A BL és EL jogait a DAZN vette meg, de nem közvetítenek minden meccset, csak a német csapatokét leginkább, meg mindegyik sorozatból a Final Fourt komplett. Amit ők nem adnak, azt lehet nézni az EHF TV-n (pár EL-meccset meg adott valami lokális streamszolgáltató, de az már nem aktuális).
A következő szezontól ez teljesen meg fog változni, szóval ez a rendszer már csak néhány hétig él.
a skysport németországban adja a bajnokok ligáját(férfi,női)?ha okostévén előre telepítve van az app akkor kell még hozzá valami vagy úgy megy mint a dazn?
Ez igaz. Mindazonáltal a nemzetközi kupameccseket az MTVA nem jogosult külföldön közvetíteni. Tehát nem azért tiltják le külföldön, mert azt gondolják, hogy az nekik jó, hanem, mert abban a szerződésben, amelyben a magyarországi közvetítési jogokat megvásárolják, erre kötelezettséget vállaltak. Ha egy BL-meccs elérhető volna mondjuk Németországban az MTVA internetes csatornáin, akkor a DAZN (a jogok németországi tulajdonosa) az MTVA-t beperelhetné, és meg is nyerné.
Hiszen ez esetben nem csak Lunanoctis meg én néznénk esetleg a magyar közvetítést, hanem azok a németek is, akik sajnálják a DAZN előfizetési díját.
Kézit mintha az egész naptári évben nem lehetne, legalábbis bármikor próbáltam, mindig akadályba ütköztem.
Azért ez több szempontból is kapitális öngólnak tűnik az MTVA-nak:
nem látjuk a reklámokat, pedig hiába élünk életvitelszerűen a határokon túl, lehetnek magyarországi költéseink
lemaradunk a remek felsz.pó műsorokról, így arról is, hogy mindig minden tökéletes, így kénytelenek vagyunk a szemünknek hinni (esetleg az EHFTV-nek, ha ugyanezek a csapatok a nemzetközi színtéren lépnek fel)
elzárnak minket attól a minőségi, elfogulatlan tájékoztatástól, ami elől a szünetekben el sem tudnánk ugrani, viszont magunktól nem biztos, hogy keresnénk
Pláne úgy nem értem, hogy YouTube-on és egyéb platformokon tudjuk a belföldi meccseket követni.
Magyar csapatok közötti magyar kézilabda bajnoki/kupameccsen ?
Az, hogy forma 1-en, fodbal BL-ben, fodbal VB-n vagy a kézi VB-n van, az rendben van, mivel az mtva-nak kizárólagos jogavan ezeket M.o.-on közvetíteni és csak Magyarország határain belül.
Már a tegnapi tót-horvát meccset is adták, bele se gondoltam, hogy igazából nem is kellett volna adniuk. Talán az lehet mögötte, hogy az európai selejtezöket az EHF égisze alatt tartják.