Keresés

Részletes keresés

díplómáss Creative Commons License 2018.02.11 -3 0 205

mikor fogjátok már fel hogy nem a politikusok a fő felelősök hogy ennyit lehet lopni meg mutyizni?

a fő felelősök az a több tízezer állami dolgozó értelmiségi vezető akik asszisztálnak ehhez. ők azok akik a helyükön maradnak minden kormányváltáskor és tovább asszisztálnak a lopáshoz. ők azok, akiket még a ballib média se mer betámadni.

medve talp Creative Commons License 2018.02.11 -3 0 204

Szervezett csalási mechanizmust építettek ki az Elios Innovatívhoz kötődő 17 közbeszerzés körül  erre a megállapításra jutott az EU csalás elleni hivatala. Az OLAF jelentése szerint amikor a cég még részben Tiborcz Istváné volt, az önkormányzatok több pályázatot is úgy írtak ki, hogy a feltételeknek csak az Elios feleljen meg. Sőt, a pályázatoknál az volt a lényeg, hogy az elvárt feltételeknek épp megfeleljenek, de a lehető legtöbbet fizessen a megrendelő. Ha pedig ez nem lenne elég: a tanácsadó cég közösen írta meg a beadott Excel-táblákat az Elios egyik munkatársával.

Az Elios szerint csak politikai indíttatású a média érdeklődése. A kormánypárti média arra próbálta terelni a figyelmet, hogy a vizsgált időszakban az Elios Simicska Lajos Közgép-csoportjához tartozott – az pedig már más kérdés, hogy Simicska akkor még Orbán Viktor barátja és a Fidesz kedvenc oligarchája volt. Aztán az is kiderült: az OLAF-jelentés szerint a lámpás csalásokban Tiborcz István tárgyalt, akkor épp igazgatósági tagként.

 

 

 

 

 

 

 

Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.

A többi között ezt közölte kedd este Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának tanácskozásán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Orbán szerint a kommunizmus a „saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált.

Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a „hazug és csaló” kormányoknak.

 

medve talp Creative Commons License 2018.02.04 -3 0 203

https://444.hu/2018/01/28/csak-kuna-tibor-cegetol-rendelhet-nyomtatvanyt-a-pecsi-tudomanyegyetem

 

"nem egy olcsójános, tudunk olyan esetekről, amikor a korábbiakhoz képest két-háromszoros, sőt olyanról is, amikor tízszeres áron lehet lényegében ugyanazt a terméket megrendelni a fővárosi cégtől."

 

A Szabad Pécs ír arról, hogy Pécsi Tudományegyetem egyetemi nyomdája kapacitási problémákkal küzd, és ennek Szijjártó Péter országos cimborája, a közbeszerzéseket isteni akaratként értelmező Kuna Tibor cégei látják hasznát.

 

Kuna Tiborról maga Szijjártó Péter nyilatkozta a 444-nek, hogy barátjának tekinti. Hogy mennyire igazat mondott, arról itt írtunk részletesen. (Szabad Pécs)

Ollie a Réhm Creative Commons License 2018.01.30 0 3 202

Az államosított korrupció legtisztább példája , Mo és az Eu legnagyobb csalása , amit az MSZP-SZDSZ kormány hajtott végre az M4 metró beruházásnál.

~ 170 milliárd forintot lopott el a kommenyista -liberális kormány vezetésével Demszky katona.

OLAF adatok szerint.

medve talp Creative Commons License 2018.01.30 -3 0 201

Nincs itt semmi különös Magyarországon mindenki ilyen szerencsés és jótékony.

 

 azzal került be a hírekbe, hogy annyira jó időben vásárolt sertéstelepet, hogy egyből nyert is 123 milliót fejlesztésre.

 

 

 

 A cég az előző két években semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, bevétele nem volt, a 2016-os mérlege szerint mégis közel 140 milliós vagyonnal rendelkezett. F.I.a komoly vagyon ellenére valamiért megelégedett 6 millió forintos, az alaptőkével megegyező összegű vételárral.

 

A cégnevet adó Tócó és Pece két Debrecent és környékét átszelő vízfolyás, amelyek mentén jelenleg is jelentős ipari és lakóövezeti beruházások zajlanak. A 2000-es évek elején, Kósa polgármestersége idején éppen a Tócó nyugati oldalán zajlott le egy hatalmas fejlesztés. Az ott található erdős terület átminősítésével óriási üzletet csináltak a jó időben, jó helyen lévő befektetők. Az erdő helyén hozták létre Tócóliget lakóparkot, amely azóta a város egyik legdrágább, sorompóval és biztonsági őrrel védett lakóövezete lett.

