Lássuk csak, ezt, vagy a "Z, a hangya"-t (ugyanezen év, Dreamworks) szeressem jobban?
A tudományellenes hangyakolóniánál csak egy dolog rémisztőbb: a lehetőség hogy egy hangyakolónia feltalálja a technológiát.
Az animáció egy ötévest köthet maximum le, csakúgy mint a sztori, de akkor mit keres itt egy transzvesztita?
Arról nem is szólva hogy durván Mexikó-ellenes, rasszista alkotás. Plusz a tanulság se jön át, mivel a hangyáknak tényleg nincs szükségük a sáskákra. Már ha a valóságban egyáltalán létezne hangya-sáska kapcsolat, ahogy nem. Míg a paraszt-földesúr viszonynál igenis van kölcsönösség.
Az meg hogy a zombik egy gyerekfilmben darabokra tépnek valakit szerintem nem helyes.
Bakik:
- egy molynak matt szárnyai vannak
- ha már a film rovarok kajálásáról szól, vajon mit eszik egy pók? És egy (két) sáska? Na ugye. Még a katica is a hangyák társ-állatkáit eszi. Hajaj.
Az előzőekben letartóztatott, és a teljes legénység által tanúsítottan hasznavehetetlen kormányzó(jelölt) valahogy ráfogta az egészet az előző rész ffi főszereplőjére. Aki ellenáll a letartóztatásnak, megöl egynehány rendfenntartó közeget... Az azért elég súlyos.
Aztán meg Fogolyszöktetés Egy Állami Fegyintézetből...
Pff, újabb feminista szólamok...
Hú de durván sz*rabb "Fűz Anyó" grafikája!
Zavar hogy mindenki belát a szoknya alá KIVÉVE ENGEM!
Pókhas első dolga végigrabolni London főutcáját megérkezés után. Nagy bajban lenne ha nem lenne mellette az a Másik Ffi. Mégis mit képzel? Odahaza is levágnák érte a kezét!
Btw, én félnék olyan városban lakni ahol bármikor Nagy Közös Éneklésbe kezdhet a tömeg.
#DownWithFlashmob
Az angol kaja pedig annyira sz*r hogy kizárt hogy akár az indiánok rosszabbul főzzenek. Annyira rossz, hogy amikor egyszer kint voltam egy hónapig a végén el kellett mennem egy "annyit ehetsz amennyit bírsz" helyre mert szó szerint éheztem a pocsék minőség miatt. Ott meg csak nézték ahogy csak eszek és eszek és eszek... És nem tehettek semmit, muahaha!
Az egész unalom és megaláztatássorozat egyetlen fénypontja kétségtelenül UtiLapu vagy mi a neve.
Bakik:
- az abroncsszoknyán a valóságban hátul kivágás van az abroncsokban hogy le tudj ülni.
- megmondták hogyacsaj be van púderezve. Olyankor TILOS az archoz érni, mert elkenődik a púder!
PS: És utólag kiderült hogy Ppoki megfertőzte szifilisszel az egész királyi udvart, azok meg pestissel, influenzácal és himlővel őt, és mindneki meghalt, muahaha! Na jó nem, de lehetett volna!
avagy az ázsiai csaj aki tök úgy néz ki mint Pocahontas. Vagy mondjam inkább Lilo&Stitch? Lássuk be '95-'99 nem volt épp a Disney csúcsperiódusa.
És minek is van itt egy tücsök mintha egy Pinokkió 3000-et néznénk? Meg van Herkules-szerű lova (amiről folyton tehenek jutnak eszembe), meg egy chiwawa is a nyakába szakad. Hibáztassuk ezt a készítményt Paris Hiltonért! És a neofeministáknak kajáni kéne ezt a filmet. Vagy ilyesmi.
A dalok sem túl erősek, de a legnagyobb gond mégis az, hogy nem látunk elég háborút/csatát. Van egy ilyen "megjelenik a sereg - eltűnik a sereg" izé, azzal vége is. Adjatok helyette két Kung-Fu Pandát. Ha hozzávágtak volna még fél órát, egy rakás kaszabolást (tudom, tudom, hogy nézne ki egy Disney-filmben), és egy SEGGET, akkor ez lehetett volna A Palota Ékköve.
Btw, Mulan Bűneit szépen összefoglalta a Császár a végén, én itt nem veszkődnék vele.
Baki: a hátsó fertáján lángoló házasítót szemből, sőt arcba löttyinti forró teával. Ezzel a valóságban nem csak nem oltotta volna el a tüzet, de még meg is vakította volna szegényt.
Látom nem sikerül egyenletes teljesítményt nyújtanom. Nem útálja valaki minden itteni posztom. Pfff.
A Christmas Carol (1997)
Nem összekeverendő 2009-es filmmel.
Emlékszem régen mondtak olyat hogy "ha rossz voltál szenet hoz a Télapó". Vagy a Krampusz. Mindenesetre valószínű hogy SZEGÉNY voltál, és rohadtul örültél hogy volt szened hogy fűtsél, szerintem.
Az elején érkező adománygyűjtőket meg tudod mi hitelteleníti el? Hogy hét éve nem jártak arra!
