Keresés

Részletes keresés

goodman750101 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 251

Mit szeretnél tudni, mire vagy kíváncsi?

Előzmény: Droli5 (250)
Droli5 Creative Commons License 2018.03.19 -4 0 250

Sziasztok

A wizz toursnàl szeretnénk foglalni repjegyet szállással,

Van valakinek tapasztalata???

köszönöm

Yoshee77 Creative Commons License 2018.03.18 0 0 249

Kár parázni.....

Előzmény: Málta1 (248)
Málta1 Creative Commons License 2018.03.17 -2 0 248

Yoshee! Goodman!

Köszönöm!

Remélem tudunk majd aludni a repülőktől és az esetleges aggregatoroktól is.

 

goodman750101 Creative Commons License 2018.03.16 0 0 247

Üdv!

 

A mi szállodánk a Bouganville mellett volt közvetlenül. Egyébként nem riogattam senkit, csak leírtam az aggregátort, mert tényleg ott volt. Miért is találnám ki? Szóval ha visszajöttök a Bouganville-ből, írnál pár sort, hogy milyen volt? Kíváncsi vagyok! Jó utat!

Előzmény: Málta1 (245)
Yoshee77 Creative Commons License 2018.03.16 0 0 246

Idén másodjára voltunk Costa de Antiguán. Tavaly egy 400 fős szállodában, de ezen kívül még 2-3 nagy szállidáról tudok, illetve jópár száz apartman van a településen. Aggregátort nem láttam, el sem tudom képzelni amivel rémíszgeted a kérdezőt. A repülőtér egyébként nem zavaró.

Előzmény: goodman750101 (244)
Málta1 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 245

Köszönöm a gyors választ!

 

Mi a Bouganville wonderful sea view-ban  fogunk megszállni. Ahogy néztem a térképen, közelében van annak a szállásnak ahol Ti voltatok.

Előzmény: goodman750101 (244)
goodman750101 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 244

Szia!

 

Nem mondom, hogy nem hallottuk, de egyáltalán nem volt zavaró. Ott rengeteg kisebb gép száll fel és le, főleg Gran Canariáról, és Teneriféről. A repülőtér szerintem kb. 3-4 kilométer, szóval nem éppen az ablak alatt van. Viszont az a rész egy dieseles aggregátorról kapja az áramot ami folyton megy. Nem tudom, hogy hol lesztek, de ez a házaktól a repülőtér felé kb. 100 méterre volt. Na ott nem szívesen aludnék, az tuti zavaró. 

Málta1 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 243

Szia!

 

Részemről nagyon köszönöm a beszámolót, számomra sok hasznosat írtál!

Egy kérdésem lenne. Mi is Costa de Antiguán fogunk lakni, nem hangos a közeli repülőtér miatt?

Köszönöm előre is a válaszod!

Előzmény: goodman750101 (242)
goodman750101 Creative Commons License 2018.03.14 -1 4 242

Akkor folytatom...

Az egy hét alatt bebarangoltuk az egész szigetet. Néha olyan érzése volt az embernek, mintha egy nagy skanzenben járna. A kedvencünk Betancuria volt. Az egy csoda. Csak ültünk a templom mellett, egy idősebb férfi gitározott, csicseregtek a madarak. Tényleg, mint ha az ember visszamenne az időben. Csak ülsz ott és élvezed, hogy lassan csordogál az idő. 

Biztos mindenki másként látja a világot, és nem akarok abba beleszólni, hogy ki mit nézzen meg, de azért leírok pár látnivalót. Tényleg szerencse volt, hogy a sziget közepén volt a szállásunk, és így egyszer északra, egyszer délre mentünk. Északon megnéztül El Cotilloót a világítótoronnyal és a háborgó óceánnal, Corralejo homokdűnéit. "Középen" Betancuriat, La Olivát, Ajuyt, La Paredet. Mivel sokat autóztunk, és nem mindig a gps által jelzett legrövidebb úton, ezért nagyon sok kis falun mentünk keresztül. Tényleg, mintha az ember visszamenne az időben. Délen célzottan megnéztük az Oazis Parkot, Morro Jable városát. Délen Costa Calma városa mellé jártunk strandra. A főútról letérve kis mellékutak visznek a strandra, ami több 10 kilométer hosszú, homokos. Nagyon kevés ember van itt, és az ember nyugodtan ledobhatja a fürdőruhát is, sok a nudista. Az óceán viszont számunkra nagyon hideg volt, csak derékig merészkedtünk bele. Nagyon kell vigyázni, mert nagyon kellemes a hőmérséklet, kellemes szél fúj, az ember nem érzi, hogy ropogósra sül. A sziget déli része főleg német turistákkal van tele. Ott már új, modern szállodák vannak, sok emberrel. Aki a pörgést szereti, az mindenképpen ezen a vidéken keressen szállást, aki a nyugalmat, az inkább feljebb észak felé. 

