Keresés

Részletes keresés

blogerilla Creative Commons License 2021.07.06 0 0 33

Mikor adják át a legutóbbi ígéret alapján?

antekirtt Creative Commons License 2021.06.17 0 0 32

Na igen, albetét nélkül pedig nincs se banki kölcsön, se tulajdonlap se semmi. Valószínű amúgy hogy július végére kész lenne a beruházás (feltéve hogy a szükséges hatóságoktól is beszereznek mindent), de az albetetesitesre és a papir munkákra nem tudom mennyit kell majd még várni

Előzmény: blogerilla (31)
blogerilla Creative Commons License 2021.06.01 0 0 31

Én ismerek egy családot, akik augusztusban költöznek és a tervek szerint szeptembertől ott kezdenék a sulit. Azt nem tudom, hogy hogy állnak a használatbavételivel és az albetétesítéssel...

antekirtt Creative Commons License 2021.05.18 0 0 30

Szia, viszonylag sűrűn láttam, de mivel nagyon-nagyon lassan haladnak, nem sok változást lát az ember ha havonta odamegy... Az átadással kapcsolatban semmilyen dátumot nem hiszek el, ez a 2021. III. negyedév már a 6-7. módosítás. Laikus szempontból nagyon közel vannak az átadáshoz, de mintha direkt húznák az időt, mert ennyire lassan én egyedül befejeztem volna már a hátralevő munkákat.

A mélygarázsnak tényleg egy helyen van a ki és bejárata, ami a garázs közepén helyezkedik el, onnan jobbra-balra végig lehet menni a telek alatt és a hídon keresztül lehet majd ki-be járni. Ha valakinek van műszaki ellenőr ismerőse és szintén érdeklődik a lakópark iránt, szóljon és szívesen elmennék vele az építkezésre.

Előzmény: Kapolcs2 (29)
Kapolcs2 Creative Commons License 2021.05.17 0 0 29

Sziasztok,

azt szeretném megkérdezni az itt lakást vásárlóktól, hogy mikor látták belülről utoljára az építkezést?

Be lehet menni rendszeresen körülnézni? Műszaki ellenőrötök van? Szavatosságot-jótállást csak a projektcég vállal, vagy valami komolyabb is van a szerződésben? A 2021 III. negyedév mennyire komoly? A mélygarázs tényleg körforgalmú lesz, egyetlen kijárattal a Kapolcs utca felé?

Köszi, ha válaszoltok

Oldskin Creative Commons License 2021.05.13 0 0 28

Egy kis érdekesség...

https://ujotthon.hu/ujepitesu-elado-lakas/budapest-11/peter-hill-lakopark

A felső táblázatban már módosították az átadást,

Átadás várható időpontja:2021. III. negyedév

A leírásban még a régi dátum szerepel: 

LEÍRÁS

189 lakás kerül átadásra 2021 első negyedévében, Péterhegyi lakóparkban.

Oldskin Creative Commons License 2021.05.07 0 0 27

Merem remélni, hogy nem fog bekövetkezni. Bár láttunk már karón varjút... :(   A villamos úgy hozzátartozik a Kamaraerdőhöz, mint kabáthoz a gomb. :)

A topikindítót kérdezem, hogy kötbérigénnyel nem próbálkoztatok?

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 -6 0 26

Meg fogják fúrni a villamost, ez csak idő kérdése, mert zajos. Majd megy helyette busz, mert az zöld! ;) 

Előzmény: Oldskin (24)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.05 0 0 25

Hát igen, ez a NIMBY effektus szépen megmutatkozik itt a patak mentén is. :( 

Előzmény: fékek és ellensúlyok (23)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.05 0 0 24

http://peterhegyilakopark.hu/hu/projektrol-2/

XI. kerület ÚJBUDÁN, Rózsavölgyben, a belvároshoz közel kínálunk lakásokat 47 nm-től elérhető áron, már 47,21 M forinttól.

Tényleg milliós négyzetméter-árak vannak?  Lehet, hogy én vagyok egy kicsit tájékozatlan, de ez nagyon durván sok egy ilyen - gyakorlatilag kert nélküli - kvázi-bakterház elhelyezkedéssel. 

fékek és ellensúlyok Creative Commons License 2021.05.03 -1 0 23

A budaörsi ágon a záportározót Budaörs elépítette. Egy szép nagy TESCO-t találsz a helyén és az is csak nyomja a gyors esővizet, mikor esik. :D  Ők a mederprofilt szélesítették, ezzel letudtáka kérdést, Budaörs OK. Amerre folyik a patak, őket ott már nem érinti. 

