Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.12 -1 0 52

Bakker, neked teljesen elmentek otthonról nyakon felül.... :-DDDDD

 

Ki mondta, hogy ott publikálnak...???

 

A fejedben lévő hangocskák súgnak neked ilyesmit? :-))))))))))))))))))

 

 

Előzmény: forgione1 (50)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 51

nem fogtad fel

 

Neked volt magas labda, hogy a meleg keresztény oldalon még viccnek szánt anyag is csupán korcs favicc :-)

 

Előzmény: ásítósmacska (46)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 50

Az a legviccesebb, hogy el is hiszed, hogy ők a ködpiszkálón publikálnak :-)

 

De ez még humorosabb, hogy valami oknál fogva azt hiszed, hogy egy gyógyszertudományi kar, melyet a gyógyszeripar támogat oda piszkít ahonnan a kaját kapja :-))))

 

Kár, hogy egyből kisültél, érveid elfogytak amint kimerült a Ctrl+V forrásod :-)

 

Azt vártam, hogy tudunk némi érdemi vitát folytatni.

De sajnos még az általános műveltséghez tartozó anatómiai ismeretekkel sem rendelkezel ehhez.  

 

 

Előzmény: ásítósmacska (45)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 49

:-DDDD

 

 

Előzmény: kheiron (48)
kheiron Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 48

Hogy beírta valaki, hogy "dehánemisúgyvana".

 

:-)

Előzmény: ásítósmacska (47)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 47

konkrétan milyen hivatalos cáfolatra célzol...???

 

 

Előzmény: forgione1 (44)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -3 0 46

ne a meleg keresztény oldalról

 

 

Besz.rás......

 

Megtaláltad a szarva közt a tőgyit! :-DDDDD

 

Ezek szerint nem fogtad fel a pikírt szarkazmust. Hát nem véletlenül hiszel te ilyen szélhámos lenkei-féléknek....

 

 

 

 

Előzmény: forgione1 (43)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 45

Az a vicces, mikor te viccesnek tartasz olyan forrást, amit a Szegedi Tudományegyetem Farmaknozógiai Intézetének kutatói írnak..

 

LOL

 

 

Előzmény: forgione1 (44)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 2 44

ködpiszkáló :-))

És te beszélsz vicces oldalakról :-))))

Most nem nyitottam meg, de az egyetlen csenevész cáfolati próbálkozás, ami a kommentekben már akkor meglettek hivatalosan is cáfolva. 

Sajnálom, hogy még mindig ebből kell dolgoznod :-))))

Előzmény: ásítósmacska (41)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 2 43

vicces oldalakról próbálsz

 

Ha annyira vicces, cáfold vizsgálati, genetikai adatokkal csak lehetőleg ne a meleg keresztény oldalról ahogyan tetted ezt a 34. hozzászólásban :-)

 

Kár, hogy semmi konkrétumot nem tudsz felhozni, csupán Lenkei szcientológusi vonalát emlegeted, bármi bizonyíték nélkül. S mindezt nagy nyilvánosság előtt pontosan behatárolható személy esetén. Ejnye!

 

De látszik mennyire vagy képben, mert Lenkei soha sehol egy szóval még csak nem is utalt rá, hogy konyhasó káliummal van mérgezve.

 

Lenkei doktor csupán elmagyarázta a vesék nátrium megőrző szakadatlan munkáját, hogy ne ess 1 órán belül kómába. Lásd a linkelt videót!

Ezt senki szakmabeli soha nem is cáfolta, hiszen olyan alap anatómiai tény, minthogy levegő nélkül nem tudnál élni.

 

Laikusként te is utána járhatsz, de megmondja neked akár egy alul képzett etióp felcser is.

 

A sóért nem hiába folytak háborúk és vettek ki rá adót és volt fizető eszköz, mint az arany. 

Még a népmesékben is visszaköszön. Amihez ha rájön némi tájékozottság, anatómia, máris felmerül a gondolkodó ember fejében, hogy akkor miért is kell kormányzati szinten meghatározni, hogy mennyi só lehessen a menzákon, idősek otthonában, péksüteményekben stb.

 

Sok északi országban még ma is a só a leghasználatosabb tartósítószer, ahogyan volt ez nálunk is a hűtőszekrény korszak előtt :-)

 

Az indiánok sem a sós hústól haltak ki.... Viszont e fene nagy sókorlátozásban érdekes mód egyre több és több a beteg ember, már egészen kicsi kortól kezdve, értsd 8 éves is.

Persze most csak olyan betegségekre értem amire a te orvosaid a sót okolják :-))))

 

Amíg kedvükre sózhattak az emberek a tiszta sóból, még 80 évesen sem ismerték  a vese bajokat magas vérnyomást stb.

