Kajdon, Simon, Cseri színvonalához.

"És a játékosok java része nem kicsi, a szélsőket leszámítva."

Balit, Szeibertet, Szárt leszámítva minden mezőnyjátékos alacsony, vagy max 170-es! Nos, Bali Boróka és Szeibert Anna összesen sem játszottak 60 percet, Szár Evelin - szinte kizárólagosan - csak támadott. Védőfalunk átlagmagassága 170 körüli volt nélkülük. Minden ellenfelünk lövősora 180-185 cm atlétikusan és technikailag is jólképzett játékosokból állt, bár némelykükből láthatóan hiányzott még a tapasztalat. Azt kell mondjam, hogy alkati tekintetben ebben a korosztályban is már a kiválasztásban is jelentős hiányosságaink voltak, esetleg, a kiválasztott magas játékosok képzése és menedzselése nem volt megfelelő. Nem túl jó perspektíva!

Előzmény: RnD (1415)
van_Persil Creative Commons License 2023.08.10 -18 0 1433

A hamzsabégi Fösárkány pl. ;)

Előzmény: Tonio 2.0 (1432)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.10 -8 1 1432

Helle Thomsen, és vannak még néhányan.

Nem mondom, hogy nő nem lehet jó edző akár felnőtt szinten is, csak ritka.

Előzmény: flott (1431)
flott Creative Commons License 2023.08.10 0 0 1431

Szerintem Levina is jó még, simán van olyan edző mint Popovics, ha nem jobb. Persze ez szigorúan egyéni vélemény. 

Előzmény: protosfinx (1428)
protosfinx Creative Commons License 2023.08.10 -2 0 1430

Tényleg, róla megfeledkeztem, de két fecske sem csinál nyarat!

Előzmény: Tonio 2.0 (1429)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.10 -8 1 1429

Marit Breivik.

Előzmény: protosfinx (1428)
protosfinx Creative Commons License 2023.08.10 -2 0 1428

Mondjatok már az utóbbi ötven évből egy jó, sikeres edzőnőt! Anja Andersenen kivül, de ő inkább egy női bőrben élő férfi. Némileg  Popovici hajaz rá, de még nincs elég jó eredménye. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1426)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.10 -8 2 1427

Vagyis még nem lettünk ötödikek, de ez a papírforma.

Előzmény: Tonio 2.0 (1426)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.10 -8 7 1426

Csűröd-csavarod, szokás szerint.

Nem második, hanem 5-8., vélhetően az ötödik hely meglesz. Hogy játéktudásban hányadik helyet éri a keret, azt nem te fogod megmondani, és nem is releváns. A végén fel kell nézni a táblára.

De up-ben amúgy sem az a lényeg, hogy most elsők vagyunk vagy ötödikek, hanem hogy hány minőségi játékost sikerül kinevelni az NB1-be, illetve lehetőleg minél több olyan játékost, aki akár idővel nemzetközi szintű, felnőtt válogatott is lehet. Ezt rajtad kívül már mindenki tudja, egyedül te vagy, aki folyamatosan az utánpótlás eredményekre hivatkozol, meg ezeket mantrázod (az illetékeseken kívül).

Nyilván a lányok szempontjából nem mindegy, szerettek volna előrébb végezni, de a nagy kép szempontjából nem ez a lényeg.

A kapitányi munkáról sem azért rossz a véleményem, mert ötödikek lettünk, alakulhatott volna szerencsésebben, és akkor lehettünk volna másodikok vagy harmadikok is, és akkor mi van?

Viszont az elődöntőket lehet, hogy megnézem, kíváncsi vagyok a német és a horvát csapatra is.

Előzmény: RnD (1423)
fulees Creative Commons License 2023.08.10 0 3 1425

"Ennél többet más edző sem hozott volna ki ebből az évfolyamból szerintem."

Pedig, de! Sokkal többet is ki lehetett volna hozni ebből, egy jó stratégiával és csapatra szabott taktikával... Viszont ez már sajnos, a szempontunkból nézve irreleváns!

Előzmény: RnD (1419)
studyfy Creative Commons License 2023.08.10 0 8 1424

"Az eredményjelző nem hazudik" - Kemény Dénes.

