Rasmussen és a válogatott kb. másfél-két év elteltével eléggé egymásra talált.
18 tavaszán, a hollandok ellen látszott ez először igazán, és egy darabig ki is tartott. 18 decemberében egyetlen sz*r meccsünk volt csak, a norvégok elleni, de azt részben fel is adtuk. Misi pl. sokat pihent.
Rasmussen kapcsán inkább arról kéne beszélni, mi romlott el ezután. Lehet, hogy Borsosnak igaza van abban, hogy addig segítette a munkáját az Ikast akkori edzője, utána meg nem, és szétforgácsolódott abban, hogy minden feladat az ő nyakába hullott.
Elek és Danyi válogatottját ezzel szemben megverték a hovátok basszus! És nem! Kurvára nem érdekel, hogy utóbb bronzérmet nyertünk, mert ehhez épp mi adtunk nekik hitet és lendületet. Arra a meccsre, ill. most a brazilok, majd az oroszok ellenire nincs mentség!
Figyelj, ha ezek a fikciók beteljesültek volna, akkor igen, a sikert nem kellett volna magyarázni, járt volna a kalaplengertés és a lám-lám tudsz te ha akarsz.
Amúgy meg sajnos nincs RND-n kívül az az ember aki pontosan meg tudja mondani, hogy ebben kinek mennyi sara vanvolt, de mivel Ő állt a csapat élén, Ő kapja a kritkákat. Hidd le mindannyian hibázunk és a való életben meg is fizetünk érte, legalább is a legtöbbünk, épp ennek a hiánya zavar itt, de kezdem már én is unni ezt, magyarázgatni, h szerintem ez miért nem volt elfogadhartó...
Nem leírtad a véleményedet, hanen ajtót mutattál, de ha mi és a hozzám hasonló nem felkent szakértők lelépünk, akkor kik olvassák a Te hozzászólásaidat? Hidd el ránk is szükség van.
Lehet baromságokat is írok, de ebben szerintem itt és most igazam van, hogy ez egy soha vissza nem térő lehetőség volt egy nagy dobásra, erre várt mindenki 13 évet, de látszatra meg sem próbálták, nem tudták átlépni a saját árnyékukat, csupán ez zavar engem. Az, hogy Elek mint fradi edző mit csinál, csak részben zavar, az egy üzleti vállalkozás, ha a főnökeinek megfelel, akkor jó...
Nem akarok nagy szavakat használni - de mégis -, ha valaki egy nemzeti válogatott szövetségi kapitánya akkor közvetve felénk szurkolók felé is tartozik elszámolással, olyan mint egy politikus, állnia és vállalnia kell a köznép felől jövő kritikákat. Szóval úgy érzem, hogy nekem itt jogom és kötelességem kritizálni őt, és ha nekünk nem egyformák a mércéink, attól még lehet mindkettőnknek igazunk, ez nem matematika, h egy megoldás van csak!
Én amúgy felnézek rád, tisztelem és becsülöm az energiát amit ebbe belefektetsz, a dolgaid 80-90%al egyet is értek, csak ebben itt az olimpiai szereplés megítélésében nem értünk egyet, voltvanlesz is ilyen, de a többi magamfajta 1bites szurkernek is add meg a lehetőséget, hátha egyszer nekünk is lehet igazunk.
Nem volt még a magyar kézilabdában, aki osztatlan dicsőséggel lépett volna le a színről (Laurencz, Mocsai, NA, Rasmussen, Elek stb) Egyedüli kivétel KEB, akinek a ismert okok miatt nem volt lehetősége a köv. világversenyre vinni csapatát. Lehet, hogy ott már ő is hozta volna csapatával a "magyar szokásost". Egyébként ő volt, aki 4/4-el érte el a bronzot...
"....azt hiszed, csak te érthetsz és értesz a kézilabdához?"
Miért hinném.....?:O Leírom ha valakinek a véleményével nem értek egyet (mint mindenki más). Hol következik ebből az h 'csak én értek hozzá'...?
"....Végül is, ha ez így rendben van szerinted, akkor ezzel nem csinálsz mást mint elfogadhatónak tartod a középszert...."