A mi szállásunk Costa de Antiguán volt, kb. 5 percre az óceán partjáról. Én szerelmes lettem a napfelkeltébe, minden nap kisétáltam, és gyönyörködtem benne. 

Néhány gyakorlati dolog. Ruha. Ha az ember korán kel, és napfelkeltét akar nézni, akkor tanácsos betenni egy melegítőt, de egyébként a legjobb viselet a rövidnadrág egy pólóval. A szigeten mindig fúj a szél, de nem kellemetlen, olyan érzés , mint nálunk a nyári szellő.

Ajuy-ban voltunk kétszer is naplementét nézni, ott is elbírtuk a pulcsit, de még anélkül is meglettünk volna. Az utak nagyon jók. Mentünk olyan úton is, ami kb. 3 méter széles szerpentines út volt, korlát nélkül, de az út jó minőségű, biztonságos. Érdekes, hogy amíg a szigeten voltunk egyetlen egy autót láttam viszonylag gyorsan megelőzni minket. Általában 90 a megengedett sebesség, és azt mindenki betartja. A helyiek nem előznek, nem türelmetlenkednek, nagyon barátságosak. Még a rendőrök is tök normálisak voltak. Betancuriában még fel is ajánlotta az egyik, hogy készít rólunk fényképet, mert látta, hogy bénázok a fényképezővel. Csak pozitív élményeink voltak az emberekkel kapcsolatban. Szinte mindenki beszél angolul, el lehet így boldogulni.

Az árak. Kb.,  mint nálunk. Mivel mi kaptunk reggelit meg vacsorát, ezért nem sok kaját kellett venni. Kíváncsiságból azért megnéztük az árakat. A hús 4-5 euró, a kenyér, vagyis péksüti kb. 1.5 szeres. Az ásványvíz viszont jóval drágább, de a benzin nincs 300 forint.

Ami drágább, az az éttermek. La Pared városában az óceán partján ettünk egy helyi grillezett halat, meg egy tintahalat, két kólával, és ez így 37 euró körüli összegbe került. Nem vagyok egy nagy halas, de meg akartuk kóstolni ezt is. 

Összességében nagyon meg voltunk elégedve. Egy jó választás volt az út. 

Tulajdonképpen ennyi a beszámoló. Ha valakinek konkrét kérdése van, nyugodtan kérdezzen.

 

 

goodman750101 Creative Commons License 2018.03.14 -1 3 241

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy én is írok ide egy kicsit, mert nekem is sokat segített amit itt olvastam, és hátha másnak is. Szóval mi most vasárnap, 11.-én értünk haza.

A Wizztoursnál foglaltam le az utat. Megmondom őszintén sokat barangoltam a netet, de olcsóbbat nem találtam. Nem mondom, hogy nem lett volna, de nekünk az időpont nagyjából adott volt. Szóval két személynek, félpanzióval, repülőjeggyel, szállással 230 ezer forint lett az egy hét. A Wizz minden vasárnap indít gépet Fuerteventurára. Kicsit be voltunk rezelve,mert sok negatív kritikát hallottunk a Wizz-ről, de nekünk teljesen jók voltak a tapasztalataink. Nem szőröztek a csomagokkal(csak kézi poggyászt vittünk), senki nem mérte meg se a méretét, se a súlyát. Bár mi erre vigyáztunk, és a súlyban is, méretben benne volt a megadott tartományban. Arra kellett figyelni, hogy ha az ember az internetes utasfelvételt választja, akkor az út megkezdése előtt 48 órával lehet csak a beszállókártyát megnyitni, kinyomtatni, és ez így ingyenes. A gép Budapestről pontosan indult, de oda késve érkezett meg köszönhető az ellenszélnek, ami eléggé dobálta a gépet. Én először utaztam utasszállító géppel, nekem furcsa volt, de aki többet utazik, azt mondta, hogy ez természetes. Amikor leszálltunk, kiléptünk a gépből este hat körül, tipikus nyár esti meleg fogadott. Amikor elindultunk, nálunk még röpködtek a mínuszok, ott meg kb. 22 fok volt. Én az Autoreisen-nél foglaltam autót neten. Semmi probléma nem volt. Kártyával fizettem, semmi kauciót nem vontak le. Ideadták a kulcsot, megkerestük az autót, és irány a szálló. Egy C3-as Citroen-t foglaltam, ez volt a legolcsóbb 89 eróba került egy hétre. Kérdezték a biztosítást, de nem kértük. Semmit kauciót nem kellett fizetni. Lefényképeztem, hogy meddig volt a tank, és kb ugyanúgy vittem vissza. Senki sem nézte meg amikor visszavittem. Leadtam a kulcsot a repülőtéren, és kész. Mi kb 1200 kilométert mentünk vele, néha úttalan utakon, teljesen jól működött, elég volt.

