Keresés

Részletes keresés

csakhallgattam Creative Commons License 2012.06.25 0 0 320

Ugy latom van egy ket ember keves aki aranylag realisan irja le milyen külföldön.Vannak akik nagykepüsködnek (talalkoztam mar ilyennel a neten gazdag volt de amikor meglatogattam eppen renovaltak a milios villajat ezert lakott lakokocsiba).

Aztan sajnos ugy latom sok embernek göze sincs hogy es mint elnek a kint elö magyarok.Sok embernek göze sincs rola milyen keresetek kiadasok vannak egyszerüen csak siman atszamitanak egy fizetes persze a kiadasokat mar nem.

Augustine Creative Commons License 2012.06.25 0 0 319

Aztán rájön, hogy itt is dolgozni kell.:)

Előzmény: Kuruc71 (314)
The Engineer-2 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 318

Keves olyan nagyvarost tudsz mutatni ahol nem fordultam meg, de ha kiszurjak, hogy idegen vagy mindenhol megprobalnak atvagni.

Előzmény: Kuruc71 (292)
The Engineer-2 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 317

nézem e tivi-t és drájvolok az üzletbe stb."

 

Na, en ezeket utalom a legjobban akik a kurva eletben sem tudnak megtanulni angolul, de a 99 szavas angol szokincsuket itt fitotgatjak MO-on. Na meg a masik aki " 'speciel' nekem MO-on is jol ment".

 

Errol jut eszembe egy regi vicc: ket pulikutya talalkozik Australiaban es leulnek beszelgetni. Te komam, tudod nekem hat szobas villam volt, kocsim, inasom es most........A masik: az semmi komam, tudod en mi voltam MO-on....Bernathegyi. 

 

Ami aztan vegkepp kihoz a sodrombol, aki 6 honapi kint tartozkodas utan torve beszeli a magyart. 

Nagy az Uristen allatkertje es nagyon alacsony a keritese.

Előzmény: Kuruc71 (303)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 316

Rabja vagy az elkepzelesednek es ahoz akarod a vilagot szabni. A Storyonline-t nem hogy nem olvasom de meg csak nem is latogattam soha. Persze ez nem bizonyithato. Viszont gyanitom fiatalabb korosztalyhoz tartozhatsz mert maga a vicc eleg regi.  Meg egy bizonyos Hofi nevezetu is el el sutogette meg a 80 as evekben a Mikroszkop szinpadon.

 

Lehet onnan ismerem ? Vagy megis csak story izerol ?

 

 

Tudod mi az a Mikroszkop szinpad ? Ismered Hofit ?

Klasszikus ( volt  sajnos ) az oreg nagyon szerettem szeretem.

 

 

Előzmény: metróna (315)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 315

 Zrínyi Ilona is a hüvelyével győzött, nem a kardjával!:-)))

 

www.storyonline.hu/hirek/claudia_kivirult/32340/

 

Persze aki ilyesmit olvas 'oszt még idélzgeti is....:))

Na, erről ennyit!

Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 314

Tudod van a kulfoldre FRISSEN kiment magyarok kozott egy szlogen ami gyakran elhangzik . Nekem is ez jutott eszembe ( teszem hozza sajnos ) olvasva soraidat :

 

 

Magyarorszag !

En igy szeretlek !

De TAVOLROL !

 

 

Ui : Tudod mi a kulonbseg te illetve Jozsef Attila szemlelete kozott az orszagot elhagyokkal kapcsolatban ?

 

Előzmény: metróna (313)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 313

Azért az érdekes, hogy valaki Budapesten él, de ismeri a kisvárosokat, hogy ott mennyire jó. Meg azt is tudja, hogy a nyugati városok, azok is nagyon jók, Budapesthez képest mindenképpen. Persze nyilván itt is-ott is élt harmincöt-harmincöt évet.:)) Akinek meg erről más a véleménye, az nem objektív, hiába élte le az élete utolsó harmincöt évét (az egyetem után), úgy, hogy hol az ország, hol a világ városait járta, rengeteg jó és rossz tapasztalatot szerezve. De egyikben sem perdöntően több jót, vagy több rosszat, mint Budapesten. De ez hit. Aki meg azt mondja, a kisváros, és a nyugat az valami magasabbrendű, az meg objektív. Te jó isten!

