ha engedélyezteted, akkor a hozzáértő megmondja, hogy ez itt maradhat nem lesz utban senkinek, vagy maradhat ha átteszed oda ahol nincs utban senkinek, vagy megállapitja, hogy ha a fene fenét eszik az akkor is utban lesz és nem ad engedélyt.
Mindenki belátja, hogy egy középfolyosós házban ne legyen semmi a folyosón, de egy gangos házban? Mennyivel egyszerűbb lenne, ha azoknál azt mondanák, hogy a szélesebb szakaszokon szabadon kell hagyni a ganggal azonos szélességet, de azon kívül már külön engedély nélkül lehetne virág.
Éppen ezt akartam én is írni:)) Ez már vicckategória! Ha nem engedélyeztetem útban van,ha igen nincs. Lehet, hogy az engedélyeztetésért fizetni kell.Csak ezt elfelejtették mondani.
Hát azt sérti, hogy egy társasházban sem lehet virágokat fölhalmozni a lépcsőházban, meg rácsos ajtót sem szerelni, mert amikor tűz és füst van, akkor a tisztelt lakók a rács előtt halnak meg, mert nem tudják kinyitni, a zárat. A tűzoltónak meg szét kell verni az egészet.
A topikban megjelent cikk egyébként egy otromba hazugság, tudniillik nem a folyosón, vagy a szobaablakban elhelyezett muskátliról van szó, hanem azokról, amiket a t. lakótársak a szellőzéshez és meneküléshez kialakított kilépőknél helyeznek el. Nekem is tele van a fuxom azzal, hogy az ilyen növénybarát emberek telerakosgatják a lépcsőházat a növényeikkel, aztán amikor veszek egy bútort és fel akarom hozni a lakásomba, akkor előtte fél óráig akadálymentesítek, mert a kibaszott hibiszkusztól nem fér el semmi, ha meg letörik a levele, akkor verem rinyál a tulaja.
Egyébként, ha láttál már paneltüzet, akkor tudhatnád, hogy egy kellő időben kinyitott lépcsőház ablak és a szellőzés életeket menthet. Te is letalálsz és a tűzoltó is megtalál. Közben meg egyikőtök sem fullad meg.
Na, ha ez a megoldás, akkor létre kell hozni minden önkormányzaton egy muskátliügyi főosztályt, mert különben eltemeti a jegyzőt a kérelemáradat. Persze ez nem gond, mert majd bevezetnek egy muskátlifenntartási hozzájárulás nevű adót, hopszi, nem adóztatunk, hanem közösen viselünk terheket, és abból majd ki lehet gazdálkodni ezen osztályok bér, számítógép, autó,... költségét. Ja és bónuszként lehet hyülyézni az EU-t, mert ezek a szabályok is csak miattuk kerülnek beveztésre.
Csak reklámozd itt a problémáidat! Majd kaptok saroklefejelési hozzájárulásról csekket, vagy besorolják a lépcsőházatokat az oltás szempontjából extrém sport kategóriába, és rátok fogják verni miatta a különadót és a megemelt egészségügyi hozzájárulást, mint a műugrókra, vagy sziklamászókra.
A mi lakótelepünk egyébként állandó bevételt jelent majd a katasztrófavédelemnek, mert a sűrű füstben felszaladó tűzoltó mindjárt az első lépcső tetejéről elrugaszkodva másfél lépés után lefejel egy betonfalat, ami a lépcső szélességének felén túlnyúlik - főfal rész, nem lehet megszüntetni - ha megkerüli, 5 lépés múlva az egyik oldalon újabb belógó fal, a másikon pedig a villanyóra szekrény lóg be ... kérdeztük, nem egyszerűbb-e, ha a két belógás közé beépítünk szekrényeket, mert ott részint nem lehet menekülni, részint megszűnik a flikk-flakk, de azt mondták, nem ... a miért kérdésre pedig nem aptunk választ
Tegnap azt mondták a híradóban, hogy engedélyeztetni kell a jegyzővel a muskátlit ... akkor nincs bünti ... mondjuk azt nem értem, hogy az engedélyeztetett muskátli mitől van kevésbé útban, mint a csak úgy kitett? Kevéssé életszerű, hogy az oltásra induló tűzlovag muskátlitérképet kérelmez a mentés megkezdése előtt a jegyzői hivatalban ...
Teljesen phaßkalapként jártak el, semmi közük, van-e virág a szobaablakomba vagy sem. Nyugat-Európa attól is élhetőbb, hogy ha szétnézel egy városban, az ablakok tele virággal, növénnyel.
Azt figyeljétek majd meg, jövőre milyen visítás lesz jogvédőéknél, mikor átalakulnak a lomtalanítási kereteket az új hulladékgazdálkodási törvény miatt. :D