A szállást direkt a sziget közepén foglaltam. Mi a La Piramide aparthotelben voltunk a reptértől kb. 10 percre. Szóval hétkor már mentünk vacsorázni. A szállás nem egy luxus, de ennyiért ez jár. Minden nap takarítottak, két személyre tökéletes. A kaja finom volt. Mindig volt hal, meg valamilyen tészta, de minden nap más is. Egyszer marha, egyszer kecske, egyszer csirke, disznó. Szóval nem maradt éhes senki sem. Kb. egy étkezéskor 6-8 féle fogás volt. A reggeli bőséges, szintén sok féle, de az mindig ugyan az. Egyelőre ennyi, később írok még.  

Horváth Anita Creative Commons License 2018.03.05 -2 0 240

Szia! Mi 2 hete érkeztünk haza Fuerteventuráról... a wizz tours-ot választottuk.... autóbérlésről annyit, hogy itthonról nem foglaltunk mert iszonyat kaukciót akart kerni minden autós tarsaság... megerkeztünk a szállodába és a recepciós lány segített autót bérelni...telefonált 1-et es 5 perc alatt hozták a teljesen új autót ...1 hetre 43 ezer ft-ot fizettünk, tele tankkal és meg helybe is hozták... valasztani lehet hogy milyen autót szeretnél ..., és 0 ft kaukciót kértek....teljesen korrektek, csak ajánlani tudom.... elvileg minden szállason van ilyen lehetőség... azt hiszem még a fakultatív programokat kérdezte valaki... az minden nagyobb városban szórólapszerűen ki van rakva... és kimondottan ilyen irodák is vannak mindenhol! Az időjárás... mi ugye februar 11- 19 ig voltunk és 1 nap kivételével minden nap fürödtünk az óceánban...  sok embernek hideg...de azért mások is belemerészkedtek...teljesen jo volt szerintem... viszont az ejszakák még baromi hidegek es a szallasokon sehol nincs fűtés... mi 3 +takarót kertünk mert nagyon áthül a szállás az esti 8-9 fokra visszaeső hőmérséklet miatt.... 

geodo1 Creative Commons License 2018.02.25 -1 3 239

Bérelsz egyet fuerteventurán a reptéren, leadod a kikötőben. Felveszel egy másikat lanzán a kikötőben, leadod a reptéren. Atkompolni eleve aranyár, teljesen szükségtelen.

A depositmentes, laza ügymenetű, helyi cégek, mely sokaknál beváltak már: cicar, autoreisen, plus car. 

Velük vedd fel a kapcsolatot, van weblapja mindegyiknek.

 

Előzmény: Petebe (237)
Málta1 Creative Commons License 2018.02.25 -3 0 238

Sziasztok!

Május 13-20 közt leszünk Fuerteventuran.

Milyen időre számíthatunk?

Szállásunk Costa de Antiguaban lesz. Innen járnánk be a szigetet autóval. 

Csendes, nyugis, pihenős településeket kedveljük, de szeretnénk a sziget látnivalóit könnyen elérni. Ebből a szempontból jól választottunk?

Válaszokat köszönjük!

 

Petebe Creative Commons License 2018.02.25 -4 0 237

Sziasztok! Nagyon új vagyok itt, viszont tanácsot szeretnék kérni.

 

Jövő vasárnap megyünk Fuerteventurára, ahol március 10-ig, leszünk, a következő úticél pedig komppal március 10-15-ig Lanzarote. Valaki tud olyan autókölcsönzőt, ami jelen van minden szigeten és leadhatjuk az autót esetleg Lanzarotén is?

 

Alternatív lehetőségként érdekel olyan kölcsönző is, aki nem kér kauciót, vagy csak ésszerű keretek között (láttam,olyat, aki autóbérlésenként 1100 Eurót szeretett volna deposit-nak, tehát a két autóbérlés 2200 Euró az egy kicsit szívás. Ennyit nem szívesen adnék csak úgy letétbe egy cégnek sem).

 

Kérem ha valakinek van tudomása a fenti feltételeknek megfelelő cégről, vagy van valami tippje a helyzet megoldására, akkor írjon itt egy választ, vagy esetleg e-mail-t. (petebe@primposta.com)

előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

Tibi

Szedi79 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 236

Köszönöm szépen!

