Keresés

Részletes keresés

pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1915

"Ezt nem fogod olvasni tőlem, mert rengeteg hibát követett el és ugyanazokat, mint Győrben. Az erénye most a csapatépítés volt, kizárólag"

 


Ezek után nem is várom el Tőled. Meghajlok az érveid súlya alatt!

Előzmény: Cseszi75 (1911)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1914

Mivel az esetet sem a játékvezetők sem a zsüri nem észlelték, ezért az általad hivatkozott szabálykönyvi tétel irreleváns.

Természetesen, ha a bíró észreveszi, lefújja, kiállítja, jelenti, akkor el lehetett volna járni vele szemben. De, mivel a mérkőzésre szó szerint semmi közvetlen befolyása nem volt az esetnek, én nem is érzem olyan nagy problémának, hogy élőben nem vették észre. A játékvezetőnek sincs a feje minden oldalán szeme.

 

Na, ennyit erről, nincs kedvem tovább a levegőt hámozni.

Előzmény: pupoka (1913)
pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1913

"

Amennyiben játékvezetők különösen sportszerűtlennek ítélnek meg egy viselkedést, erről írásos jelentést is kell készíteniük a mérkőzés után, hogy a felelős hatóságoknak lehetőségük legyen további intézkedésekről döntést hozni.

 

 

Az alábbi esetek szolgálhatnak példaként:

 

a)         bármely személy (játékvezető, időmérő, titkár, küldött, hivatalos személy, játékos, néző stb.) sértegetése vagy fenyegetése szóbeli vagy nem szóbeli módon (pl. arckifejezéssel, gesztusokkal, testbeszéddel vagy testi kontaktussal);

b)        (I) hivatalos személy játékba avatkozása a játéktéren vagy a cserehelyen, 

 

A kézilabda szabálykönyvből idéztem. Egyébként, ha sem a játékvezetők, sem a zsűri nem vette észre az esetet, akkor az is az EHF súlyos mulasztása, mert a játéktéren történtekért ők felelősek, tehát alkalmatlan közreműködőket jelöltek a mérkőzésre!

Előzmény: Fradista Utazó (1908)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1912

KEB 20%

 

Túl engedékeny lettél a torna végére. Ne hagyd, hogy a bronzérem jelentette öröm elhomályosítsa éles szakmai szemed. Hát hol marad Siti Bea, aki súg, cserél, motivál, forgat, és úgy általában kijavít mindent, amit ez a balfék elszúrna? Méltatlan dolog vele szemben, hogy így túlértékeled a dilettánst.

Előzmény: FaberK (1899)
Cseszi75 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1911

Ezt nem fogod olvasni tőlem, mert rengeteg hibát követett el és ugyanazokat, mint Győrben. Az erénye most a csapatépítés volt, kizárólag

Előzmény: pupoka (1910)
pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1910

"De a csapatból, most mindenkire lehet pozitívumokat írni és ez nagyon nagy dolog."

 

Én azért végre azt is szívesen olvasnám; KEB kiválóan vezette a csapatát, mert a LEGTÖBBET hozta ki belőlük. Ennél többet SENKI nem érhetett el.  És egyébként is BOCSÁNAT Bohn MESTER!

Előzmény: Cseszi75 (1906)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1908

>Szerintem meg el kellett volna járni.

Nem lehet. Nincs rá szabály. Pont.

És még egyszer mondom: nem tudok annál rosszabbat elképzelni, mint, hogy a szabályokat felülírva ítélkezzenek az arra illetékesek.

Előzmény: pupoka (1907)
pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1907

""Bošković-tyal szemben szerintem a meglévő szabályok alapján nem lehetett eljárni,...."

 

Szerintem meg el kellett volna járni. Tetszik- nem tetszik az estről felvétel készült.  Az, hogy a labda áthaladt, vagy sem a gólvonalon, kizárólag a jv-k döntik el. Hogy a tv-ben mi látszik, indifferns.  De, hogy a pályán történt e inzultus, megzavarta e kívülálló a mérkőzés rendjét, azt kötelező vizsgálnia az EHF kompetenseinek. Minden rendelkezésre álló eszközzel.


Mert mi történik, ha egy néző berohan a küzdőtérre?  Kivezetik, kitiltják. És ha inzultál egy játékost? Elviszik a rendőrök.

A szerb egy játékost inzultált játék közben. És ez a lehető legsúlyosabb! Amit farizeus módon elnézni BŰN! Megengedhetetlen.

Mert rossz vért szül.


