Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.25 0 1 37

Kedves Nem Jánosik! (bár már nem szeretem leírni a jánosik szót. Nevet kellene változtatnia :-) )

 

Mi a Jászberényi úton voltunk, mert oda küldtek! Velünk nem jött senki. Ott mondtuk hogy miért jöttünk majd mondták hogy a koleganőjük a József krt.-on foglalkozik a Reviczky lakóparkal. No comment!

 

A szerződésre visszatérve. Mi már akkor "jelen voltunk" amikor csak egy gazos telek volt. Probáltunk a szerződés a saját ügyvédünkel modosítani hogy azért ne járjunk olyan rosszúl. Több hónapos huzavona után NEM ENDEGTEK SEMMIT MÓDOSÍTANI mert szerintünk ha mind a 86 vevő más más szerződést köt akkor káosz lenne. Plusz az általuk ajánlott Winkler és tsa. ügyvédi irodához küldtek. Na ők is megérnek egy misét. A hab a tortán hogy az ügyvédet is nekünk kell fizetni. Vicc ez is. Az ügyvédi irodával is heteket leveleztünk hívtam is őket  stb. stb.

 

Ha tényleg igaz hogy olvassák azok a személyek is akiket hónapok óta hiába keresünk!

Az előszerződésünk 9.11 pontja be nem tartása az önök részéről szerződésszegésnek minősűl!

 

Jöjjön a helyzetjelentés. 2017.10.15.-ére nem lesz kész szerintem. A D épületen most szigetelik (kátránypapír) az erkélyeket és ha jol látom a harmadik emeleten vakolnak. Az E épület le van maradva egy kicsit ott még a tető sincs végig kész. Közben elkezték a terep rendezés is (út) hogy haladjanak, bár ezt a végére szokták hagyni jobb helyeken amikor elbonják az álványzattot, és már nem kell az anyagokat kerülgetni. Szigetelni szerintem már csak augusztusban kezdik. Agusztus végén kezdik majd talán burkolni. Ha kész a burkolás ajtóbeépítés, radiátor, kazán csapok kádak wc-k stb stb ez sok időt vesz igénybe pláne ennyi lakásnál. 

 

Ha át is adják időben akkor azt nagyon össze fogják csapni! Akkor annál már az is jobb lenne hogy élnének a előszerződés 6.3. pontjával.

 

Csak azért nem írom le hogy mi van az adott pontokba mert ez is megvan tíltva a szerződésben hogy harmadik félnek nemlehet elmondani, vagy megosztani.

 

Ha már Harry Pottert megemlítette. Bár én nem vagyok J.K Rowling de tudnék egy könyvet írni erről az egész bábeli építkezésről.

Előzmény: Nem Jánosik (36)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.07.25 0 0 36

Nem értem ezt a fejetlenséget! Mi két hónapja a Jászberényi úton választottuk ki, azt mondták azért, mert ott a raktár is. A kivitelező képviselője is jelen volt! Remélem megvan még! Egyébként amit nem értek, gyakorlatilag minden Zalakerámia boltban ugyanaz a választêk. Ha megmondom milyet szeretnék, a látványterves megadja a leosztást és m2-et, akkor milyen kérdés marad? Hogy kérek e tartalékot? Igen, kérek!

Előzmény: Törölt nick (32)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.07.25 0 0 35

Kedves Szultán!

 

Bocsánat, hogy így szólítom, Ön is hívjon csak nem jánosiknak, kérem hangsúlyozza a nem-et!

 

Mérgesedik a helyzet. Ebben jelentős szerepet játszik "Tudjukki" úr,(ugye olvasta a Harry Pottert?) aki magányosan, elzárkózva éli hétköznapjait, levélre, kérdésre nem válaszol. A fórumon egyszer vizitált és segítséget ígért. Én neki többet nem írok, munkáját elégtelenre értékelem. Azt pedig ő tudja, hogy miért nem érdekli a jelenlegi és a hezitáló vevőjelöltek gondja. 