 

Még jó, hogy már nem a budapestieket boldogítja, max ide írkál okatatólag, a sok páriának, aki nem mer elhúzni a fertőből.:))

metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 312

Mondjad. Én meg hiszem. Azzal úgy sem vagy képes vitakozni!:))

Előzmény: Kuruc71 (311)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 311

"De az ugye rendben van, hogy te valódi tudás nélkül sározd, fikázd szeretett városomat?"

 

35 ev Budapesten mar "valodi" tudasnak szamit vagy meg mindig gyenge ???

 

 

"Mert maximum felszínes maszatolás, amit művelsz, önigazolásnak is gyengefajta."

 

Lasd mint fent. "35 ev " Budapesten meg "maszatolas" vagy esetleg el lehetne fogadni mint valos elettapasztalat ???

 

 

 

A tobbire nem valaszolnek mert hittel nem lehet vitarkozni.  Viszont szeretnem ha tudnad hogy ez a fajta arogancia amivel itt bemutatod magad az sajna messze csak tovabb viszi az orszagot azon a lejton lefele ahova mar cca 70 eve indult el.  ( Jugoszlavia megtamadasara gondolok  )

 

 

Előzmény: metróna (310)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 310

Tudod az hogy te valahogy latod az orszagotd es en valahogy latom az nem feltetlen kellene jelenteni azt hogy masikat izlestelenul leugasd.

 

De az ugye rendben van, hogy te valódi tudás nélkül sározd, fikázd szeretett városomat? Mert maximum felszínes maszatolás, amit művelsz, önigazolásnak is gyengefajta. Az nem vad stílus, az decens és támadhatatlan. (Mert aki vitatni meri, az vad, kultúrálatlan, barbár magyar.) Magyarországot meg különösen jó szarozni, ha elmentél és ettől felsőbbrendűnek érezheted végre egyszer magad.

Én hosszú időt töltöttem a világban, annak nagyon sok városában. Sok, üzletfelemmel  (tíz-húsz éve azok) töltöttem el hosszú időt (nyugaton is, Kínában is, Amerikában is), jó sokat közülük barátomnak is mondhatok. Ők is sokszor voltak itt és közülük sokan szeretik ezt az országot és ezt a népet. Rokonaim sora él nyugaton, a gyerekem is élt arrafelé. Nyugodtan mondhatom, hogy tévedsz. Nem kellene a hazádat (senki hazáját) fikázni, hogy igazolást vélj nyerni, amiért télakoltál! Nem mindenki teszi ezt. Sőt a legtöbb nem teszi. Ez nem köztünk és a nyugat közti különbségből adódik, hanem az intelligenciából.

 

Előzmény: Kuruc71 (304)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 309

Da ! Konesna !

 

:-)

 

Előzmény: Törölt nick (308)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 307

"Mondjuk szépségbõl még nem élt meg senki.

Kivéve a szépségkirálynõket."

 

 

Raadasul a szepsegkiralynok nagyresze sem hasonlitott Zrinyi Ilonara mivel Zrinyi ilona a kardjaval "csinalt" karriert, mig a szepsegkiralynok nagyresze ( tisztelet a kivetelnek ) meg a huvelyevel.

 

 

:-)

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (306)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 304

"De semmi baj, így van ez a világban mindenhol. Csak egészen egyszerű (sablonokban és propagandaszövegekben hívő) emberek gondolhatják, hogy a nyugat szép, Magyarország csúnya. A nagyváros csúnya, a kisváros szép. Ismételgesd, igazad attól még nem lesz! Legfeljebb elégedettséggel tölthet el, hogy megint átbasztál néhány embert."