És azt meg hol olvastad tőlem h 'rendben van ez szerintem'...? Kritizáltam én épp eleget az MKSz-t és Elek Gábort is.
Annak viszont nem vagyok híve hogy mindenféle megkülönböztetés nélkül ócsároljunk mindent és mindenkit, mert ez a tisztánlátást és a világos gondolkodást nem segíti.
De nem volt ha, hanem az volt amit a képernyőn láttunk.
Pont úgy, ahogy decemberben.
Én az olimpia előtt azt mondtam, maradjon Elek a VB-ig, aztán majd meglátjuk. Azt hittem, hogy decemberben Elek és Danyi feladatkörének részleges összeférhetetlensége okozta a zavart, meg az, hogy ez a két remek ember a saját klubja keretének az építgetésével volt elfoglalva.
/Ábrahám 19 hol Zácsikot, hol Kácsort puszilgatta, Izsák, egy híján 20 meg Tomorit és Lakatost fűzte./
Ehhez képest az olimpiára ugyanúgy nem sikerült felkészülni, ahogy az EB-re, pedig az olimpiát kétszer hosszabb felkészülés előzte meg.
Kényszer szülte változtatások mentették meg a válogatottat a totális lebőgéstől. Nem az Elek által előzetesen kidolgozott taktika volt az, amit végigvittünk, /és szerintem nem is ő kapta össze a csapatot, hanem Tomori és/vagy a felkészülés tetemes része alatt saját tábort tartó Görbicz/.
Fogjuk fel úgy, hogy mindenki jól járt. Az elvárás teljesítve a 7. hellyel Ez kb. a realitás, ezzel a játékosállománnyal. Elek leköszön. Jön az új edző. Új szakasz kezdődik. Vannak akiknek a szereplés így elfogadható és vannak akiknek elfogadhatatlan. Azoknak akiknek maga Elek személye az elfogadhatatlan belegondoltak már abba a fikcióba, hogy ha történetesen megverjük a brazilokat és a négybe jutásért nem a norvégok jönnek és nyerünk és mondjuk negyedikek leszünk. Akkor már Elek elfogadható mindenkinek? ...a hibái ellenére is? ....és ráadásként a sikereit elismerve újra megválasztanák kapitánynak és el is fogadná(fikció). Azért mondom, hogy jó ez így mindenkinek még az Eleket kritizálók igen széles skálájának(kritizálom, ...-->, gyűlölöm) is. És azt se várja senki, hogy az elvárt célt teljesítése után, ismerve az Mksz-ben is a realitást, majd elítélik. Fellélegeznek, ez megvan, az elvárás teljesítve, kezdjünk új lapot. Persze meg lehet fogalmazni kritikát, mert senki sem hibátlan, de azért túlzásokba esni nem kellene, vagy akik a hibákat mantrázzák, azok még hibáztak, mindent jól csináltak? Áh..
Párizsra egy 25-30 éves korú rutinos nemzetközi BELSŐ játékos hiányos csapat várható. A rutint belül Zácsik és Kovacsics (ha sérülések vagy hatásaik elkerülik őket), akik 30 felettiek lesznek, fogják jelenteni. Ebből nem néz ki a négy legerősebb csapat erősorrendbe kerülés, csak egy kicsúszó maximum bronz véletlen.
Aztán ne legyen sírás, ha a következő világversenyen még a hetedik hely közelébe sem kerülünk az új kapitánnyal. Vagy az is Elek öröksége lesz még? Elek koránt sem tökéletes és akár tőlem mehetne a Fraditól is, de csak akkor ha sokkal jobb külföldi jön a helyére. Az pedig ,hogy neked vállalhatatlan az oroszok elleni vereség az vicces.
Te vagy itt nagyon vakon, mert én aztán egyáltalán nem értékelem túl a játékosokat! Valószínűleg nem olvastad a korábbi beírásaimat, ami persze nem probléma, csak akkor ne rólam írj!
És azért is vak vagy, mert én nem írtam a 7. helyezésről!
Rózsaszín szemüveged neked van, de csak a Fradit és Eleket látod rajta...