A Tócó-Pece Kft.-t ugyan névleg tanácsadó cégként regisztrálták a 2014-es alapításakor, de tevékenységi körei között van az ingatlanokkal való kereskedés is.

 

 

 

Előzmény: medve talp (196)
medve talp Creative Commons License 2018.01.20 -3 0 200

És különben is, ha igaz is lenne a dolog, hát mit sajnáljátok attól a családtól ezt a kis pénzt? 12 milliárd azért nem a világ teteje! Annyit mondok csak, hogy négyes metró! 12 milliárd? Megérdemel az a család még sokkal többet is! Elmegy még az a kisvasút Bicskéig is, majd meglátjátok!

Előzmény: martinaxe7 (199)
martinaxe7 Creative Commons License 2018.01.15 -3 0 199

SZVSZ ezek még a családból is kitagaggyák, csak meneküjjenek...

Előzmény: medve talp (197)
medve talp Creative Commons License 2018.01.15 -3 0 198

az EU csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat talált Orbán Viktor veje, Tiborcz István közbeszerzéseinél.

 

http://parbeszedmagyarorszagert.hu/

 

 

medve talp Creative Commons License 2018.01.15 -2 0 197

https://444.hu/2018/01/15/az-mti-nem-hozza-le-a-kozlemenye

ket-melyekben-szerepel-tiborcz-istvan-neve

 

 

http://magyaridok.hu/belfold/a-kettos-mercerol-2684053/

 

Az volt az Echo TV – és nyomában a Magyar Idők – egyik múlt heti híre, hogy kettős mércével mérek, ami szakmai abszurd, mert, hogy jól vagy rosszul ítél meg dolgokat a Heti Válasz főszerkesztője, az nem tény, hanem vélemény. De tudom, nem érdemes szakmai kérdésekbe bonyolódni, ahol a támadás nem szakmai természetű.

A televíziós bejátszó, majd az ebből készült írásos anyag azt állítja, hogy nem kifogásolom a lányom több százmilliós jegybanki megbízásait, miközben lapom folyamatosan támadva az Orbán családot azt sugalmazza, hogy korrupción keresztül jutottak állami pénzekhez.

medve talp Creative Commons License 2017.12.19 -3 0 196

Kósa Lajos nem mondja el, miből vett meg a felesége egy 120 millió forintot érő céget

  • ma 9:36
  •  
  • Miután kiderült, hogy  Kósa Lajos felesége tavasszal megvett egy olyan céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkével bír, a miniszter nem volt hajlandó válaszolni a Hír Tv-nek arra a kérdésre, hogy honnan volt ennyi pénze.

 

 

 

Eladott egy céget Kósa feleségének, aztán Kósa benyújtott egy módosítót, aminek örülhetett

 

 

  • Kósa Lajos szerint felesége nem közszereplő, így nem tartozik senkire, hogyan és miből vett céget idén tavasszal – derül ki a tárca nélküli miniszter Hír TV-nek adott válaszából. Az ügy előzménye, ami miatt Kósa a kérdést kapta, hogy felesége, Porkoláb Gyöngyike 2017 márciusában olcsón megvásárolta a Tócó-Pece Üzletviteli Tanácsadó Kft-t Fiák Istvántól, aki munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó cégek vezetőjeként érdekelt volt annak a nyugdíjasszövetkezetek létesítését lehetővé tevő törvénymódosításban, amit Kósa Lajos nyújtott be a parlamentnek.
  • Erről először az LMP-s Hadházy Ákos beszélt nyilvánosan legutóbbi korrupcióügyi sajtótájékoztatóján. 
  •  

 

 

 

Nagy üzlet az ukránok, nyugdíjasok munkára fogása

 

