Keresés

Részletes keresés

dave6847 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 42

Anyag energia és szellem.

És ez nem három legfeljebb másodhelyen.Amiképpen a szentháromság is egyetlenegy "isten" :)))

A szellem nem tévesztendő a temetői kisértettel :)) sem a másvilágra elköltözött lélekkel:))

A szellem  /latin : spirit , görög : pneuma / a formavilág anyag és energia tapasztalatainak lenyomata,összegződése, lényege-megmaradása és v i s s z a hatása.

A szellemet egyesek a tudat szóval fejeznék ki,dehát inkább tudattalan automatizmus,miközben persze egy része tudatos /intellektus.szabad vakarat /

Előzmény: Törölt nick (40)
dave6847 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 41

Éppen ennek illusztrációja a hinduista szentháromság : Brahma a Teremtő,Vishnu a Fenntartó és Shiva a Pusztitó.Azonban ezek NEM három "isten" hanem egyetlenegy : semelyik résztevékenység nem önmaga hanem illeszkedik.A Pusztitó például az elavultat,már szükségtelent továbbitja a Teremtőnek hogy ujrahasznositsa. Hétköznapi hasonlata a trágya,az előző szezon hulladéka hasznosul a következőben és igy megmarad. Az hogy istennek neveznek természeti társadalmi törvényszerüségeket ne zavarjon minket : a létezés örök és a lehető legnagy változatosság,körforgás és bucska.Erről szól és ez igaznak tűnik.

Az Atya és Fiu  keresztényi fogalmak mit jelentenek tudományos  számunkra ? Hát azt hogy a régi átadja a helyét a frissnek. Dettó mind a hindu teologia :)))

 

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.08 0 0 40

A tudomány mai állása szerint: energia=anyag, ami egyikből a másikká alakítható, de nem teremthető és nem pusztítható. Ez a két dolgok az, ami van. Ami nincs, azt a semminek nevezzük. A semmiből nem lehet az, ami már van. A teremtés és pusztítás nem más, mint az anyag folyamatos tranformációja.

dave6847 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 39

"teremtő atya" ?

Ez tudományos fogalom ?

És ki a Pusztitó ?

n dimenzio Creative Commons License 2014.12.03 0 0 38

Még valami eszembe jutott. Gyuri bácsi a világot 1 dimenziósnak mondja, ami N dimenziósnak mutatja magát (a teremtő Atya megsokszorozta magát). Amivel egyezek egy szinten, miszerint kívűlről nézve a teremtés csak egy pontnak látszik és a pont minden részén ugyanaz az idő van, ezért 1 dimenziós is. De mi a helyzet a többi originális időforrással? 10-11-et ismerünk eddig. Ezek szerint a világ az idősemmiben is N dimenziós lehet, mert minden originális időforrás 1 dimenzio és, hogy hány időforrás lehet nem tudjuk bizonyosan.

n dimenzio Creative Commons License 2014.12.03 0 0 37

Egy kis érdekességnek ,itt Németh József boncolgat egy más elméletet, aminek alapja az időfizika, de mégis az originális időforrásokat máshogy mutatja be, mint a Kisfaludy modell. 

https://www.youtube.com/watch?v=7MGDfbRys4c&list=UUVXP9j-DOzWU3WN8ttXz49A

n dimenzio Creative Commons License 2014.12.03 0 0 36

Hol vannak a Hunok?

Nem kell messze menni.

Hol más hol lennének, mint HUNgaria területén (persze máshova is települtek, de itt jól szemlélteti a név is ahogy a külföldiek/mi hívják/juk országunkat). A gar szótő népcsoportot jelent. 

 

''A létalap pedig nem a tudás hanem az erkölcs''
Úgy tudom az erkölcs az tudáson alapszik. 

Csak az értékeli igazán a munkáját a csapatnak,aki megértette a tudás lényegét belőle. Aki meg most nem, annak majd eljön az idő, amikor megfogja. Nem mindenki tart ott fejlettségi szintben, hogy ilyennel foglalkozzon.

 

 

Előzmény: dave6847 (34)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.01 0 0 35

Kedves Soknickü Zoltán, most éppen Hírmérnök!

