Az amerikai Occupy mozgalom felvásárolta tucatnyi bajba került eladósodott ember leértékelt adósságtömegét és kijelentette, elengedte a tartozásokat.
Így sok olyan ember menekült meg a behajtóktól, akiket karácsonykor utcára tettek volna az adósság miatt.
"Talán azért, mert a bankok egyelőre még ne hajlandők 5%-ért eladni az adósságokat..."
szerintem ott is csak azokat a hiteleket adják el, amikkkel kapcsolatban már a tőkerészt rég visszaszedték, plusz az eredeti kamatokat is. csak a kamatos kamat, késedelmi kamat, stb.. kombó miatt már annyira felment a hitel teljes összege, hogy a spirált értelmetlen fenntartani.
Vajon miért nem jutott eddig ez a magyar CÖF eszébe?
Talán azért, mert a bankok egyelőre még ne hajlandők 5%-ért eladni az adósságokat...
Ehez az kellene, hogy a bankok tömegével mondjanak le az adósságok visszafizetéséről.
De mivel a magyar adósok többségének van munkahelye, a bank azt mondja, hogy kivár, és ha lassan is de behajtja a pénzt.
A másik dolog, hogy ez a trükk az Occupy részéről csak PR fogás.
Sajnos az Occupy már Soros egyik leányvállalata lett, saját hitelkártyával meg más parasztvakítással... tulajdonképpen sikeresen kiherélték a mozgalmat, valahogy úgy mint ahogy a Greenpeace-t... Megvásároltak, megvesztegettek vagy megzsaroltak néhány hangadót, és bedarálták az egészet. Ez a helyzet a hagyományos, piramis alapu szervezetekkel.
A rendszert csak természetesen szerveződő, sejtszerűen felépülő, vezető nélküli mozgalommal lehet csak megdönteni. Talán a kultúrális kreatívok lesznek a következő hullám. Igaz, az elhárítás már azokra is rákattant.
Adósnak ilyet soha nem ajánl fel a bank, ennél több esze van. Azért adják el pár százalékon ezeket a követeléseket, mert tapasztalatból tudják, hogy nem tudnának többet behajtani. Aki megveszi, az is tapasztalatból tudja, hogy ő szívós munkával, egy ilyen csomagon tud pár százalékot keresni. Marha jól hangzik persze, amikor a csomagból az egyik ügyfélen mégis sikerül behajtani a teljes tartozást, csak éppen lesz mellette húsz másik, aki meg csak költséget jelent.
ha legalább azt a pár százalékot kifizettetnék velük, amennyiért felvásárolták az adósságukat.Szerintem épp elég segítség, ha valaki a tartozása 95 százalékától megszabadul.
ha olyan egyszerű lenne, akkor a bankoknak kifizették volna azt az összeget, de valamiért nem lehetett.
Én egyébként egyáltalán nem akarok adósokat menteni, de kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ha ezek igazán akarnának, akkor abból a 15 millió dollárból akártöbb tízezer embert is megmenthetnének, ha legalább azt a pár százalékot kifizettetnék velük, amennyiért felvásárolták az adósságukat. Szerintem épp elég segítség, ha valaki a tartozása 95 százalékától megszabadul. Más kérdés persze, hogy a bankok ugye pont azokat az adósságokat adják el így, ahol az adósnak zéró vagyona van, de szerintem ezeknek az embereknek a többsége is össze tudná valahogy kaparni azt a pár százalékot, ha akarná.
azt irtad ha ezekkel kifizettetik akkor többen tudnának segiteni. Akkor te hány %-adósságnál vagy összegnél húzod meg a határt azoknál akik nem tudnak fizetni?
Dulakodásba fulladt a Kossuth tériek egyezkedése 2006. november 15. 07:38
Dulakodásba torkollott szerdán hajnalban a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 operatív testületének ülése.
Több volt Kossuth téri tüntető ugyanis részesedést követelt az adományokból összegyűlt pénzből, amit a tér kiürítése során a rendőrség lefoglalt, de a napokban visszaadott.
Az operatív testület a Batthyány-örökmécsesnél tartott kormányellenes tüntetések befejezése után, minden este 10 órától megbeszélést tart a Magyarok Házában, ahol megvitatják a napi felmerülő kérdéseket. A kedd éjszakai ülésen megjelent több volt Kossuth téri tüntető, akik szorult anyagi helyzetük miatt részesedést követeltek a téren összegyűlt adományokból.
