Keresés

Részletes keresés

Pityus53 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 14

Gratulálok a szerencsédhez! Azt nem értem, hogy a 3 regisztrált névhez ugyanazokat a személyi okmányokat küldtek el háromszor, és ezt a wellbid biztonságos rendszere jóváhagyta?

Előzmény: hans64 (12)
Pityus53 Creative Commons License 2014.05.16 0 0 13
  1. Én még mindig nem érzek 100% biztonságot, hogy nem élhetnek vissza a fénymásolt  személyi okmányaimmal. Mondjuk nem örünék annak, ha kapnék egy olyan értesítést, hogy a tudtomon kívül alakított "cégemnek" több milliós adótartozása van.
hans64 Creative Commons License 2014.05.15 0 0 12

Üdv! Nekem gyakorlati tapasztalataim vannak. Három néven is regisztráltam, hogy  a kezdő 600 Bid-es csomagot kedvezményesen megvásárolhassam. Az első név alatti az maga volt a bukta, vagy ha úgy szebben hangzik , akkor maga a tapasztalatszerzés. Kifigyelni, már amennyire lehet , hogy egy egy termékre kik és mennyien startolnak rá. Össz eredmény ...totál veszteség. Második és harmadik név alatt némi tapasztalatot szerezve csak az engem érdeklő termékekre licitáltam, előre elhatározva ,hogy mennyit szánok rá. Óriási csapda hogy nagyon könnyen  belelovalja magát az ember a gyors kattintgatásba. Gondoltam a nagyon késői időpont megfelelő lesz a licitálásra.Sajna rengeteg robot dolgozik olyankor, de tartva magamat  az előre felállított korlátaimhoz és a bősz figyeléshez, magam is meglepve vettem tudomásul , hogy  a nevem szerepelt az aukció végén. 2 perccel később ismét . Harmadik név alatt szintén sikerült több csatát is megnyerni nagyon olcsón pár forintért. Összességében nagyon pozitív volt a hozadék , ajándék utalványoktól házimozi rendszerig. A megnyert licit utáni elbírálás pár perc alatt megvolt, majd következett a fizetés. Utána kb két napon belül kellett elküldeni a személyi és lakcímfotó másolatát.  Erről természetesen értesítettek , hogy rendben megtörtént és elfogadták  , valamint még egyszer pontosították a pontos postázási címet.. Kb másfél hét után csengetett az MPL...majd rövid adminisztráció után gondosan becsomagolva átnyújtotta a küldeményt. Még annyit hozzá, hogy amikor a wellbid elküldi a megnyert terméket  akkor az saját megnyert aukcióm melletti megjegyzés rovatban  az állapot " KÜLDÉS"- re vált.

 Szóval  kitartás , lehet nyeregetni de bukni is , míg nem lesz elég tapasztalat. Egyedül az automata licit nem jött be, ez véleményem szerint csak veszteséget termel és leállítani sem lehet menet közben.Sokkal célravezetőbb saját kézben tartani a licitálást

lac196 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 11

Engem is érdekelne ez a dolog, aki vett a wellbiden 300 Ft-ért tv-t az legyen már szíves ideírni

Pityus53 Creative Commons License 2014.05.10 0 0 10

Kíváncsian várom olyanok hozzászólását, akik megkapták a nyereményüket.

Hf1968 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 9

A robotok használata igaz lehet  olyan szempontból,ha valaki összehasonlít két árat egy azonos készüléken,akkor nagyon nagy az eltérés. Mondjuk 8-kor 13ft-ért ment el,2 óra múlva,pedig 600ft-ért. Tehát aki az elejétől fogva licitál,az halálra van ítélve. Az ember nem tud kombinálni hogy mikor szálljon be a licitálásba, mert ilyen nagy a különbség a két ár között. De lehet hogy én látom ilyen borúsnak a dolgot. Ezeken kívül, nem lehet véleményeket felrakni a wellbid oldalra. Lehet hogy nem véletlenül?

Hf1968 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 8

A lényeg az szerintem,hogy nem országon belül licitálsz,ha nem ahol a wellbid jelen van ott mindenhol. Licitáltam egy termékre, és az összes létező országban ott voltam, mint licitáló. Olaszoknál is én nyertem,csak más volt az ajándék utalvány neve. Jó oldal de ennyit szerintem nem ér. Az ember csak felhúzza magát,hogy milyen olcsón ment el egy termék. De amikor licitál,akkor ráfarag! Érdemes a keresőbe beírni a 10forint.hu nevet,ott lehet kritikát olvasni!!!Ugyan is a wellbid-nek ez volt az elődje, de úgy lehúzták őket hogy inkább nevet váltottak. Egy próbát megér,többet nem. Egy 100 BID-es csomag 11 ft-ot ér licitálásnál, tehát ki lehet számolni egy komolyabb készüléknél mennyit nyerünk, vagy bukunk az üzleten. Azon kívül 7 nap áll rendelkezésünkre hogy befizessük a megnyert árú értékét. De például egy 100 BID-es csomagra 13 napja várok. A határidő 14 nap.