Törökbálintot sem érinti a kérdés a törökbálinti ággal, mert felette van jócskán a települési mag, van helye a víznek, ha áradna, de ott beépítés sincs, csak rét meg dzsindzsás.

A történetben a parlagfüvet Budapest szaglássza, meglehetősen buta módon, mert odaépít, ahová nem kéne. Persze, Budapest is csinálhatta volna jól, de hát nem csinálta. Ez régi történet. A tó feletti hordalékszűrő rendszer is úgy szahar, ahogy van. Semmit nem ér. A tó egy zöldvizes tározó, örökké posvány lesz, viszont ahhoz meg kicsi, hogy az árvizeknél jól működjön. A régi Balatoni út alatti műtárgy meg nem lesz nagyobb, mert az fogja meg a vizet, hogy lefele tényleg borzalmas kárt okozzon és emberhalál legyen. Ezt a kislakótelepet a lehető legpocsékabb helyre építették, csak nézek ki a fejemből, hogy ide ember lakni megy.  De vicces. Aki ismeri a helyet, a múltját, a környékét régtől, az érdeklődéssel nézi, hogy a bebírók mit fognak kezdeni a helyzettel. Sok vidám évnek nézünk elibe, de nekik nem lesz az. :D

Előzmény: Oldskin (15)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.03 0 0 22

A szerződésetekben nincs kötbér-kötelezettsége az építőcégnek? 

Tudom, hogy nem pótolja a lakást, de mégiscsak valami kártérítés... 

Előzmény: antekirtt (19)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.03 0 0 21

Bocsánat, hogy megint OFF-ba hajló komment, de a villamos - HÉV felvetésedre eszembe jutott, hogy épp néhány napja volt erről egy jó poszt a hamplón. 

https://hamster.blog.hu/2021/04/26/hev_a_korteren

túl sok hasonlóan kezdődő történetet hallottam a város más pontjairól.

Hát igen, vannak ilyenek...   A Budatétényi Szt. István templom mellett (min. 20-25 éve) épült házakból is valaki betámadta a templomot, hogy miért harangoznak....   Amikor az illető megvette a telket/lakást, az a templom már vagy 50-60 éve ott állt. 

Előzmény: timetable (18)
antekirtt Creative Commons License 2021.05.03 0 0 20

Köszi ez hasznos

Előzmény: Oldskin (16)
antekirtt Creative Commons License 2021.05.03 0 0 19

Én Törökbálinton nőttem fel, ismerem a hév történetét, van egy nagyon jó étterem most a volt végállomás helyén ;) illetve a belvárosban laktam albérletekben ifjú egyetemista és kezdő munkavállalóként. Most pedig a kettő közé fogok költözni reményeim szerint egy olyan házba amit nem nyel el a törmelék és nem önt el a víz (amúgy azt a törmeléket gondolom kiásták és annak a helyén van a mélygarázs. Meg azért egy ilyen építkezés előtt csak vannak geodéziai felmérések, nem hallottam még Magyarországon az utóbbi évtizedekben épült olyan házról ami konkrétan összeomlott volna. első lakásnak úgy voltam vele jó lesz, majd tovább költözöm egy szebbe, nagyobba, saját kerttel akár a környéken mert én több módon is kötődöm a 11-22 kerülethez (ja és ha nyerek a lottón, mert olyan ingatlan árak vannak :D).

Egy szó mint száz én csak a magam nevében tudok beszélni, nem tudni milyen lesz a lakóközösség, de azért azt meredeknek tartanám ha egy ott lakó meg tudna szüntetni egy villamosvonalat. Ha megszűnik ott a 41-es, akkor az más miatt lesz. Albertfalvai híd utáni alagút meg szerintem még 50 évig legalább nem lesz (tudom ez egy másik hozzászólás volt). Amúgy lesz hangvedo fal a villamos mellett mondjuk kicsit felek attól hogy fog kinézni…

Az én személyes problémám azzal van most még hogy egyáltalán valaha be lehet e majd költözni és ha igen mire számítson az ember, hátha van itt valaki aki bennfentes vagy ne adj isten valaki aki már feladta, kiszállt és van tapasztalata azzal kapcsolatban. 

Előzmény: timetable (18)
timetable Creative Commons License 2021.05.03 0 0 18

De most nem ezeken a számokon akarok lovagolni.

