Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2020.06.05 -2 0 512

Erről nekem az jut eszembe, hogy alig láttam még olyan amerikai filmet, amiben nem hangzik el:

 

"semmi baj" - még olyan jelenetbe is beleírják, ahol a főhős vérbe fagyva fetreng a párja karjai között!

 

Előzmény: Dávidking (511)
Dávidking Creative Commons License 2020.06.05 0 1 511

Nagy a csend így az utolsó rész előtt. Visszanéztem a napokba az eddigi 9 részt. Sok nyitott kérdés van még. Egy rész alatt nem fognak tudni mindent elvarrni, de bízom az ütős lezárásban. 

Volt néhány jellegzetesen visszatérő, ismétlődő mondat és jelenet, vagy mozdulatsor ami epizódok nagy részében megjelent.

 

Gyakran ismétlődő szavak, mondatok:

 

"Minden ok?": Ezt szinte minden részben megkérdezte valaki egy párbeszéd során. Volt aki többször is.

"sajnálom": Ez is elhangzott szinte mindenki szájából. Volt akitől gyakran hallottuk.

"Ez nem ilyen egyszerű": Széphelyi doki szavajárása volt, inkább csak az elején, mikor tanácsokat kapott a műhibájából keletkező problémáira.

Széphelyi lefaszfejezése: Hallottuk Annától, Ludmanntól, és Dettitől is. Anna még a telefonszámát is ezzel a névvel mentette el.

 

Visszatérő jelenetek:

 

Ajtó rátörése valakire: Főleg Annával fordult elő. Rontott rá Karesz, meg a doki többször is. Karesz a Kíra nevű nőjére is rátörte az ajtót.

Valaki nagy összegű készpénzt nyújt át a vele szemben lévőnek: Széphelyi bőkezűen osztogatta a pénzét a béranyajelölteknek. Anna is szépen tejelt az ügyvédnek, meg Sanyi doktornak is. Karesz is jó pénzt kapott a gazdag ficsúrtól az autó megszerelésért amit aztán elloptak.

Szex/erotika: Zoltán-Berta, Zsolt-Kata, Anna az elején a kissráccal, Karesz az épp aktuális nőivel. Kata barátnője megkorbácsolta a kuncsaftját.

 

 

Dávidking Creative Commons License 2020.06.02 0 1 510

"Szóval Apus nagyon elkefélhetett valamit a gyereknevelés terén."

 

Az egyiket túlságosan elkényeztették, a másikat meg elhanyagolták. Elég gyakran előforduló szülői hiba. Aztán valamikor kevés gond származik ebből, valamikor meg ilyen szintekig is elfajul. Mondjuk azoknál az eseteknél amiket én eddig láttam, pont fordítva volt mint itt. Vagyis ott az idősebb testvér volt túlzottan elkapatva, és túlszeretgetve, és a fiatalabbat hagyták elkallódni. Általában a fiatalabb testvérekben szokott ez a frusztráció kialakulni, hogy a bátyját/nővérét mennyivel jobban szeretik, mennyivel többet kapott.

Előzmény: Alpári Gnác (504)
Ilhilla Creative Commons License 2020.06.01 -4 0 509

Most megnyugtattál!

 

"...megszületik-e a baba..."

 

Ezek szerint a párja nem veri szét Mónit és terhes marad! 

Előzmény: Apádfüle (507)
GPS Creative Commons License 2020.06.01 0 0 508

 

Bízom benne, hogy a sok gagyi celebműsor nem veszi át teljesen az uralmat, és láthatunk ilyen színvonalas filmeket is.

 

Én meg attól tartok, hogy (a hallatlan sikerre való tekintettel) majd főmüsoridőben is Gáspár Lacit és bye Alexet fogjuk nézni a vírus után is (már aki) - mert "Kolosinak mindig van B-terve" - ezt ő nyilatkozta egy interjúban.

 

(szerintem a B-terv az lesz, hogy Gáspár és Alex mellé behozza a közismerten fergeteges humorú Dallos Bogit és Puskás Petit is - na de ne károgjunk előre).