 

Mikor a magyarorszagi kulturarol es emberi viselkedes szintjerol beszeltem akkor kabe erre gondoltam. Tudod az hogy te valahogy latod az orszagot es en valahogy latom az nem feltetlen kellene jelenteni azt hogy masikat izlestelenul leugasd. Lehetne ezt NORMALISAN is megbeszelni elvegre a net is meg ez a forum is erre van. Megkerdezhetted volna hogy ugyan " melyik varosokra gondoltal? " vagy elmondhattad volna hogy szerinted igy es igy van a dolog es nekem erre  mi a velemenyem. Azonban te magyaroschan csak a masik leugatos stilusaval valaszoltal egybol ugy hogy sem erdemben sem stilusban nem lettel megsertve sot meg sem szolitva.

 

Erre mondom azt hogy hiaba szep Budapest ( es meg rentgeteg varos videk ) ha ez a hetkoznapi vad stilus az ami a mindennapokat meghatarozza. Lehet hogy megszoktad es neked fel sem tudnik de hidd el ez nem hogy nem elfogadhato de botrany a legtobb nyugati es keleti orszagban.

 

 

Tisztelettel : Kuruc71

 

 

Előzmény: metróna (298)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 303

"Tudhatnád, hogy nem az ilyenre gondoltam, hanem azokra a már felnőtten kiment/disszidált honfitársakra, akik jellenzően amerikából hazalátogatva nagyhangon mesélik, hogy nézem e tivi-t és drájvolok az üzletbe stb."

 

 

Sejtettem hogy inteligenciad alapjan nem altalnos kijelentest tettel de eppen az inteligencia es az elettapasztalat bolcsesseg kotelez arra hogy pontosan fogalmazzon az ember. Amugy meg az "amerikas magyarok" kozott is akad olyan aki evtizedekig nem tudott hazalatogatni pedig szeretett volna. Penz, vagy egyebb ok miatt. Mar pedig ha evtizedeket toltesz tavol ugy hogy a legjobb esetben otthon a felesegeddel tudsz csak magyarul beszelni ( de ez sem biztos mert a feleseg aztan mar lehet kint barmilyen ) akkor is a magyarod bizony kopik rendesen. Sot ami nagyon erdekes hogy a yelvezeted megmarad annak a kornak evtizednek a szintjen mint amikor kijottel. Igy egy csomo uj szot kifejezest nem is ertesz. Volt olyan akivel beszeltem es nem ertette a "golyostoll" szot. Nalla az "orokiro" volt. Es a holgy egy 50 es holgy volt tehat nem is olyan regi "diszidens"

 

Ha arrol beszelunk hogy valaki kimegy es fuggetlenul attol mennyire sikerult kint ervenyelsulnie jatsza a nagyarcut hat az tenyleg nevetseges es visszatetszo. Amugy tapasztalatom szerint ez a viselkedes inkabb a kozelmultban kiment egyenekre jellemzo es nem azokra akik evtizedeket huztak le kint. Persze van mindig kivetel.

 

 

"Különben meg nekem Pest a legszebb város a világon és csak ki kell próbálni pl. este átmenni valamelyik hidon Pestről Budára, az valami gyönyörűség!"

 

Szepnek szep ! Ez nem vitas ( mondjuk este a szemet a grafiti sem latszik annyira ) de a szepseggel nem tudom a gyerekeimet etetni sot nekik sem lesz tisztesseges elheto jovojuk. Ebbol az okbol kifolyolag a varos szepseget sajnos csak sokadrangu ertekkent tudom kezelni. Persze ha mar megteremtette az egzisztenciajat az ember kulfoldon es ezzel nem kell torodnie akkor a helyzet rogton mas. Sokan csinaljak ma is ezt hogy a kemeny kulfoldi munkasevek utan hazajonnek vasarolnak egy hazat, birtokot akarmit es elnek mint Marci Hevesen. De ugye ez nem ugyan az mint pl egy fiatal hazasparnak uton a gyerkoccel kitalalni hogy mikent is lesz a kovetkezo honap, nem hogy valamikor sajat haz stb.