Előzmény: boris73 (235)
boris73 Creative Commons License 2018.02.14 -1 0 235

Szia

A depositnak kell rajta lennie pluszban, azt zárolják, ott valószínű a 300€-t.

Előzmény: Szedi79 (233)
[fidelio] hinkli Creative Commons License 2018.02.14 0 0 234

Sziasztok!

 

Segítsetek kérlek.

 

Van valaki a fórumon, aki a Wizz Tours-sal volt Fuerte-n? Ha igen, tudtok segíteni, hogy milyen fakultatív programok voltak a szigettúrán kívül? Lanzarote-t kínálnak?

 

Fuerteventura-ról Lanzarote-ra, ha saját szervezésben megyünk, kell előre jegyet venni a Fred Olsen-re, vagy lehet induláskor a helyszínen is? Esetleg nem tudtok valakit elérhetőséggel, aki szervez kint fakultatív programokat magyar nyelven?

 

Előre is nagyon köszönöm, ha válaszoltok!

Szedi79 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 233

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,autóbérléssel kapcsolatban! Március 18-25.-ig utazunk Fuerteventurára. A férjem ma lefoglalt egy autót ,(RENTALCARS-nál )reptéren átvehető,ki is fizette,megkaptuk a visszaigazolást is a fizetésről. Odaérkezéskor mi a teendő ???? Olvassuk az apróbetüs részt,ami nem egyértelmű  számunkra,hogy dombornyomott kártyánkon rajta kell lenni még 300euró biztonsági letétnek +1305 euró biztosítási letétet zárolnak ???? ez most akkor hogy is van?

SteveLacky Creative Commons License 2018.02.02 -1 0 232

Szia

 

Pár éve még KP-t is elfogadtak. Volt hogy bankkártyával mentem, most decemberben hitelkártyával.

Ahogy kilépsz a zöld folyosón, balra fordulsz és ott lesz a 3. -4. ablak talán.

Az épületen elül van, ne menj ki az épületből.

Majd fel fognak ajánlani valami biztosítást, 3,5EUR-ért, de nagyon sok értelme nincs. Elvileg a weboldalon úgy van hírdetve, hogy teljes biztosítás. Én nem kértem és így sem zároltak semmit.

 

Üdv

 

Előzmény: deza80 (231)
deza80 Creative Commons License 2018.02.02 -1 0 231

Szia!

 

Február 25-én érkezünk a családdal Fuerteventurára. Korábbi hozzászólásod alapján mi is az autoreisen.comoldalon foglaltunk. Tekintve, hogy nem vagyunk gyakorlott utazók, megköszönném, ha pár mondatba leírnád, hogy a repülőtéren merre található az irodájuk, az irodai ügyintézést követően a gépkocsit holt tudjuk felvenni. Takarékbankos donbornyomott Mastercard bankkártyát elfogadnak?

Előzmény: Yoshee77 (230)
Yoshee77 Creative Commons License 2018.01.30 -1 0 230

Kijavítom magam :) 72 eurót mondtam egy hétre, de 15 eurót még ráfizettem és így már benne van a full-full biztosítás is. ( A pultos lány msolyogva mondta, hogy akár a feje tetejére is boríthatom az autót. ) Így összesen 87-et fizettem és még nagyobb kategóriájú autót is adtak. :)

Az idő most kicsit rosszabb mint tavaly ilyenkor volt, de amint kisüt a nap lehet napozni. ( elvetemült németek fürdenek is ) :)

Előzmény: Yoshee77 (228)
deza80 Creative Commons License 2018.01.24 -3 0 229

Üdvözlök Mindenkit!

 

Február 25-én indulunk Fuerteventurára. Délen, Morro Jable-n foglaltunk szállást az Occidental Jandia Mar szállodában. Több helyen olvastam, hogy van ott egy nagyon aranyos, és segítőkész magyar Hölgy, Berta Zsófia. Nem tud valaki hozzá elérhetőséget ( e-mail )? 

 

Köszönettel: Dezamits N

Yoshee77 Creative Commons License 2018.01.11 -2 0 228

autoreisen.com

Itt lefoglalod az autót ( ha kell, segít a google fordító ), fizetni nem kell.

Kinyomtatod a foglalást, amivel a reptéri pultjuknál kifizeted a foglaláskor meghatározott árat. Nem fognak többet foglalni a kártyádról, az ár mindent tartalmaz. Utána megkapod a kulcsot, papírokat és megkeresed a parkolóban az autótokat. Visszafelé teletankolod a kocsit, lerakod az autoreisen jelzésű parkolóban és a pultnál leadod a kulcsot.