Lovaglásra van 2-3 hely is a környéken, azokon jobb is. :)

szerintem nincs Magyarországon hibák nélkül megépített újépítésű lakopark

Ezzel egyetértek, és egy laikus számára esélytelen is megtippelni a végeredményt. Abban sajnos a topictársnak viszont igaza van, hogy a területre került korábban mindenféle törmelék is, ez az ártérrel kombinálva az átlagnál ilyen szemmel rizikósabbnak tűnik. No mindegy, kívánom hogy ne így járjatok.

volt e már aki kiszállt és milyen eredménnyel

Kíváncsiságból ránéztem régebben, mennyiért hirdetnek itt lakásokat, meg hogy mennyi kelt már el. Úgy tűnt, az építtető volt amikor úgy reklámozta, hogy már jóval több elkelt, arányokat írt fel, miközben jelenleg a honlapjuk kb. 50 lakást jelöl eladottnak.

majd ha jön a tovaros 2, 1300 lakással, na akkor milyen lázadás lesz

A Tóvárost a 7-es út elég jól elkülöníti ettől a résztől, szerintem nem nagyon érintene minket. Ami a lehetséges konfliktusok alapja az esetünkben, az hogy a Péterhegyi út egyben kerülethatár is, így a XXII. kerületi szomszédos részeken élőknél ez most úgy csapódhat le, hogy a másik kerület építkezett, ők meg szívnak miatta. Nehéz megjósolni, miből lehet gond középtávon - a forgalom növekedése esetleg, meg nekem mondjuk az iskolakörzetek ugrottak be. A Kapolcs utca pl. a "Kecske" iskolához tartozna, ami most is elég nagy létszámú, főleg az alsó tagozaton, és nem bővíthető. Át tudja-e venni ezt a feladatot mondjuk az Őrmezőn lévő iskola?

inkább a békés együttélés híve vagyok

Ez az alap. :) Én csak pár éve kerültem ide, ezért talán csak egy olyan Rózsavölgyet siratok, ami lehet hogy valójában már évtizedek óta nincs is (ami kicsit még olyan...falusiasabb, szegényesebb). És ebbe a képbe a lakópark nem fér bele, de mivel én sem ide születtem, nincs miért előzetesen elítélnem az ide költözőket.

A lakóparkot illetően nekem egy félelmem van, mégpedig hogy akad majd egy önjelölt házbizalmi, aki meg fog lepődni azon, hogy hajnaltól késő estig villamos jár az épület mellett, és ebből ügyet csinál. Ennek a vonalnak a történelméről azt kell tudni, hogy valaha HÉV-nek épült, így a pálya kialakítása is nagyvasúti jellegű, amin zakatolnak a szerelvények. Én az egyik belső kerületben nőttem fel, tehát egy ilyen zajhatásra csak legyintenék (egyébként 15 percenként jár), de másvalaki meg esetleg... Remélem, nem lesz igazam... csak túl sok hasonlóan kezdődő történetet hallottam a város más pontjairól.

Előzmény: antekirtt (12)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.03 0 0 17

A 130. oldaltól vannak képek a 2010-es nagy árvízről. 

Előzmény: Oldskin (16)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.03 0 0 16

Vonatkozó tanulmány - nem tudom, mi valósul meg a javasolt intézkedésekből. 

https://budapest.hu/Documents/Hossz%C3%BAr%C3%A9ti-patak_kock%C3%A1zatcs%C3%B6kkent%C3%A9si_terv_20180815.pdf

Előzmény: Oldskin (15)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.03 0 0 15

Na igen, ez a probléma is arrafelé mutat, amit leírtam korábban: hogy nem lett volna szabad ide építési engedélyt kiadni. Akik ismerik a környéket, emlékezhetnek, mi volt jó pár évvel ezelőtt, mikor a patak elöntötte az egész Méhész utca környékét (persze ez lejjebb van) - de az egyre kiszámíthatatlanabb időjárás, és villám-árvizek valószínűsége nem éppen optimista jövővel kecsegtetnek. Az eredetileg záportározónak készült tónak sincs érdemi plusz térfogata, ha valóban nagy árvízhullám jön. 

A patakmedret toldozgatják-foltozgatják, de én nem látok érdemi javulást.  

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.03 -4 0 14

Az majd a későbbi épületkároknál merül fel, mivel sok szerves cucc van benne alul, és közepén is, nem csak a BKV és más szemetje. A korhadás zömüléssel jár, a zömülés süllyedéssel. A süllyedést pedig semmilyen épületszerkezet nem szereti az álmoskönyvek szerint. Nem kellett volna se feltölteni, se beépíteni, maradnia kellett volna ártéri galériaerdőnek, ahogy volt. De ha már beépítés, még egy 15-20 év ülepedés nem ártott volna. 