No, micsoda újdonság! Scrooch ugyi álmodni szokta a szellemeket. Itt a helyi étteremben elszenvedett ételmérgezéstől hallucinál!
De ha szellemek, akkor meg az egész magánlaksértés és emberrablás. Bár a végéről hiányzik az eredetiből a gyilkossági kísérlet.
Btw, belegondoltatok ha az alkalmazott nem csinált volna 13 gyereket, hanem mondjuk 1-et vagy 2-t, akkor könnyen kijött volna a pénzéből, a Föld nem népesedett volna túl, ami miatt nem haltak volna meg milliárdan rosszabb sorban mint "kicsi Timmy"?!
"És a nap további részében azzal foglalkoztak ami egy kisgyereket és egy mackót leginkább érdekel" - A KISGYEREK MEGEVÉSÉVEL!!! - 2 Királyok 2.24
A Csacsi Öreg Medve még mindig Mr Sanderz házában lakik. Nyilván őt is megette. És mivel nem farkas, nem járt arra a vadász.
Btw, egyszer megettem egy makkot. Szörnyű íze volt.
És felnőtt fejjel már kifejezetten szúrja a szemem hogy Szamár HAJLÉKTALAN.
Az összefüggő célirány a történetnek sokat segített abban hogy az Alice Csodaországban-szintű szóviccdömpinget értelmesre írjják meg. Messze jobb mint az eredeti így hát.
Szerintem már az eredeti is eszetlenül túlértékelt (valószínűleg A legtúlértékeltebb Disneyanimáció), de hogy még három (rajz)filmet rádobjanak szvsz erős túlzás.
Belle-éknek már gyereke van itt, a személyzet viszont hibbant mint a fene, agyukra ment a varázslat: még mindig úgy szólítják egymást hogy "Mrs Kanna", meg "Mr Gyertyatartó".
Mikor meg kitalálták hogy korcsolyázzon a Szörnyeteg, hát rendkívül kíváncsi lettem hogyan csatol fel és miféle korcsolyát...
Mr Gyertyatartó felgyújtja(!) Mr Órát, és megcsalja egy sherryspohárral a porolót. Meg a karácsonyfacsúccsal.
Igen, igen a Stockholm-szindróma megvan, a konfliktus alapja viszont egy olyan illető aki nem feltétlenül szándékozik visszaváltozni emberré. És tulajdonképpen a maga straigth-to-DVD szintjén egész jól működik, jobban mint az eredeti ami igen zavarbaejtő volt a kutyába szerelmes lánnyal.
Nah, a továbbiakban mellőzöm az olyan "film(ek)" említését amik sorozatrész(ek)ként is nyilván vannak tartva.
Kivéve egy utolsót, mert az ANNYIRA zavaros: Mickey Mouse Clubhouse: Mickeys Great Clubhouse Hunt: kideríthetetlen hogy ez most mi. Az imdb nyilvántartja mint 30 perces sorozatepizódot, de mint 48 perces filmet is. A netflixen (az egyetlen DVD-forgalmazó ami BÁRMIT elárul a korong tartalmáról a címén kívül) viszont már 70 perces. Keresgélje a franc.
Helyette jöjjön a következő film:
Herkules
Mi tesz egy hőst hőssé? - teszi fel a kérdést az elején a narrátor mint alapvetést a filmhez. Koncentráljunk erre.
Először is Herkules megcsalásból született. Disney nem gondolta át ezt rendesen, és feleség itt egyáltalán nem emel kifogást, ellenben Sátánt próbálnak csinálni Hádészból. Hm, hm. Oké, a Disney ezt a részt átírta, de míg pl. a Csipkerózsikánál, vagy a Hófehérkénél ez erősen szolgálta a sztorit, itt csak megváltoztatja, ami miatt esélyes a nézővesztés. A közepén fel is adják, és átmennek Sámsonba. Mondjuk igaz, azt Herkules ihlette...
No de ne a sztoriváltoztatásokon keseregjünk (pedig meggyalázza egyetlen lendülettel Odüsszeuszt - sosem győzték le -, és Herkulest is, aki bizony ott volt az Aranygyapjú megszerzésénél az eredeti történetben!), hanem lássuk Herkit!
- első akciója a magassági korlátozás figyelmen kívül hagyása az utakon. Nem jó kezdet.
- harmadik "hőstett": Veszélyeztetett Állat Elpusztítása
- negyedik "hőstett": városba szökött vadkant azt nem lelőjük, mint fideszkdnps polgármester az állatkerti farkast, hanem visszavisszük a vadonba!
- hetedik "hőstett": Veszélyeztetett Állat Elpusztítása
+1: figyeltétek hogy az Oroszlánkirály csak megnyúzatta Scart?
Túl késő van ma már újba belekezdeni, viszont holnapra elfelejteném:
Kissé bizonytalan vagyok hova soroljam őket:
- Siegfried & Roy: Masters Of The Impossible: Ez elvileg egy 4 részes minisorozat, amit azonban szünet nélkül is kiadtak (nyilvánvalóan). Bűvész-varázslók rohangásznak benne fantasy-környezetben. Elég jónak néz ki.
