Ember! Hol is erőltettem tovább azt, hogy az anyjával élt, miután felvilágosítottál, hogy nem?
Szerintem te erőlködsz azon, hogy nem öngyilkosság történt. El fogod ismerni súlyos tévedésként a gyilkosság lehetőségének erőltetését, ha kiderül, nem az volt?
Valamelyik ciikben azt írták, az anyjával élt. nem áll most módomban végighallgatni az interjút. Amikor készült, akkor láttam, de részleteiben nem emlékszem.
Se te, se én, se senki nem tudja egy közel 3 éves egy interjú, akkori ruhák, képek alapján megítélni senkinek az aktuális lelkiállapotát.
Az egy dolog, hogy ő mit tár elénk a magánéletéről, az meg egy másik, amit a kíváncsi nép ki akar kutatni. Amit ő nem szánt a nyilvánosságnak, ahhoz semmi közünk.
Nem élt az anyjával. A magánéletét a 49. hsz. interjujában igen részletesen feltárja és meg is mutatja.
Abból hogy milyen ruhái voltak, milyen képeket tett a falra és ezernyi apróság ami kirajzolja a pszichologiai profilját abbol. hozzáértő itt az olvtársak közül is megtudja mondani öngyilkos volt-e vagy sem.
És ennek mi köze a hűtlenséghez? De továbbra sem tudjuk, hogy ki szakított kivel. Te szimplán belemagyaráztad a sztoriba, hogy a barátnő hűtlen volt. A többi csak blabla...
Abban a pillanatban, hogy kizárják az idegenkezűség lehetőségét, márpedig lezáratlan kellene maradjon. Lehet, én vagyok rosszul bekötve, de nekem nem okozna megnyugvást, ha megtudnék minden apró részletet a magánéletéről, ami esetleg ehhez a szörnyűséghez vezet. Tiszteletben kellene tartani a magánéletét halála után is, semmi közünk hozzá. Őrizzük meg emlékeinkben olyannak, amilyennek láttuk, amiért tiszteltük. Pont.
Persze bele lehet magyarázni, hogy a hűtlenség nem feltétlenül azt jelenti, hogy összefeküdt valaki mással, hanem egyszerűen eltávolodott tőle, kiszeretett belőle stb, kvázi hűtlen volt hozzá.
Ez viszont maximum házasságban értelmezhető, ahol is az örök hűség nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak egymással vagyunk intim kapcsolatban, hanem halálunkig társai maradunk egymásnak jóban, rosszban. De ez sem fekete, vagy fehér.
Egy párkapcsolatban egy szakítás inkább felelős döntés, mint hűtlenség, hiszen feleslegesen ne raboljuk a másik idejét, adjunk esélyt neki, hogy megtalálja valaki más oldalán a boldogságot.
Nem hiszem, hogy teljes mértékben megértheti bárki is, pláne információk hiányában. És mindegy is, miért, a lényeg, hogy elment, és ez nagyon komoly veszteség.
Mi van? Honnan tudhatjuk, hogy a nő szakított? Lehetett közös megegyezés, mert nem működött a kapcsolat. Történhetett Laci részéről a szakítás, mert nem működött a kapcsolat. Ettől még lehet egy szakítás fájdalmas, érezheti úgy az ember, hogy kudarcot vallott. Esetében másodjára, hisz már egyszer elvált. Ha ehhez még hozzájárul egyéb lelki tényező (mondjuk egy betegség), elképzelhető, hogy kakad az inga.
Ne feledjük, aki saját kezűleg véget vet az életének, annak az embernek már olyan "démonjai" vannak, hogy ott már a hozzá közel állók sem tudják megérteni a miérteket. Egy mentálisan egészséges ember egyszerűen nem fordul saját maga ellen. Ilyen drasztikusan meg végképp nem. Életösztön!