Előzmény: timetable (11)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.03 -4 0 13

Kíváncsian várom, hogy olvassam, milyen a kezeletlen áradású víz és a villamos közé szorítva élni egy volt patakparti mocsáron, amit 40 év alatt szeméttel, sittel töltöttek fel s hogy mennyire fog idehallatszani majd az Albertfalvi-híd alagútjának kitorkollása.

antekirtt Creative Commons License 2021.05.03 0 1 12

Szia!

Koszi a hozzaszolast, minden vélemény vagy infó jól jön. Amúgy én lakásonként kb 2 max 2,5 fővel számolnék, vannak egész pici lakások is ahogy elnéztem ahol max ketten laknak majd, illetve a nagyobbakban is valószínűleg szülő + gyerek(ek) és a gyerekek valószínűleg max busszal fognak járni vagy a szülő viszi őket kocsival. De most nem ezeken a számokon akarok lovagolni.

Ez egy jó kérdés hogy volt e már aki kiszállt és milyen eredménnyel, az ilyen infokat is várom. mert az hogy visszaadják a foglalót 2 év és 30%-os ingatlanar emelkedés után az nem pálya. A minőséggel vannak gondok, viszont ennyi idő csúszás után szerintem nincs az a szarság ami ne jött volna ki, és ugye azt meg ki kell javítani. Persze a toldozást-foltozás nem jó, de a marha drágán dolgozó cordia és tarsain kívül szerintem nincs Magyarországon hibák nélkül megépített újépítésű lakopark… sőt valószínűleg cordia meg metrodom és társainál se minden rózsaszín

Ami az árteret illeti: Hollandiában több megyényi rész van konkrétan a tengerszint alá építve úgyhogy nem, ez nem zavart. igaz ez ellent mond azzal hogy azt mondtam az előbb hogy minden újépítésű ház “szar” manapsag, de annyira nem lehet szar hogy elönti a víz vagy vizesedik, ha van alatta teljes hosszban egy 3 méter magas vasbeton ”doboz“ (mélygarázs), plusz az egész meg van emelve es a garázs födéme fölé vannak építve a házak. max a garázst onti majd el a víz ha jön az árvíz, de azt ki lehet birni. Római parton nem kevés olyan mellesleg baromi drága ház van amit konkrétan az egész Duna eldönthet barmikor :D

Tovabbra is jöhetnek az észrevételek környékbeliektől, vagy olyanoktol akik esetleg gondolkodtak azon hogy vesznek vagy foglaltak le itt lakást. Természetesen nem örül ennek senki a környéken ezt megertem, de majd ha jön a tovaros 2, 1300 lakással, na akkor milyen lázadás lesz?! Ha véletlenül addigra ott laknék már peterhegyen majd én is beállhatok a hőzöngők közé, de inkább a békés együttélés híve vagyok. Illetve annak, hogyha már felepulnek a lakasok mindenhol, akkor infrastruktúra is épüljön melle, szolgáltatások (iskola óvoda bolt stb), ezt pedig csak közösen lehet elérni.

Előzmény: timetable (11)
timetable Creative Commons License 2021.05.02 0 0 11

Szia!

Én is csak környékbeli szemlélőként figyelem a beruházást, így sajnos érdemben nem tudok neked új információt adni.

180-190 lakásról van szó ugye. Ez akkor már közelíthet az 1000 főhöz, de ha minden igaz, még elég messze vannak attól, hogy minden lakásnak legyen gazdája. Nyilván ennek nem tesz jót az, ahogy írod, hogy csúszik-halasztódik az átadás. Vajon van olyan, aki megpróbált már kiszállni a vásárlásból?

A minőségről aztán pláne nem tudok nyilatkozni, egy ismerősöm volt itt 1-2 napot ipari alpinistaként, és ő mesélte, hogy ritka kaotikus volt az építkezés. De hát ez is csak egy elbeszélés. Azt megkérdezhetem tőled, hogy az, hogy kvázi egy ártérbe épült az egész, az nem okozott kétségeket? Már nem elsősorban az elöntés, hanem a vizesedés tekintetében. 

Előzmény: antekirtt (8)
timetable Creative Commons License 2021.05.02 0 0 10

Szia!

félig off

Amikor a Kapolcs utca beépült, akkor még teljesen nyitott volt az átmenő forgalom részére. Valamivel később, a befolyásosabb lakók (egy akkori kórházigazgatóról szól a forrásom) közbenjárására zárták le az utca kijáratát a Balatoni útra, illetve lett a Péterhegyi lejtő is egyirányú.