  • A nyugdíjas szövetkezetek létrehozása nagy üzlet Kósa maga is úgy becsülte, hogy nyárra már 130 ezer nyugdíjas lehet tagja a szövetkezeteknek és ez összesen 40 milliárdos szerződésállományt hozhat a résztvevő szövetkezeteknek. Július óta, amikor a szövetkezeti törvény módosult, már 76 ilyen szövetkezetet jegyeztek be.
  • A Meló-Diák cégháló, és a hozzá köthető személyek a jelek szerint jó kapcsolatokkal rendelkeznek. A holdinghoz köthető egyik figura, Mátyás László (ő az ügyvezetője például  a debreceni Meló-Diák Alföld Iskolaszövetkezetet ) által vezetett egyik cég, a Horizon2020 Kft. tavaly nyáron 450 millió forint támogatást kapott a Nemzetgazdasági Minisztériumtól ukrán vendégmunkások betelepítésére. 
  • A Magyar Nemzet beszámolója szerint a Horizon2020 Debrecenben és Budapesten is tart vagy tartott fent irodát, a cégjegyzékben pedig tavaly év végéig szerepelt egy Andrássy úti címre bejegyzett fióktelep. Az ingatlannyilvántartás szerint ez az ingatlan jelenleg Antal Kadosa Adorján tulajdonában áll, aki Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bizalmasa. A Meló-Diák-közeli Keleti Szomszédok nyugdíjasszövetkezet pedig ugyanarra a tiszatardosi címre van bejegyezve, mint Mátyás HSA Jobfair Kft. nevű cége. 
medve talp Creative Commons License 2017.11.25 -3 0 195
  • Szovjet típusú összeomlás várhat Kínára, ha az ország vezetése nem lép fel még határozottabban a korrupció ellen – figyelmeztetett a Zsenmin Zsipao című központi pártlap szerdai vezércikkének szerzője.

Jon rendet teremteni a kínai vezető... :-))

 

 

 

Tovább csúszott lefelé Magyarország a korrupciós világranglistán

 

 

Előzmény: medve talp (193)
panthera negra Creative Commons License 2017.11.16 0 1 194

Semmilyen összeomlás nem vár Kinára.

 

Annyi az egész, hogy Xi Jinping meghirdette a korrupcio elleni harcot Kinában és most a központi lapnak erröl kell éjjel nappal cikkeznie.

 

A korrupcio elleni harcnak kettös célja van: korrupcios vádakkal félreállitotta a politikai ellenfeleit. Pölö a legfelsőbb tanács Belsö (7 tagu) bizottságábol 5-öt le is cserélt.

 

 

Meg tényleg kell a további növekedéshez valami csökkentése a korrupcionak. A kinai társadalom 3000 éve korrupt. Annyira, hogy a császári hivatalnokok nem kaptak fizetést, hatalmat és befolyást kaptak, ezt kellett pénzre váltaniuk. Ilyenformán ha a pártbizottság nem jelenti ki, Kinában a korrupcionak nincs negativ jelentése.

 

 

 

 

Előzmény: medve talp (193)
medve talp Creative Commons License 2017.11.15 -3 0 193

hat mar a nagy kinai kommunista barátok is megvetik ORban rezsimjét?

 

Szovjet típusú összeomlás várhat Kínára

2017. november 15., szerda

Európán kívül

  • Szovjet típusú összeomlás várhat Kínára, ha az ország vezetése nem lép fel még határozottabban a korrupció ellen figyelmeztetett a Zsenmin Zsipao című központi pártlap szerdai vezércikkének szerzője.
  • Jang Hsziao-tu, akit októberben újonnan választottak be a Kínai Kommunista Párt 25 tagú politikai bizottságába, leszögezte: ha nem sikerül legyűrni a korrupciót, akkor fennáll a veszély, hogy “a vörös ország színt válthat”.
  • “A párt és az ország népe ugyanarra a régi útra léphet rá, amely tönkretette a Szovjetuniót és a keleti blokkot” – írta Jang, aki egyben a korrupció elleni küzdelemmel foglalkozó ellenőrzési miniszter tisztségét is betölti.
  • Kifejtette: Hszi Csin-ping elnök forradalmi eredményeket ért el a korrupció elleni harcban azzal, hogy “a kés élét befelé fordította”. Ugyanakkor a párt politikai ökoszisztémáját még számos szennyező tényezőtől meg kell szabadítani, és a korrupció elleni küzdelem továbbra is nehéz és összetett probléma. Jang hozzátette azt is, hogy e tekintetben már nincs visszaút, csak előre lehet haladni, és nem szabad szünetet tartani vagy megpihenni.
kukuccs2 Creative Commons License 2017.09.17 0 1 192

degeneralt hazug weblapot olvass te    odatartozol kozejuk

Előzmény: Luis Nevis (-)
medve talp Creative Commons License 2017.09.17 -3 0 191

https://444.hu/2017/09/17/nem-kovetett-el-buncselekmenyt-a-fideszes-aki-masfel-milliardot-tuntetett-el-a-vagyonnyilatkozataibol

 

 

 Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselőt, aki 1,5 milliárdot tett láthatatlanná a vagyonnyilatkozataiban.