 

De már mondtam, ha te elhiszed gondolkodás nélkül, hogy kevés só kell, akkor ne egyél.

Pótolt nátrium szegény sóval az étrended :-))))

Előzmény: ásítósmacska (39)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 42

a konyhasó több mint 99%-a NaCl. Hogy miért nem 100%? Hát ezért, mert a konyhasó általában kősóból készül, ami a tengerben oldott só kikritályosodásával keletkezett. A tengervízben pedig (jóllehet az oldott sók zöme NaCl) más sók is vannak, így KCl is. (A tengeri sók, azaz a lepárlással előállított sók esetén még könnyebben belátható az összefüggés.)

Ehhez képest RÖHEJ az alanti állítás:

Ehhez képest amit megkapsz az tartalmaz 60% káliumot és jobb esetben 40% nátriumot.

Előzmény: ásítósmacska (41)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 41
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 1 40

A szcientológus Lenkei, akinek több tucat termékének forgalmazását betiltották ...??

 

Ismét ROTFL

 

 

Előzmény: forgione1 (38)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.12.11 -1 0 39

jézusmária, "harmóniasziget" és hasonló vicces oldalakról próbálsz orvosi tényeket cáfolni...???

 

Engedd meg hogy :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

 

Előzmény: forgione1 (36)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 38

káliummal semmi baj nincs, pl. a banánban rengeteg van, maximum kipisiled.

 

Tudod mit pisilsz ki?

Teljesen épp és egészséges veséknek kellő folyadékbevitel esetén napi 200 mg a kálium kiválasztó kapacitása.

 

Ha nem iszol eleget vagy a sok kálium miatt csúcsra járatott veséd már nem is olyan egészséges, akkor hyperkalaemiáról beszélünk. 

 

S milyen érdekes, ez a magas kálium szint pont a népbetegségeket fedi le.

 

Kezdve a szív és érrendszeri betegségekkel, cukorbetegséggel, idegrendszeri betegségekkel az emésztőrendszeri betegségeken át a bőr és szövetelváltozásokig.

 

Ehhez képest a vese nézd csak mit művel a nátriummal:

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (27)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 37

megnőtt a patikák sóforgalmazása, annyira, hogy az országos tisztifőgyógyszerésznek kellett beavatkoznia. Ez utóbbit értékelték úgy, hogy a tiszta sót „betiltották”, pedig egyszerűen a gyógyszertárak profiljába nem vágó kereskedelmi tevékenységet szüntették meg

Bemásolt szövegre ritkán reagálok, mert ha az user lusta volt saját kútfőből dolgozni akkor én miért tiszteljem meg a Ctrl+v műveleteit :-)

 

Magyarországon beszüntetni egy forgalmazást, amire igény van az elég fura lépés. Maygarázatnak pedig több mint szánalmas!

Ha a posta árul csokit, biztosítást, játékot, akkor a gyógyszertár miért ne árulhatna tiszta nátrium kloridot vagyis patika sót :-)

 

Németországban 20-30 ercsi kilója, még sógoréknál csupán 1 ercsi. Nem hiába független ország.

Sőt ha többet veszel kedvezményt kapsz, viheted raklap számra is, nincs vele semmi gond.

 

Kereslet-kínálat. A gyógyszeripar jövedelmezőségét csupán a fegyver biznisz előzi meg.

És betiltanak egy olyan cikket, melyre nagy a kereslet? :-) Pont nálunk? Muhahahahahaha

 

Még az sem játszik, hogy kevés van belőle, mert ha kevés akkor az árát emelik.

 

Ezek csupán gondolatébresztő költő kérdések.

Vegyétek és egyétek csak a bolti sót :-)

Ne is gondolkozzatok semmin :-)

Előzmény: ásítósmacska (21)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 36

végiggondolod, hogy milyen marhaságokat írsz le....?????

 

 

Ismételt személyeskedés helyett, tanulmányozd a  MSZ-01-10007-82, ma is érvényben lévő magyar szabványt :-) 

 

97% nátrium

0.00% kálium

 

Ehhez képest amit megkapsz az tartalmaz 60% káliumot és jobb esetben 40% nátriumot.

 

Ezt az arányt nagyjából el és be is ismerik és ezzel is számolnak az úgymond hazug egészségvédők.

 

Belenézve híg érveidbe látom számolgattad egyes élelmiszerek kálium tartalmát, sőt kálium-nátrium aranyát, melyekben nagy fölénnyel végez a kálium. 

 

Tegyük hozzá, hogy ezek az értékek ideális esetre értendőek és nem kálisós műtrágyázásos növénytermesztést, melyben részesülünk.