 

De Kolosi megnyugtatott, hogy a kirekesztő, (csak bizonyos Net-szolgáltatóknál elérhető)  net-es szarjuk mellett - NEM FOGJÁK ELHANYAGOLNI a lineáris (azaz a klasszikus, TV-n fogható) műsorszórást sem.

 

Ez azért megnyugtató, nem?

Valamit meghagynak azért a TV-nézőknek is - még ha nem is hoz annyi pénzt, mint a netes.

.

Előzmény: Apádfüle (507)
Apádfüle Creative Commons License 2020.06.01 -2 1 507

Megnéztem a neten a következő részt, de nem árulok el belőle semmit.
Csak annyit, hogy igencsak izgalmas. Nem is értem, hogyan gondolják, hogy nem lesz 2. évad. Az egésznek semmi értelme, ha nem várják meg, hogy mi lesz az alaptörténet vége, megszületik-e a baba. Szerintem a sorozat legfőbb erénye, hogy a hangsúlyos fő motívum mellett rengeteg "mellékszál" lóg a levegőben. A karakterek szinte mindegyike érdekes, izgalmas, hogy merre fejlődik a jellemük, mi lesz a sorsuk.
Bízom benne, hogy a sok gagyi celebműsor nem veszi át teljesen az uralmat, és láthatunk ilyen színvonalas filmeket is.

 

Apádfüle Creative Commons License 2020.06.01 0 0 506

Szimpatikus nő, a sorozatban és civilben is. :)

Előzmény: schanc (505)
schanc Creative Commons License 2020.05.31 0 0 505
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.31 0 1 504

az engedetlenkedő lába - mi lehet emögött

 

Már kétszer láttuk elég hangsúlyosan, hogy a kislétrára mászik, most már a rossz lábával is, maga a létra is mindig látszik a képkivágásokban, úgyhogy szerintem még egy útja lesz a létrán és leesik.

 

Amúgy sajnáltam Apust, de aztán az jutott eszembe, hogy olyan nincs, hogy az ember mindkét lánya defektes lesz csak úgy, magától.

Szóval Apus nagyon elkefélhetett valamit a gyereknevelés terén.

Előzmény: Beavis Butt-Head (497)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.31 -3 2 503

Írásaidat olvasva úgy látom, szeretsz a "dolgok mögé" nézni és látod is, mi van a felszín alatt!

Én (is)  úgy gondolom, nem csak a nőgyógyászati problémák miatt illik a sorozatra a "Mellékhatás" cím, jellemző ez a "tünet" minden egyes személy életének alakulására. 

...és ezért lehet ez így, mert "nem kérdezték meg kezelő orvosukat, gyógyszerészüket", csak mindig mentek a maguk feje után! 

Előzmény: Dávidking (502)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.31 0 1 502

"az életükből is kiderült sok dolog,"

 

Én ezzel az Illés-Panácz családdal kapcsolatban kezdek időzavarba kerülni. Így az utolsó rész előtt, majd a héten tervezek egy maraton tartani, és újranézem az összes eddigi részt hátha tisztul a kép. Berta a hatodik rész elején beszél erről Zoltánnal, hogy Sziszi nem akart orovos lenni, ami rosszul érintette Apust. Sziszi nagyon fiatalon összejött Panáczal, teherbe esett. Ezért Apus kitagadta, ők meg leléptek. Na most, ezek után mégis lehetett egy megbocsátási, békülési kör, mert a régi videókon már Anna is szerepel kislányként. És az öreg is nosztalgikusan gondol vissza rá, hogy mennyit játszott vele kiskorában. És ahogy te is felvetetted: Hol van ezekről a videókról Karesz? Megtudtuk, hogy az idősebb Panácz lelépett/elüldözték, de mikor? hogyan?. Ez lett volna az a pont amikor végleg megromlott a kapcsolat, és minden kommunikáció megszűnt? 