Előzmény: Fradista Utazó (1903)
Cseszi75 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1906

Gyönyörű érmet szereztek a lányok, fantasztikusan küzdöttek és CSAPATKÉNT működtek jóban-rosszban egyaránt. Ez elág is volt az éremhez és ez nyilván a szakmai stáb érdeme, hiszen ugyanezekből a játékosokból az előző stábok nem tudtak ennyire egységes csapatot faragni. Most szerintem lehet ünnepelni, mert az EB-bronz az EB-bronz. Érdekes, hogy nem lett all star játékos a magyar csapatból, de ez is azt mutatja, hogy -végre- nem egy-egy kiemelkedő egyéniségnek kell húznia a gárdát. Hanem a mindenki hozzáteszi  a magáét. A legjob példa erre szerintem Kiss Éva, Szekeres és RSV EB-teljesítménye. Egyik sem sztár, de Szekeres, főleg Triscsuk érkezése után, megmutatta, hogy tényleg jó kis hármasvédő és a kevés helyzetét is belőtte, ami akadt. Kiss Évának volt egy kiemelkedő meccse és a bronzmeccs végén két fontos védése. Nélküle nemhogy érmet nem ünnepelnénk, de nyolcban sem lennénk nagyon. De elmondható ez szinte mindenkire- RSV végig hozott egy megbízható szintet és amikor kimerültek a húzóemberek, akkor vállára vette a csapatot és nem tudott hibázni. De a csapatból, most mindenkire lehet pozitívumokat írni és ez nagyon nagy dolog.

(A negatívumok ugyanúgy megvannak, mint korábban, írtam is róla eleget, de most az ünnep ideje jött el.)

Fradista Utazó Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1905

Azon gondolkodtam, hogy, ha mondjuk csoportelsők lettünk volna, és az utolsó két meccset fordított sorrendben játszuk, akkor most ezüstérmesek lennénk, de nem sok ember volna, aki ne követelné Böhn fejét a nagy különbséggel elveszített döntő után. Szóval ugyanazt mondom, mint pár napja, még az elődöntő előtt: jobb volt ez így :-)

pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1904

"Szóval engem KEB nem győzött meg. Persze maradjon a kapitány, de méltóztasson úgy viselkedni a meccsek alatt, mintha tudná követni az eseményeket, fel tudná mérni, hogy milyen játékosok ülnek a padon mellette....."

 

A hozzászólásokból úgy tűnik, hogy az EB legfontosabb kérdése KEB alkalmassága volt.

 

Az előzmények alapján a negyedik hely az előzetes várakozások szerint MINDENKI számára a sikert jelentette volna.

Sajnos, evés közben megjött az étvágy, így a bronzérem - egyesek szerint - KEB kudarcát jelenti. Sajnálom.

 

Sajnálom KEB-et, mert úgy tűnik, hogy közutálatnak örvend.

Nagy az Isten állatkertje.

 

Végre van egy kapitány, aki a toldozott-foldozott válogatottal váratlanul kiváló eredményt ér el és a közönség fanyalog.

Néhány fotelszakember (amilyen én is vagyok) felböfögött egy rakás baromságot (Siti vezeti a csapatot, a Siti instruál, mert a KEB kuka, sem magyarul, sem angolul nem tud, KEB nem ért semmihez, csak útlevele van, illetve a Loke élettársa, és csak azért van neve, és sorolhatnám vég nélkül. Akit érdekel az nézze vissza az elmúlt hetet.) a sok okos meg benyelte, felnagyította és visszaböfögte.

 

Végső konklúzió: rugjuk ki KEB-et, mert kopasz. És jöjjön egy más. Mert magyar hátsóba magyar ló...t! Éljen!

 

Előzmény: FaberK (1899)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1903

Volt egy olyan benyomásom nekem is, hogy a HUN-MNE meccs után rászóltak Montenegróra, hogy, ha ezt így folytatják, annak nem lesz jó vége. A következő meccsüket (Németország ellen) nagyon simán el is veszítették, aztán megtalálták a ritmust, és így is megnyerték az EB-t. Az utolsó két meccsen semmivel sem védekeztek durvábban, mint a másik három csapat.

 

Bošković-tyal szemben szerintem a meglévő szabályok alapján nem lehetett eljárni, attól pedig a jóisten mentsen meg mindenkit, hogy a szabályok felülírva, erkölcsi alapon kezdejen ítélkezni, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.

 

Szerbek írták, hogy az ottani lakosság szerény anyagi helyzetéhez képest túl drágák voltak a jegyek, főként, hogy a januári férfi EB-re már elköltöttek egy csomó pénzt a lehetséges nézők.

 

Tomori eltiltása sajnos teljesen rendben volt, a hazai sajtó reakciója számomra is visszatetsző volt viszont.

