Keresem a választ magamban, és véleményeket hallgatnék ehhez szívesen, hátha okosabban döntenék - 15 év együttélés után nem tudom, merre tovább? A családot felborítani, lakást megosztani, új életet teremteni, vagy maradni a semmilyen, üres, de biztonságos családi létben?
Egy tartós és őszinte párkapcsolathoz alapvető az őszinteség. E nélkül nem lesz párkapcsolat a párkapcsolat, csak futó kaland.
Én mindig így közelítettem meg a dolgot:
Ha érzelmileg kitárulkozom, akkor mi van?
Semmi, csak őszinte vagyok. Viszont elmondhatom, hogy én mindent megtettem.
Ha a partner ezt nem viszonozza, vagy visszaél vele, (ugyan mivel tudna bántani?), ezt úgy is megérzem, akkor emelt fővel és egyenes gerinccel tovább tudok lépni.
Ha meg viszonozza? Akkor meg tűzzel égünk és megköszönöm neki.
Te aztán nagyon tudod mi vár rám... :D Esetleg az 5-ös lottó számokat is elárulnád? ;)
Ha az elején teljesen kijátszod minden lapodat, sokan visszaélnek vele. Igaz van olyan is aki nem. Na ilyet keveset találni. Attól még az ember nem megkeseredett, hogy így gondolja.
Senki sem állította, hogy tökéletes vagyok. Eddig 5-ből 2 volt ilyen. De ez az utolsó nagyon... Tökéletes ember meg nincs. Bennem is van hiba, de nem olyan szintű, hogy ne lehessen elfogadni. :)
Én inkább azt mondanám - és természetesen leegyszerűsítve - hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ezt remélhetőleg megérted te is, de ha te eddig csak ilyen nővel találkoztál, akkor benned is sok hiba lehet, nem gondolod?
Nem is fogok mindent megtenni. Kihasználják. Ha majd érzem, hogy szeret, meg ő az igazi, akkor én is többet adok magamból. De befejeztem, hogy teljesen kiadom magam. Nem szabad! Csak egy sima alap szintet adj magadból... :)
Azt azért felejtsd el, hogy "minden nő ilyen, senki nem díjazza, hogy te mindent megteszel"... az okulás alatt ha ezt értenéd, akkor még nem vagy kész arra, hogy új kapcsolatba kezdj.
Utólag megbánhatod, nyilván, ha valami nem sikerül, megbánja az ember a bele fektetett időt, energiát, kivéve, ha úgy nézi az eseményeket, hogy ami történt, az fejlődést, épülést, stb hozott. Én majdnem minden kapcsolatomra tudok így nézni.
Mi a nagytakarítás? Mert ami abban benne van (ajtók, bútorok áttörölgetése, ablak, szekrény teteje, csempe lemosása stb) azt nekem folyamatosan csinálja.