 

Azt gondolom, hogy mi ott követtük el a hibát, hogy nem tettük a szerződés alapfeltêtelévé egyes, nekünk nem tetsző dolog írásba foglalását. Ön is, én is azt hittük, hogy ha valamit mondanak az úgy lesz.

( emlékszik: ajtó, nyithatatlan ablak, stb.)

Ezenkívül nem gondoltunk az iszonyatosan pénzéhes kivitelezőre, akit a beruházó nem is próbál megfékezni. (Emlékszik: kádat nem kell beépíteni, -31000, helyette zuhany +200000.)

 

Ez a még nem szerződött vevőjelöltek számára viszont jó lehetőség! Azt ugyan korai lenne mondani, hogy bennünket ezután már nem érhet meglepetés, de akárcsak itt a fórumon leírtak elolvasásával rengeteg dolog világos lesz. Ezeket kíméletlenül bele kell vetetni a szerződésbe. Nem alkudozni, beleíratni! Én ma már sokkal jobb feltételekkel tudnék szerződést kötni! Kérném például a terv módosítását a nekem tetsző változatra, úgy gondolom, hogy 30 millióba beleférhet. Nem engedném, hogy a csempét ne én választhassam ki ês extrém eset kivételével ne kérhessenek felárat a felrakásért! Ez a beruházó felelőssége....lenne. Rögtön egy előszerződés tervezetet kérnék, beleírnám amit szeretnék és...ha nem, hát nem. Higgyék el, de igen. Hosszan sorolhatnám.

 

Van újságom az Ön számára! Megkeresett az a cég, aki a látványtervet fogja csinálni. (Csak magának mondom, egy másik cég már két hónapja megcsinálta.) Tudta a választott csempe nevét, kódját. Emlékszik: a múltkor Tudjukkinek írt levelemben kérdeztem, hogy mi van a csempével. Lehet, hogy eszébe jutott? Olvassa a fórumot?Két hónap eseménytelenül telt el.

 

Zárásképpen: Ön többet lát, mint én! Hogy állnak a belső munkák? Mi lesz a határidővel? A múltkor rosszul írtam, az én szerződésemben október 15.

 

Üdvözlettel: NEM jánosik.

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 34

Üdvözöllek!

 

Én nem szeretnék senkit lebeszélni. De az utolsó mondatodra reagélnék.

Mi is sok helyen néztünk lakásokat. Pl. itt is: http://www.veronahaz.hu/verona-haz/

Már az oldaluk is magáért beszél. Feltüntetik hogy alapáron milyen burkolatokból választhatunk. 

Az irodájuk a szemközti ház földszintjén van. Rendes iroda! Nem úgy mint itt egy üres konténer! Ott makettek voltak kirakva, az összes ajtó, csapok szaniterek csempék... stb stb. Itt 2 db csempe 2 db parketta és kész. Ott bármit kérdeztem válaszoltak. Itt.... no comment. Minden elérhetőséget megadtak ( beruházó, kivitelező. értékesítő) itt semmi. 

Hogy miért nem ott vettünk? Azért mert sajnos meghaladta a költségvetésünket.

 

Tehát nem mindeki ilyen mint a 3 tiumvirátus itt. My City, Duna House, és Jánosik Kft. Amúgy a My City-nek és a Duna House-nak is ugyanaz a tulajdonosa, (Doron Dymschiz és Gay Dimschiz) és még 2 cég címe is ugyanaz. Ennyit arról hogy a Duna House nem vállal semmi felelőséget.

 

Amúgy ha Dymschiz úr Izraelben építtetne egy ilyen kibucot akkor valószínüleg a lakás vásárlók már rég megkövezték volna!

Előzmény: Jinix (33)
Jinix Creative Commons License 2017.07.24 0 0 33

Sziasztok

 

Én is egy vevőjelölt vagyok (lennék), de most nagyon elbizonytalanodtam ezt a fórumot olvasva.

