“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Afrikában mindig van egy bizonyos kockázat, más ott a munkakultúra.
Erről jut eszembe, hogy volt egy cikk egy 10 éves balesetről, egy USA operatőr szabadidejében szafarin volt, aztán a tilalom ellenére le volt eresztve a kocsi ablaka hogy fényképezzen, az oroszlán meg elkapta, nem élte túl.
Most is lehetne pályázni permetező drónokra, de iszonyú összegekbe kerülnek, még uniós támogatás mellett is. Pedig óriási segítség lenne! De a metszés, kapálás is hatalmas munka, energiarabló és időigényes is. Meg a szüret...
Apu nagyon finom bort tudott csinálni, talán megtanulom tőle (ez nem volt a tananyagban. De a traktorszerelés igen! :D)
Nem szoktam tévét nézni, úgyhogy marad a net. Eleve későn érek rá, nem tudnék úgy igazodni a tévéműsorhoz, meg ott nincsenek is olyan koncentráltan jelen azok a műsorok, amik engem érdekelnének.. Így meg úgy osztom be az időmet, ahogy leginkább optimális, abbahagyom, közben végzem az egyéb intéznivalóimat, folytatom órák múlva, másnap stb.
Igen, elég sok kis ültetvény tulajdonosát értesítették a teljes kiirtási kötelezettségről. Bár gondolom, kaptak kárpótlást, de ez akkor is rohadt nagy munka. Meg hozzánk is senki nem jön el dolgozni, sokan sírnak a munkanélküliség miatt, de azért elutasítják ám a kétkezi munkát!
Autóval sem jobb, egész nyáron építették az autópályát, szinte végig sávszűkítések voltak. Meg is mondta vezírünk, akinek nem telik helikopterre, az meg is érdemli!
Nem, inkább szórakoztató mindenfélét meg szakirodalmat. Meg sorozatokat néztem, most pl. az Oxfordi gyilkosságokat, de nem az öreg nyomozóét, hanem amikor még fiatal a Morse felügyelő, az 1960-as évek vége, 70-es évek eleje, kész időkapszula, amikor még a szüleim fiatalok voltak.
viszont nem fagynak el a kártevők, illetve az enyhe idő miatt hajtanak a növények (nálam a kertben pl. virágzanak a rózsák), aztán majd jön a márciusi fagy, ami tönkrevágja az idei hajtásokat, és nem lesz nyáron gyümölcs, jól megdrágul minden.