 

"na meg az egyéb sok szép zug a városba, amit persze sokan észre se vesznek. Gyógyithatatlan lokálpatrióta vagyok."

 

Igen ! en is szeretek bolyongani kezemben regi fotokkal terkepekkel amolyan "ilyen volt ilyen lett" szituakat nezni vagy egy haz tortenelmen elmerengeni, vagy egy egy helyen hogy mennyi de mennyi hires hirhedt ember koptatta mar azt a helyet elottem. Ez egy klasz dolog. De elni megelni tulelni viszont mar masik.

 

Előzmény: Boszorka (297)
Potyli Creative Commons License 2012.06.24 0 0 302

BP nagyon szep fekvesu varos de ugyanilyen Praga is ha a pragai varbol lenezel csak kisebb

Előzmény: Boszorka (301)
Boszorka Creative Commons License 2012.06.24 0 0 301

Lenézhetsz napközben is a Gellérthegyről. A Duna  a hidjaival egyedülálló látvány. Nincs még egy nagyváros ezzel a fekvéssel. Arról nem bezsélve, hogy ha lassan is de egyre több régi házat újítanak fel. Egy valódi külföldi turista nem győt fényképezni Pesten, annyi a látnivaló. Persze aki csak a rosszat akarja látni, az lemarad a szépségekről.:-(((

Előzmény: Potyli (300)
Potyli Creative Commons License 2012.06.24 0 0 300

Ez szinte minden ejszakai kivilagitott nagyvarosnal igy van.Ejszaka athajtva a new orleansi Missiussippi hidrol nezve a belvaros impozans latvany,ugyanigy Manhattan is es sok mas nagyvaros is sot a legtobb.

Előzmény: Boszorka (297)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 299

Különben meg nekem Pest a legszebb város a világon és csak ki kell próbálni pl. este átmenni valamelyik hidon Pestről Budára, az valami gyönyörűség!

Magam is dühöngök sok mindenen, főleg hogy nem bőntetnek semmit és ha nem bőntetik miért ne szemetlejek gondolkozást. De az említett látvány mindenért kárpótól, na meg az egyéb sok szép zug a városba, amit persze sokan észre se vesznek. Gyógyithatatlan lokálpatrióta vagyok.

 

Nagyon messze nem vagy egyedül. Aki nyugaton csak a szépet látja meg, itthon meg csak a rosszat, azért bizony nem kár. Menjen, ha neki az ájult csodálat esik jól!

Előzmény: Boszorka (297)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 298

Bécsben, mikor legutóbb voltam, éppen kijöttem a hotelból, hogy sétálok egyet ebéd után, mielőtt a dolgomra megyek. Az első arc koldusé volt, kért tőlem némi adományt. (Nem először találkoztam ilyesmivel ott sem.) Semmivel nem nézett ki jobban, mint a hazai hasonlók. A Máriahilferen, volt olyan szemét, mint a Váci utcában, igaz az utóbbiban sem sok van. (Párizsban, meg egyenesen nagyobb. Kutyaszar mindenütt.) Az üzem ahova elmentem, egy valóban rendes tiszta utcában volt, de ilyet látok Kőbányán, vagy Csepelen is, a gyárak közt. Mondjuk, ha a mienk 50, akkor az övék 60, a százból.

 

 A magyar kisvárosok acsarkodással vannak tele (Szegedet, Hódmezővásárhelyet, vagy akár Békést jól ismerem ebből a szempontból, életem egy részében a munkám elsőrendű terepei voltak), a sok klikk aki a hatalmat és a pénzt meg akarja szerezni, öli egymást rendesen. És onnan, akinek ott az ingatlana, még elmenekülni sem lehet. Pesten, ha valaki baszakszik, van ezer más lehetőség, vidéken vagy leszopsz valaki nagyurat, vagy proli maradhatsz örökre. Ha neked az jobban tetszik.......( A tisztaságról, meg Vác jut eszembe. Sétáltunk az asszonnyal egy éve. Éppen azon elmélkedtünk, hogy miért nem telik egy ilyen városnak több utcaseprőre.) szóval vidéken gyakran valóban a télak az egyetlen megoldás. Pesten nem. A gyerekem hazajött és most igen jó állása van itthon is.