Szerintetek megéri belevágni? Nem feltétlenül szeretnék fölöslegesen extra összegeket beleölni rögtön miután beköltöztem és az idegállapotomat sem szeretném rontani ezzel.

 

Attól tartok, hogy más új építésű lakóparkoknál sem jobb a helyzet és ez jellemzően nem derül ki előre.

 

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.24 0 0 32

Azt már sikerült megtudni hogy a zalakerámiánál kell kiválasztani a csempéket (József krt.). De a parkettát hogy hol kell kiválasztani azt még mindig nem közölték.

Nem tudja valaki hogy hol kell?

 

Előre is köszönöm.

kisfülű Creative Commons License 2017.07.18 0 1 31

Kedves leendő szomszéd! :)

Amennyiben a Google keresőbe beírja, hogy Reviczky Liget műszaki leírás, akkor ott meg is talál minden, az építkezéssel kapcsolatos információt. 

Még annyit fűznék hozzá, arra készüljenek fel, hogy  bármilyen a tervtől, illetve a kivitelező által betervezett dologtól eltérő változtatást akarnak (még akkor is, ha az nem egyértelmű) sokszor irreálisan magas árat kérnek. Ezt előszerződés kötésekor velünk nem közölték. Ezért, én ha ma az Önök helyében lennék, előre mindenben részletekig menően megállapodnék. 

Előzmény: gabuci86 (29)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.18 0 1 30

Lesz rajta szigetelés. (tapasztalatból alul van méretezve. Vékony) Én úgy emlékszem hogy sima fehérrel festik ki.

Szintén tapasztalat hogy érdemes 2x 3x mélyalapozozni és egy csiszolás se árt mert gépi vakolással vakolják a falakat.

Előzmény: gabuci86 (29)
gabuci86 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 29

Az ytongról mi a vélemény? Nem baj, hogy nem lesz rajta plussz szigetelés? 

Illetve az odáig oké, hogy lehet burkolatot választani de mi a helyzet a fal színnel? 

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.17 0 0 28

Én csak azt mondom hogyha megveszi a lakást utánna még egy csomó pént kell ráköltenie hogy jobb legyen, de jó sohasem lesz. :-( Ha ez így anyagilag elfogatható akkor itt a helye.

Előzmény: gabuci86 (23)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.17 0 0 27

Mi már írásba is kértük hogy beszélhessünk valakivel ez ügyben több hete hiába.

 

Sajnos  nem maradt más választásunk minthogy a sajtóban egy kis negatív ráklámot csapjunk az építkezésnek!

 

Amúgy ma láttam hogy a fő falak réseit az illesztéseknél ahol nem sikerült a téglákat jól egymásra rakni PURHABBAL nyomják ki! Ez biztos jót fog tenni a fűtésszámlánknak!

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.07.15 0 1 26

Garancia: 181/2003 Korm. rend.

 

Közös költség várhatóan 230-250 Ft/m2

 

Az első fázisban épült épületek gondnoka(i) elérhetőek és nekem eddig válaszoltak minden kérdésemre.

 

Valóban van néhány furcsa dolog az építkezésnél.

 

Előzmény: gabuci86 (25)
gabuci86 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 25

Köszönöm a választ :)

Kicsit megijedtem mert valamiért azt érzem ott szeretnék élni...

Tény, hogy van jó pár unszimpatikus dolog..

Arról lehet tudni valamit mennyi az átlag rezsi költség? Illetve hány év garancia van a házra?

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.07.15 0 0 24

Köszöntöm Önt gabuci86!

 

Mit szeretne tudni?

Amit itt néhányan leírtunk az a realitás. Nem megoldhatatlan problémák, de segíteni akarásnak nem sok jele van. Láthatja, a beruházó képviselője sem válaszol, pedig Szultán többször is találkozót javasolt.

Szívesen elmondok és megmutatok Önnek mindent amiről írtam, de mivel szeretném kizárni az érdemteleneket, csak személyesen.

Szeretnék én az Ön helyében lenni, mert ma már jobban tudnám hogyan kössek szerződést.