Zeki_ Creative Commons License 2014.05.02 0 0 7

Volt anno (Dévényi) Tibi bácsi ajánlásával az aukcionator.hu, érdemes a topikját átolvasni...

 

Nem hiszem hogy ez bármiben is jobb vagy különb lenne.

Pénzlehúzás a hiszékeny balf@szokról.

 

Nem szabad nekik ajándékozni a pénzed. Akkor inkább kaparós sorsjegy, ha már mindenképp el akarsz szórni pár ezret a semmibe. Azon van esély nyerni (akár 1:3,4-hez is).

Előzmény: kircso23 (6)
kircso23 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6
Tegnap teszteltem az oldalt. Nem licitáltam csak figyeltem, addik 10-17 ft ert mentek el a dolgok. Na erre elkezdtem licitálni 100 bid es cuccért. Amint élő ember belep onnantól kezdve bukta az egesz. 100 bid es cuccra 300 bid et toltam el es elbuktam. Van automata licit , beállítom higy hany kort licitaljon, de akkor kiírja a név utan, h autamata- módosítás. Na a gep alltal generált Nick nev utan ezt elfelejti. Kiszáll a gep es utanna egy masik gep álltal generált Nick beszáll 1 licitre es utanna visszatér a masik Nick . Szal egy a lenyeg , ha elo ember beszáll akkor nem 10 forinter mennek el a dolgok. Szal hanyagoljatok az oldalt. 4500 ft ment el a semmibe. Meg ügye forintot ir, hogy mennyiért megy el, de vannak a bid szorzok. 1 licit 9 bid de a licit 1 ft emelkedik. Ha olcsón mennenek el a dolgok akkor nem uzemelne az oldal
Pityus53 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 5

Itt most két dologról van szó. Az egyik, hogy egyáltalán nyert már valaki ezen a honlapon, és azt valóban megkapta? Na, én ilyen szerencsés nyertes jelentkezését várom, hogy beszámoljon róla, hogy a gyakorlatban ez miként történt.

A másik dolgot erősen gyanúsnak tartom, hogy a nyereményt szinte ultimátumszerűen, csak a személyes iratok fénymásolatának elküldése után küldenék el. Na ezt már sokkal nagyobb buktának tartom, ha valaki visszaél ezekkel az okmányokkal.

Én az interneten már több formációban vásároltam (Vatera, EBay, stb.) általában probléma nélkül.

Itt úgy láttam, hogy azért éri meg az üzemeltetőnek ez a fajta licitálás, hogy csak egy nyerő van, a többi elbukja az addigi licitjét. Tehát ha valaki fél áron megszerzi a terméket, és ha tízen licitálnak, akkor a többi 9 vesztesége nagy nyereséget hozhat a cégnek.   

Ennek ellenére gondoltam, hogy pár ezer forinttal kipróbálom ezt a verziót. Csak az háborított fel, hogy a megnyert Sodexo kártyát addig nem kapom meg, amíg el nem küldöm az okmányaim fénymásolatát. A megnyert licit után, ahogy megkaptam az e-mailt erről, már nem is tudtam belépni a felhasználói nevemmel és a jelszavammal a Wellbidre. Belépési próbálkozásomra csak egy üzenet jelent meg, hogy 7 napon belül küldjem el az okmányaim fénymásolatát.

Ezt azért írom le, hogy más okuljon ebből, ha ily módon szeretne kockáztatni.

esefeb Creative Commons License 2014.05.01 0 0 4

Az egy marketing alaptétel, hogy a világ egy százalékának bármit el lehet adni. Személyesen is tapasztaltam. Amíg lószar van, veréb is lesz. Az internet segít megtalálni a verebeket.

Előzmény: újmóni (3)
újmóni Creative Commons License 2014.05.01 0 0 3

A vevő meg eshet pofára. Ugyanis nem tudja senki sem ellenőrizni, hogy a másik licitáló nem-e egy automata, ami a cégé. Így aztán fel lehet verni az árat könnyedén, vagyis lehet sokat licitálni.

 

 

Ezt már lusta voltam hozzátenni, de tök nyilvánvaló, hogy létezik ilyesmi a "pakliban".

 

 

Annyira nyilvánvaló átverés, de látod, újra és újra vannak, akik bedőlnek neki.

 

 

 

Előzmény: Zeki_ (2)
Zeki_ Creative Commons License 2014.05.01 0 0 2

Sok éves dolog már ez az előre feltöltött egyenlegből megvett bónok/ticketek/akármik segítségével történő licitálás.

A hülyének is megéri. Ha üzemelteti.

A vevő meg eshet pofára. Ugyanis nem tudja senki sem ellenőrizni, hogy a másik licitáló nem-e egy automata, ami a cégé. Így aztán fel lehet verni az árat könnyedén, vagyis lehet sokat licitálni.

Ezek az oldalak amúgy jönnek-mennek. fruli.hu, aukcionator.hu meg még ki tudja milyen átverések.