Előzmény: RnD (1423)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -8 7 1423

A lányok meg ne búsuljanak (bár tudom ez a mai este beütött......)

DE

Európa második legjobb csapata ők, a dánokkal együtt, az EB eredményeit nézve. Ráadásul egy igencsak zűrzavaros kezdeti másfél év után. Ide fel kellett jutni kemény munkával, és ők ezt megtették. Ez nem akármi.

És ez egy négyéves út első állomása volt, Európa-bajnokság/világbajnokság lesz még három. Nem vagyunk messze a csúcstól, ezért már most a jövő nyárra kell gondolni és mindent megtenni az edzéseken/meccseken h egy év múlva még jobbak legyünk. Nem veszett el semmi, hamar itt lesz a következő lehetőség h bizonyítsanak. Ez még csak az út eleje.

Hát nagyjából ennyi.....motiváljanak minket a jövőbeni sikerek. Nézzünk mindig előre, sosem hátra. Ez a lényeg.

RnD Creative Commons License 2023.08.09 -4 4 1422

Persze. Ha valahol 2008-at írtam ott értelemszerűen a 2006-osokról van szó.

Előzmény: Tonio 2.0 (1420)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -3 3 1421

...Baranyi Dodó, sorry:)

Előzmény: RnD (1415)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.09 -8 3 1420

Kezdjük ott, hogy ez nem 2008-as, hanem 2006-os korosztály.

Előzmény: RnD (1419)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -6 7 1419

'Példának okáért, a két fentebb említett generáció, edző nélkül is toronymagasan bemasírozott volna most is a döntőig...'

Azért Bohus szerepe a 2000-es és a 2004-es korosztályos válogatott kialakításában, felépítésében és versenyeztetésében jelentős. Szilágyi aligha nyert volna rögtön első évében junior Európa-bajnokságot, ha nem egy ilyen jól összerakott válogatottat kap kézhez, méghozzá Bohus Beától és Woth Pétertől. Ezt egyébként Szilágyi is elismerte.

'...Ha az adott kerethez ez a séma fekszik, akkor lesz eredmény, ha nem akkor nem...'

Ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt a 2008-asoknál sokkal hangsúlyozottabb szerepet kapott a beállójáték, ez korábban Bohusnál nem volt jellemző. Másrészt nemcsak ő, minden edző akkor ér el eredményt ha vannak a különböző posztokra jó játékosai. A 2008-asoknál gyengébb a merítés, Bohussal így is a harmadik - vagy inkább a második, holtversenyben a dánokkal - legjobb válogatott lett Európában. Ennél többet más edző sem hozott volna ki ebből az évfolyamból szerintem.

Bohus keretösszeállítási vagy inkább keretfelhasználási stratégiájának vannak megkérdőjelezhető elemei, ezekkel én sem értek egyet. De ezekről majd később.

Előzmény: fulees (1416)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -6 7 1418

Ami a korosztály játékosait illeti, van köztük néhány első osztályú tehetség:

--Keceli-Mészáros Reni aki támadásban középen és baloldalon is kiváló, kettes védőnek is ügyes,

és igazi vezér aki a hátán tud vinni egy csapatot már most is (csak ne pörögjön túl mint DEN ellen tegnap)

--Fazekas Virág: végre egy kiváló balkezes játékos, átlövésekben és betörésekben is szuper, jól irányít is

--Szár Evelin: kifejezetten ügyes beálló - csak tudnám miért cseréltük védekezésben - remek egykezes labdalevételeket tud már most, jól helyezkedik a védő között, komoly jövő állhat előtte

--Balogh Veronika: az EB felfedezettje, támadásban átlövésekben és betörésekben is kiváló, védekezni is tud, mentálisan is erős (az első tétmeccsen FRA ellen máris bizonyított, korábban alig játszott a válban), szerintem van olyan tehetséges mint Simon Petra 17 évesen, de ő kicsit más poszt, inkább ballövő, úgyhogy a Fradinak két-három éven belül saját utánpótlásból megint lehet egy kiváló saját nevelésű játékosa