Tavaly őket használtuk, idén is náluk foglaltam. Citroen c3 72 euro/hét áron. ( mindennel együtt )

Előzmény: Emőke Kovács (227)
Emőke Kovács Creative Commons License 2018.01.09 0 0 227

Írtam e-mailt. 

Előzmény: suirebit (226)
suirebit Creative Commons License 2018.01.09 0 0 226

ha rám írsz, segítek

Előzmény: Emőke Kovács (225)
Emőke Kovács Creative Commons License 2018.01.09 0 0 225

Sziasztok!

 

Segítsetek nekem kérlek. Nászajándékba kaptuk az utat, és valójában se a férjem se én nem voltunk még külföldön. 

Több helyen olvastam, hogy autókölcsönzés célszerű, hogy betudjuk járni a szigetet, viszont ebben kellene főleg segíteni, hogy hogyan is lehetne foglalni, úgy hogy sajnos nyelvtudás mondhatni nincs...... Férjem egyáltalán nem beszél nyelvet én az angolt meg nagyon minimálisan, tehát egy autókölcsönzést nem tudnék lebonyolítani semmikép.... 

Így minden tanácsot ötletet szívesen fogadok. 

 

Illetve még látni valóknak a felsorolását is szívesen olvasnám. 

 

Köszönöm. 

 

 

attamatta Creative Commons License 2018.01.05 0 0 224

Többen mondtuk mert így van: Teljesen mindegy, mit mondanak, ami a szerződésben lesz, az az irányadó. Az meg teljesen más, mint a neten olvasható.

Még egy dolog eszembe jutott: Ha a másik szigeten nincs, vagy gyér a lefedettségük, akkor gond esetén nincs csereautó. És azért arra is gondolj, hogyan viszed vissza, ha üzemképtelenné válik? Vajon azt ki fizeti ki, hogy tréler visszavigye a gépet? Egy emberről sem tudok, aki így szállítgatta a bérautót, és gondolom nem véletlenül...A hercehurcák el fognak törpülni akkor, amikor gond merül fel.

Előzmény: beusmeus (222)
Duwa Creative Commons License 2018.01.05 0 0 223

Sziasztok!

 

Én is most tervezek a feleségemmel két hetes nyári Kanári szigeteki pihenést. 1 hét Fuerte és 1 hét Lanza. Azt tervezem, hogy fuertére repülünk, ott eltöltünk 1 hetet (vasárnaptól vasárnapig), majd át komppal lanzára és ott is egy hetet vasárnapig, majd vissza Fuertére és repülés haza. Az auto plus carnal tervezek bérelni autot (Tenerifén bevált). Én is megkérdeztem tőlük, hogy átmehetünk-e komppal lanzára. Azt mondták, hogy igen, de ott ha valami történik az autóval a saját költségünkön kell visszajuttatnunk fuertére, nem tudnak segítséget nyújtani. 

 

Konkrétan ezt írták: "You can go to Lanzarote  island.  In this island we have no service. If anything happens we can  not help to you there. You have to return the car by your own to Fuerteventura,"

 

Aztán megkérdeztem tudok-e plus biztosítást kötni? Azt mondták nem.

 

Gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat.

 

Üdv.

 

Előzmény: beusmeus (222)
beusmeus Creative Commons License 2018.01.05 -2 0 222

Sziasztok,

 

többszöri telefon és emailezés eredményeképp megszületett az írásos válasz is, csatolom ide, hogy ti is tudjatok róla:

 

Első válasz:

"Customer can pick up a car in one island and travel to other islands with the same car, but the car must be delivered in the same island where it was rented.

The insurance covers the ferry."

Eszerint át szabad vinni a többi szigetre. A biztonság kedvéért azért érdemes előre jelezni a szolgáltatónak az autó átvételekor a határátlépési szándékot, csak hogy tudjanak róla.

További segítégért vagy információért kérem forduljon bizalommal ügyfélszolgálatnkhoz!"

 

Második válasz:

"Megerősítem, hogy a Teljes Védelem a Gran Canarián való tartózkodásuk alatt is érvényes lesz, mivel a szolgáltató hivatalosan engedélyezi a másik szigetre való utazást.


Szóval nem lesz szükség másik biztosítás megvásárlására, mert ha Gran Canarián sérülne meg az autó vagy ott lopnák el, a Teljes Védelem értelmében ugyanúgy jár az utólagod visszatérítés."

 

Szóval teljesen kényelmesen, autócserélgetés, ügyintézések, megtankolások nélkül 1 kocsival megoldható a kis trip :)

 

Szép napot mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!