 

Ne legyen szomorú, szép helyen van a lakópark! :-)

 

 

 

Előzmény: gabuci86 (23)
gabuci86 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 23

Kedves"szomszédok"!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretnénk mi is a Reviczky liget lakói közé tartozni, de megijedtem ennyi rossz vélemény után. Tényleg ennyire rossz lesz vagy érdemes belevágni?

 

Köszönöm a segítséget :( 

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.07.14 0 1 22

Tisztelt Nagy Ákos!

 

Szultánnal levelezgetünk és írogatjuk a gondjainkat, sajnos hiányát érezzük az Ön résztvételének. Írta nemrég, hogy mindent megtesz az elégedettségünkért, gondoltam ez a mi emberünk! Ezután feltehetőleg elfelejtette a jelszavát, mert nem hallani Önről!

 

Beszéltem a redőnyös ismerősömmel arról, hogyan lehet felszerelni az emeleten a nyithatatlan ablakra a redőnyt! Üdvözli Önt és azokat, akik ezt kitalálták! A munkát egyébként jelentős felárért lehet elvégezni, mivel ki kell venni hozzá az üveget és az ilyenkor bizony gyakran eltörik. Ez válasz arra a felvetésre is, amit kolléganője mondott, amikor megkérdeztem: hogyan lehet majd tisztítani a redőnyt.

Találkoztam ügyes vízvezeték szerelő mesterrel is aki elmondta, ha viszonylag vékony a fal és az ügyfél szerződésében falra szerelt WC van, akkor a falat ott meg kell erősíteni. Még azt is mondta, hogy nemakarásnak nyögés a vége, ezt nem értettem, de azt kérte adjam át.

Szeretném, ha megbeszélné a kivitelező illetékesével, hogy szerződés szerint nekünk hányszor van lehetőségünk megtekinteni a készülő lakásunkat. Mivel ők nem olvasnak szerződést, félő, hogy nem tudják. (a WC-t sem tudták).

Remélem nem tévedek, amikor október 28.-át említem az elkészülés határidejének. Szeretném, ha megnyugtatna mindenkit, hogy minden a terv szerint történik. Az általunk hónapokkal ezelőtt kiválasztott burkolattal kapcsolatban sem kaptunk még árajánlatot, tehát csempe ügyben feltételezem nem történt megrendelés, sőt még az árkülönbözetet sem fogadtuk el. 

Kérem Önt, hogy jelezze, olvassa a fórumot és ne csak reménykednie kelljen abban, hogy elégedettek vagyunk e. Biztosítson minket afelől, hogy Önök betartják és betartatják a szerződést, amit aláírtak, legyen az bármi az általunk felsoroltak közül.

Nagyon barátságos gesztusnak érezném, ha az elrontott ablak ügyében elnézést kérnének, sőt egy javaslatot is tennének a megoldásra. ( pl. egy kedvező árajánlat a használhatóra cserélésre).

Ugye megteszi, hogy válaszol néhány napon belül?

Válaszát várva, tisztelettel: egy még mindig nem elégedett vevő

Előzmény: Nem Jánosik (20)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 1 21

Amikor mi aláírtuk az előszerződést megigérték hogy NEM ilyen ablakok lesznek beépítve. Mi mondtuk hogy örülünk neki. A bizonsági bejárati ajtónál szintén. A csempénél szintén. Persze ezekért pluszba fizetnénk is. Aztán a valóságba semmit nem lehet kérni még plusz pénzért se csak hosszas vita után, és azt is irreális magas áron lásd wc. Szürke wc öblitőgomb, vagy fehér. Vicc. 

Már konzultáltunk ügyvéddel aki pont ilyen építőipari cégek "áldozataival" foglalkozik. Szerinte biztos hogy megnyernénk a pert ha odajutna.

 

Már kértem hogy a my city, duna house, és a jánosik cég vezetőivel szeretnék beszélni de hiába. Úgylátszik márcsak a bíróságon fogunk találkozni?

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.06.19 0 1 20

Tisztelt Nagy Ákos!