- Mighty Ducks: The Movie The First Face-Off: Ez egy pilot epizód, amit később két részre vágtak hogy a sorozat első két része legyen belőlük, amiket aztán összeragasztottak és eladtak filmként. Űr-dinoszauruszos agymenés, amiért egy bizonyos korban megőrültem volna.
Részemről mindkettőt kihagyom lévén valahol "mindössze sorozatrészek", bár mint látható ez nem tlejesen egyértelmű ezeknél az eseteknél.
Átkozottul nehezen fellelhető film. Egyetlen, rendkívül zajos kópia áll rendelkezésre az egész neten. Feltételezem egy agyonhasznált VHS-digitalizáció. Ja, fogalmam sincs miért van magyar címe, soseis adták ki szinkronnal.
Két ázsiai-amerikai kissrácot a csak kínaiul vartyogó nagyanyjuk pejotéval itat, mire azt képzelik az ősi Kínában szaladgálnak két sírrabló után, mert csak.
Aztán kapunk egy verziót a Hercegnő és a Békából, majd egy Pinokkió-történetet (itt sokkal olcsóbban állítják elő a szamarakat mint ott), végül a kissrác vegzál egy szamarat amiért bátornak nevezik aztán elmúlik a drog hatása, és otthon találják magukat, és többé nem szólnak be a nagyinak. Pláne hogy van neki egy rakás tablettája, amitől majd később is jól érezhetik magukat ;)
avagy Palibaba és a 40 Rabló. A dzsinn egészen ijesztő amint széttépi magát akár a Hellraiser egyik cenobitája.
Btw, azt az első filmben észrevettétek hogy a dzsinn TUD, így köteles lenne halottakat feltámasztani? Mindössze nem szereti csinálni.
Pff, Frau Orákulum nemhogy megtagadja a papagáj kérdését, de KÉT kérdést válaszol Aladdinnak. Megölték Kennyt, szemetek!
Baki: a 40 rabló valójában csak 36 (a tengerparton állva meg lehet számolni őket a nagytotálnál).
Mindenki figylemébe ajánlom Ankh-Morpork patriciusának, Lord Vetinarinak szavait:
"- Tudod mi lenne ha mindenkinek sok aranya lenne?
- Mind gazdagok lennénk?
Kadar kapitány tudta hogy nem ez volt a jó válasz látva a Patricius tekintetét."
Fogolyszöktetés, az igazságszolgáltatás akadályozása... Ez Aladdin. Jázminra egy kis műemlékrontgálást lehet ráhúzni. Végül a megjavult apuka első cselekedete Gondatlanságból Elkövetett Hétrendbeli Emberölés!
Viszont ha úgy számoljuk, a dzsinn MÉGIS teljesítette Aladdin első kívánságát. Vajon mi volt Aladdin apjának eredeti sorsa mielőtt dzsinni újraírta a történelmet?
PS: ugyan élőszereplőkkel kombinált, de a James és az Óriásbarack animált része nagyon jó. Kár hogy nem az egész animált.
Mennyire lehetett a Disney kifogyva az ötletekből hogy ehhez nyúlt? Vallás és bestializmus... Sebaj, lesz még roszabb!
Megismerhetjük illegális migráns család gyermekét, és az Egyház egyik áldozatát, Quasimodot. Az Egyház, ami embereket kiherélt hogy énekeljenek másokat megsüketített hogy koordinálja a népbutítás-órákat elvonva a munkaerőt a hasznos munkavégzéstől.
Feltűnik Szépfiú, és rögtön egymásba szeretnek Szép Lánnyal. Szép Fiú nem tanúskodik Szép Lány mellett azonban, Szép Lány meg Ellenáll a Letartóztatásnak, és Hatóság Elleni Erőszakot foganatosít.
A kecskét se hagyjuk ki: megeszi Q. fő művét. Amin évekig dolgozott. És feltehetőleg műtárgynak számít.
Kvázi meg... Kvázi hibbant, kövekkel beszélget. És Körözött Személynek Segít A Szökésben.
Amúgy ha mindenfélét átírunk, miér tnem lehet Q-é a nő? Végülis mit csinált a Jóképű Herceg azon kívül hogy jóképű volt?
Szóval, volt egyszer hogy a Disney csinált egy 5 részes mini-rajzfilm-sorozatot, ami aztán ahogy hozzáírtak még egy rakás részt a pilot-epizódja(i) lett a sorozatnak, aminek az 5*30 (valójábancsak huszonakárhány) percét újravágták egy 80 perces mozivá, ami teljesen elveszett mára, de az eredeti 5 rész továbbra is megtekinthető.
Egy ilyen Batman/Witchblade ... esetleg az 1987-es TMNT első epizódjai-szerű dolog, ahol egy maréknyi gargoyle ébred fel évezredes álmából (a'la Csipkerózsika) a 20. sz. New Yorkjában.
Ha azt hitted a Játékháború picit is egyedi, tégy le róla. Nem elég hogy a Toy Soldiersből nőtt ki, itt van még ez is, ugyanabban az évben, a Disneytől. Egy rakás játék és a szobában élő mumusok nekilátnak megszerezni amit tudnak a Télapótól.