--Szeibert Anna: nem sok lehetőséget kapott de komoly átlövéseket tud, ezeket még gyakorolni kell de van benne perspektíva, ezen kívül betörésekben és összjátékban is ügyes, beállónak klassz asszisztokat ad, belőle igazi komplex játékos lehet csak bátorítsák őt az edzők, bátorítsák mert nekem úgy tűnik túl szerény, nincs elég önbizalma

--Baranyi Dodó: ő nagyon jó irányító amikor néhány percet kapott középen ez rögtön látszott, de Bohus valamiért nem nagyon akarja h ezen a poszton játsszon

--Kiss Diána kiváló balkezes játékos, a csapat legjobbja lehetne irányító poszton (ha balkezesek irányítanának) de Bohusnál ő sosem fog elég lehetőséget kapni Fazekas Virág mögött, ezt mindig sajnáltam, most is sajnálom

Rajtuk kívül lesz még:

--Pálmai Lizi aki Mészáros Renivel egy napon említhető ballövő, sőt régebben ő volt a válogatott egyértelműen legjobb játékosa, de aztán októberben megsérült, most június elején játszott meccsen először és nem akartuk rögtön egy sorozatterhelésnek kitenni (Lizinek volt nyílt csonttörése úgyhogy vigyázunk rá) igazi vezér, korábban ő vitte a hátán a csapatot úgy mint most Reni

--Vajda Luca jó irányító és balkettes játékos de ami még fontosabb: kiváló kettes védő és nagyon jó hármas védő, ő is megsérült március végén és nagyon hiányzott most a válogatottban

Papp Dorkát nem tudom visszaadják-e a juniorok vagy marad náluk jövőre is, de ha nem lesz, van egy kiváló debreceni jobbszélső, Ratalics Luca, aki helyettesítheti

Bali Boróka: szerintem Bohus mellett egy év alatt nagyon jó átlövő és hármas védő lehet, Himer Laura szintén, ha a NEKÁ-ban játszana...de a Fradiban nem tudom h alakul majd a következő szezonja, nem tudom mit tudnak kihozni belőle

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.09 -9 3 1417

Ha már Bakó veszi át a NEKA NB1-es csapatát, akkor ő lenne logikus a válogatotthoz is.

Reméljük, Bohust többé nem látjuk up válogatottaknál, bőven elég volt az eddigi ténykedése.

A kapusrotációt nem értettem, az 1-1 szélső is fura volt.

Ami még érdekes, hogy Fazekas Virág ígéretesen kezdett, aztán hamar elhervadt. (Bocsánat.)

Bohus amúgy azt nyilatkozta, hogy mióta up válogatottaknál van, szerinte ez a legerősebb francia generáció.

fulees Creative Commons License 2023.08.09 0 5 1416

Egyébként nagy dolog nem történt. Nem lehet minden korosztályunk olyan jó mint, a Cseriék fémjelelezte, vagy előtte a Johiék féle csapat. Az viszont borítékolható, hogy ezek közül a lányok közül nem mindenki lesz majd NB1-es kézilabdázó...

Az is tisztán látszik, hogy Bohusnak nem sok köze van ahhoz, hogy jó vagy "rossz" lesz egy csapat. A válogatási elvei is erősen megkérdőjelezhetőek. Egy sémát ismer és azt játszatja az adott gárdájával mindig. Ha az adott kerethez ez a séma fekszik, akkor lesz eredmény, ha nem akkor nem. Példának okáért, a két fentebb említett generáció, edző nélkül is toronymagasan bemasírozott volna most is a döntőig...

RnD Creative Commons License 2023.08.09 -5 8 1415

'...Az első meccsen azért nem játszanak, mert az az első, lámpalázas találkozó. A többin meg azért, mert mi lesz, ha nem jutunk túl a csoportkörön, aztán már minden meccs dönrő jelentőséggel bír....'

Így van. Ha könnyebb ágra kerülünk, játszhattak volna a cserék többet is, de ez egy Európa-bajnokság, itt tét van, itt nem gyakorolni fogunk hanem győzni akarunk. Más válogatottakban is így van ez, a legjobbak mindenhol extra terhelést kapnak (tavaly az ifi-vb-ről be is írtam néhány statot erről, mármint h máshol ez ugyanígy megy). Felkészülési tornákon lehet előtte és utána gyakorolni.

