Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Amerigo62 Creative Commons License 2021.02.06 0 0 3408

Nekem még nem volt vele gondom... (52.000 km)

Előzmény: norbee2.0 (3406)
_Pirx64_ Creative Commons License 2021.02.03 0 0 3407

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs. Nekem sikerült egy kétszárnyú kertkapuba betolatva (radar+kamera kombóval) leszakítani a kipufogót, a kertkapu középső, földben lévő vasával. Szóval...  Mondjuk az egész 6 ezre forintba került, mert csak egy gumigyűrűszakadt el. 

Előzmény: norbee2.0 (3406)
norbee2.0 Creative Commons License 2021.02.02 0 1 3406

Sziasztok,

azt olvastam, az autó alja is burkolt a jobb légellenállás elérése érdekében. Esetleg meg tudnátok mondani, a mindennapokban mennyire kell erre odafigyelni, mennyire üt fel pl. egy földúton az alja?

_Pirx64_ Creative Commons License 2021.01.04 0 0 3405

Én akkora futásról nem tudok beszámolni, de 130 ezer kilométer alatt, az autó által jelzett olajcsereperiódusokkal (átlagban 23-24 ezer km) semmi gondom nem volt a motorral. Még a J astránál jelentkező kokszosodás sem. (Check engine) A turbórol csak hallottam, hogy van benne. (Na jó! Néha érezni is lehetett...talán)

Astra K sports tourer 1,5 benzin, automata

Előzmény: Pannonfehér (3402)
mechanik2 Creative Commons License 2021.01.02 0 0 3404

Szia! Az egyémben 222 ezer km van jelenleg, eddig egy NoX szenzort kellettt cserélni, meg olajat. (1,4 turbó benzines 150 Le) De lehet, hogy az én használati szokásom nem tipikus. (Nem taxi)

Roltii Creative Commons License 2020.12.25 0 0 3403

Turbót addig nem kell cserélni ameddig semmi baja, tudtommal nincs tervezett csere időpont. Használattól függ, hogy meddig bírja, de szerintem 55K környékén még nem valószínű, hogy gond lenne. Szvsz 130-150K-ig gyilkolva is illene mennie... 

Kettőstömegű a start-stop nélküliekben van, a start stopos benzinesekben nincs. A csere itt is használat függő, azért hamarabb meg lehet ölni mint a Turbót... (alacsony fordulaton erőltetés). 

Olyat ne várj, hogy X km-nél cserélni kell valamit, meg szerintem elég vegyesek a tapasztalatok is. Van akinek pár tízezer km után vannak komoly gondok, van akinek meg 100K-nál is csak olajcserere volt még. 

Pannonfehér Creative Commons License 2020.12.24 0 0 3402

Sziasztok! Elöre elnézést a hülye kérdésekért :D Autó csere elött állok 2016-os Vitarát cserélném egy 2017-es Ople Astra K Sports Tourer 1,4 Turbó Enjoy-ra. 

Kérdésem a következö Sosem volt turbós autóm mikor esedékes ebben Turbót cserélni vegy kelle-e egyáltalán az autóban 54000 km van! Ebben van-e kettőstömegű és azt mikor kellene cserélni. Válaszokat elöre is köszönöm!

_Pirx64_ Creative Commons License 2020.12.17 0 0 3401

Hát akkor ez tényleg kábel. 

Előzmény: Lacibács (3400)
Lacibács Creative Commons License 2020.12.17 0 0 3400

Természetesen a telefonnal kapott gyári kábellel próbáltam. Viszont a telefontokkal együtt rendeltem egy hosszabb (110 cm.-es) gyári kábelt is és azzal működik.

Előzmény: _Pirx64_ (3399)
_Pirx64_ Creative Commons License 2020.12.16 0 0 3399

Mindenképpen próbáld meg másik, lehetőleg gyári USB kábellel. 

Előzmény: Lacibács (3398)
Lacibács Creative Commons License 2020.12.16 0 0 3398

Android 7-el működött galaxy a20e-vel (android 10) nem működik az android autó. Van valakinek használható tanácsa?

barcelona1979 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 3397

Egy másik Angol nyelvű fórumon is ugyanezt a probléma leírást találtam:

Well they are right, in the sense that all of the 1.6 diesels has this noise, particularily at startup.

From what i have seen on here, the problem is the following.

1. Plastic guides, moulded onto the metal frames that are the chain guides, can fail, making the chain grind bare metal to metal

2. Startup rattle is because of the chain tensioner not keeping the tension when the car is off. The rattle is until the oil pressure is strong enough to keep the tension on the chain.

Some mechanic here has said that they have revised he chain tensioner at some point. Also the oil pump has been revised.

He said that what needed doing to stop the rattle is

1. Change the chain
2. Change chain tensioner (Using the revised tensioner)
3. Change Chain guides (Using uprated chain guides with thicker plastic mouldings that dont brake)
4. Change the oil pump (Using the revised oil pump)

Előzmény: Ádám Hugyecz (3391)
barcelona1979 Creative Commons License 2020.10.05 0 0 3396

Sziasztok!