Mondjuk Megatront bírom, ő csakannyit akar hogy végre, egy kicsit, engedelmeskedjen már neki valaki :)
A Gonosz Hóemberek, és az Interkontientális Cukorrúd Rakéták a télapó-üzem részéről kellemesen feldobták a hangulatot.
Az első Pixar-film a Pixar Disney általi felvásárlása után. Tehát ez is Disney-film. Kivéve persze hogy a Toy Soldierst (1991) koppintja ezerrel.
Namost rendkívül remélni alaphelyzetben hogy ez csak a gyerek fantáziájában történik mind. Ellenkező esetben elég félelmetes, plusz felmerül a kérdés, tulajdonképpen hogyan szexel egy fröccsöntött játék? Bár nem látom be hogy egy 2-5 dkg-s izé mennyiben jelentene valódi fenyegetést ha Sidre gondolunk.
A kreácionista üzenete sem tetszik a dolognak. ÉS HA azért gyártották őket hogy játszanak velük? Amennyiben értelemmel rendelkező lény vagy, alap hogy nem kell beletörődni mire "szántak"! Legalább legyen helye vitának!
A két főszereplő mindenesetre egy skizofrén és egy erőszakos hajalmú birtoklásvágyó. Az olyanok szokták megkéselni a barátnőjüket.
Sid. Sid mérsékelten agresszív. Semmi igazán komoly mondjuk ha engem kérdeztek. Inkább azt mondanám, kreatívan és lendülettel áll hozzá a játékokhoz. És mindehhez jó technikai érzék társul. Kicsit lehiggad és milliókat fog keresni.
Ha feltételezzük hogy amikor embert látunk AZ valóságos, akkor a Toy Story valódi története:
- a zöld katonák SOSEM voltak az emeleten a zsúr napján
- Buzz SOSEM landolt az asztalon, az ablakon túl esett le
- Andy ELVESZTETTE Woodyt a benzinkúton
- amit Sid kihalászik az automatából egy MÁSIK Andy&Buzz
- Sid tesója igen jó bűvész és még nagyobb műszerész mint Sid, aki egy kicsit instabil is lehetett hogy egyszercsak az átprogramozott Woodyt tényleg beszélni látja. Ő az aki végül becsempészi a megjavított Másik Buzzt és a Másik Woodyt a Andy dobozába!
Oké, ez vmelyik történelmi alapú izé. Egyértelműen keverem a Dreamworks Eldorádójával. Az se volt túl komoly, de ez egyenesen egy Tüskevár/Két kicsi hód. Amik nem rosszak, csak...
A fehérek mennek rabszolgát ejteni és indiánt gyilkolni, az indiánok meg épp kiírtották a szomszéd népet. Kinek szurkoljak?
A címszereplő meg annyira zizzent, hogy már nem csak beszélget az állatokkal, meg ruhácskákat varr nekik, neeeem, ő FÁKKAL diskurál.
Figy, értem én hogy rajzfilm, így a történelmi pontosság szabadon kezelhető, de attól még nem egy tündérmese hogy azt csinálj belőle amit akarsz! Ha legalább nem első pillantásra szeretne bele az indiánvadászba az indián nőstény...
Ééés az indiánvadász miért nem lövi le az indiánt? Mondjuk én már a kitartó kukkolásától ideges lettem. És hol vannak a kémkedni kiküldött fiú-indiánok?
Oké, az után mondjuk hogy P. egy délután alatt megtanul fehéremberül nem támaszthatunk nagy követelményeket, de akkor legalább mutatnának vmit ami miatt az indián kultúra értékes lehet? Mert a bölények után rohangászós "éljünk a természettel" dolog NEM bejövős.
A vége pedig nonsense. Egyfelől ha jólsejtem vesén lőtték, amibe pár órán belül bele fog halni.
Másodszor HA nem hal bele a sebbe és annak szövődményeibe, akkor sincs értelme áthurcolni az óceánon. Egy út legalább 3 hónap. Az alatt vagy meggyógyul magától és nincs mit csinálni vele megérkezés után, vagy meghal amúgyis.
Ebben az évben elkezdett SOK rajzfilmet gyártani a Disney. Úgy 5-10 között, egészen 2002-ig, amikor meg 10 lett az alap. Majd 2006-ban kezd el ismét csökkeni a szám (vissza 5 környékére).
Nos, valójában Goofy fiáról szól a mozi. Nesze neked címadás. Rádásul mivel indít? Az iskolai ünnepély megzavarásával. Nem jó példa. Az igazgató bántalmazásáról már nem is szólva.
Hm, Goofy Úr a fiának az ANYJA? Ki a másik szülő vajon?
+1: vajon kutyapózban csinálják, vagy mert antropomorfak ezért szemből?
Vajon nagyon kellett a filmbe az alulpucér-kisgyerek?
A balesetveszélyes közlekedés sem az amit ki kéne próbálni.
A végén pedig "A Shownak Mennie Kell" ugye, de azért bizonyosan lesz következménye az óriáskivetítő összetörésének...