Előzmény: újmóni (1)
újmóni Creative Commons License 2014.04.30 0 0 1

http://www.fogyasztok.hu/cikk/20101027/internetes-csalas-leiras-online-atveres?p=1

 

 

Itt idéznek egy német kommentet, amiből jól látszik a szisztéma lényege.

 

Pénzlenyúlás több országon átível.., 2012. május 29. - kedd 14:06

 

http://www.myauktionen.de/hammerdeal/ A német változata a wellbid.de. http://lol leute ich weiß nicht warum ihr denkt das so abzockerseiten pleite gehen sollen ? denkt mal nach die machen millionen mit der dummheit anderer !! Bsp. 1 BID = 50 cent -> ipad satrtet bei 0.00 € -> steigt pro bid um 0.01€ -> endet z.B. 31.37€ so und jetzt überlegt mal wer hier gewonnen hat……. 3137 bid´s x 0.50€ = 1568.50€ klar geiler preiss 31.37€ aber der seitenbetreiber hat bis dahin schon 1568.50€ eingenommen !!!!! jeder der bei diesem system egal was ein bid kostet mitspielt könnte den auktionshäusern auch gleich nen dauerauftrag von seinem konto fertig machen !! mfg KOMMENT/> http://fingerweg Leute,wellbid.de, es ist reine Abzocke.Ihr verliert da nur Ihr Geld,gewienen,nee kannst vergessen.Unglaublich wie dreist die den Leuten das Geld aus der Tasche ziehen. Schönen Gruß

 

 

 

 

Röviden: 1 licit 50 cent.

Meghirdetik az ipad-et 0 EUR-on -> licitenként 1 centtel nő az ára. -> tegyük fel, 31,37 EUR-nál fégződik a licit.

Lehet elgondolkodni, ki nyert ezen....

3137 licit * 0,50 EUR = 1568,50 EUR.

 

Persze, a 31 eur marha jó ár, de még jobb az oldalt üzemeltető >1500 EUR-os bevétele.

 

 

Előzmény: Pityus53 (-)
újmóni Creative Commons License 2014.04.30 0 0 0

Hány 0 volt az összeg végén, amit előre át kellett utalni?

 

 

Előzmény: Pityus53 (-)
Pityus53 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 topiknyitó

Regisztráltam a wellbid.com licitálós oldalra. Itt többek közt pár ezer forinttól, több százezer forint értékű műszaki cikkeket lehet nagy szerencsével megnyerni. Először is regisztráltam magam, (név, lakcím, email cím, telefonszám stb.) Utána át kellett utalni egy bizonyos összeget, hogy részt vehessek a licitálásban. Több licit után végre megnyertem, egy kiesebb tételt. Ezután ért a meglepetés! Emailon a következő értesítést kaptam: „Tisztelt Cím!
A szolgáltatásunk biztonsága és az összes művelet helyessége érdekében, kérjük Önt, hogy küldje át számunkra a személyigazolvány és a lakcímkártya mindkét oldalának beszkennelt (lefényképezett) másolatát, hogy ellenőrizni tudjuk a rendszerünkben az Ön által megadott Felhasználói adatokat. Ez egy szabványos eljárás, mely lehetővé teszi a létrehozott Felhasználófiók hitelességének ellenőrzését és a Felhasználási feltételek szabály szerinti létrehozását.
A kért dokumentum másolatokat kérjük haladéktalanul küldje át a bejelentkezés után megjelenő fájl csatolási ablak igénybevételével. Amennyiben 7 napon belül nem rendelkezhetünk a kért dokumentumok másolataival, a felhasználófiók le lesz tiltva. Következményképpen a Felhasználófiók pozitív eredményű ellenőrzéséig nem lehet kifizetni a megnyert licitáció(k) értékét, a befejezett aukció(k) felülvizsgálata pedig nem lesz lehetséges.
Üdvözlettel, Wellbid  Aukciós Portál”

Ha ezek után valaki úgy gondolja, hogy a személyi okmányai másolatát erre a Cipruson bejegyzett társaságra bízhatja, akkor nyugodtan vegyen részt ezen a vásárláson. Én sajnos gyanakvó ember lévén, aggályosnak tartom adatvédelmi és biztonsági okokból ezt az eljárást, ezért nem teljesítettem a társaság felszólítását. Azt még érdekesnek tartom, hogy a felszólító levél napjától, ha a regisztrált nevemmel és jelszavammal próbálok belépni erre a honlapra, akkor csak az előbb említett felszólítás jelenik meg.  Gyakorlatilag le vagyok tiltva, gondolom addig, míg nem teljesítem a feltételeket. Természetesen mivel nem értek egyet azzal, hogy a személyes okmányaimat nem az erre, a jogszabályok alapján feljogosított társaság kezelje, ezért az adatvédelmi ügyekkel foglalkozó hatóság felé fordulok ez ügyben.

Ha valaki már átvette a Wellbid nyereményét ezen  a játékon , kérem írja le, hogy a gyakorlatban, hogy ez miképp történt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!