 

De ha ilyen sok kálium van mindenben, még nátrium alig, akkor mond már meg, hogy a konyhasót miért kell még plusz 60% káliummal pótolni a nátrium rovására? :-)

 

Nátrium mai hamis referencia értéke 135-145 mmol/l

Ehhez képest ha a nátrium 142 mmol/l vagy kevesebb, akkor borítékolható számos idült betegség. 140 mmol/l alatt pedig már szépen osztódnak a ráksejtek.

 

De most nem is ez a lényeg, hanem hogy nátriumból 145 mmol/l szükséges, még káliumból csupán 5 mmol/l.

7 mmol/l-nél már megáll a szív, ahogyan 3 mmol/l-nál is. Szóval itt elég szűk a mozgástér :-)

 

Kell a kálium szó se róla, de nem sok. Ezt a keveset pedig bőven bevisszük az élelmiszerrel, te magad is láthatod számítgatásaidból :-)

 

Akkor miért kell ezt még a nátrium rovására konyhasóban is bevinni, fittyet hányva saját és az EU szabványra, mely a konyhasóban 0.00 káliumot engedélyez. 

 

Megjegyzem, hogy a sóbányák felső részében sok kálium van. Ez való az utak sózására, melyre nagy betűkkel jelezve van, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan.

 

Szóval ha bemész a boltba és olyan sót veszel amire rá van írva, hogy csak természetes anyagokat tartalmaz, még csak nem is hazudnak :-)Hiszen a káliumot is bányászták, ahol a nátriumot. Vagyis még aggódnod sem kell, hogy ez micsoda nagy költség, hogy a káliumos sót nem adhatják cirka 80 forintért :-)

 

http://www.egeszsegestaplalkozas.eoldal.hu/cikkek/nacl.html

 

http://harmoniasziget.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1178608  

Előzmény: ásítósmacska (16)
forgione1 Creative Commons License 2016.12.11 0 1 35

Bakker..... Te totál sötét vagy! :-DDDDDD

 

 

Nem én személyeskedem :-)

 

A topik a konyhasóról szól és nem az alkáli fémekről.

Így a nátrium alatt természetesen a NaCl értendő, ahogyan a kálium alatt sem a könnyű alkáli fém értendő, hanem a KCl.

Előzmény: ásítósmacska (15)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 -1 0 34

ja-ja! :)))))

 

Kedvenc alapképletem..... Végy két egymástól független megállapítást/tényt - állítsd ok-okozati összefüggésbe - s voilá, kész az áltudományos axióma. :-D

 

 

 

 

Egyébiránt a kenyérfogyasztás is iszonyat veszélyes.....

 

:-D

Előzmény: pót-Kneptikus pót (33)
pót-Kneptikus pót Creative Commons License 2016.06.27 0 2 33

A hidrogén és az oxigén elegye veszélyes. Robbanhat, éghet, belefulladhatunk. Be kell tiltani mindet. :-)

Előzmény: ásítósmacska (28)
pót-Kneptikus pót Creative Commons License 2016.06.27 0 1 32

Nem citálhatsz szabadon személyes adatokat. Csak a sajátjaidat. Akkor viszont úgy kéne írnod.

 

(ellenkező esetben egy piti bűnöző vagy)

Előzmény: forgione1 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 31

Lásd 0. hozzászólás aki a gyereke sófogyasztását növeli, még az iskolait is. Nem csak az otthonit mint a többség, ott ráadásul van egy kicsi esély, hogy a gyerek hazaviszi a mintát.

Előzmény: ásítósmacska (30)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 30

fogalmam sincs..... sajnos. :( és a hisztéria terjed, főleg a hülyék körében. :(((

 

amíg egy nátriumklorid hívő max. több pénzt költ el, de másokat nem károsít, addig az oltásellenesek azért társadalmi méretben is veszélyeztethetnek.... :(((((

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 29

A másik kérdés még, hogy mit kezdjünk ezekkel az oltásellenes, stb. szülőkkel. Veszélyesek.

Előzmény: ásítósmacska (28)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 28

EGy hívőnek hiába magyarázod a realitásokat.....

 

Már várom, hogy egy legyintéssel lesöpörje a dietetikai szakértőtől hozott tényeimet is. .-D .-D

 

 

Ő a NaCl-t is nátriumként kezeli, lsd. a kommentjei.... ROTFLMAO

ű

 

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 27

A kohasóhoz képest túlárazott, pedig az töképeltesen jó.

Lenkei ugyanilyen kereskedő, csak vitaminban utazik.

Sportolásra pl. ez népszerű, benne káliummal.

De a káliummal semmi baj nincs, pl. a banánban rengeteg van, maximum kipisiled.

