Keresés

Részletes keresés

nagyanyo05 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 201

250 már sose lesz, azt felejtsd el! Mostanság 300 Ft körül fog mozogni, esetleg felmegy 350ig, de 300 alá nem igen! Nem tesz jót a zexportnak ugyanis!

Előzmény: pia causa (199)
nagyapapa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 200

Elrontották, sokkal jobban, mint eddig bárki, és még most sem azzal vannak elfoglalva, hogy ezt hogyan lehetne helyrehozni, hanem hogy értelmetlen bűnbakokat keresnek maguk helyett, és gyűlöletet keltenek az emberekben olyan intézmények iránt, amitől Magyarország még egyáltalán működik és nem omlott össze. Tudom, ezt magyarázhatom, én csak egy Vezérellenes ballibsi leszek a szemedben, de azért ha az idő engem fog igazolni, majd gondolj vissza az itt leírtakra ;)

Hogy Orbánék mindenkinél jobban elqrták az igaz.

Ám, hogy itt valami gríz van a levesben az is igaz.

Ez abból is kiderül, hogy Magyarország lélegeztető gépen működik és a gép kapcsolója

azoknak iz intézményeknek a kezében van akik ellen Orbán harcot hirdetett.

Mit mondott Orbán?

Hogy bármi áron visszafizetjük az adósságot.

Soron kívül vissza is fizettünk 1300 milliárdot.

Most pedig több a GDP arányos adósságunk mint volt a visszafizetés előtt.

Ha mást nem is, de azt mindenképpen vizsgálni kéne, hogy a külföld a folyamatos kamatfizetésben érdekelt.

Ha magas az adósságállományunk akkor sok kamatot fizetünk, ha csökken, akkor leminősítenek és még több kmatot, kamatfelárat fizetünk.

Csak ezt nem most kéne kideríteni, hanem az adósságfizetés csökkentése előtt kellett volna.

Ugyanis a + 1300 milliárdot csak a nép kizsigerelésével tudzunk kifizetni, most pedig kiderült, hogy ez teljesen felesleges volt.   

Előzmény: pia causa (193)
pia causa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 199

Amint lesz egyszerre ennyi időm végignézem. Az időnek pedig azt kell igazolnia, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája és válságkezelése harmatgyenge. Amint 250Ft lesz az Euro és 180 a Frank, mindent visszavonok ;)

Előzmény: nick456 (197)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 198

Nem , nem, mindenesetre azonban tőzsdézni való pénzem nincsen! Nem kerestem könnyen ugyanis, hanem mindig kemény munkával, ahogyan a dolgozó emberek 99,9%-a!

Előzmény: kölcsönzői jelmez (194)
nick456 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 197

Téged soha sem fog igazolni semmi.

Viszont mielőtt bármit leírsz és másokat figyelmeztetsz gondolkodásra, jobb lenne ha kicsit elgondolkodnál Te magad a dolgokon.

Tudom hosszú... de próbáld végignézni, és talán megértesz valamit a világ működéséből.

Van vagy 11X10 perc, de vannak akiknek ilyen hosszan kell magyarázni az összefüggéseket. Ha végignézted majd gyere vissza.... ha gondolod.

Előzmény: pia causa (193)
pia causa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 196

á, akkor nem volt válság, a villággazdaság is csak a szocsialista elqúrást követve alakult úgy!

Előzmény: CSEszterfield (195)
CSEszterfield Creative Commons License 2011.11.26 0 0 195

Ha igazságos lettél volna, szó szerint ezt kellett volna írnod 2008 októberében is, különös tekintettel erre a mondatodra: 

"Az ellenzék  felnőhetne a mai feladatokhoz, ideje lenne nem a napi  politikai pecsenyéjüket sütögetni, hanem az ország érdekeit nézni."