 

"Karesz mekkora nyuszis papucs mellette"

 

Karesz egy összetett személyiség a felszín alatt. Egy tróger kisgengszternek tűnik, de a lelke mélyén egy sérült kisfiú. Valószínű még kisebb volt, mikor lelépett az apja, és kvázi ő lett a családfő. És az életének az egyetlen értelme az lett, hogy vigyázzon az anyjára, és a hugára. Miközben más érzelmi kapcsolatokat meg képtelen fenntartani, lásd a lotyóival való huza-vonái. Öszsességében egy jó karakternek tartom Kareszt, és Szalay Bence is jól hozza. Beérett a gyümölcs. A Viszkisnél még azt éreztem, hogy túl nagy falat neki, de most már azt gondolom, hogy ő egy jó reménysége a mai színészvilágnak.

 

 

Előzmény: Beavis Butt-Head (497)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.31 0 1 501

Igen, valóban nagyon szimpatikus volt. Meg az is tetszett, hogy a végén kiállt Berta mellett. Egy kicsit azt tartottam még furcsának, hogy Apusnak még csak nem is rémlett, hogy néhány nappal korábban a klinikán találkozott Annával. Ok, hogy most kicsit másképp nézett ki kicsinosítva, a haját is máshogy hordta, de akkor is. Nincs túl jó arcmemóriája ennek az Apusnak.

Előzmény: Mlle. Grenelle (492)
GPS Creative Commons License 2020.05.31 0 2 500

 

En a hozzaszolasomban nem minositettem senkit.

 

Én sem "valakit" minősítettem, hanem "valamit" (vagyis egy jelenséget. Azt már csak szabad, nem?)

 

És igen, továbbra is vallom, hogy nagyon sokan a szent "rend" álcája alatt - voltaképpen csak a saját akaratukat akarják ráerőszakolni másokra.

 

Csak ezt direktben nem tudják, vagy nem merik megtenni - ezért hivatkoznak egy külső, tőlük (úgymond) kívülálló szabályzóra - amit ők "rendnek" neveznek.

.

Előzmény: Betty.Ford (498)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.31 0 0 499

Olvastam egy interjút az írói csapattal. Azt mondták, hogy ők készen állnak egy második évad forgatókönyvének megírására, csak még várják a jelet az RTL.-től. Kolosi gondolom majd az utolsó rész levetítése után eldönti, hogy megéri-e neki.

Előzmény: Mlle. Grenelle (481)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.31 0 0 498

En a hozzaszolasomban nem minositettem senkit.

Előzmény: GPS (496)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.31 0 0 497

Era/Sziszi személye most nagyon sok mindenre választ adott... és az életükből is kiderült sok dolog, még ha részben maradtak ellentmondások, fehér foltok.

 

Tehát most már tudjuk, hogy Panácz lelépett az életükből, mert szerinte "elüldözték a rokonok". Ez egy kicsit zavaros, mert ha egyszer elmenekültek inkább az ország másik végébe, nem ott voltak egy házban Apusékkal, akkor 200 km-ről nehéz mérgezni valakiknek az életét, az évente egyszer előkerülő karácsonyi/születésnapi szemforgatást meg még ki lehet bírni. És ha valakit a házastársával össze is tudnak ugrasztani azok szülei, a gyerekeivel már igen nehezen...

 

Ez is érdekes, hogy Annáról van közös születésnapozós videó, az idősebb Karesz pedig fel se tűnik benne, és még annyira sem emlékszik a "gazdag rokonokból"... de Bertának is csak annyi jut róla eszébe, hogy "a térdén lovagoltatta".

 

Az egésznek viszont egy eredője van: Era/Sziszi maga, az önfejével, és hogy mindenkire rá akarja kényszeríteni az akaratát. Annára kevésbé tudja - és így érthetőbb, hogy az is miért menekült egy korai párkapcsolatba, amiből gyerek is lett hamar - de hogy Karesz mekkora nyuszis papucs mellette... és minden ellenkezést elfojt azon a ronda láncdohányos hangján, hiába merül fel mindkét gyerekében annak a szikrája, hogy "ezt talán kulturáltabban is lehet intézni, ha már egyszer "azok" is így állnak hozzá".