Októberben egy török csapat ellen játszanak, ha netán továbbjutnak, akkor novemberben jön a Herning-Ikast, ott alighanem véget is ér a nemzetközi szereplésük.
Arra gondoltam hogy a teljes válogatott a Fradiban játszott, Elek keze alatt és ez nem jött be. A játékosoknak komoly védekezési és erőnléti hiányosságai vannak. Őszintén szólva a Fradi kispadról is eltűnhetne egy időre, de egy újabb kudarcig ez most esélytelen, meg itt off is.
Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy kiket. A srácoknál is a trió együttműködése (minden hibájával együtt NagyL-nak a férfi válogatott újraéledésében és a védekezésben nagy szerepe van) adja össze a dolgokat. Ha Vova lenne a vezető kapitány, akkor is kell mellé valaki, aki teljes állású, aki elvégzi a samesz munkákat, amit Vova nem tud (meccsekre járás, adatok gyűjtése-adatelemzés), erre akár még csak nem is magyar ember kellene, egy jó skandináv (ott ezeken a területeken jóval előttünk járnak) szaki is bőven megteszi.
Szerintem az örömteli, hogy Elek nem fog a továbbiakban megülni két lovat egy fenékkel. Egy BL csapat mellet sok a válogatott, Eleknek semmi ideje nem volt év közben a heti két meccs mellett a Fradival. Most azon túl, hogy a Fradi adta a válogatott keret gerincét és voltak érdekes döntések a beválogatáskor (Kovacsics, Kisfaludy, Kovács A.), amin érződött a Fradis hatás. Egy MTK mellett ez a munka azért kivitelezhető, mert csak a bajnokságra kell koncentrálni. Meglátjuk, kit választ az MKSZ..
Vova kezébe először is kéne adni egy olyan csapatot, ahol a játékoskeret minősége megengedi, hogy a védekezésre fókuszáljon. Ez nem csak a taktika eredménye, hanem a játékoskereté elsősorban. Az MTKban nincsenek Edwige-k, meg Amorimok, akikkel lehet egy védekezésre alapuló taktikát feltenni a pályára. Az MTKban az egyik legjobb védő Zácsik volt, aki nemzetközi mércével mérve közepes védő. Egyébként a Fradi védekezése is mostanában kezdett el javulni, mióta Bölkék megérkeztek. Ha nem tudsz extrán védekezni, akkor futsz és reménykedsz, hogy ebből több gólt lősz, mint amennyit kapsz.
Én máshogy látom. Az új szakosztályvezető érkezésével(aki Kubatov és Nyíri embere az előzővel ellentétben) ki lett mondva hogy változások lesznek. A focinál, vizilabdánál működik a koncepció amit felépítettek, a női kézinél is működni fog. Ha végre valamikor visszatér a normális közeli állapotba az életünk, akkor lesz plusz pénz is az új kézi stadion üzemeltetéséből. A debrecen komoly pénzért sem adná Vámost és lehet hogy ő sem akarna hozzánk jönni. Majd ha 25 évesen klasszis lesz akkor hozzuk el, de addig nem. Szerintem nem hozunk senkit, de Vámost biztosan nem. Esetleg máshonnan mozdítható gyengébb játékost, de azzal sem vagyunk előrébb. Majd Bölk játszik irányítót.
A Fradi koncepció gyorsan vissza fog billenni a magyar mederbe, amint lesznek olyan magyar játékosok, akik megfelelnek az elvárásoknak. Pl. nem lennék meglepődve, ha most azon agyalnának a Fradinál, hogyan lehet Vámost megszerezni, ha lehet akkor még a debreceni szerződése lejárta előtt. Petra láthatóan hasznára lehetne a Fradinak és egy minőségi külföldi irányító sem lenne olcsóbb.
Bárkit is neveznek most ki szövetségi kapitánynak azt minimum 3 évre kellene a következő olimpiáig. Elsősorban a belső posztokon kell reformálni a keretet és erre talán a legjobb szakember Vova lenne. Ő már dolgozott együtt sikerrel a 98'as, 2000-es generációval. A párizsi olimpiáig igazából ez a két korosztály kerülhet szóba, talán 1-2 játékos a 2002-esektől. Abból kell főzni, ami van.