Te a Tudomány keresztes lovagjának szerepét játszod, hősiesen védelmezve azt, amihez csak halványlila gőzöd van. Ezt bizonyítja az is, hogy ahol valóban érdemi, tudományos eszmecsere folyik, onnan rövid idő alatt eltanácsolnak. Ott, ahol megjelensz és eljátszod a megmondó, kioktató szerepét, érdektelenségbe süllyed a topik. Egy valódi Troll rejlik a lovagi állarcod mögött.

Ami Kisfaludy tevékenységét illeti, egy olyan ösvényt nyitott a tudás rengetegében, amelyen egy elvakult ember vezeti a világtalanokat.  Aki lát, az eldöntheti, hogy melyik ösvényen és kit követ. Az ember saját kárán tanul a legjobban, amit senki sem vitathat el tőle. Még a jóakarói sem.  

Előzmény: Hírmérnök (29)
dave6847 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 34

Önéletrajzából kitünik hogy nincsen fizikus végzettsége.

Viszont ezt olvasom tőle :

"Dolgozzunk együtt egy igazi európai hun népért! Ennek alapja a tudás."

--------

Na én hun vannak a hunok ? ma 2014-ben.:))A létalap pedig nem a tudás hanem az erkölcs ami a  legtelj közösség primátusa /szerénység-áttitüd /

Kisfaluda nem szerény....csak izé...viselkedő barátkozó társasági beszédes kaszinó-sármőr , mindig vannak körülötte sokan akik sok cukorral szeretik és maguk is  kicsit büszkék :)))

Az időfizika ? hallottam élőben tőle és olvastam is.... de nem értem,nem lelel a logikáját és talán vagy van neki vagy nincs. Öregember aki rengeteg ideje ad elő elméletiesen kimagasló magabiztossággal gyakran dicsekedve is .....de hol a p r a x i s a felhasználhatóság ?

dave6847 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 33

Kisfaludy az Ufoszövetség egyik tagja,amivel persze semmi gond nincsen. Csak éppen bizonyitékféle kéne elméletek helyett és  praktice müködő kütyü javunkra.

Utalt is rá ,sőt igért igen rég a Bikszádi uton tartott előadást ott voltam. Hogy az ő időfizikai kutatásai révén Magyarországnak lesz az első ufoflottája és ő lesz a parancsnok / Ki más ?! /.A modern  technika-fejlett Japán azt hiszi mogfogta Isten lábát pedig csak a zoknija van a kezében,de majd ő az időfizika . Ah igen 2010-re jövendölte..................

dave6847 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 32

Kisfaludy "egyházat" alapitott amelynek természetesen főpásztora :)))

szja-adó egy százaléka kéretik..... :))))

Ja az időfizikája ? Annyira bonyolult hogy nem lehet megcáfolni....

Fizimiskas Creative Commons License 2013.10.19 0 0 31

Ok, ha magas a vérnyomásod, a pláne nem mondok már neked semmit. Nem venném a lelkemre, ha történne veled valami rossz. Majd találsz más beszélgetőpartnert magadnak. Minden jót neked!

Előzmény: Hírmérnök (30)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.19 0 0 30

"Mivel azonban látom, hogy ez a téma belőled erős, már-már hisztériás indulatokat vált ki,"

 

Ez fatális tévedés. Eleve magas a vérnyomásom, így igyekszem mindig oly higadt maradni, mint pl. Kisfaludy földönkívüli cimborái, kik csak őt tanulmányozzák - ill. tanítják baromságokra (merő szórakozásból persze) miközben más emberek bajai, bánatai és félelmei totál hidegen hagyják őket ...

 

Előzmény: Fizimiskas (28)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.19 0 0 29

Ha Kisfaludy György időfizikus - az ő szövetségeseivel karöltve hamarosan előállna egy működőképes időgéppel, hát én lennék az első, aki elfoglalná (akár erőszakkal is, ha másképp nem megy) - a következő céllal:

Tüstént visszautaznék az ember teremtésének pillanatához - arra kérve a Teremtőt, hogy okvetlenül átlátszó burkú legyen az ember - miként pl. számos baktérium, ill. bizonyos vizilények. Mert ha lehetnénk mi is átlátszóak, úgy idejekorán felismerhetővé válnának bizonyos betegségeink, és akkor nem kellene   computertomográfokat feltalálni. Ezáltal sok vesződségtől mentesülnénk ...