 

(És így már teljesen érthető Anna és Karesz személyisége... nem a "telep" tette őket ilyenné, elvégre ott van Móni is ellenpéldának - meg gyerekkoromban én a "nyóckerben" éltem, és az összes ottani közösségben (óvoda, templom) teljesen normális gyerekek voltak az öreg bérházakban és a panelekben is... sőt, még a cigányok közül is igen jó volt a szórás!)

 

Persze hogyan is? Berta ahogy tolja ész nélkül az ünnepi kaját, hogy minden rendben legyen... (Anna meg ahogy pofátlanul belezabál... :-DDDD ) jól írta valaki lejjebb, hogy egy echte control freak. És még ha esetleg "program"-ra vagy az "est menetére" is gondolt "házirend" helyett, ezen a kifejezésen persze hogy megsértődik az egyszeri proli, hogy őróla majd azt képzelik: nem viselkedik majd megfelelően.

 

Ennek a virágot hozó Gábornak már a megjelenése sokat elárult, ahogy a doki üzenete az volt, hogy "te mi a f...t keresel itt, és ne is akard idetolni a képed az esti programra". Nem derült még ki, hogy mi ennek a féltékenységnek az alapja, hogy régen tényleg együtt volt-e Bertával, vagy csak akarta-e... de nem lepődtem meg az előzetesen, hogy ebből is lesz még folytatás...

 

...ahogy Ludmann sem fogja annyiban hagyni a dolgot. Itt a következő kérdés, hogy csak helyén akarja tudni a dokit (node mire megy vele, hogy "ha nem lesz gyerek, megtalállak" - és amúgy hol a harmadik (!) embrió?!), vagy az is új színt hoz-e majd a képbe, hogy Patkány Atesz is feltűnt. Utóbbi egyébként nem a börtönből jött, ahogy azt valaki itt emlegette, elvégre ott nem nagyon adnak több hét eltávozást, hanem valószínűleg máshol dolgozik, Pesten vagy még inkább külföldön.

 

Meg ott lesz még Marci is, és a mondás szerint nincs veszedelmesebb az észhez tért baleknál! Habár már az is érdekes, hogy Apus születésnapjára nem hívták meg... miközben a recepciós csajt (aki nagyon vonzó jelenség a szemeivel és a fekete hajával) igen, és még Sanyi doktor is belefért... utóbbi amúgy úgy nézett ki, mint akinek ki van húzva a szeme körül ceruzával... és Annától pozitív volt, hogy kiosztotta.

 

Az egész epizódot viszont mégis Apus vívódása vitte a hátán, ahogy ő is szembesül a mondással, hogy "ha 70 évesen semmid sem fáj, akkor az azt jelenti, hogy meghaltál", meg hogy öreg kollégája finoman, barátian, Széphelyi doki meg már szinte szemtelenül próbálja szembesíteni azzal, hogy vissza kéne vonulnia. Miközben azért az engedetlenkedő lába - mi lehet emögött - ellenére még mindig jól végzi a munkáját a gyakorlatban is. És persze, előtörnek az őszinte emberi dolgok is, a doki vallomásánál, vagy az Annától kapott ajándéknál... de úgy látszik, az igazán őszintét tényleg csak az alkohol hozta ki: ne röhögjenek rajta, és ne körözzenek keselyűként körülötte!

 

Az utolsó részen kívül viszont marad elég muníció a második évadra is. Ahogy Anna azt tapasztalja, hogy a gyereke már anélkül is kezd eltávolodni tőle, hogy az apja nyíltan és durván belekavarna a dologba - ráadásul mint kiderült, ismét Németországban élnek, és hát ezt nehéz lenne überelnie Annának midnen szempontból.

 

 

Előzmény: Dávidking (483)
GPS Creative Commons License 2020.05.31 -3 0 496

 

Rend a lelke mindennek. A nagyobb csaladi esemenyeknek nalunk is meg van a maga forgatokonyve es ezzel senkinek nincs semmi baja.