 

Nem akartam Önt kényelmetlen helyzetbe hozni, ezért nem írtam ide a fórumba, hogy az én műszaki leírásomban falra szerelt, azzal azonos minőségű, vagy jobb  WC szerepel.  Nem gondolnám, hogy Önök nem tudták az előszerződésnél, esetleg nem lehet ezt megvalósítani. Kérem, gondolja át álláspontját és ne hivatkozzon műszaki lehetetlenülésre.

 Ne tegye ezt kérem, mert a nyithatatlan ablaknál sem lett volna semmi akadálya a kicsit drágább, de normálisan nyitható ablak beépítésének. Itt a redőny felszerelése és annak tisztítása nehezül meg és ezt Önök kiválóan tudták már előbbről is, ugyanis az előző építési fázisban nagyon sokszor reklamálták ezt a vevők. (Sajnos nekünk Szultán jelzése későn jött.) Milyen belső redőnyt említ? A nyitható részen meg külső redőny lesz? Avagy árnyékolunk vagy szellőztetünk? Hogyan jutott eszébe ilyen ötlet? Nincs talán ott a külső redőny helye, beszerelésre előkészítve?

Őszintén szólva eszünkbe nem jutott, hogy egy már több házat felépített cég azon takarít meg néhány ezer forintot, hogy nyithatatlan ablakokat épít be. Ha más jó oka volt és megosztja velem készséggel elfogadom!

Mi is köszönjük, hogy olvassa a Fórumot! Kérem, ígérete szerint tegyen meg mindent, hogy a problémák megoldódjanak! Az sajnos kevés, hogy láthattuk a tervet és csak akkor tartják a szavukat, ha az műszakilag lehetséges. Nekünk a fizetésnél nincs lehetőségünk

kibúvókat keresnünk, ugye? Árulja el, volt e már több olyan probléma, ahol a vevő megelégedettségére tudott intézkedni? Mennyi időbe telt, míg az ablakok ügyében a  "nem változik" döntést jegelte? 6 hét?

 

Őszinte tisztelettel: egy elégedetlen leendő lakó.

 

Előzmény: Nagy Ákos - MyCity Group (18)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.11 0 1 19

Örülnénk ha lenne egy "közgyűlés" szerűség ahol a vevők és a beruházó, kivitelező is ott lenne hogy az eddig felmerült gondokat megbeszélhessük.

Előzmény: Nagy Ákos - MyCity Group (18)
Nagy Ákos - MyCity Group Creative Commons License 2017.06.09 -1 0 18

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Köszönjük észrevételeiket! Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk egyeztetve a kivitelezővel, hogy kezeljük a felmerülő kérdéseket.

 

Köszönettel és Üdvözlettel

 

Nagy Ákos 

Reviczky Liget lakópark

MyCity Real Estate 

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.29 0 1 17

Sajnos ismerős. :-( Mi Geberit falba szerelhetős wc öblitő tartályt kértünk, falra szerelhető wc csészével. Az alap árban csak egy sima wc tartály és egy sima wc csésze van ami a földön van. Kb. 200.000 Ft-ot kérnek el a geberit-ért és a beépítésért és a wc csészét nekünk kell megvenni. A sima csésze árát pedig vissza sem adják. Ugyan ez van a fürdőszobában is, bár mi ott valamiért vissza tudják adni a kád árát, mert mi ott akril műanyag kádat kértünk. 

Előzmény: Nem Jánosik (16)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.05.28 0 0 16

Tudják kedves fórumozók, az ember mindig tanul. Találkoztam már sok dörzsölt emberrel, de a jelen kivitelezők bármelyiken túltesznek.

Már a csempénél is átverve éreztem magam (2000 forintot írnak jóvá négyzetméterenként, ha nem az ő 4 csempéjük valamelyikét választom, de eredetileg még a munkadíjat is újra felszámították volna. Erről valamiért letettek, de nem felejtettem el nekik).