Előzmény: pupoka (1902)
pupoka Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1902

"A mi csalódást keltett számomra:......."

 

A rendezésért az EHF felel. És hát bizony elég gyengére sikeredett. /játékvezető, fegyelmi bizottság, közönség/

 

- Amióta üzlet a sport, azóta a rendezőknek lejt a pálya. Minél messzebb jutnak, annál több a néző. De a szerb kapitányt azonnal ki kellett volna tiltani a tornáról, amikor mérkőzés közben benyúlt és megrángatta az ellenfél játékosának a mezét. Ha a bírók nem látták, akkor a felvételek alapján. Szerintem az EHF korifeusai ekkor veszítették el a becsületüket.

 

- Az, hogy a mérkőzések döntő többsége többé-kevésbé sportszerű keretek között zajlott, leginkább a Tomori-féle botránynak köszönhető. Ott kiborult a bili és látszott, hogy vagy kézilabdáznak, vagy ketrecharcolnak a továbbiakban. Szerencsére győzött a józanész. A magyar-mn után szisztematikus brutalitásról nem beszélhetünk. Egyébként KEB "kisfilmje" is hasznosnak bizonyult.

 

- A fegyelmi bizottság döntése szánalmas cirkusz volt. A felháborítóan gyenge bíráskodás miatt kitört balhét  aljasul kezelték. Farizeus, részrehajló módon az egészet Tomori nyakába varrták.  És ez a lehető legrosszabb. /A magyar sajtó viselkedése is elég szánalmasra sikeredett. Nem emlékszem, hogy valaki is kiállt volna Tomori és KEB mellett./

 

- A döntőkre javult a bíráskodás színvonala, gondolom, a reszlit hazaküldték.

 

- Az üres lelátókról nem tehetnek, rapid rendezés volt.

Előzmény: Djurkevic_ (1901)
Djurkevic_ Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1901

Gratulálok a lányoknak a bronzért. Előre kiegyeztem volna vele, az elődöntő párosítása után meg főleg...

 

Böhm érkezésének anno nem örültem, "minek ide külföldi edző?" mondtam, de az eredmény a döntés jogosságát igazolja.

 

A mi csalódást keltett számomra:

- az a horvát csapat (tartalékosan is),

- a közvetítés (emlékezhetünk az első meccsre, meg a bronzmeccsre)

- a nézőszám

- no meg ez az ételmérgezéses dolog

 

Két év múlva megmutatjuk hogyan kell kifogástalanul EB-t rendezni!

JOKKA21 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1900

FaberK Creative Commons License 2012.12.17 0 0 1899

Hatalmas gratula a lányoknak a bronzért, és köszönet, hogy közel 2 héten át ismét izgalmas volt a december!

Sokan hozták, amit tudnak, sokan többet annál. Összességében úgy sikerült ez a torna, hogy megfelelő alapot jelent egy komolyabb munkára, amivel meg lehet alapozni egy ennél jobb eredményt.

 

És akkor KEB-ről:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon a messzi múltba vész, hogy egy kapitány egy mentálisan olyan alapállapotban lévő kerettel kezdhetett el dolgozni, ment tette az KEB. Régen volt a női kézilabdában 2 olyan klubcsapatunk, amelyik tartós sikerszériában edzette és erősítette a válogatott meghatározó játékosainak a lelkét. Ebben az EB-bronzban 30-30%-nyi sikere van Martínnak és Elek Gábornak. Vagy 40-40%. (Ha jobban belemegyünk, Győrből a sok légiós miatt már a 4. ember is rendre a padról szokott érkezni, így a látványos előrelépést a Fradi-játékosok jelentették, tehát talán EG 50%, AM 30%, KEB 20%.)

Persze KEB is hozzá tudta tenni a magáét, hiszen a felkészülés és a világverseny monotonitása, elzártsága, megkövetelt koncentrációja erős csapatszellemet, lelket kíván, és ehhez ért, ezt már tudjuk, ezt eddig is tudtuk. De ezek az erények - továbbra is tartom - nem igényelnek szövetségi kapitányi posztot. (Lehet, hogy mégis, mert nincs másik poszt, ahol hasonlóan hatékonyan tudná a munkáját végezni, de akkor meg luxus, hogy olyan kapitányunk van, aki cserélni, meccselni, időkérést jól kihasználni képtelen.)

Szóval engem KEB nem győzött meg. Persze maradjon a kapitány, de méltóztasson úgy viselkedni a meccsek alatt, mintha tudná követni az eseményeket, fel tudná mérni, hogy milyen játékosok ülnek a padon mellette.

