Keresés

Részletes keresés

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4430

7

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4429

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4428
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4427
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 4426

"Felültem az ágyban; vékony napsugár hasított keresztül a szobán, táncoltak benne a porszemek. Fölkeltem, elhúztam a függönyt. Tisztán kéklett az ég, ragyogott a nap. Élénk szellő himbálta a faágakat. A tó vize csillogva fodrozódott; a szél ebben az évszakban már megborzongatta az úszó ember bőrét. Kimentem a házból, és a vízbe ugrottam. A felszínre érve beúsztam a tó közepéig, aztán a hátamra fordulva nézegettem az ismerős hegyeket. A tó egy mély völgyben terült el, három hegygerinc találkozásánál; a csodálatos látványt nyújtó tájat a nagyapám fedezte fel még fiatal korában. Száz év telhetett el azóta, hogy először járt ezeken a hágókon, szinte még gyermekkorú felfedezőként, vad világban nevelkedve, ahol még veszélyt jelentettek a pumák, a vaddisznók és az indiánok, akik az északi gerincen éltek kezdetleges kunyhóikban. Akkor fogadta meg, hogy egyszer még itt fog lakni, ebben a tökéletes völgyben, a hatalmas, vén fák között, a hét forrás mellett - és végül így is lett; később létrehozta a tavat, házat épített, és számtalanszor vitte kirándulni a környékre kis unokáját. Igazából sohasem tudtam megérteni nagyapám rajongását e vad vidék iránt, de mindig igyekeztem érintetlenül megőrizni ezt a tájat, még akkor is, amikor már közelítette és végül körül is vette a civilizáció. A tó közepéről jól látszott egy bizonyos sziklaszirt, amely az északi gerinc közelében nyúlt ki a tó fölé. Előző nap a nagyapám által teremtett hagyományt követve fölmásztam erre a kiszögellésre, hogy a táj látványa, az illat, a fák lombkoronájában suhogó szél megnyugtasson kissé. Ahogy ott fenn üldögéltem, néztem a tavat és az alant sűrűsödő növényzetet, lassanként egyre jobban és jobban éreztem magam, mintha a látvány és a tájból áradó energia feloldott volna valami görcsöt a tudatomban."

https://heted76ar.hu/gallery/james-redfield-mennyei-profecia.pdf

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.05 0 0 4425

Előzmény: Jávorfácska (4424)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.05 0 0 4424

Vagy a természetben átélt lelkesültségre:)

Laluk György alkotása

Előzmény: Tiszta tudat (4423)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.04 0 0 4423

.... sőt még az öröm sem elérhető, hiszen ez az eredeti állapot. 

Csak gondoljátok a gyermekkora. 

Előzmény: Tiszta tudat (4411)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.04 0 0 4422

A fogalomalkotás egy magasabb tudatszinten leáll,  megjelenik az ok nélküli öröm. 

Előzmény: Tiszta tudat (4421)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4421

Egy emberi fogalom. 

Előzmény: Jávorfácska (4412)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4420

Ez az ód, a Ka:  "az isteni életnek, a mindenséget összekötő életnek sajátszerű kisugárzása":

"Amit mi szellemnek nevezünk nem valami járó lélek, hanem az isteni életnek, a mindenséget összekötő életnek sajátszerű kisugárzása. Valamint a napvilágban rejlik a sokféle szivárványszín, úgy a mindent összekötő, az isteni életben az egyes emberek sajátszerű szellemi élete. Valamint mindenütt, a hova a napvilág hatol, ott rejlik a sok színárnyalat a nagy mindenség életében, úgy a mi szellemi életünk is betölti a nagy mindenséget és egy a lényekkel mind, jóllehet sajátszerű és őseredeti tevékenysége a közös életnek az egyes ember szellemi élete. Onnét van, hogy a mindenség végtelenségéről tudunk és együtt érzünk a többi lényekkel, és különösen embertársaink ügyével bajával, mintha a mi bajunk volna. Az ember teste azonban ennek a mennyei sugárnak a tükre. Ha a tükör eltörik, nem látszik a sugár, de azért megmarad és új alakban újra feltámad majd újonnan született gyermekben jövő nemzedékekben az emberiség életében."