Az egyik, Farkas résztulajdonában álló cég ugyanis 2012 óta kiemelkedően sok, összesen több mint 2,5 milliárd mezőgazdasági támogatást szerzett, ebből azonban a képviselő csak 925,5 milliót tüntetett fel a parlamenti bevallásaiban. Ha ez nem lenne elég, a kormánybiztosként a Mezőhegyesi Ménesbirtokot is irányító képviselő nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozataiban két olyan céget, amiben tulajdonrésze volt.

 

A cikk nyomán Tényi István feljelentést tett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Most megkapta az értesítést, hogy az ügyben indított nyomozást megszüntették, ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

 

 

  1. a nyomozók megállapították, hogy Farkas bizonyára nem is tudta, hogy rosszul tölti ki a vagyonnyilatkozatot.
  2.  Ezen kívül a nyomozók azt is kiderítették, hogy Farkas azért nem tüntette fel a tulajdonrészeit, bizonyos cégekben, mert sajnos el is felejtette, hogy az adott cégekben van tulajdonrésze.

 

 

Mondtam hogy nagyon viccesek vagyunk nem Viktor?

püfffneki Creative Commons License 2017.09.15 -2 0 190

De legalább a sztráda hozza a pénzt. Mikorra fog bevételt termelni bármelyik stadion?

 

 

Tegnap a nagy rettegés a tvben hogy nincs elég építőipari munkás, nem tudják felhúzni a lakóházakat.

Persze hogy nincs . Mindenki stadiont épít.

 

Orbánék mindent pocsékul csinálnak.

Előzmény: Ollie a Réhm (189)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2017.09.15 0 2 189

LEGFRISSEBBGyur­csány újra el­szólta magát: Így lop­tak a szo­ci­a­lis­ták.. Az ál­lami be­ru­há­zá­sok 20 szá­za­lé­kát nyúl­ták le rend­sze­re­sen.

 

 

Az M4 150 milliárddal indult , lett belőle 460 milliárd a végén. 160 milliárdot elloptak - MSZP-SZDSZ - az OLAF szerint ez majdnem 30%......

Mszp 20% ?

Szdsz 10 ?

:-)))

Luis Nevis Creative Commons License 2017.09.14 0 0 188
vonakodó Creative Commons License 2017.09.07 0 0 187

Ne cigányozz!

Elvisznek felségsértésért!:)

Előzmény: bmpx (184)
bmpx Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 186

Jürgen Roth német író régóta, számos könyben foglalkozik a szervezett bűnözés és a politika kapcsolatával, teszi mindezt különös figyelemmel Kelet-Európára.

 

A “Schmutzige Demokratie” (Piszkos Demokrácia) címmel németül tavaly megjelent, Magyarországon is rendelhető új könyvében tekintélyuralmi rendszereket és a bennük burjánzó korrupciót mutatja be.

 

Egy markáns példája erre Magyarország: a könyv 77-92. oldalán Dietmar Clodo egykori „bombagyáros”, Pintér Sándor örökös belügyminiszter, és Szemjon Mogiljevics orosz maffiafőnök az 1990-es években kialakult kapcsolatát veszi górcső alá.

bmpx Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 185

„Mondj előbb igazat, hogy aztán elhiggyék, ha kamuzol” – javasolta finki, orbán kampánytanácsadója, aztán megdöglött.

 

bmpx Creative Commons License 2017.09.07 0 0 184

Fidesz droidok kedvenc nótája:

 

„Húzd rá, cigány, csak azért is, Ha mindjárt az ingemért is!”

 

bmpx Creative Commons License 2017.09.07 0 0 183

Állj meg cigány ...

 

Csaba121 Creative Commons License 2017.09.07 -1 0 182

Mégis, szerinted honnan tellett az orbáncsaládnak helikopterre????

 

Előzmény: martinaxe7 (180)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2017.09.07 0 1 181

"a felcsúti kisvasút panamája igazolja, miért nem szabad a briteknek az EU-ban maradniuk "

 


Ja. Orbán ezt is elintézte. :):)

 

Ekkora pontagyút mint te. :):)

Előzmény: medve talp (179)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.09.06 -1 0 180
medve talp Creative Commons License 2017.09.06 -1 0 179

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/19/hungarian-prime-minister-viktor-orban-investigated-over-2m-eu-fu/

 

 „a felcsúti kisvasút panamája igazolja, miért nem szabad a briteknek az EU-ban maradniuk – Ahol egy tagország valótlan adatokkal százmilliókat kaphat uniós pénzből, ott nincs értelme maradni” – idézi a lap.