Előzmény: forgione1 (13)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 26

És a blogtulajdonos még kiegészítésként ezt is írta:

 

Szóval egy rohadtul alátámasztott, komoly kutatás lehet.... :-DDDD

 

 

 

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2014.08.01. 13:48:27 @fordulo_bogyo:

Tejfalussynak írtam a múltkor. Két mondat a válaszból:

"Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik, vagy téved és másokat is életrövidítő tévedésbe ejt."

"A kérdező(k)nek hiba volt összeesküvési elméletnek nevezni a Nemzeti Sócsökkentési Stop Só programmal folytatott zsidó fajirtás ellen általunk közzétett méréstani stb. tényadatokat, mert ezáltal azt valószínűsíti(k), hogy felvilágosítás, pontosítás, tisztánlátás elősegítés helyett alaptalan kérdésekkel, hamis okoskodással zavarkeltést folytat(nak)."

ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 25

Egy komment az alanti poszt alól:

 

 

par adat az asvanyi anyag tartalomrol (mg es napi szukseglet %), ahogy felenk szokas egy "adag" etelre vonatkoztatva.

Banan:
Calcium 11.3mg 1%
Iron 0.6mg 3%
Magnesium 60.8mg 15%
Phosphorus 49.5mg 5%
Potassium 806mg 23% !!!!!!
Sodium 2.3mg 0% !!!!!!!
Zinc 0.3mg 2%
Copper 0.2mg 9%
Manganese 0.6mg 30%
Selenium 2.3mcg 3%

Read More nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1846/2#ixzz398VO07Fp

A tobbinel mar csak a K es Na adatot idezem:

Cekla:
Potassium 442mg 13%
Sodium 106mg 4%

Paprika:
Potassium 261mg 7%
Sodium 4.5mg 0%

Tej:
Potassium 368mg 11%
Sodium 120mg 5%

Disznohus:
Potassium 2787mg 80%
Sodium 1283mg 53%

Tejfalussy (valodi nev ez egyaltalan?) ehhez mit szolna? Mindenben tobb a K mint a Na es meg elunk.

 

 

:-) :-)

ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 24

HOL A HIBA?

A só körüli felhajtásban az alábbi bakik fordulnak elő:

  1. A szervezet egy kiválasztott élettani jellemzőjét kivetítik az étrendre („ideális” Na-K arány) anélkül, hogy ezt indokolnák. Ezt a további érvelésben úgy alkalmazzák, mint bizonyított alaptényt, holott nem az.
  2. Figyelmen kívül hagyják az emésztés és az emberi anyagcsere természetes működésének (pl. vese) hatását. Fel sem merül, hogy a napi nátrium és kálium bevitelt olyan „egyszerű” dolgokhoz mérjék, mint a napi veszteség.
  3. Figyelmen kívül hagyják, hogy az étrendre kivetített elvárások semmilyen étkezési rendszerrel nem hozhatók fedésbe. Az élelmiszerek összetételéből a kiválasztott Na:K arány semmilyen körülmények között nem hozható össze az ideálisnak vélt 30:1-es Na:K aránnyal. Az ajánlások fizikailag megvalósíthatatlanok és akár életveszélyesek is (22 liter víz + 195 g só).
  4. Az a néhány gramm kálium, ami egy normális sófogyasztásból származik, még a csökkentett nátriumtartalmú sóknál sem okozhat gondot. A kálium-klorid toxicitását vizsgálták, ha komoly anyagcsere-zavara (pl. veseelégtelenség) nincs az illetőnek, nincs félni valója. Esetleg egy kicsit mérséklődik a magas vérnyomása.
  5. Partvonalról bejönnek az „arany fokozatú bullshit” kategória toposzai. Ilyen például a talmudista háttérhatalom világméretű lakossággyérítő összeesküvése a magyar lét ellen vagy egy darab jó magyar népmese állandó citálása.

 

 

ásítósmacska Creative Commons License 2016.06.27 0 0 23

LÉPJÜNK A TETTEK MEZEJÉRE!

Végezzünk el egy gondolat kísérletet. Tegyük fel, hogy öngyilkossági kísérletet kívánok végrehajtani és megeszek 5 g kálium-kloridot. Ebből 2.600 mg a kálium (66,67 mmol), ez a Tejfalussy team szerint már egész napra elosztva is komoly veszélyeket rejt magába – de tutira megyek és egy kis vízben elkeverve egy lendületből elfogyasztom. Figyelembe véve, hogy a testtömegemhez számított vértérfogatom 5,1 liter, ez a mennyiség várhatóan 13 mmol/l emelkedést eredményez(ne), ami gyakorlatilag az élettel nem összeegyeztethető. De mégis, meg fogok halni? Nem. A kálium felszívódásához még ilyen tiszta formában is idő kell. A szervezet pedig kompenzálni kezd, a kálium egy részét felveszik a szövetek, a vese pedig szépen kitakarítja a felesleget.

 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!