Sőt... bizony, mert ez ugyan nem szerepel sokat itt, de nekem meggyőződésem, hogy az amik még rosszabb helyzetben vannak, csak a Wallstreeti ficsúrok zsonglőrködése most még képes 90%-ban elfedni a problémát. De utána hatalmas zuhanás jön. Európa legalább vakaródzik már, de ők ott álnak a csőd szélén és semmit nem tesznek.
3. adójóváírás nélkül se járjanak rosszabbul alacsony keresetűek
6. megszüntetni a szja-ban a gyerekkedvezményt
Zavart érzek az erőben. Ugyanis a gyerekesek kapásból rosszabbul járnának. Nem kicsit! Nagyon.
Pláne ezzel:
2. be kell vezetni a háromkulcsos (10-20-30 százalékos) szja-t
Mellesleg a fityisz tényleg elbaszta ezzel az egylépéses egykulcsos bevezetéssel. Kétkulacsossal kellett volna indítani 16-32% és ha már stabilizálódik a költségvetés helyzete, akkor lépni mégegyet, kettőrről egyre. De most már késő bánat, eb gondolat. Na meg eső után köpönyeg.
4. kétkulcsos áfa
Tehát az 5%-os eltörlése? Mondjuk ebben van is valami. De olyan hatalmas nagy pluszbevételt nem hozna. (Keveset költünk, újságokra és könyvekre és kultúrára.) Ehelyett 25->27% megvót. A fityisz meg szeretne egy emeltáfás kategóriát kivívni a normál fölé, mint luxusadó az Eu-nál.
7. ingatlanadó bevezetése
Megtörtént. Az önkormányzatokra van bízva a dolog. 3% mértékig.
8. egészségügyi reform
Folyamatban.
(megszüntetni a különadókat)
Amennyiben a népegészségügyi különadóra gondol, akkor az része az EÜ reformnak is. Ugyanis az ebből befolyó zsé, megy az egészségügybe. A játékadó pedig része a szociális ellátások reformjának is.
9. nyugdíjreform
Meg is történt. Nyugdíjjárulék 9.5%->10%. Dőzsölő manyupok megszüntetése. Zártkasszásra átalakítása. Annyi lehet kiosztani, ami befolyik oda. Korkedvezményes és rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, és ezek árhelyezése a TB-hez.
Biztos kell valami megoldás a szélsőséges esetekre, de a jelenlegi erre nem jó. Emlékszem annak idején, mikor az 1 főre jutó jövedelem nagyságához kötötték a családi pótlék mértékét, nagy volt a felzúdulás, pedig egy ilyen rendszer igazságosabb szociális támogatást jelenthetne. Tudná kezelni a szélsőséges eseteket is.
Bizony az adózásnak van ilyen kiegyenlítő szerepe is. A 202-es írásomban indokát adtam annak, miért nem tetszik a jelenlegi rendszer. Szerintem sem fogunk megegyezni, Te felülről, én meg alulról nézem a dolgot.
bocsánatot kell kérni a magyar társadalomtól az értelmetlen szenvedésekért."
Ingyen "Bokros" protkót mindenkinek!
Az ételt alaposabban, többször megrágó emberek kevesebb kalóriát vesznek magukhoz, ami segítheti testsúlyuk kontrollját - állapították meg kínai kutatók.
Gyarmati sorunkból adódóan pontosan annyi értékünk van, amennyi pénzt, forrást, értéket ki tudnak belőlünk pumpálni.
A leminősítés, a forintárfolyam, mind parasztvakítás. Semmi realitásalapjuk nincs, csak a pénzpumpa finombeállításához kellenek.
A kormány “hibája” nem az hogy fizeti/nem fizeti a kölcsönt, a tőkét, a kamatot, beengedi/nem engedi az IMF-et, meg a többi “gazdasági marhaság”, mert minden mozdulat marhaság ebben a szituációban. A legnagyobb talán az, hogy sikerült bebizonyítani, hogy VANNAK még tartalékok, amire rábukott a nemzetközi fináncmafia mint gyöngytyúk a takonyra. Ha sikerült a külkereskedelmi mérleget pozitívba hozni, az adósságállományt lejjebb nyomni, akormány eladósodását szinten tartani, az azt jelenti, hogy innen lehet még rabolni. Nem Orbán politikájának “büntetése” miatt akarják elvenni utolsó morzsáinkat, hanem mert NEKIK IS KELL és ők erősebbek. Ugyanitt tartanánk Bajnai munkássága során is, csak esetleg kevesebb hírértéke lenne az IMF aktivitásának, és a media nagyobb sikerrel simítaná el az ellenvéleményeket, mert ugye ŐK jobban tudják, hogy nekünk mi a jó.
És ugyanide hozna az új Bokros csomag is.
Nem a technikai finomságoktól függ az ország gazdasága, hanem hogy a globális játékosok mennyi kisebb országot hajlandók bedarálni ahhoz, hogy a saját agóniájukat valamivel tovább húzzák.
Vegyük észre, hogy Bokrossal, Bajnaival, Orbánnal vagy nélkülük, az EU is nagyon mély szarban van. Sőt.
De nem azért, mert a görögök sokat sziesztáznak, meg a magyarok túl sok svájci frankos kölcsönt vettek fel...
Hanem azért, mert a pénzügyi elit elbaszta, és nem tudja, hogy hogy kell megjavítani.
Egyetlen őskori módszer adott: Elvenni s gyengébbektől azt amijük van. De ez is csak időhúzás.
Nem pontos, pár éve csináltam Eurostat adatok alapján, azóta viszont visszamenőleg módosított az Eurostat. Nem sokat, nincs érdemi különbség, de akkor is: a mostani adatok -ha minimálisan is- azért eltérnek ettől:
Kiváncsi vagyok, h ebben az időszakban (a Bokros csomag után) milyen ütemben nőtt a világgazdaság GDP-je, valamint milyen ütemben növekedett Magyarország GDP-je a térség országaihoz képest...
"Most már csak az a kérdés: a társadalom hány évig viseli el pl. Bokros Lajost?"
Bokros tevékenysége nyomán volt 4-5 évünk, amikor 4-5%-kal nőtt a GDP, egészen addig, amíg az Orbán Matolcsi duó 2001-re el nem kezde az elqrást. Ezzel vitatkozhatsz, csak nincs értelme. Szerintem minden társadalom jól viseli az évi 4-5%-os GDP (és a nagyjából ezzel együttjáró életszínvonal) emelkedést.