Fizimiskas Creative Commons License 2013.10.19 0 0 28

Én ezt másként látom. Mivel azonban látom, hogy ez a téma belőled erős, már-már hisztériás indulatokat vált ki, arra az álláspontra helyezkedem, hogy rádhagyom. Ha szabad javasolni, pihenj le kicsit, vagy szívj egy kis friss levegőt. Ne vedd a szívedre annyira ezt a témát. Végül is nem kötelező neked ezt a topikot sem látogatni. Szóval csak nyugalom.

Előzmény: Hírmérnök (26)
Fizimiskas Creative Commons License 2013.10.19 0 0 27

Demagóg retorikával próbáltad hitelem rontani.

 

Biztosíthatlak, hogy semmi ilyesmi nem állt szándékomban. Sajnálom, hogy ennyire képes vagy félreértelmezni egy a megértést segítő közismert mondást.

 

A további mondataidat elnézést, de nem tudom értelmezni, ezért nem is tudok azokra válaszolni.

Előzmény: Hírmérnök (25)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.19 0 0 26

"Jelenleg élőszóban csak ettől az egy embertől kapod meg (ingyen) azt a kibontást, ami a régi tudásból egyáltalán fennmaradt."

 

Annyiban igazat adok neked, hogy ez az illető - aki videón is megnézhető ,

mestere a demagóg retorikának, azaz annak, ami a régi tudásból fennmaradt, és ma is bevethető.(Régen ezt reál tudomány-ellenes egyházak vetették be a tudomány ellen, ill. más egyházak tanai ellen, és politikusok, valamint üzletemberek bábjai használ(t)ják népeket egymásra uszítására. )

 

Kisfaludy pedig évtizedek óta a modern fizika lejáratására próbálja használni.

(ne feledjük, hogy a modern fizika művelői fejlesztették ki többek közt a computer tomográfot, és számos egyéb műszert - más reál tudományágak művelőivel karöltve)

 

Nos hát akkor ki is akarja kiönteni a gyereket a fürdővízzel?

Előzmény: Fizimiskas (24)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.19 0 0 25

Piszkos fürdővíz, stb. ?

 

Demagóg retorikával próbáltad hitelem rontani.

 

Megjegyzem - a tudomány egyik jellemzője, hogy mentes a demagóg retorikától. (amelyet azonban előszeretettel vetnek be szélsőséges eszméket/ideológiát terjesztő - hallgatóságukat  bambának/ostobának képzelő hittérők/politikusok, kik toborzóikkal előbb elvakult szövetségeseket próbálnak maguk köré gyűjteni, később pedig luxuskivitelű karosszékeikből - jó távolról szemlélni, hogy e behülyítettek miként viszik  a vásárra sájat bőröket - helyettük.)

Előzmény: Fizimiskas (24)
Fizimiskas Creative Commons License 2013.10.19 0 0 24

Kedves fórumtárs, ha kiöntöd a piszkos fürdővízzel együtt a gyereket is, legalább ne dicsekedj el vele. Jelenleg élőszóban csak ettől az egy embertől kapod meg (ingyen) azt a kibontást, ami a régi tudásból egyáltalán fennmaradt. A kihámozás folyamatos. Ő és társai dolgoznak rajta. Te meg ülsz egy fotelben és fitymálsz. Megtehetd, de talán nem feltétlen kellene eldicsekedned vele.

Előzmény: Hírmérnök (23)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.19 0 0 23

"A tudás megszerzésének útvonala nincs kijelölve."

 

Bizony nincs kijelölve. Van azonban bevált módszer arra, hogy mely útvonalakat érdemes a lehetségesek közül kiválasztani, és melyeket érdemes kihagyni.

Ha pl. benézel valahová, ahol egy öntelten vigyorgó - és hőstetteivel hencegő - valamint a tudományra lesajnáló célzásokat tevő - ill. a tudomány hitelének rombolására szakosodott hazudozó deviáns invitál, úgy az általa ajánlott útvonal

szerintem kihagyandó. Időnk ugyanis véges ...

 

Előzmény: Fizimiskas (22)
Fizimiskas Creative Commons License 2013.10.19 0 0 22

Ami mégis fennmaradt, azt semmiképp se szeretném kisfaludi tolmácsolásában hallani.