RoniSU Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1898

Még az időkéréseit kellene gyakorolni, pontosabban azt, hogy kérje ki időben. Volt amikor egyáltalán nem tette le a T betűt, volt amikor későn...ezeken meccsek mehetnek el.

Előzmény: nicko (1897)
nicko Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1897

VB-re selejtező nélkül kijutottunk, EB-t a Horvátokkal közösen rendezünk..gyakorlatilag van 2 olyan esemény amire fellehetne normálisan készülni...

KEB ahhoz képest mit tett az EB elején eléggé tanulékony lett. Viszont kétségtelen jó agyturkász lehet :)

 

Omega12 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1896

Érdekes dolog, hogy háromszor játszottunk Europa bajnokságokon elődöntőt a norvégokkal /1998, 2004, 2012/ és mindháromszor nagyon simán vertek minket. De ezt követően mindig talpra tudtunk állni,  és sikerült megszerezni a bronzérmet.

Omega12 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1895

Azt gondolom ez az EB színvonalban elmaradt az előző világversenyektől. Olyan Olimpia utáni hangulat uralkodott. Úgy érzem volt néhány csapat, akik csak kötelességből jöttek el, és várták, hogy már érjen véget ez az igencsak hosszúra nyúlt szezon a számokra. Voltak olyanok, akik London után csapatépítésre adták a fejüket. Szerencse azért voltak olyanok is, akik játszani és győzni jöttek.Közéjük tartozott a mi válogartottunk is. A csapat kihozta magából a maximumot, sőt még annál is azt gondolom valamivel többet. Továbbra is azt mondom nem lettek jobb játékosok, mint néhány éve voltak, de végre csapatként tudtak küzdeni egymásért.

 

A döntővel kapcsolatban annyi mondanék, úgy gondolom kárpótolt minket a csoportmeccsek és a középdöntők során látott gyengébb színvonalú meccsekért. Annak örülök, hogy végre valaki megtörte az egyhangúságot, és Montenegro győzött.

 

doki74 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1894
Azt gondolom hogy ma nagyon kell örülnünk ennek a bronzéremnek. Aki nyerni tud Szerbiában tízezer néző előtt a szerbek ellen az megérdemli a nagy gratulációt!
Az eb előtt én sem gondoltam volna hogy érmet szerzünk bár egy dán ismerösömnek azt mondtam hogy bárkit megtudnunk verni de bárkitöl ki tudunk kapni.
Nem gondoltam hogy a helyünk a vb és ebéken a 10.hely környékén lenne és hogy nincs helyünk az olimpián.
Gratulálok KEBnek és stábjának hogy összerázta ezt a csapatot mint mentálisan mint játékban és ezzel vissza szerezte az útóbbi évek lerombolt presztízsét .
Ezzel kicsit be is " árazta" a magyar edzőket. Kíváncsian várom a szakma értekelésêt pláne akik ellenezték kinevezését .
A csapatról: tudtak egymásért küzdeni sokan hozzátudtak tenni a mecsekhez ha beszálltak . Sokaknak volt jó és kevésbé jó meccsei. Néhány posztot azt hiszem hogy ha cserélnénk másokra az Nb1-böl akkor sem lennénk sokkal rosszabak de sokkal jobbak sem játékban sem eredményeségben. Gondolok itt a szélsökre , beálló jobb lövö . A kapus posztot nem említem mert ez nekem egy " érzékeny " téma...
MahatmaC Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1893

Én is a montenegróiaknak drukkoltam, megérdemeltem nyertek nagyon erősek fejben. Annál is inkább nekik drukkoltam, mert szokás szerint gusztustalanok voltak a norvégok. Siker érdekében még a saját honfitársukkal is kitoltak. Ennyit a norvég mentalításról.

Ami még szebb benne, hogy ezeket a montenegróiakat volt esélyünk legyőzni még úgyis hogy a két görény cseh bíró csúnyán belenyúlt a meccsbe. Nem vagyunk messze a közvetlen élmezőnytől, csak végre a norvég fóbiát kellene levetkőzni. Fejbe még erősebbnek kell lenni és harcosabbnak. De most tényleg kijött a maximum a csapatból. Ebből kell erőt meríteni és nem elszállni, mert azért nem biztos hogy mindig ilyen jól alakulnak nekünk más csapatok eredményei. Még kellene találni néhány játékost aki használható lenne védekezésben és támadásban is és akkor egész jó kis csapattal vágnánk neki a következő világversenyeknek.

Mondjuk az érdekes kérdés, hogy miután szét ment Löke és Böhn melyikük fog Magyarországon maradni?