Most éppen a káddal vernek át, miután azt nem kértem, leszámoltak -31000 forintot. Nos, ha ennyi, akkor ennyi. (Munkadíj, anyag, semmi, de ez már szóra sem érdemes) A zuhany kialakításáért persze már vastagon fogott a ceruza, több mint 200000 forint. Aztán nagy hallgatás következett. Rákérdeztünk: mi lesz a csapteleppel? Azt meg kell vennem, ugyanis a csaptelep ára is benne van a 31000 forintban, válaszolták. Szeretném megismerni azt a valakit, akitől ők fürdőkádat csapteleppel, beépítve 31000-ért vesznek.

Szóval nem tudom. Nehezen szántam el magam a vásárlásra, de annyi szépet és jót meséltek. Másnak nincsenek ilyen tapasztalatai?

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.14 0 1 15

Ott megy a melegvízcső és ott van a melegvízóra a falba sűlyesztve, ezért szerintem egy tartály már nem fér oda. Igen sajnos csődbe ment reméljük itt nem lesz ilyen. Szerintem a tégla fal jobb itt pedig ytong van a szigetelés hibái majd ha beköltöztük meglátjuk. De nemhiszem hogy majd garanciába vastagabra cserélik az egész épületet ha majd fázunk.

Előzmény: Nem Jánosik (14)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.05.14 0 1 14

Köszönöm Szultán a választ. 

A melegvíz óra WC tartály összefüggést nem igazán értem. Amit pedig a padló szigetelésről ír meglepett, hiszen egy igen kis spórolás miatt jelentős gondot okoznak a leendő lakóknak. Remélem, ez most nem így lesz.

Egyébként szó volt róla, hogy az êpítőanyag nem ugyanaz, mint a másik házaknál. Megnyugtattak, hogy a hő és hangszigetelés megfelelő lesz.

Én csak azt szerettem volna a csempéknél, ha van egy normális választék, nem voltak extra igényeim. A kötelezően barna, mert különben fizetsz, viszont egyáltalán nem volt szimpatikus. Ha ez nem egy megmaradt, akcióban vásárolt készlet, hanem ők is úgy veszik most a Zalakerámiától akkor pedig nem értem, hogy miért nem fér el a teherautón többféle színű csempe.

A lakások ára egyáltalán nem volt alacsony és a lakóparkot a legnagyobb jóindulattal sem lehet luxus lakóparknak nevezni. Az is látható, hogy amit lehetett, azt kispóroltak a kivitelezésből. Ezért én úgy gondolom, hogy tényleg csak az extra igényekért akarok fizetni és pl. a nyitható ablak nem extra igény.

 

Igaz e amit hallottam az első házaknál, hogy a kivitelező eltűnt és semmiféle garanciális igényt nem tudtak érvényesíteni?

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.14 0 1 13

A parkettát egy másik cégnél lehet majd kiválasztani. Mi ilyen szigetelést kérnénk alá már ha lehet. https://www.praktiker.hu/padlo-es-falburkolas/alatetek-kiegeszitok/padloalatet/290988-bau-dekor-puzzle-padloalatet-xps-5mm-1x0-5mx5mm-5nm/cs

 

Én értem hogy időbe készen szeretnének lenni, de mondjuk hogy az xy csempe helyett xyz csempét raknak le vagy hogy az ablak helyett egy másikat raknak attól nem csúszik az építkezés. Meg lehetne egy külön "brigád" aki az "extra" igényekkel foglalkozna. Az extra dolgokért meg fizetnénk ami több bevételt is jelentene nekik.

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.13 0 0 12

Nekünk se tetszett egyik csempe sem. így 2000 Ft levonásra kerűl a zalakerámiásból. Gondolom ha 5000 Ft -osat választunk akkor csak 3000 Ft ot kell fizetnünk m2-ként. Szóban nekünk is azt mondták hogy a falra lesz szerelve de ki tudja. De a tartály biztos hogy nem lesz a falba mert ott van minden lakásba a melegvízóra. Nem a Jánosik kft építette, de a tervek 100% -ban ugyanazok. Így sajnos nem hiszem hogy jobb lenne mint a régiek. Lásd ablakok. 