Előzmény: Törölt nick (192)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.11.26 0 0 194

te ugye nem az eszeddel keresed a kenyérrevalót?

legalábbis remélem, nem szeretném, ha nyomorognál

Előzmény: nagyanyo05 (-)
pia causa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 193

Persze, hogy észrevettem, az egész világválság a Lehman-összeomlással kezdődött, amit Gyurcsányék nem tudtak jól lekezelni. Aztán jött Bajnai, és megmondta, hogy megszorítások lesznek, mert megszorítások kellettek! Nem kezdett álszent, demagóg szabadságharc-dumába, hanem egy kidolgozott gazdasági koncepcióval állt az ország élére. Kiszámíthatóság jellemezte az egész politikáját, összeszedett gazdasági intézkedéscsomag, és ez meg is látszott a devizaárfolyamok alakulásán, és Magyarország nemzetközi megítélésének alakulásában egyaránt. Persze ez azzal járt, hogy nem volt népszerű, és egyértelmű volt, hogy kormányváltás lesz, tehát a Fidesznek bőven lett volna ideje egy jól struktúrált gazdaságpolitika összeállítására. Ehelyett, amint hatalomra kerültek, mást sem csináltak, mint saját népszerűségük növelését hajszolták, elmúltnyolcéveztek, Görögországhoz hasonlították Magyarországot, összezavarták a nemzetközi befektetőket, bizonytalanságot szítottak, mindeközben semmit nem tettek, hogy rendbehozzák a korábbi hibákat. A kapkodó, ellentmondást nem tűrő, akár visszamenőleges hatályú törvényalkotás, a demokrácia alapvető tartópillérjeinek (alkotmánybíróság, népszavazás intézménye, átszervezett igazságszolgáltatási reform tervezete, stb.) meggyengítése, az EU-ban a "nekünk senki sem mondhatja meg mit tegyünk" politika erőltetése mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a befektetői bizalom megrottyanjon, és így a valóban jelen lévő euro-válság sokkal érzékenyebben érintsen minket. Pedig voltak jó ötleteik, csak az előzőekben ecseteltek miatt ezeknek már csak annyi hatásuk volt, mint az égő házra pisálásnak.

Elrontották, sokkal jobban, mint eddig bárki, és még most sem azzal vannak elfoglalva, hogy ezt hogyan lehetne helyrehozni, hanem hogy értelmetlen bűnbakokat keresnek maguk helyett, és gyűlöletet keltenek az emberekben olyan intézmények iránt, amitől Magyarország még egyáltalán működik és nem omlott össze. Tudom, ezt magyarázhatom, én csak egy Vezérellenes ballibsi leszek a szemedben, de azért ha az idő engem fog igazolni, majd gondolj vissza az itt leírtakra ;)

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 192

Nem tudom, észrevetted-e, hogy azóta kialakult egy világválság, amit mi az eladósodottságunk okán jobban megsínylünk, mint akár  többi volt szoci állam, pedig mondhatjuk, hogy egszerre és egy helyről indultunk velük.

Ezért most más a kihívás és természetesen más kell, hogy legyen a válasz, mint mondjuk 8 évvel ezelőtt. Természetesen ez az ellenzékre is igaz! Az ellenzék  felnőhetne a mai feladatokhoz, ideje lenne nem a napi  politikai pecsenyéjüket sütögetni, hanem az ország érdekeit nézni.

Előzmény: pia causa (189)
pia causa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 191

A fiatal demokraták gyülekezetén is át fog, csak idő kérdése!

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 190

Olvass vissza. Egyértelmű, amit írtál. Én pontosan úgy értem, ahogy te értetni szándékoztad.

Előzmény: skarabeus01 (182)
pia causa Creative Commons License 2011.11.26 0 0 189

Lett volna, csak gyorsan népszavazásban el kellett töröltetni, nehogymán megszorítsunk válságban. Ja, hogy valamiért már nem lehet ezekről népszavazni? Igaz is, a baleseti adó mennyivel jobban hangzik, mint a vizitdíj? És a felsőoktatás állami támogatási rendszerének újragondolása mennyivel jobban hangzik, mint a tandíj? Egyhez nagyon ért a Fidesz, és ezt elismerem: a kommunikációhoz!

Előzmény: Törölt nick (165)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 188

Majd csinálunk új római jogot, amelyben elsősorban az uzsoradolgokat szabályozzuk:) Meg azt, hogy a kölcsönt fizesse az vissza, aki felvette:DD Én sose veszek fel kölcsönt:) Aztán meg semmit sem tudnának elvenni tőlünk, mert semmit nem vinnénk ki:) Max a szemetet és a hulladékot:DD

Előzmény: skarabeus01 (186)
nick456 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 187

Ha már felmerült párszor Izland emlegetése...