 

De semmi baj, így van ez a világban mindenhol. Csak egészen egyszerű (sablonokban és propagandaszövegekben hívő) emberek gondolhatják, hogy a nyugat szép, Magyarország csúnya. A nagyváros csúnya, a kisváros szép. Ismételgesd, igazad attól még nem lesz! Legfeljebb elégedettséggel tölthet el, hogy megint átbasztál néhány embert.

 

 

 

 

Előzmény: Kuruc71 (296)
Boszorka Creative Commons License 2012.06.24 0 0 297

Tudhatnád, hogy nem az ilyenre gondoltam, hanem azokra a már felnőtten kiment/disszidált honfitársakra, akik jellenzően amerikából hazalátogatva nagyhangon mesélik, hogy nézem e tivi-t és drájvolok az üzletbe stb.

 

 

Különben meg nekem Pest a legszebb város a világon és csak ki kell próbálni pl. este átmenni valamelyik hidon Pestről Budára, az valami gyönyörűség!

Magam is dühöngök sok mindenen, főleg hogy nem bőntetnek semmit és ha nem bőntetik miért ne szemetlejek gondolkozást. De az említett látvány mindenért kárpótól, na meg az egyéb sok szép zug a városba, amit persze sokan észre se vesznek. Gyógyithatatlan lokálpatrióta vagyok.

Előzmény: Kuruc71 (293)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 296

"Ugye nem azt akarod mondani, hogy a nyugati nagyvárosok utcái ragyogan a tiszaságtól és mineki midnekivel törődik és nem szarik bele a többiek problémájába?"

 

 

Azt akarom mondani illetve azt allitom hogy tisztasag szempontjabol a helyzet atlagosan jobb a nyugati es KELETI nagyvarosokban, mig az emberi hozzaalllas a tarsadalmi kultura teruleten meg sajna azt kell mondjam ( sertve a magyar buszkeseget ) hogy korokkel jarnak elottunk szinte mindenfele.

 

"Mert én annyit megyek, meg is unom sokszor, de minden szempontból idilli helyet, sem Magyarországon, sem másutt nem nagyon láttam még."

 

 

Sajna idilli helyet en sem talaltam, mindenhol kompromisszumot kell kotnod  de a fentieket mint sajat tapasztalatot es velemenyt fenttartom megpedig hogy sajna minden tekintetben Budapest nagyon nagyon leamortizalodott. Viszont ha pozitivumot kellene keresnem akkor eleg volna csak videkre elugrani mert jo nehany magyar varos kisvaros viszont gyonyoru es az emberek is normalisak segitokeszek ( csak a poltika ne keruljon elo mert akkor vege az idillnek )

Előzmény: metróna (294)
Augustine Creative Commons License 2012.06.24 0 0 295

Azért egy német rendszámú kocsit is észre szoktak venni. A papírjaid is mutogatni kell néha. Régnem látott ismerősök hallották, hogy kinn élsz, és téged találnak meg tutibiztos pénzügyi befektetéssel. Kedves, hogy azonnal azt hitted, hogy rongyrázok!

Előzmény: Boszorka (286)
metróna Creative Commons License 2012.06.24 0 0 294

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a nyugati nagyvárosok utcái ragyogan a tiszaságtól és mineki midnekivel törődik és nem szarik bele a többiek problémájába? Vagy azt sem, hogy ez a magyar városokra is így igaz? Hol élsz te? Mert én annyit megyek, meg is unom sokszor, de minden szempontból idilli helyet, sem Magyarországon, sem másutt nem nagyon láttam még.