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.05.13 0 1 11

Én is azon szerencsések közé tartozom, aki tulajdonos (lesz) a lakóparkban. Jó lenne, ha minél többen itt lennénk a fórumon. U.i. néha bizonytalan vagyok abban, hogy kéréseim, kifogásaim mennyire egyeznek leendő lakótársaink kéréseivel. Természetesen a kivitelező csak elvétve jelzi, ha ezt, vagy azt, más is kifogásolta. Megértem én, hogy ők mielőbb szeretnék befejezni az építkezést és nem kérnek a problémákból. De azok sajnos vannak.

Megoldódni látszik ugyan a csempe ügy (buktával dicsérjük), de az első tárgyalópartnerem rossznéven vette, hogy a csempék egy részét minőségileg nem megfelelőnek találtam. Azután komolyan felmerült, hogy négyzetméterenként visszaadnak 2000 forintot, vegyem meg én, szállíttassam oda, majd a lerakásért újabb pénzt kérnek. Arra gondolok, hogy megpróbálták. Hátha sikerül. Jó lett volna tudni, hogy másokat ez hogyan érintett. Most ott tartunk, hogy ha az általuk megajánlottal teljesen azonos minőségű és fantázianevű, de más színű csempét választanék az nekem kb. 1000 Ft-ba fog kerülni nêgyzetméterenként. Ugyanez a helyzet, ha más fantázianevű, de árban az övékhez hasonló csempét választok. 2000 forintért nincs jó csempe. Az övék sem annyiba kerülne nekem. Az ő kínálatuk 4 különböző színárnyalatú barna csempe ( a hozzá hasonló színű padlólappal). Ez van.

Nagyon kellemetlen volt szembesülni a nem nyitható ablakokkal, miután azokat az emeleten tisztítani nagyon nehéz lesz, ha pedig redőny is lesz rajtuk, akkor azt belülről lehetetlen. Köszönjük a tapasztalatlan tervezőnek.

Még egyetlen dolog, a WC. A műszaki leírásban falra szerelve szerepel. Ez egy modern dolog, alatta jól tisztítható, praktikus. Nos, a kivitelező nem ilyet tervez beépíteni. Miért?

 

Kérdezném Szultánt, hogy ugye a régebbi épület kivitelezője nem a Jánosik Kft volt?

kisfülű Creative Commons License 2017.05.13 0 1 10

:) Örülök,  hogy más is hallott a fórumról, illetve látta. Mindenki hozzászólhat...

 

Kicsit komplikált, és hosszú lenne leírni, de higgye el, hogy megkaptuk tőlük a beszállító címét. Jászberényi út 43-47. Nekik van raktárkészletük is.  Az egyetlen gond csak az, hogy Ők nem tudnak látványtervet készíteni. Ahol tudnak, az a József körúti üzlet. Itt ezt ingyen teszik.  Az lehet még, hogy a József körútiba  kell menni egyenesen, ezért a hezitálás. De ezt még Ők megerősítik. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 1 9

Köszönöm szépent az infót. Még nincs meg a bemutatóterem ahol ki lehet választani, nemsokára az is meglesz. Addig is itt lehet nézelődni elötte. http://www.zalakeramia.hu/site/index

 

Már halottak erről a fórumról is az építtetők/beruházok. :-)

Előzmény: kisfülű (8)
kisfülű Creative Commons License 2017.05.11 0 1 8

Igen, ez így volt. Mindenkit lemondtak akkor. Katalógus végül nem készült, ne várják. A hét eleje óta megvan a beszállító. Az egyik Zalakerámia bemutatóteremben lehet kiválasztani kérés esetén. Csempe és járólap ügyben még időben vannak, a műszaki változtatás (ha szükséges) megbeszélése aktuális. Én javaslom, hogy keresse meg őket, hogy ne maradjanak le semmiről. 

Előzmény: Törölt nick (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!