 

Rend a lelke mindennek !!! .... ordította az őrmester a körlet bejáratából.

Egyébként minden rendpárti diktatúra is ugyanezt vallja - azzal a feltétellel, hogy ő mondja meg, hogy voltaképpen mi is az a "rend".

 

Hagyjuk már - e mögé a szlogen mögé a legnagyobb görénységeket is el lehet rejteni... aminek a lényege, hogy egyes emberek uralkodnak (valamilyen szinten) más emberek felett. A "rend" nevében, természetesen.

 

Egy baráti, vagy családi összejövetel a legutolsó olyan hely - ahol "rendet" kéne tartani (hacsak nem eszement idióták a meghívottak - de olyanokat ki hív meg?)

 

Egy svédasztalos-büfés (gyakorlatilag álló-összejövetelen) mégis mi a jó fenének kéne bármilyen protokoll-sorrendet felállítani - ahelyett, hogy egy kedves, bensőséges, szabadon zajló összejövetel lenne?

 

Volt 20 év az életemben, amikor ilyen "bulikra" jártunk - néha volt, hogy egy bármilyen szerda este jött a telefon, hogy "nincs kedvetek átjönni?" - és összeverődtünk 10-15 -en és remekül szórakoztunk. Mindenki vitt valamit, amije volt - és remek időszak volt.

 

De a szülinapok, lagzik, stb. is ilyen lazán folytak - senki nem görcsölt semmin (még a vendéglátók sem) soha semmilyen konfliktus, vagy más gond nem adódott.

A kellemesen, együtt eltöltött órák voltak a lényegesek - nem az ilyen-olyan protokoll-megfelelősségek.

Hát ilyen is van.

.

Előzmény: Betty.Ford (495)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.31 0 2 495

Rend a lelke mindennek. A nagyobb csaladi esemenyeknek nalunk is meg van a maga forgatokonyve es ezzel senkinek nincs semmi baja.

Előzmény: GPS (490)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.31 -2 1 494

Felismerte a "másik élet" lehetőségét, amiről eddig -kizárólag az anyja befolyása miatt- azt hitte: az a "sötét oldal", de látta a nagyapján, mennyire meghatódott a kis gesztenye bábtól és egy szerethető, megtört és fáradt öregember. Ráadásul Berta is úgy foglalkozott vele, mint egy igazi nagynéni.

Rájött, nem minden úgy van, ahogy eddig őt a család ellen nevelte az anyja és az első alkalommal gangot is adott ennek! 

Előzmény: Mlle. Grenelle (492)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.31 -1 1 493

Veled értek egyet, hiszen már eleve gyanús volt, hogy a sok-sok éves "haragszom rád" után Sziszi szinte gondolkodás nélkül elfogadta a meghívást, de

- nem azért, hogy Apussal kibéküljön, hanem

- hogy Annát visszaszerezze. Ennek hangot is adott: "nem engedem, hogy elvegyék tőlem"! 

 

A megérkezésük után is csak egy "szikrára" várt Berta részéről, aki a virágcsokorral kapcsolatos megjegyzését még szépen helyesbítette, a rosszul fogalmazott, talán azt kellett volna mondani: "kicsit későn érkeztetek. Úgy tervezzük, hogy az ajándékbontás után vágjuk fel a tortát".

 

Ahhoz, hogy elfogadjuk ezt a "házirend" kifejezést, nem szabad elfelejteni, hogy Berta egy maximalista ügyész, szigorú napirend alapján végzi a munkáját, annyira precíz, hogy mindent előre megtervezett, még a kaját is maga készítette, nagyon készült erre a családi összejövetelre.

 

...és nagyon készült rá Apus is, aki már réges-régen megbocsátott a lányának, aki -szerintem- egy mondvacsinált "bűnt" kreált, nevezetesen, hogy nem fogadják be a bűnöző férjét, holott a fő ok inkább a féltékenység (Bertát jobban szereted?) és az irigység (Bertának minden el van nézve és neki minden sikerül) motiválta!