 

 

 

 

http://index.hu/gazdasag/2017/09/06/nem_szeretne_lazar_janos_hogy_eu-s_kepviselok_megnezzek_a_felcsuti_kisvasutat/

 

 

Lázár kifogásolta, hogy ellenzéki pártokhoz tartozó polgármesterek településein nem néz meg beruházásokat a bizottság, az ellenzék által sokat kritizált, Mészáros Lőrinc építette kisvasútra bezzeg kíváncsiak a képviselők.

Hasonló érvek mentén tiltakozott az ülésen jelen lévő Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, aki szerint szakmai és politikai szempontból is kritizálható, ahogy a bizottság a magyarországi útját előkészítette. Természetesen Deutsch szerint Felcsút, a „szerencsétlen kis falu” beruházása semmiben sem különbözik több ezer másik turisztikai fejlesztéstől, csak éppen a miniszterelnök ott született. 

Deutsch szerint az sem fair, hogy más országok esetében figyelembe veszik a belpolitikai folyamatokat az EU-s vizsgálatoknál– például azt, hogy Németországban ősszel választások lesznek, vagy hogy Nagy-Britannia éppen szakít az EU-val –, Magyarországra viszont eljönnek a választások előtt az EP képviselői, ami befolyásolhatja a politikai hangulatot.

medve talp Creative Commons License 2017.07.09 -1 0 178

https://444.hu/2017/07/09/idore-elkeszult-a-nemzeti-vagyonkezelo-vezetojenek-epulo-lakoparkjat-a-duna-arenaval-osszekoto-hid

 

A vizes vébé projektjei közé bekerült egy olyan híd is, amely pont a Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnökének érdekeltségeként épülő Danubio lakóparkot köti össze a vizes vébé helyszínével. A 424 millió forintért, a vizes vébé költségvetéséből épült biciklis- és gyalogos híd pont a lakópark bejáratához vezet. Nagyon nincs is más funkciója.

 

http://index.hu/kerekagy/2017/07/09/elkeszult_minden_idok_legdragabb_kerekparoshidja/

 

400 millió volt, és nem vezet sehonnan sehova. Ha 500 méterrel arrébb épül, akkor legalább lett volna értelme.

 

 

toloba Creative Commons License 2017.07.03 -1 0 177

Az ÁSZ nem mentette ki a csalásgyanú alól a Fideszt | 24.hu

 

Hiányos jogszabályi háttér, korlátozott ellenőrzési jogosultság.

Az Állami Számvevőszék hétfőn kiadott levele szerint 2010-ben nem lehetett megfelelően átvizsgálni a pártok választási kampányköltéseit.

Az ÁSZ azért kényszerült magyarázkodásra, mert a 24.hu pénteken megírta, hogy a Fidesz sokkal kisebb összegű köztéri reklámköltésről adott elszámolást a számvevőknek a 2010-es választás után, mint amekkora összegről szól az ügynökség és a szerződtetett reklámcég számlája.

A kampány az óriásplakátokról, hirdetőoszlopos plakátokról és a citylight-reklámokról szóló teljes, 2010. márciusi és áprilisi számla szerint 98,2 millió forintba került. A Mahir Citiyposter a milliárdos értékű plakátolást elképesztő olcsón számlázta le, de a jelek szerint nem elég olcsón, mert a párt a kültéri „plakát” költésként csak 35 millió 682 ezer forintot tüntetett fel az ÁSZ-nak leadott elszámolásban. A pártnak így sikerült tartani a törvényben meghatározott költési keretét.

A Fidesz politikusai, köztük Orbán Viktor miniszterelnök a csalás gyanújára azzal válaszoltak, hogy a gazdálkodásukat az Állami Számvevőszék megvizsgálta és mindent rendben talált.

Az ÁSZ szerint azonban csak hozott anyagból tudtak dolgozni az ellenőreik. Hatáskörük ugyanis „csak a jelölő szervezetek elszámolásainak ellenőrzésére terjedt ki”, a ügynökségek, reklámcégek elszámolásait nem kapták meg.

 

toloba Creative Commons License 2017.07.03 -1 0 176

A Fideszesek erre szavaztak...

Előzmény: Jaka46 (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!