Sajnos ezekben az ügyekben az érintettek többsége részrehajlóan viselkedik, nem lát rendszerben. Én még egy másik kerületben éltem, mikor diákmunkásként beosztottak utast számolni a 150-es buszra, amely akkor került újonnan a Pattantyús-Tanító utca útvonalra, és volt ám belőle felzúdulás. Jött egy ott lakó fószer, felült velem körözni (persze bérlet ohne, kocsival jár), mert nem bízott a munkámban. Utólag sajnáltam, hogy nem kérdeztem meg tőle ott, hogy ha az átmenő forgalom ellen harcol, akkor miért a busz okozza a problémát? Jah, hogy a mögött van megtámadható szervezet, meg az utca kijárata a Balatoni útra az már kell, mert ő is használja. És ha még ott lakik, bizonyára közlekedik a környéken, és vélhetően nem fogja empatikusan kikerülni mondjuk a Péterhegyi lejtőt, mert az pont olyan mellékutca, mint az övé.

on

A topic tárgyában szereplő terület beépítése sajnos rímel a környék átalakulására (meg lehet nézni, a korábbi egy épület/egy lakásos telkekre hogy nőnek ki errefelé 3-4 lakásos házak, laposra gyalult telkekkel, ahol maximum gondosan nyírt fű nő). 

A kialakuló közlekedési konfliktust innentől az önkormányzat, az új, és a régi lakók kell leboxolják, én meg majd nézem a műsort, bár nem örömmel. A megoldás amúgy szerintem is a Kapolcs utca újbóli kinyitása lehet, azon elgondolkodva, hogy az egyirányúsági viszonyok hogyan legyenek (persze együtt kezelendő a Péterhegyi lejtővel).

A Péterhegyi út felé történő egyirányúsítás mellett szól, hogy az oda balra fordulás nyilván lámpával védett lesz, így a beforduláshoz ha várakozni kell, az átmenő irány vonzalmát az csökkenti. Ellene szól, hogy az új lakópark forgalma így a Péterhegyi utat terheli majd befelé irányban - mint ottani buszos utas, ez nekem nyilván lényeges érv.

Előzmény: Oldskin (7)
Oldskin Creative Commons License 2021.05.02 0 1 9

szerinted csupa egyszemélyes háztartás lesz ott...? Kötve hiszem. 

KÖzel 200 lakás! Jó, ne legyen ezer ember, csak 6-700... Lakásonként két autó, szinte tuti....

Nem leócsárolni akarom a lakóparkot, meg nyilván örülnek azok, akik itt vettek lakást.....

De sajnos ezt a területet nem lett volna szabad építési telekké nyilvánítani. Jó volt az úgy, lovarda, és egyéb célra. 

Ne keverd a sűrű beépítésű pesti utcákat ezzel a zöldövezeti környékkel! 

Előzmény: antekirtt (8)
antekirtt Creative Commons License 2021.04.30 0 0 8

Szerintem nem 1000 emberről van szó, inkább 200-ról és egy részük talán nem kocsival jár majd WC-re is remélhetőleg. Az ilyen 9. meg 13. kerületi újépítésű tömbök ebből a szempontból szerintem rosszabbak ahol 1 házban többen laknak, mint itt 12-ben fognak majd. És azokat ugyanilyen kis mellékutcákba rakták ahol előtte nem nagyon volt forgalom... 

ennek a fórumnak nem az a célja hogy mi lett volna ha nem épül ide semmi és továbbra is egy parlagon levő ár terület marad a terület, hanem hogy mi lesz ezek után. illetve hogy lesz-e valami, mert már elképesztő késésben vannak az átadással.

Előzmény: Oldskin (6)
Oldskin Creative Commons License 2021.04.30 0 0 7

Jó nagy szívás a Kapolcs utcaiaknak, akik egy gyakorlatilag célforgalmas, különösebb átmenő forgalom nélküli kis utcában vettek lakást. :(

Előzmény: antekirtt (4)
Oldskin Creative Commons License 2021.04.30 0 0 6

Ha nem jött volna le az előző kommentjeimből, nagyon jól ismerem a környéket. 

És pont az zavar, hogy közel ezer ember közlekedését hogyan lehet ráterhelni egy csendes mellékutcára!

Előzmény: Nahello (5)
Nahello Creative Commons License 2021.04.30 0 0 5

Lekanyarodsz a sparnal, es ott vagy.

Előzmény: Oldskin (3)
antekirtt Creative Commons License 2021.04.29 0 0 4

Erről az önkormányzat tud tájékoztatást adni, hallottam olyat hogy valamelyik irányban egyiranyusitjak és akkor a 7-ersről (vagy a 7-es fele) megnyitjak hogy a keskeny Heteny utca ne legyen olyan zsúfolt

Előzmény: Oldskin (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!