 

Nagyon is készült arra, hogy mikor tudja ismét "megforgatni bennük a kést"! 

Előzmény: Mlle. Grenelle (491)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.31 -1 1 492

Az eddig nagyszájú, tróger, "mindenkinek beolvasok" Anna milyen kis ijedt nyuszi volt, amikor Berta bemutatta neki a nagyapját...!

Mélyen emberire sikerült a jelenet.

Előzmény: Dávidking (483)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.31 0 1 491

Nézd, ha nekem valamit jelent az apám, akkor ezt is képes vagyok lenyelni - és megérteni azt, hogy ez egy más világ, nem az ózdi panelproliké.

De eleve úgy ment oda Era, hogy dühös volt, és támadó. Aztán amikor meglátta, hogy a lánya "átállt az ellenség oldalára", kirobbant. Jól mondta Anna, "legalább egyszer az életben ne legyél sértődött proli", vagy valami ilyesmit.

 

Az indulásukkor is volt egy érdekes szóváltás, Karesz kérdésére (miért segítenének Annának, amikor utálnak minket?), épp, hogy csak ki nem vágta, hogy "azért, mert szemetek".

Előzmény: GPS (490)
GPS Creative Commons License 2020.05.31 -1 2 490

 

Sziszinek elég volt a "házirend" ismertetése, hogy máris faképnél hagyja a születésnapot?

 

Már boccs, de ettől már én is azonnal megnyomtam volna az nyitógombot a zsebemben - az autóm táviránytóján.

És még az se biztos, hogy köszöntem volna amikor otthagyom a rákba az egész bagázst.

 

Mégis mi képzelt az a merev, karótnyelt fapina - hogy majd a család "történelmi" összeborulását - majd sok léhűtő protokoll-vendég táncrendje szerint fogja megrendezni?

Jó hogy nem írta meg előre, hogy:

 

- Apus keblére-borulása 21:35-től

- Meghatódott könnyek törölgetése 21:40-ig

- Emlékek felidézése (gyerekkori játékbemutatóval - külön szobában) 22:05 -ig

 

...és így tovább. Mert rendnek kell lenni.

 

Mi volt a fejében? Hogy két ilyen öntörvényű embernek élete egyik legnehezebb pillanatát majd az ő idióta, képmutató és felszínes észjárása szerint fogja lebonyolítani? És hogy erre vevők is lesznek az érintettek?

 

Szép munka volt, gratula.

.

Előzmény: Ilhilla (486)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 489

Vajon apus miért a vállába kapta az injekciót amikor a térde fájt?! Még ha nem is ortopéd orvos a barátja akkor is fenékbe szokták az embert szúrni egy általános fájdalomcsillapításkor.

gombóc63 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 488

Nekem is valahogy hiteltelen volt a szülés, de végre nem egy 3 hónapos babát tettek az anyja hasára. És igen, ha kissé szigorúan nézzük a dolgot a méhlepény megszületését is megvárják az orvosok. 

 

Előzmény: Ilhilla (486)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 487

Biztos lesz második évad, a teletexen így volt a mai adás kiírva: 1/9

Előzmény: Mlle. Grenelle (481)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.31 -2 0 486

A Fókusz Pluszban mutatták, mennyire bonyolult és igényes munka volt felvenni a "szülés" jelentét, szerették volna élethűre csinálni, ezért még bevetettek egy pár napos újszülöttet is. 

 

Sajnálom, de nekem nem sikerült elhitetniük, hogy a prof. vezette le a szülést: "kibújt a baba", rátették az anyára ez rendben van, de az orvos nem szokta azonnal otthagyni a szülő nőt, kivéve, ha van egy másik orvos, aki ellássa az "egyéb teendőket". 

 

Mondjuk ez mellékes, mert csak az volt a cél, hogy láttassák: hiába 70 éves a doki, szakmailag még nagyon is otthon van, hiába van teljesen "berozsdásodva".