 

Én ezt másként látom. A tudás megszerzésének útvonala nincs kijelölve. Az idő, az út nem számít, csak a tudás és az élet számít. Mert a tudás útján lenni az élet, megérkezni a halál.

 

Érdemes elgondolkodni azon, miért mondja a vallás: "Belőle, benne, általa." Ha majd ezt egyszer megérted, szégyellni fogod amit az imént írtál.

Előzmény: Hírmérnök (20)
bererde Creative Commons License 2013.10.19 0 0 21

ennek a hazudozónak, ennek az öntelt, beképzelt pitiáner sz@rkeverőnek

 

ha te mondod...

Előzmény: Hírmérnök (20)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.18 0 0 20

"Nem érted, kigúnyolod."

 

Hibás állítás, ugyanis amiatt gúnyolom ki, mert ismerem a trükkjeit - az ócska, ólcsó, átlátszó trükkjeit -  ennek a hazudozónak, ennek az öntelt, beképzelt pitiáner sz@rkeverőnek.

 

"Ezzel még jobban elzárkózol a valóság talaján álló ösi tudás megértésétől."

 

Alaptalan állítás.

 

Megjegyzem - temérdek háború, tűzvész, és különféle természeti katasztrófák következtében alig maradt ránk ősi tudás. Ami mégis fennmaradt, azt semmiképp se szeretném kisfaludi tolmácsolásában hallani. Meggyőződtem ugyanis arról, hogy ő kifejezetten inkorrekt figura. Ő szélhámos.

Előzmény: bererde (19)
bererde Creative Commons License 2013.10.18 0 0 19

Nemérted, kigúnylolod. Ezzel még jobban elzárkózol a valóság talaján álló ösi tudás megértésétől.

Előzmény: Hírmérnök (18)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.18 0 0 18

Szépen kérem Kisfaludy György "időfizikust" nem bántani!

 

Ő ugyanis olyan képződmény, amilyenből viszonylag kevés van.

Ő szerencsére nem orvosok szidalmazására programozódott - mint sokan mások...

Ő csak az úgynevezett élettelen tudományok művelőit próbálja lejáratni.

Ő erre lett programozva. (Labdába rúgni persze nem tud  e téren - hisz képtelen tényekkel szolgálni. Szarkeverői munkája tehát fabatkát se ér )

Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.17 0 0 17

Előadása elején a nagy guru jelzi, hogy egyre több látogató várható - csak még nem érkeztek meg.

 

Igaza lehet: Hamarosan befutnak a nevesebb orvosi egyetemek pszichiátria oktatói - és nebulóik -  mert ilyen példányt ritkán lehet látni élőben.

 

Előzmény: bererde (7)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.17 0 0 16

Köszönet a videoért. Köszönet, hogy a nagy guru előadásból megtudhattuk - miként is tudtak gyorsan megszabadulni az Ukránok a csernobili katasztrófa következményeitől.

 

Isteni szerencse, hogy - ha másokat nem is, de legalább Kisfaludy György felsőbbrendű földinket jól kiokosították az ő földönkívüli cimborái!

Előzmény: bererde (7)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.17 0 0 15

Elnézést, hogy Kisfaludy György  időfizikus esetén merengve magamat idézem :

 

"Előadásából sajnos nem derült ki, hogy ama földönkívüliek - kikről szót ejtett, léteznek-e valójában."

 

SOS kérdés: KGy guru földönkívüli cimborái vajon tudnának-e segíteni azon a kisgyereken, akinek kórházba szállítása után amputálni kellett a szemeit  előrehaladott agytumor miatt ?

 

Nem várok választ!

 

Ehelyett inkább gratulálok Kisfaludy Gy kókler - áltudomány-propagandista - parasztvakítói tevékenységéhez!

Előzmény: Hírmérnök (9)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.17 0 0 14

Gondolom nem ártana itt felsorolni a Kisfaludy féle - több évtizedes múlttal dicsekvő időfizika eredményeit.

 

Előre is kösz!

Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.17 0 0 13

" elmondom, hogy őt én még nem hallottam hazudni."

 

Mesemondókra tényleg nem szokás mondani, hogy hazudnának.

Márpedig Kisfaludy mesemondó.

Ám aljas mesemondó, ugyanis rendszeresen(!) gúnyolja azokat, akiknek tudása messze-messze meghaladja az övét!

Előzmény: bererde (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!