Nekem,meg szerintem sokunknak ugyan ez a problémám van az autóval és ma rábukkantam az angol Astra K fórumban a probléma okára.

Egy szerelő leírta,hogy az a probléma,hogy a vezérmű lánc vezetők műanyagok,amik hamar elkopnak és utána fém-fémmel tud találkozni és az adja ezt a csörgő,kereplő hangot.

Mondjuk azt még mindig nem értem,hogy miért csak néha adja ki ezt a hangot és miért csak indítás után rövid ideig!?!

Ott is nagyon sokan keresik ennek a hangnak az okát.

Sokak vitték a gyári szervízbe és azt mondták nekik,hogy ez normális,hogy néha ezt csinálja,de  egy szerelő ennek a hiba okának ezt írta és fényképeket is rakott fel,hogy a műanyag láncvezetők szétdarálódtak.

Ádám Hugyecz Creative Commons License 2020.09.28 0 0 3395

Érdekes most már egy ideje csendben van.

0w20-as olaj nekem 1 napig volt benne, még 1km-ert sem mentem vele mert folyamatosan kerepelt tőle a motor.

A szerelő javasolta az 5w-40 es olajat, ő sem értette minek raktak bele ennyire híg olajat. Azóta jobb lett egyébként.

De ez úton is köszönöm hogy írtál!

Talán ez valami gyermekbetegség ennek a motortípusnak, ha nem lesz baja hosszútávon, meg tudok vele békélni ha néha csörög.

Előzmény: sefter (3394)
sefter Creative Commons License 2020.09.26 0 0 3394

Akkor nincs ötletem sajna.

Nekem ugyan ilyen motornál volt ugyan ez a jelenség.

Mielőtt elhoztam márkaszerviz ”cserélt” olajat, csak éppen 0w20-at tettek bele....mehetett rendes szerelőhöz olaj+szűrő cserére (5w30-at kapott), azóta csendben van.

Előzmény: Ádám Hugyecz (3393)
Ádám Hugyecz Creative Commons License 2020.09.26 0 0 3393

Szia!

Nem, nem márkaszervízben csinálták, egy megbízható szakemberhez vittem, aki megmutatta az autót szétszedve, a régi illetve új alkatrészeket is.

Az autóba Castrol Edge 5w-40 es olaj került, Dexos2 szabványnak megfelelő.

https://filterabc.hu/CASTROL-EDGE-TURBO-DIESEL-TITANIUM-FST-5W40-4L?gclid=EAIaIQobChMIz96rwIiH7AIVQdiyCh3FzgYwEAAYASAAEgKQWPD_BwE

Előzmény: sefter (3392)
sefter Creative Commons License 2020.09.25 0 0 3392

szia!

Mond, hogy nem márkaszervizben volt...

Milyen olaj került az autóba?

Ádám Hugyecz Creative Commons License 2020.09.21 0 0 3391

Tiszteletem!

Az autó:

2017-es Opel Astra K ST 1.6 CDTI 110LE B16DTU motorral szerelt.

Az autóban jelenleg 71.000 Km-van, 68.000 Km-nél kapott friss olajat + szűrőket.

Segítségre/tanácsra lenne szükségem az alábbi hibával kapcsolatban amit 4 hónapja nem sikerül megoldani.

4 hónappal ezelőtt elkezdtem csörgést hallani a motorból. Eleinte csak hideg indításnál 1 másodpercre, de aztán ahogy telt az idő, egyre gyakrabban és egyre tovább lehetett hallani. Mára már ott tart a dolog, hogy indítás után is kerepel/csörög, gáz adásra többnyire elhallgat, van hogy elindulás után is még rövid ideig lehet hallani a csörgést. Előfordul hogy üzemmeleg állapotban is csinálja ha mondjuk leállítom 10-15 percre az autót, majd újból elindítom. Nem minden egyes indításnál produkálja a hibát, de elég gyakran.

Több szervízben is volt már az autó, több szakember is megnézte.

Kiderült, hogy nagy valószínűséggel a vezérműlánc csörög, csörgés közben nincs meg a megfelelő olajnyomás. Amikor csörgött a motor, a szerelő lehúzta az olajgombát, olyankor azonnal tökéletes hangja lett a motornak, viszont ugye ekkor hibakódot írt ki.

Amik cserélve lettek:

- Komplett vezérműlánc készlet.

- Kettőstömegű lendkerék.

- Teljes kuplung szett.

- olajgomba

Youtube link a hibáról:

https://www.youtube.com/watch?v=frb5m6Eeroc

Természetesen csak gyári minőségű alkatrészek kerültek az autóba!!!

Kérem ha van bármi ötlet, tanács, vagy ha bárki találkozott már ezzel a hibával, nagyon kérem hogy segítsen, már nem tudom kihez forduljak, mihez kezdjek az autóval, csak annyit szeretnék hogy újra jól működjön.