(Schmitt Jenő)

http://mtda.hu/books/schmitt_jeno_felekezetnelkuli_testverkozossegek.pdf

Előzmény: Tiszta tudat (4410)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4419

Ennek a bibliai versnek szerintem egy érdekes olvasata lehet az is, ha elgondolkodik az ember saját önmaga anyagiasságán is.

Mennyire fontos számára, hogy felvesse a pénz, illetve milyen módon, keretek között és mekkora mértékben hajlandó áruba bocsátani a saját testét (munkaerővé, netán rabszolgává változni) és eladná-e, áruba bocsátaná-e a lelkét is, és ha megtenné mindezt, vajon miért is tenné meg?

Előzmény: Jávorfácska (4418)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4418

„És a föld kereskedői is sírnak és jajgatnak felette, mert az ő árúikat többé senki sem veszi: arany és ezüst, drágakő és gyöngyárúkat, és barmokat és juhokat és kocsikat és rabszolgákat és emberi lelkeket”

(Jel 18,11-13).

Előzmény: Jávorfácska (4416)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4417

Szent Szellem: Isten szentségi ereje, vagyis az ód, a pszüché és a Ka... a Nagy Szellem:)

Nem démon, nem kísértet, hanem életerő, hullámenergia, színtiszta szeretetforrás:)

Előzmény: Jávorfácska (4415)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4416

Szellemnek nevezni boldog boldogtalant: démont és elhunyt embert is, csak mind a fogalomzavarunkat erősíti.

Ezek ismeretében az ódot, a pszüchét a Ka-t, a démonokat és az elhunytakat egyaránt szellemnek fordítani, nevezni enyhén szólva olyasmi, mint árunak nevezni a munkaerőt, az embert, meg mindent, ami csak mozdítható... amíg nem tanulunk meg kristálytiszta fogalmakkal élni és gondolkodni, nem csoda, ha tévelygünk és folyvást csak tévedünk...

Előzmény: Jávorfácska (4415)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4415

"Mikor 1924-ben először hívtam fel Isten gyermekeinek figyelmét a lélek és a szellem közti különbségre, sok jószándékú testvér úgy vélte, csupán kifejezésbeli különbségről van szó, amelynek nincs jelentősége. Nem látták, hogy nem a szó a lényeg, hanem az a fogalom, amit takar. A szellem és a lélek két teljesen különböző szerv: az egyik az Istené, a másik az emberé. Akármilyen névvel illetjük is őket, lényegükben eltérnek egymástól. A hívő ember számára veszélyes, ha összekeveri a kettőt, és annyira eltévelyedik, hogy elfogadja a gonosz szellemeknek Isten munkája megrontására irányuló csalását. A szellem és a lélek közti különbség ismeretének legnagyobb haszna, hagy megismerjük a lélek rejtett erejét és megértjük, hogyan hamisítja meg a lélekerő a Szent Szellem erejét. Ez az ismeret pedig egyáltalán nem elméleti, hanem gyakorlati, segít az Isten útját járnunk." (Watchman Nee)

http://istenkereso.hu/kepek/letoltheto/20100907044213747844/Watchman_Nee-A_lelek_rejtett_ereje.pdf

Előzmény: Jávorfácska (4413)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4414

A szellemnek= pszüché, ód is van formája. A semmiből keletkező forma, vagyis hullám, maga az életerő, az ód. Judeo-keresztény nézőpontból az ód a Teremtő Isten életet adó ereje. Az ókori Egyiptomban Ka-nak nevezték. 