Előzmény: Kuruc71 (292)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 293

"Volt idő sajnos, mikor messziről kiszurta mindenki, hogy biztos külföldi valaki, de ma ez már nem téma. Persze aki már "elfelejtett" magyarul, azt lehet hogy átvágják. Nem is sajnálom az olyat."

 

 

Ezek szerint mondjuk a szomszedom  22 eves lanyat aki meg M.o-n szuletett de 8 eves kora ota angolnyelvi kornyezetben el es az angol melett beszeli az olaszt is de a magyart mar nemi akcentussal idonkent elbizonytalanodva szoval akkor ot csak vagjak at magyarorszagon, mert megerdemli ?

 

 

 

Előzmény: Boszorka (286)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 292

Szia

 

Szerintem valahol mindkettotoknek igaza van.

 

Egyreszt ha odahaza "magyarosan" elsz gondolkodol RESEN VAGY akkor nem fognak olyan gyakran atvagni. Azonban ha kiderul hogy csak latogato vagy kulfoldrol ( tobbszori szemelyes tapasztalat ) es esetleg meg a kulfoldon megszokott nyiltsaggal bizalommal kozelitesz akkor bizony gyakran talalkozhatsz azzal hogy megkiserlik atvagni az agyad. 

 

Az hogy Budapest ( es nem egesz magyarorszag ) piszkos elhanyagolt igenytelen az szerintem tenykerdes. Ebben legfokkeppen a lakosok lelkulete tukrozodik vissza mivel igen keves extra plusz hozzaalllassal nagyot lehetne ezen javitani.

Azonban ott van a "engem nemerdekel, beleszarok, nehogy mar masnak is jo legyen az amit en csinalok " stb stb hozzaaallas ami miatt a varos ugy nez ki ahogy.

 

Lehetne folytatni a felsorolast de nem sok ertelme van. Belulrol a magyarok nagyresze nem is latja a problemakat. Mondjuk van dobbenet mikor kulfoldre mennek es sokszor bizony ujra kell szocializalodnuk bizonyos teruleteken kulonben piszok hamar megutkozest keltenenek az adott lakossagban.

 

 

Előzmény: Boszorka (270)
The Engineer-2 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 291

Amikor leleptem MO-rol meg a szemelyzetis(aki akkor a legnagyobb ur volt a gyarban) javaslata kellett, hogy Yugoba utazhassak.

Ez meg akkor volt amikor az igazgato es fomernok vigyazzba allt a part titkar elott.

Előzmény: Törölt nick (268)
morciga Creative Commons License 2012.06.24 0 0 290

Figyeljetek!

Sokan hazatérnek. Megtollasodva bár, de fogyva nem, él nemzet e hazán. Törve. 

Arról nem is beszélve, hogy USA-beli rokonaim fiai itt végezték el, az ottani viszonyokhoz képest nagyon olcsó állatorvosi egyetemet. Továbbá arról sem megfeledkezve, hogy unokahugicám ott tanult egy évig, hogy megtanuljon tisztességesen angolul. Sikerült. És mindezt ingyen és bérmentve. Magyar-magyar határonátívelés. Minnyá lemegyek ettől hídba. :-)

Én persze szívem szerint azt mondanám itt mindenkinek, hogy ha tudtok, és nem annyira megy relatíve odakint nektek, akkor gyertek gyerekeink haza! De nem erőszak a disznótor. :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (289)
Boszorka Creative Commons License 2012.06.23 0 0 286

Nem tagadtam le soha, de már elég régen itthon vagyok megint. Ma már nem feltünő egy jobb cipő vagy egyéb ruhadarab, igy senki nem kérdezi.

Volt idő sajnos, mikor messziről kiszurta mindenki, hogy biztos külföldi valaki, de ma ez már nem téma. Persze aki már "elfelejtett" magyarul, azt lehet hogy átvágják. Nem is sajnálom az olyat.

Előzmény: Augustine (284)
Augustine Creative Commons License 2012.06.23 0 0 285

mert rólam olyanok is tudták, akikkel nem tartom a kapcsolatot.

Előzmény: Augustine (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!