PS: Ez a "Villanydrót" inkább Prince. Tegnap halt meg vagy mikor. Micsoda véletlen.
Hű, milyen hamar jött a folytatás! És milyen folytatás! Aladdin szultánfi rabol és fosztogat ahelyett hogy a rendfenntartást vetné be!
A rablóbirodalmakról amúgy 2 dolgot kell tudni:
- nem fenntartható gazdálkodás
- rosszat tesz a külkapcsolatoknak.
Hm. Abysmal kívánt hármat:
- látni a hajót
- visszatérni a sivatagba
- legyen körülötte a kincs.
Akkor a 47. percnél, és a stáblista utáni jelenetben milyen újabb kívánságról röfögnek?
A végén meg tudod mi kéne A-nak? KÉPZÉS. Politikából, meg mindenből ami az uralkodáshoz kell. De nem, ő csak csavarog. Hát én nem élnék abban az országban.
"Benja az ki? - Chiwawa!" szól a dal. A majompap pedig MichaelJacksonozza a csecsemőt.
Miután a király és tanácsadója kitárgyalták hogyan kéne meggyilkolni a király testvérét, a tukán/dodó vérfertőzést javasolgat.
Btw, mennyire s*ggfej szülőnek kell lenni hogy egyik gyereked "Sebhelyesarcú"-nak (Scar) nevezd??? Mindenesetre a király, akiről annyit tudtunk meg hogy erővel és elnyomással uralkodik, meghal. Ez után Szimba két csövessel lóg. Sok év után összefut a féltestvérével, és fellángol a szerelem... Pfujj az ilyen kapcsolatra! Pedig el is veszi, fel is csinálja.
Szimba, a műveletlen tahó hazatértekor izomból lezúzza a regnáló királyt, akinek legfőbb gondja hogy kiszáradt a folyó. Aminek nyilvánvalóan semmi köze a hiénákhoz, sokkal inkább az éghajlathoz, aki pedig látta a Sivatagi Showt az tisztában van vele hogy az éghajlat az pech. Scar kifejezetten pozitív alaknak tűnik, hiszen:
- az észt pártolja az izommal szemben
- megpróbálja integrálnia társadalomba a kiközösített hiénákat, azaz küzd a rasszizmus és szegregáció ellen.
Szegénynek mondjuk pont pechje volt hogy egy aszályos időszakot fogott ki. Lehetett volna szerencséje is, mint Szimbának akinek viszont pont termékeny időszak jutott.
Közben Szimba kijelenti hogy ő ölte meg M-et, majd Scar is kijelenti hogy ő ölte meg M-et. Én eléggé össze lennék zavarodva. És miért is lett Szimba a király? Mert rátermett volt? NEM. Hanem mert a) a szülei által beleszületett a jóba b) nagyobb stukkere volt.
Megjegyezném hogy a valóságban az oroszlán nagyobb dögevő mint a hiéna, ami gyakrabban vadászik mint az oroszlán.
Plusz ebben a túlértékelt vacakban a hátterek sematikusak, történés meg majdnem semmi, pusztán villódzásokkal próbálták fenntartani a figyelmet. Engem viszont ilyemsivel rég nem lehet átverni.
Oké, melyik kretén nem rakott feliratot a számottevő mennyiségű, angol nyelven hagyott dal alá?
A szörnyek közül figyelmet érdemel a Gyilkos Bohócok a Világűrből, valamint az őrült-zombi-Howard a Kacsa. Ezek szerint csak illeszkedik vhol a Marvel-univerzumba...
Haloween-város elrabolja a Mikulás -> a Nagy Hullás (= Santa Claus-> Sandy Claws), és vele a Karácsonyt. Eredeti megvalósítás. Nem is tudom rémüldözzek-e, vagy vágyakozzak? Izgi lenne karácsonyra egy levágott fejet kapni...
Aladdin... Oké, a Kacsamesék ötlete mégse volt olyan eredeti, végülis csak az Alibaba és a 40 rablót kombinálta az Aladdin történetével.
Aladdin...:
- lopás
- ellenállás a letartóztatásnak
- garázdaság
- Közveszélyes MunkaKerülés (KMK)
- szökés a fogvatartásból
- személyiségcsalás. Az első kívánsága ugyanis NEM válik valóra. NEM válik herceggé, csak valakivé aki ÚGY NÉZ KI mint egy herceg. Ez pedig puszta szélhámosság.
+1: vajon honnan van a városban friss hal? Nem látok folyót.
+2: a tigris az Indiával való intenzív kereskedelem bizonyítéka.
+3: mennyibe kerülhetett a nélkülözések közepette élő Aladinnak speciális ruhát csináltatni a majomnak?
+4: tudod hogy szabadulnék ki egy dzsinn helyében és igáznám le a világot? Keresnék egy naív kölyköt, egy igazi "csiszolatlan gyémánt"-ot. Tökre kedves meg cuki lennék vele. Azt mondanám, 10,000 éve be vagyok zárva. És amikor szabadon enged...
Történetünk kezdetén feltűnik valami randa banya értéktelen vackokat tukmálva a népekre. Ja, tuti nem a Gonosz Mostoha randallírozik megint a Hófehérkéből, vagy valami.