 

Sziszinek elég volt a "házirend" ismertetése, hogy máris faképnél hagyja a születésnapot? Ez inkább csak az ürügy volt, hogy Bertát hibáztathassa, de látszott, nagyon is ellenére van:  az imádott lánya máris "átállt az ellenséghez", amikor pedig beszólt neki, kész volt!

 

Kíváncsi lettem volna, mit szól Sziszi, ha az apjától megkapja a kicsi kori játékait? Megérintette volna, hogy az apja megőrizte azokat?  

 

Sajnos az utolsó jelenet sejtetni engedte: semmi jóra ne számítson Móni a börtönből eltávot kapó "párja" megjelenésétől (és lehet, hogy még az embrió is veszélybe kerül a gorombasága miatt). 

schanc Creative Commons License 2020.05.31 0 1 485

Meg kell még mondjam, Molnár Áront annyira azonosítottam már Matyi katakterével A mi kis falunkból, hogy komoly időbe telt, mire leesett, hogy ez ő.

Előzmény: Dávidking (483)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.31 0 1 484

Annanak full igaza volt; tokeletesebben nem is fogalmazhatott volna👌🏼 Ebben a reszben megint szimpi volt. Remelem az utolso reszben is mar tartja ezt a formajat.

Amugy megint csak ugy hipphopp vege lett a resznek, meg ugy neztem volna. Engem minden resz magaval ragad, mindegyik porgos es felkavaro. 

Apust sajnaltam, mikor rajott h ugy igazan senki nincs mellette. 

Előzmény: schanc (482)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.30 0 1 483

Még ha nem is pörgött annyira a mai rész cselekmény szinten, a drámai faktora olyan erős volt, hogy tetszett kifejezetten. Nagyon jó kis lélektani jelenetek voltak benne. A nagy családi összeborulásból nem lett végül semmi. Ez a Sziszi egy végtelenül rosszindulatú, frusztrált nőszemély. Valószínűleg a meghívást is csak azért fogadta el, hogy jól beolvasson. Aztán mikor látta, hogy nem érte el amit akart és a lánya összebarátkozott Bertával, megsértődött és úgy viselkedett mint egy óvodás. Érdekes volt látni, hgy az eddig trógernek ismert Anna és Karesz is bizonytalan, megtört gyerekekké váltak akik két tűz közé kerültek. És mindkét oldalon a saját családjuk áll. Anna mondjuk a végén hozta a formáját, amikor leparasztozta Sanyi doktort. 

Széphelyi meg már olyan szinten ellenszenves, hogy kezdenek élvezhetetlenné válni a jelenetek amikben szerepel. Még mindig semmi jellemfejlődést nem mutat, csak az igazgatóvá válás miatt hisztizik. Sanyi is szerzett most egy jó pontot, amikor helyre rakta. Ráadásul most már egyre nagyobb paréj is lesz belőle. Ahogy kidobta azt a csávót aki segített nekik. Tényleg Anna lenne neki a legjobb pár. Ugyanolyan suttyó mint ő, csak valamivel nagyobb szókinccsel. Az viszont feltűnő volt, hogy mennyire kinyílt a csipája Ludmannal szemben. Eddig ránézni is alig mert. Hiába, az a fránya igazgatói szék csak megér egy kis bátorságot.

Aztán végül apus kirohanása. Várható volt, hogy nem fogja jól viselni Sziszi viselkedését, de erre azért nem számítottam. Főleg Zoltánnal szemben. Ezek szerint eddig is volt vele szemben egy elfojtott frusztrációja amit most a csalódottság és az alkohol kihozott belőle. Mert ez biztos, hogy nem hirtelen felindulásból jött neki. Előtte meg ott ölelgette. Ez most egész más megvilágításba helyezte az ő kapcsulatukat is.

A végén Atesz megjelenése is nagyon erős volt. Pedig így elsőre nem tűnik túl elborultnak, de talán pont ezért lehet veszélyes. Az utolsó részre ő még hozhat valami új színt, és bonyodalmat. Ahogy Móni becsukta maguk mögött az ajtót arra a sejtelmes zenére. Nagyon hátborzongató, és vészjósló volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!