Bár nekem a hitem tiltja, hogy bármit is támogassak a családomon kívül, de ha nem lenne ez a hitem, akkor támogatnám. Arre kéne egyedül vigyáznom, hogy nehogy az Occupy-ba lépjek be, mert az a gazdag emberek szórakozása, én pedig szegény vagyok.
Szevasz, dlaccus pajti! Örülök, hogy régi ismerősbe botlottam!
:)
A CÖF csak Viktor kifutófiúcsapata, akik kihasználják a szegény emberek helyzetét és abból kampányt csiholnak. Tényleges segítséget nem adnak sose, csak akkor hangosak, ha Békemenetet kell szervezni, vagy választások vannak!
A magáncsődöt is több év könyörgés után szándékozik csak a Fidesz bevezetni!
Váratlan segítséget kaptak az eladósodott amerikaiak
Átlagemberek 15 millió dollárnyi adósságát vásárolta fel az amerikai Occupy-mozgalom. A javak igazságosabb elosztásáért kampányoló szervezet "törölte" a kiválasztott adósok tartozásait.
Korán jött a karácsony azoknak az amerikai adósoknak, akik nem várt segítséget kaptak.
A 2011-es Wall Street-i demonstrációról és az általa ihletett globális tüntetésekről ismert Occupy mozgalom úgy döntött: segít azoknak, akik nagyon eladósodtak.
Az Occupy által létrehozott Rolling Jubilee olcsón felvásárolja a bankoktól a nehezen behajtható adósságot, majd közli az adósokkal, hogy nem kell fizetniük.
Eddig 400 ezer dollárt költöttek el 15 millió dollár értékű adósság felvásárlására. A legtöbb esetben az egészségügyi kiadásaik miatt tartozásokat felhalmozott amerikaiakat segítették.
A tartozások felvásárlását az úgynevezett "másodlagos adósságpiac" teszi lehetővé. Ha az adósok rendszeresen nem tudják fizetni hitelkártya, személyi kölcsön vagy orvosi tartozásaikat, akkor a hitelező bank megpróbál kiszállni a rossz befektetésből.
Mindezt úgy teszi, hogy általában fillérekért eladja a tartozást egy harmadik cégnek. Általában egy dollárnyi tartozást 5 centért adnak tovább. A hitelvásárló cégek ezt követően megpróbálják behajtani a tartozást, azaz profitot szerezni az ügyletből.
Az aktivisták most megpróbálják megmenteni az adósok egy részét a behajtóktól. Eddig 2693 emberen sikerült segíteniük, akik 45 szövetségi államban és Puerto Ricón élnek.
"Tisztában vagyunk vele, hogy 15 millió dollár csak egy csepp az adósságtengerben. Nemcsak az embereknek akarunk segíteni, de ráirányítani a figyelmet arra, hogyan működik a másodlagos hitelpiac" - mondta Andrew Ross szociológia professzor a New York-i Egyetemről.
A Rolling Jubilee főleg orvosi kezelésből keletkezett adósságot vásárolt fel. "Senkinek sem szabad eladósodnia vagy csődbemennie, csak azért, mert megbetegszik" - mondta Laura Hanna aktivista. Hanna azt is hozzátette, hogy a személyi csődök 62 százalékban részben az orvosi számlák miatti tartozások nyomán következnek be.
A piac sajátosságai miatt a hitel megvásárlásakor az aktivista csoport nem tudja megállapítani, hogy ki az adós. Ez csak később derül ki és ilyenkor levelet küldenek neki arról, hogy megszabadították az adósságtehertől.
"Nagyon kevés ember tudja, milyen olcsón vásárolták fel az adósságát. Amikor jön a behajtó és a teljes összeget követeli, akkor kampányunk után az adós tudhatja, hogy milyen olcsón jutott hozzá a tartozásához a behajtó. Ez pedig erkölcsi erőt ad ahhoz, hogy másfajta beszélgetést folytasson vele - mondta Ross professzor.
(Infórádió)
Így fogják a világ összes bajba került magánszemélyének adósságát elengedni? Mert támogatnám!