És nem is tévedett a herceg olyan nagyot, mert a gonosz tündér a kastély minden lakóját elátkozta. Egy olyan valaki tettéért, aki nem volt nagykorú, így nem birtokolta a házat, így nem engedhette be őtet, hanem jó kisfiú volt, és nem állt szóba Idegenekkel. Egész konkrétan elhangzik hogy 10 éve vannak átváltozva, a Szörny pedig épp idén lesz 21, azaz tizenegy évesen került az átok alá. TE beengednél egy Gyanús Alakot a lakásotokba 11 évesen?
No és mennyire valószínű hogy a középkori, máglyarakós-boszorkányégetős környezetben egy farkasember majd jól becsajozhat, he?
Plusz ha az egy kastély, akkor nyilván van a közelben egy falu/város is. A retkes banyának miért nem jó az?
És mi ez a hülyeség "a varázstükör volt az egyetlen ablaka a világra" dolog?
Gaston pedig tipikus Disney-hős: a helyi herceg-equivalens, aki kiszúrja magának a falu/város/ország legszebb lányát, és kész megküzdeni érte a szörnyeteggel. Papírforma szerint neki kéne győznie. Jó, kicsit éntudatosabb mint általában, de a szerepet mintha rá írták volna.
Hát valóban annyira gonosz lenne hogy olyan halált érdemelt mint Hófehérke mostohája?
A szörnyeteg viszont egy valódi szörnyeteg. Először is bebörtönzi Belle apját. Namost itt ejtsünk szót az államszerkezetről. Kicsoda is a herceg? Feletehetőleg nem a királyi palotát varázsolta el a banyatündér, hiszen akkor valamelyik bútordarab a király és a királynő lenne, és akkor megállt volna az élet. Vagy továbbra is üzemelne a kastély mint az államigazgatás központja. Vagy lerohanták volna a többi nemesek.
Ha viszont a király máshol van, a Szörnyeteg pedig a vazallusa, akkor felmerül a kérdés, Bellék az ő földjén laknak-e. Ha igen, akkor minden joga megvolt bebörtönözni Belle apját, hiszen a saját földjén a szava törvény.
Ha nem, akkor viszont miért nem indít jobbágya elrablása miatt követséget a helyi földesúr?
És egyáltalán, hogyan teljesítette a Szörnyeteg az adófizetési és hadkiállítási kötelezettségeit a királyság felé? Ha nem fizeted be az adót, a király hajlamos volt elkobozni földedet (beleértve a kastélyt is), ellenállás esetén pedig hadsereget odaküldeni. De akkor hol van ez a hadsereg?
Pláne hogy a Szörnyeteg TÖMEGGYILKOS. Csak nézz rá a Nyugati Szárnyra. Őkelme mindenkit kiírtott ott.
Mindenesetre túszcsere történik, és Belle marad fogságban. FOGSÁGBAN. Hol a hős aki megmenti majd a leányzót?
A történet meredeken halad a Stockholm-szindróma felé... miközben valaki szállítja évek óta az élelmiszert. Ühüm. Mindenesetre túl sok a sör egy olyan háztartásban ahol az egyetlen fogyasztó (= a Szörny) nem érte el a kort ahol legálisan fogyaszthatna alkoholt (USA-ban az 21 év).
Lehetséges hogy Apuci és Anyuci jó messze voltak mikor az Eset történt, és a Herceg valakiknél volt, vagy valami kisebb kastélyban - sokmindent megmagyarázna (pl. az élelmezés kérdését, meg hogy miért nem rohanta még le senki a kastélyt). Ugyanakkor kérdezzük meg magunktól: egy kifejezetten rosszhírű, zéró politikai kapcsolatokkal rendelkező, szociálisan műveletlen alakot váltott hercegecskével mennyire valószínű egy működő kapcsolat?
+1: pontosan hogyan működik az átok? Túl sok tárgy "él" ahhoz hogy mennyi lehetett a valódi személyzet, vagy akár a legnagyobb vendégség esetén az összes ottartózkodó (csak a kanalakból lett emberek megtöltenék zsúfolásig a házat, és akkor még ott vannak a kések, villák, csészék, tányérok...)
+2: ott lesz igazán bizarr a dolog, hogy a wc vajon szintén élő?
+3: az örökké-égő gyertyatartók jól megsértik az energiamegmaradás elvét... Nagy lehetőségek vannak ebben a varázslatban.
A második Disney-saját-forgatókönyv. Hát, végülis a saját sorozatukhoz írták... Kezdve a műemlékrontgálással. Mit rontgálás: megsemmisítés. Quack Kapitány mintha csak az ISISből jött volna.
A három fiúkacsából meg van a zöld aki gyáva és gügye, meg a piros aki bátor és okos - a kék viszont olyan mintha nem is lenne.
A kívánságok meg onnantól problémásak hogy agymosásra kezdik használni őket.
A filmecske kapcsán kell tenni néhány jóindulatú feltételezést, pl.:
- a piramis kiásását nem pusztán a három gyerek munkájával oldották meg
- a piramis kiásását bejelentették, és a hatóság engedélyezte
- a varázsló földet ért mielőtt a halhatatlansága elmúlt.