Fradista Utazó Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1891

Montenegrói szurkoló fórumbejegyzése:

Köszönjük a játékvezetőknek, hogy 80 percen keresztül láthattuk, hogy jobbak vagyunk Norvégiánál. Nem lett volna jó, ha 60 perc után vége lett volna.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1890

Vajon Filipovic mi a fenét keres egy török klubcsapatban?

NB2 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1889

nézem ezt a döntőt, hát mintha valami más sportág lenne:)

mikor lesz nálunk ilyen gyors belső 3-as mint amelyik ennek a 2 csapatnak van itt?

A Sporttárs Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1888

Kiváncsi vagyok, ilyen következtetéseket miből vonsz le. Miért ne örültem volna? Kézilabdában, EB-éremnek...

Nagyon érdekes, az első, vesztes meccs után olyanok küldtek mindenkit az anyjába kapitányostul, csapatostul, akik most hőzöngenek, ha valaki nem térdel le. Én akkor annyit írtam, még bízom a javításban. 

 

KEB is ez alatt a két hét alatt a többség szemében hülyéből lett sikerember, ez is elég vicces.

Előzmény: Dhomasson (1878)
A Sporttárs Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1887

Nem árt néha érteni is, nemcsak olvasni. De belejössz majd.

Olyan nincs, hogy sehova se számító EB, nem is írta senki, azt meg, hogy a szereplésünkből még nem vonok le hosszú távú következtetést, azt tartom. Semmivel nem rosszabb állománnyal (például világklasszis kapussal) nemrég vébéről, olimpiáról maradtunk le, aki akkor a világvégét látta, az most szégyelli magát? Egyszerűen nem érdemes nagy kijelentéseket tenni.
Remélem, még erősödik ez a csapat, mert akkor hosszabb távon is ellenfele és része lehet az elitnek. 

 

A döntő izgi volt, bebizonyosodott, hogy mentálisan rendben lévő (és persze klasszisokkal rendelkező) csapatnak nem kell a norvégok lerohanásaitól sem összezuhannia. Montenegró kőkemény, sokszor durva, de hogy fejben a legerősebb, nem vitatható. És éles meccseken ez szokott számítani. 

Előzmény: enndru (1886)
enndru Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1886

No szép vége lett ennek a két hétnek. Nagy grat a csapatnak és a stábnak. Köszönet, hogy végre ismét érdekeltként tudtunk végignézni egy női világversenyt.

Sporttárs már ugye böffentett, gondolom majd "Viki", a kibicek, és még a hozzájuk hasonló kedves, jóindulatú média munkások is kifejtik majd, hogy tulajdonképpen ez egy sehova sem számító EB volt, s csak emiatt nyerhettünk érmet. Elnézve a mai meccseket, ez tényleg csak egy ulibuli, púp a háton eb volt rajtunk kívül mindenkinek. A döntő csapatin is látszott a "mindegy mi a vége, csak menjünk már haza a téliszünetre, az egyébként semmit sem érő vb kvalifikáció már úgy is meg van" hozzáállás.

Aszem nálunk amit a keretből lehetett, az nagyjából ki lett hozva. Cifrával, reméljük Zácsikkal még jobb lesz ez.

Ezúton is elnézést kérek Vinczétől és Szekerestől a korábbi kritikákért. Mindketten megalkuvást nem tűrően küzdöttek, s emellett még jól is játszottak. Nagy érdemeik vannak a sikerben. Itt megemlítendő még Rédei-Soós is. Parádés volt amit ma nyújtott, főleg a hosszabbításban.

A húzóemberek változatosan teljesítettek, de a fontos meccseken mindig volt valaki aki hátára vette a csapatot.

KEB az elején nagyon bosszantóan meccselt, de ahogy haladt előre a torna, úgy jött bele ő is. Persze távol van még a tökéletestől, de első világversenynek teljesen jó volt ez. Sokat tanulhat belőle.

A kapus poszttal kezdenie kellene majd valamit. Lehetőséget kellene adni valamelyik ifjú titánnak. Kellene találni egy olyan kapust, aki mindig tud hozni legalább egy kötelező szintet.

A közeljövőben jó lenne kihasználni az ismét megemelkedő presztízsünket, és rangos felkészülési tornákon kellene majd edződnünk.

Kicsit szokatlan lesz az elmúlt évek után, hogy most egy darabig nem kell selejtezőket játszanunk :)

Green Army Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1885

Szép volt Lányok!

rich.mond Creative Commons License 2012.12.16 0 0 1884

Az EB örökrangsorán harmadikak vagyunk egy arany és három bronzéremmel.

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Women's_Handball_Championship

 




Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!