Ne már! Miért mondjátok, hogy menjen vissza? Szegény így is átgondolta szerintem ezerszer . . . az anyagi biztonság egy dolog. De lemaradsz a szülinapokról, a nyakadba zúdul ezer olyan kiállítás/buli/fesztivál eseménye a facebookon, amire úgy elmentél volna . . . én nem egy konkrét országba költöztem el, hajón dolgozom. De így is annyi mindenről mondtam le . . . az utolsó szülinapom, amit a családommal ünnepeltem, a 21. volt. Most töltöttem a 26-ot . . . :) valahogy úgy érzi az ember, hogy átmenetben él. És várja, hogy egyszer majd "odaér ". És ez az érzés csak akkor jön el, ha a szeretteid között lehetsz. Aki meg gyönyörűen elvan mindenről távol, valószínűleg nem olyan élete volt itthon, amiért sóvároghatna. Ez csak az én véleményem. Kicsit savanyú, de a miénk. Alig várom, hogy otthon lehessek.. :) igen, hülye vagyok én is. :D
- Hidd el, tudom. Kint és itthon is. De nekem többet ér, hogy itt van a családom, a barátaim, az otthonom. Ez az 5,5 év elég volt távol, lemaradni mindenről, honvággyal kelni minden nap..
Ez néhai Antall Józsefnek is eszébe jutott, a magyar burzsoázia megteremtése. Aztán rájött, vagy szóltak neki, hogy a burzsoázia nem azonos sz arisztokráciával.
Arisztokratának születi kell!
Falusi gázszerelőből legfeljebb egy buta makkoscipős burzsujra futtya! :-))
- Nekem biztos hogy nem lenne honvágyam, de téged is megértelek.
- Hidd el, én is így futottam neki, hogy köszipuszi, én ide nem jövök vissza sose, csak látogatóba. Aztán változott a dolog...Menj és próbáld ki, én azt mondom
- Már az itthon maradáshoz/hazajövéshez kell a kalandvágy :) A kemény mag itt nyomja.
- Hidd el, tudom. Kint és itthon is. De nekem többet ér, hogy itt van a családom, a barátaim, az otthonom. Ez az 5,5 év elég volt távol, lemaradni mindenről, honvággyal kelni minden nap..
Az egyik rokonom angol-matek középiskolai tanár, de már 3. éve dolgozik Angliában a Lidlben. Azóta kivitte a családját is. Feleség, 3 gyerek. Ők már angol állampolgárok lesznek. A legkisebb már inkább angolul beszél, mint magyarul.
Nem osztom a Bíró úr látomásait, de ugyanígy nem osztom a fideszesek által évek óta szajkózott az USA darabjaira hull, Európa szétesik hülyeségeit sem.
"Az a pártoknak tejelő oligarchák zsebét akarjuk adóforintokból teletömni, vagy egy valóban versenyképes gazdaságot szeretnénk kialakítani?"
Az 1-es. A 2-es a rendszerváltás mikéntjéböl és idejéböl adodoan lehetetlen. Ez nekünk azt jelenti. ugy kell alakitanunk a kapcsolatainkat, hogy mi is oligarchák lehessünk.
Sajnos a jelenlegi választási rendszerben, a jelenlegi média és pénzviszonyok között egy háborús retorikával operáló párt a nyuggerek erőteljes támogatásával akárhányszor nyerni tud.
Igaz, közben az ország elveszíti a lendületét, a fiatal, tettre kész munkaerő a külföldben gondolkodik.