De ez után korrekt kacsamesék-kaland. Bár hogy ki fog dzsinn-fiúról gondoskodni, az kérdés, mert a sorozatban nem jelent meg a karaktere.
Baki: a kilukasztott kincstartókosár hirtelen ép mikor hajózni kell.
Az első ténylegesen animációs Disney-film ténylegesen animációs folytatása. Ki tudja miért pont ezt választották. Volt ugyan korábban a Saludos Amigos/The Three Caballeros combo, de azok ugye nem tisztán rajzfilmek.
Baki: a thunderbird az észak-amerikai legenda, nem ausztrál.
Alapban érdekelne hogy a rákba kötözték le a madarat, és a kissrác felküldése a sziklára komoly életveszély.
A rágalmazást is bünteti a törvény. Csapdával vadászni nem egyenlő az orvvadászattal!
Miután pedig az Illumiati tagját elviszi az orvvadász az Illuminati katonai szervereket hekkelve hozatja be Bernardot és Biankát (ez ugye kémkedés, szabotázs, és társult vádpontok). Bernard itt már legalább az USA hivatalos képviselője. De ugyanaz a béna alak. Ez azt jelentené hogy az előző részben azért választotta Magyarország őt partnernek, hogy rajta keresztül uralja az Illuminátust?
A légiirányítás utasításainak figyelmen kívül hagyása, ezzel a gép és az utasok veszélyzetetése... Nem szólva a leszállópályáról...
Akkor itt most had jegyezzem meg mennyire idegesítő Bianka új magyarhangja.
És ha jobban meggondoljuk nem nagyon történik semmi a film alatt. És azt se B&B csinálja.
Megismerkedhetünk a (hivatalos) kötelességeit elhanyagoló, felhalmozámániás sellővel, Ariellel, akinek megvan mindene, de többet akar. És a Disneytől meg is kapja. Na nem mintha pártolnám az eredeti verziót. Andersen egy rohadt p*cs. És felfoghatjuk úgy is hogy a Disney-verzióban egy önmagába fordult királyságot új utakra vezet, visszakapcsolja a világ körforgásába. Naugye.
Amúgy tudjátok miért lett ez akkora siker? Igen, igen, az animáció jó, a dalok wow, de amiért akarjuk ezt a filmet az Ariel. Nincs olyan tizenéves aki ne akarta volna megdugni. Igen, a lányok is. No meg a "három napon belül csók" az a Disney "érettségi előtt szexelünk"-je (<- Amerikai Pite). És hát a csaj már 16. Az teljesen legit a keresztény értékrendű kormányzat által hozott törvény szerint. Beleegyezés se kell hozzá szűlő/gyám részéről!
Azt mindenestre szögezzük le: apuka elmebeteg. Nem tudom mi a neve a bajának, de ezek a hirtelen nagyfokú dühkitörések alkalmatlanná teszik a társadalomban való részvételre.
Ursula design-ját pedig szerintem az Elsüllyedt Világok Popocicijéről lopták. Khm.
De persze mindenkit az érdekel hogy változik át emberré Ariel egyszál punciban. És bár sok rosszat el lehet mondani a polipról, egy full szőrtelenítést berakott a csomagba, ami manapság (szvsz érthetetlen módon) olyan népszerű. No és ne feledkezzünk meg a jövendő házasságról a tengerparti ország királyfijával. Tengerpart. Érted. Fő élelmezési cikk a HAL és más tengeri bizgentyűk. Tuti "nem" árnyékolja majd be a kapcsolatot az első három nap elmúltával...
Lazán indítunk, egy piti lopással, majd a tömeges karambol rémével nézünk szembe, majd annak lehetőségével hogy vacsora lesz (by többi állat!) a macsek. Új mélypont "hősünk" bekeveredik a Szervezett Bűnözésbe.
Valahol nagyon meghatóra sikeredett ez az egész Twist Olivér-feldolgozás. Amíg az eredetiben valószínűleg mindenki nagyon gonosz, mindenki folyton szív, és a gyereket én magam is felkötném, addig itt a "bandavezér" egy szerencsétlen csóró hajléktalan (vagy mi), és csak a főgonosz gonosz amitől mindenkit tudunk értékelni és szurkolni nekik ellene. Kivéve a főkutyát. Ő pont olyan agresszív mint az eredeti regény lehet. Mondjuk azt vártam hogy a végén a csövi állást kap. És a főcímdalnak "de van utcatudomány" nincs semmi értelme a történet szempontjából, hiszen az nem került számításba.
Egy sorozat pilotjának szánták, de nem váltva be a nézettséget maradt mozi. Így kvalifikál ide. Amúgy a sima duplarészek, pilotok, teljes-műsoridős-terjedelmű de sorozatrészként jelölt alkotások nem játszanak.
No, egy rakás antropomorf kutya Sliders-kedik bevezetésként. Miért? Honnan van kulcsuk a láthatatlan ajtókhoz? Miért indultak el egyáltalán ha semmi nem garantálja hogy később hazatérhetnek? Nem tudni, és ez baj.