Köszönettel,

Ádám

Vagesz69 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 3390

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Opel Astra K kombi autót. Az androidos telefonom gond nélkül szinkronizáltam vele, a kihangosítás tökéletesen, jó minőségben működött. Tegnap elvittem Opel szakszervizbe átvizsgálásra. A szervizből elhozva már nem működött a kihangosítás. Ők tagadták, hogy bármit csináltak volna vele... Szóval a telefon csatlakozik a kijelzőhöz, látni ugyanúgy a kontakt listát, a híváselőzményeket, de ha jön bejövő hívás, akkor a rádió nem némul el és nem veszi át az autó a kihangosítást. Ha én kezdeményezek hívást a kijelzőről, akkor azt kezeli, de továbbra sing hang, és ha felveszi a hívott fél, akkor az autó kijelzőjén úgy néz ki, mintha letettem volna a telefont, peig nem szakadt meg a hívás.. Fogalmam sincs mi lehet a probléma.. A telefont leválasztottam, újból párosítottam, de a hiba továbbra is fennáll. Szerintetek mi lehet a probléma? 

_Pirx64_ Creative Commons License 2020.08.31 0 0 3389

Ez volt az, amit nagyon utáltam a K astrában. Készítettek egy telefontartót a műszerfalra, micro usb kábellel tölteni is lehetett, de a kommunikáció nem volt ott, hanem a könyöklőben. Ami egy idő után úgyis tele van mindenféle kacattal. Ami vagy összekarcolja a telefont, de hogy tízből négyszer az autóban felejted, az biztos. Ráadásul lengedezhetnek a kábelek ahogy kell. 

A tapasztalatom az AA-val, hogy ha jó minőségű kábelt, és friss AA-t használtam, nem volt gond. Na jó! Mondjuk 99%-os volt a rendszer. 

Előzmény: Mr Long (3388)
Mr Long Creative Commons License 2020.08.31 0 0 3388

Ha AA-t használsz a telefon nem jó a könyöklőben?

Előzmény: atomizer (3385)
Amerigo62 Creative Commons License 2020.08.30 0 0 3387

Nekem az Android Auto sehogyan sem akar összejönni. 2 féle telefonnal (Huawei 10 P Lite és Huawei 30 P Lite), 2 féle Androiddal (8-as és 10-es) és kb. 4 féle kábellel próbáltam csatlakozni. 
A telepítés sikeres, a program elindul..., majd
- következő alkalommal ismét nem indul el, vagy
- elindul és menet közben szétkapcsol.
Már feladtam. A telefonáláshoz kapcsolódok, de térképhez a Waze-t a telefonon használom. Ezért raktam ennyire jól látható helyre a tartót.

Előzmény: Roltii (3386)
Roltii Creative Commons License 2020.08.30 0 0 3386

3 méteres kábellel ment az android auto?

Előzmény: Amerigo62 (3384)
atomizer Creative Commons License 2020.08.30 0 0 3385

Ez a megoldás eddig nem jutott eszembe. Mindenképp a könyöklőből indítanám, mert szeretem az android auto-t. Köszönöm!

Előzmény: Amerigo62 (3384)
Amerigo62 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 3384

Az én megoldásom erre a dilemmára: ablakra tapadókorongozható telefontartó a műszerfal bal szélén, közvetlenül az oszlop mellett. A kábelt a hátsó ülés előtti USB-portról indítottam (de ha ez nincs, akkor a könyöklő alól is kivezethető). A vezető ülés alatt áthúztam a kábelt a szőnyeg alatt a bal első ajtó zsanéroldaláig. Ott - az oszlopon, a gumi alá rejtve - felvittem a műszerfal mellett a tartóig. 3 m-es kábel kellett hozzá. Ha a tartó alkalmas erre, akkor alul, a műszerfalra lehet illeszteni, a telefon felső részét pedig kitámasztja az oszlop.

Előzmény: atomizer (3377)
Szavg Creative Commons License 2020.08.27 0 0 3383

nincs

Előzmény: gaba9912 (3382)
gaba9912 Creative Commons License 2020.08.27 0 0 3382

Sziasztok. A sima csapott hátúban van 12v os csatlakozó a csomagtartóban? 

atomizer Creative Commons License 2020.08.26 0 0 3381

Köszönöm!

Előzmény: _Pirx64_ (3380)
_Pirx64_ Creative Commons License 2020.08.25 0 0 3380

Ahogy lentebb írtam a K astrámban a gyári tartó volt, hát nem sokat ért. Annyit biztos nem, amennyiért adták. De a régebbi J astrámban, és a mostani autómban (nem Opel) is használtam a Brodit pro clipet. Ez fúrás, roncsolás nélkül felszerelhető, és bármilyen tartó felszerelhető rá. Én most egy ilyet használok egy xiaomi vezeték nélküli töltő/tartóval 

Ezzel:

https://xiaomi.hu/termek/xiaomi-mi-20w-wireless-car-charger/

És a K astrához való Pro Clip:

https://www.brodit.hu/product/855169/opel/astra/16-20

Előzmény: atomizer (3377)
atomizer Creative Commons License 2020.08.24 0 0 3379

Az tök jó ötlet! Ha valakinek van bevált típus, az ne tartsa magában! :)

Előzmény: balazsh (3378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!