'...Elővették a jól bevált kaptafát (2-3 irányítós játék, tempó-áttöréssel megspékelve), ehhez kiválasztva a jelenleg ( messze nem perspektívájában is) leghasznosabb játékosokat, akik többsége ebben a korban az apró és közepes magasságú....'

Két-három irányítós játék....?:OOO

Egy irányítója sincs ennek a csapatnak, nemhogy kettő-három. Keceli-Mészáros Reni aki általában irányított inkább ballövő, Baranyai Dodó lehetne még, de őt Bohus sajnos alig küldte pályára.

És a játékosok java része nem kicsi, a szélsőket leszámítva. Valójában akik nem vagy alig kaptak játékidőt - Bali Boróka, Szeibert Anna, Himer Laura, Varga Katalin éppenhogy a magasabb játékosok közé tartoznak, akik közül többet azért válogatott be Bohus mert remélte/reméli h jók lesznek majd átlövőben.

Előzmény: Vándor777 (1396)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -5 6 1414

Sosem voltak agyonhájpolva. Mindenki tudta h ez egy problémás korosztály. Penszki másfél évig szenvedett velük, nem ért el semmit.

Bohus jött aztán tavaly ősszel és akkor lett végre a 2006-osokból egy CSAPAT. Utána már felkészülési meccseken komoly válogatottakat is egymás után vertünk meg.

Ezen az EB-n a franciák szerintem jobbak nálunk, de a dánokkal teljesen pariban vagyunk. Ami azt jelenti h a 2006-osok között ott vagyunk a top-3-ban. Ez komoly eredmény az igen gyenge első másfél év után pláne. Jelenleg:

2006-osok

1. FRA

2-3. DEN és HUN

Erre lehet építeni, mert a világversenyek egy négyéves projekt és lesz még belőlük három. Azaz nincs veszve semmi, ott vagyunk a csúcshoz közel, erre kell gondolni mindig és belehúzni h egy múlva még jobbak legyünk. Csapatként is, egyénenként is.

No retreat, no surrender. Éppen ellenkezőleg....

Előzmény: Tonio 2.0 (1411)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -2 4 1413

Ráadásul - éppen mert a másik ág gagyi volt - most olyan meccsek jönnek mint Montenegro aztán meg a szerb-holland győztese.

Edzőmeccsnek sem lesznek jók. Berakhatjuk a cseréket de ilyen ellenfelek ellen mit bizonyítanak.....?

van_Persil Creative Commons License 2023.08.09 -18 4 1412

A Bohus lemondott már? Ha még nem, mire vár?

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.09 -8 8 1411

Annyi lehet a hozadék, hogy nem lesznek agyonhájpolva a lányok. Ettől még jó lehet ez a korosztály.

Bohustól jó lenne minél előbb megszabadítani őket, akkor vélhetően jobbak lennének.

Francia-német és dán-horvát elődöntők lesznek. Mi meg mehetünk az 5. helyért.

RnD Creative Commons License 2023.08.09 -5 6 1410

Ez nem tétmeccs nekik. Ezért a végén már mindegy volt nekik.

FRA--DEN: 20-25 (végeredmény)

A francia-magyar kézilabda barátságot mindenesetre nem erősítette ez a meccs.

Előzmény: protosfinx (1408)
RnD Creative Commons License 2023.08.09 -3 4 1409

Tanulság: igazából mindig csak magunkban bízhatunk.

Mázli lett volna ha így is a négy közé jutunk, és igazából erről az ágról nem érdemeltük ki. De a túlsó ág annyira gagyi h azért mégis ott lehetnénk.

protosfinx Creative Commons License 2023.08.09 -1 1 1408

Ez a hajó is elment! Hogy lehetett ezektől a béna csigaevőktől 10 gólt kapni pluszban egy félidő alatt? 

RnD Creative Commons License 2023.08.09 -3 4 1407

Ez elment. A franciák semmit nem védő kapusán.

Mondjuk azt értem h tét nincs ezért a francia edző bent hagyja így is h valahogy jöjjön ki ebből a hullámvölgyből. De tétmeccsen már régen lecserélte volna.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!