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4413

Az ód= pszüché gör. (ψυχή) - az élet lehellete, léleknek, szellemnek fordítják, nem keverendő a pneumával gör. (πνεῦμα), amit szintén léleknek s szellemnek fordítanak, és ami a pszichológia tudományában tévesen psziché néven fut, az valójában a pneuma, csak hogy teljes fogalomzavar alakulhasson ki bennünk...tehát a pneuma a psziché... értitek...:)

Vagyis ezért lenne jó szerintem magyar fogalmakat alkotnunk és ezeket nem összekeverni:)

Természetesen mindenki tudja, hogy az ember lélekből és szellemből áll. Az ód a szellemi részünk... a lelkünk meg nem a pszichénk:) 

Remélem, értitek:))))))

Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4412

Szerinted mi az élet?

Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4411

Ja,.... mást elérni hiú ábránd.

Előzmény: Jávorfácska (4409)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4410

"A forma üres, az üresség forma"

Mi emberek sok mindent gondolunk, az érzelmeket itt a szívünk körűl

a mellkasunkban érezzük mint lelket. A testünk felbomlásával az elmekáprázatban úgy tűnik a lélek megmarad. Mire alapozva?  A felébredettek azt mondják föld és ég visszatért eredeti állapotába.

Üresség alatt azt érti hogy nincs én, a forma alatt hogy az a "semmiböl" van. Ez az eredeti állapot. Se lélek se anyag csak káprázat. Az ebben a szép, hogy amikor megszűnik a káprázat minden lehetsz. Titok és paradokxon egyszerre. De meggyőződhetsz róla itt és most ami szinte lehetetlen egy átlag ember számára. 

No.... a varjú csak nem hagyja abba a károgást,.... igaza van!  :)) 

Előzmény: Tiszta tudat (4406)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4409

És a lényeg, hogy mindez életörömmel töltsön el:)

Előzmény: Tiszta tudat (4408)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4408

Valami működik az biztos! Ezt kutatom már évtizedek óta.

Kel a nap, itt fölöttem meg két varjú azt mondja hogy: kár!

Előzmény: Jávorfácska (4407)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.03 0 0 4407

Ezeket a kémiai reakciókat is áthatja szvsz az úgynevezett "életerő", energia,="ód", ami az egész univerzumban áramlik, sugárzik. Ezek a mindenben: kőben, fában, virágban, csillagokban, emberekben, állatokban,  ott lévő egyedi óderők, hullámok, szellemi erők, mintázatok, ki minek nevezi,  kölcsönhatásban állnak egymással. 

Előzmény: Tiszta tudat (4406)
Tiszta tudat Creative Commons License 2021.10.02 0 0 4406

Az emberi test a kémiai reakciók  bonyolult folyamata, a megfelelő vegyületek bejutása optimális szinten tartja ezt az összetett rendszert. Ez az "egészség" . Egyes vegyületek hiánya a "betegség" .

Az első egysejtüek is így működtek. 

A mulandó test /a forma/ csak hordozó. 

Előzmény: Jávorfácska (4405)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.02 0 0 4405

„Az ember fel tudja használni saját gyógyulásához az állatok, növények, és ásványok gyógyító ódját is. Isten teremtményeinek ezen a kölcsönös ódátvitelén alapulnak a gyógyító erők törvényei. Egyes élő állatok prémje bizonyos ódsugárzással bír, amely gyógyító hatású. Általánosan is ismert sok növény gyógyító ereje."

http://tianasz.uw.hu/konyv/02_Johannes_Greber_-_Kapcsolat_Isten_szellemvilagaval.pdf

Jávorfácska Creative Commons License 2021.09.25 0 1 4404

Örülök, hogy tetszik:) Jó ébredést kívánok Neked és mindenkinek:)

Előzmény: Törölt nick (4403)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.25 0 0 4403

együtt ébredtek. (ti...akik)

kicsi felől a nagyhoz

mindet bejárja.

(Jó ez a kép)

Előzmény: Jávorfácska (4402)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.09.25 0 0 4402

Dean Brodrick alkotása

Jávorfácska Creative Commons License 2021.09.25 0 0 4401

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!