Hát igen, hasonló a story nálam is. Anno az internet elött, söt anno a vasfüggöny elött, egy kisebb csoda volt, hogy hozzá tudtam jutni Marx, Lionel darabokhoz. S mire Magyarországra értek, már túl voltak a legszebb éveiken...
Egyébként nekem sincs komolyabb vasúttársaság preferenciám, de részben igyekszem olyan kocsikat választani, hogy már meglévö mozdonnyal, vagy caboose-zal passzoljanak. Persze vannak tisztán esztétikai szempontok is, mint a nemrég bemutatott "State of Maine Products" kocsi, amelynek a festése, megjelenése mindig is nagyon tetszett.
szép eresztés nagyon! Az elsö amcsi vonatokat az 1965-ös Rivarossi katalógusban ismertem meg anno. A vonzalom pedig azóta is tart. Sokáig azt is hittem, hogy az akkori Y6B Mallett lenne a Big Boy... :)
Van valamilyen szempont, aminek alapján a vasúttársaságokat válogatod?
Óh a szép western style Rivarossi (?) kocsik! Mennyit nézegettem öket anno egy réges régi Rivarossi katalógusban. Az alábbi párosok már önmagukban is egy szép kis western személyvonatot alkotnak.
Nagyon jó ez a zsiráfos meg a lovas kocsi! A hétvégén végre sikerült egy jót vonatozni az unokánkkal, és persze, elvonatoztunk "Amerikába" is. (Legközelebb, ha esetleg "Afrikába" mennénk, lehet hogy kölcsönkérem :))
Sziasztok! Visszatérve még az állatszállító témához, ezek a Lionel vicces, gyerekbarát kocsijai. A zsiráfot a lenti emeltyüvel lehet rávenni, hogy behúzza a fejét, a lovak pedig ingaszerüen bólogatnak menetközben. Szép hétvégét, üdv! S.
Igen, ilyenre gonsoltam én is, hogy pl. a Virginian Trainmaster a Norfolk Southern Dash-8-assal, meg hasonlók, amire a készletböl futja, meg persze a menettulajdonságok is hasonlóak.
Igen, csak én olyanokat vadászok - és találok - amin D&RGW; CB&Q; BN; CN Zebra; Santa Fe (minden festésű dízel); SP; Conrail; Amtrak; mozdonyok vannak vegyesen.
Ílyeneket pld.:
Egy Conrail B36-7 vezeti a Broadway Limited-et, miután a másik F40-es egység meghalt.
Az igazi vasuttársaság nevekkel kiadott játékvasutak csak a háború elötti korszak vége felé jelentek meg. Az elsö nagyobb változatosságot ezügyben a klasszikus postwar korszak hozta, amely a 40-es, 50-es évek világát tükrözte. Kivételképpen régi társaságot csak a "western" készletek tükröztek, a Lionel esetében a Western & Atlantic RR, a Marx esetében pedig a St.Paul & Pacific RR társaságot.
Azzal viszont szerencséje lesz az egy-két S méretben/nyomtávban utazó kollégának. Egy olyan szép postwar Gilbert Flyer készlet igen ritka madár idehaza.