Az is baj hogy a kutyák inkább hazudnak, pucérkodnak (saját értékrendjük szerint ez elítélendő) és betörnek mint megszólalva elkerüljék az ütemezett elaltatást a menhelyen. Aztán meg ráveszik a fiút (az meg minek hallgat rájuk) hogy segítsen nekik eljutni a köv. ajtóhoz. Mintha az nem várhatna tanítás utánig.
Btw, amikor kaput nyitottak egy ÓCEÁNRA, azt érdekes lett volna megnézni mi lesz a következménye. Valószínűleg akkora a nyomás hogy vissza se lehet csukni az ajtót, de ha mégis, a karbantartók biztos nagyot néztek mikor látták hogy a puszta levegőből jön a víz...
De a legrosszabb mégis a végén van: megtörténik az Invázió.
Basil, a híres egér detektív (The Great Mouse Detective)
Bár ismeretlen okból fut magyar címmel, de szinkronizálva nem volt.
Évszám...
Az az igazság hogy a Sherlock Holmes történetek sosem kötöttek le igazán. Van egyfajta üresség bennük, még a jó feldolgozásokban is. Egyszer még olvasni is próbáltam őket, de kiderült az író nem nagyon törődött a saját alakjaival, pl. egyik írásban Wattson a bal lábára sántít, a másikban a jobbra, ilyesmik. Itt is az van hogy elvileg minden adott hogy tök izgi legyen, én mégis valahol untakozom. Végig. Ez van.
Meg hogy Basil amint kényelmes neki lazán gyilkol. Mégis, mivel jobb ő a patkánynál ha meg sem próbál letartóztatni?
A legnagyobb változtatás hogy itt Sherlock a kemény buzi, nem Wattson. Gyerekeknek meg kérdéses bemutatható-e ez az egész ha másért nem, hát az ivás és kurvázás miatt ami a szalonban folyik.
Az alapprobléma nem is az hogy jöna gonosz, hanem a kellő oktatás hiánya, az bizony. Fiú sokkal hatékonyabb lenne és nem keveredne zűrba HA el lenne neki mondva a szükséges információ.
Van aztán egy kis hullarablás, de az engem sosem zavart. Az üst hatástalanítása viszont tulajdonképpen érdekes lehetőségeket tár fel. Mert ugye aki bemászik nem mászhat ki. Élve nem. Node holtan? Élőholtan?
Érdekes fantasy-próbálkozás a Disney-től, egy '80-as évekbeli rajzfilmminőség (mint az akkori TMNT, vagy egy HeMan) kijön belőle ha nem is nagy klasszikus.
Nagyjából minden Disney-rajzfilm oda fut ki hogy légy több mint amire szántak, ha teszel érte bármit elérhetsz. De nem ez. Ez pont az ellenkezője: mindegy mit csinálsz, a társadalmi beidegződések meggátolnak benne, akármit is szeretnél. Mert lehet hogy gyerekkorbanbarátok voltatok, de "az idő múlásával sokminden megváltozik" - pl. megtanulsz rasszistának lenni? Ééés mi van a hernyóval? Nekem nem úgy tűnik hogy pillangóvá akart volna változni...
Másik, hogy van egy jelenet, ami szerintem úgy néz ki mint egy közös maszturbáció, ami lehet hogy az amerikaiaknál normális, de nálam buzulás.
Háziasított állatot pedig nem rakunk ki a vadonba. Nem fog tudni boldogulni, ha más miatt nem hát mert hozzászokott az emberhez és ezért nem fut el a puska elől. És ha vadaspark, akkor köteles volnál papírokat kitöltve folyamodni hogy helyezzék el.
A kutya és a vadász meg nekiáll vadasparkban vadászni - vagy mondjam inkább gyilkolni? - KKK-indíttatásból.
A világot átszövő egér-illuminati ülésén kezdünk egy ocsmány bevezetőképsor után. Nem tudni miért nem juttatták el az emberkislány segélykérését az emberekhez. És nem, nem hat meg hogy a női főszereplő egy magyar kísérleti egér (ki tudja H1N1-et, vagy ebolát kísérleteztek rajta). Pláne hogy csak egy takarító szívére lesz méltó. És hogy úgy csinálták meg hogy a képviselete "csak egy nő".
Azt amúgy egyáltalán nem értem miért választotta a kétbalkezes gondnokot társnak Bianka. Tökéletes rejtély. Logikátlan.
A rajzstílus is annyira össze-vissza, hogy az alkotóknak is megvolt a véleménye, olyannyira hogy beleraktak egy pornóplakátot. Nem vicc.
A második fele valamivel jobb, bár nem nagyon látom miért volt szükség a kislányra, pláne olyan messziről. És bár tökre megértem hogy menekülés, meg minden, de felgyújtani a hajót, rajta ketrecbe zárt szereplőkkel... Oké, ráfoghatjuk hogy gondatlanságból elkövetett élet veszélyeztetése "csak" a vádpont, de az is épp elég súlyos.
Az pedig nem logikus hogy a végén az aligátorok próbálják megenni a nénit.