Érdemes megnézni kb a 07. perctől és elgondolkodni rajta.

skarabeus01 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 186

skarabeus01válasz | megnéz | könyvjelző 2011.11.26 14:44:18 © (170)

Igy igaz amit írtál....csak a megközelítés téves. (mint egy pár hsz-ben kifejtették előttem). MI nem államoktól vettük fel a kölcsönt, hanem maszek bankoktól. A romai jog szerint nincs az a Mindenható, hogy ezt ne kelljen vissza fizetni. (majd nézd meg a Zunió reagálását a deviza-.mizériára...vagy az IMF-t). Ha befagyasztjuk a kölcsön visszafizetést (amit megtehetünk--ha lököttebb kormányt szavazunk) Az érvényes nemzetközi szerződések alapján a ZZZországból kimenő minden magyar-árú lefoglalandó--az adósság törlesztésére. Így csak devizánk nem lesz az országot működtető áruk beszerzésére---de ez sem nagy baj--majd lóhust /ami nincs / puhitunk nyereg alatt.../"reggelsanyi" utmutatása alaján.

Vagy elvisz bennünket a ZZördög--az útóbbi a valószinű....:(((

Előzmény: nagyanyo05 (161)

Nagyanyó, nem elsunnyogni ám...ha tetszik a "topic-gazda" cím../ha van más véleményed!

Előzmény: nagyanyo05 (183)
sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 185

Sügérlibát még biztosan nem fosztottál! :D

sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 184

Lentebb a 174-ben megtalálod. :)

nagyanyo05 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 183

Mit kell nekem megnézni és hol?? Opponálnom kell vagy egyetértenem? Habár egy libát eddig még mindig csak fosztottam:DD

Előzmény: sügérliba (181)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 182

Kedves polgártársam  (hogy a dakota-varázsló hintsen be kakukkfűvel) hol nácizlak én? Talán rémeket látsz../vagy ugy gondollod nem kell válaszolnod /nem kell---de akkor ne írj sületlenségeket ! De ha tényleg írni akarsz--maradj meg a ZZidézeteknél...a pártodtól..!

Előzmény: Törölt nick (178)
sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 181

Amint ezekszerint nem látod, azt én nagyanyónak írtam a másik topikban és nem kell felhozni. Csak nem vette be a Cavintonját és még elfelejti megnézni :)

Előzmény: Törölt nick (179)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.11.26 0 0 180

Szerintem nem szabad úgy járni egy kisvállalkozásnak sem mint Kis Jánosnak a lakodalomban...

Merbiz az Tragédia...

Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 179

Nem túl sikkes innen topicot felhozni cáfolatként bármire is, mert nem biztos, hogy igaz, nem biztos, hogy mérvadó...

Előzmény: sügérliba (174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 178

Ahogy elnézlek , informáltabbnak tartom magam, mint téged.

De nem homályosítalak fel, mert nácizol. Engem. Te biztos, hogy amikor születtél, nem lettél komp:-)))))))

Előzmény: skarabeus01 (173)
reggelsanyi Creative Commons License 2011.11.26 0 0 176

Tévedsz..

Van az a pénz ami elegendő....

Az természetesen nem jelenti azt hogy ami nekem elegendő az neked elég...

Lehet hogy kevés lehet hogy sok...

Előzmény: Törölt nick (163)
sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 175

A 867-es

Előzmény: sügérliba (174)
sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 174

Neked itt egy kis ismertető, nézzél be ide is.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9210906

Előzmény: nagyanyo05 (167)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 173

..Minden mai bajunknak az ország nagyfokú eladsodottsága az oka..."

DE, bezony ám,,?? Az igaz, hogy megszüntette a 30 millás államilag támogatott bérlakás bizniszt..de megmaradt  a 15 milliós támogatás a szegény embörnek. ( a 30 millió után a szegényembör igy sem-úgy sem tudta fizetni a törlesztő-részleteket--tehát nem nekik találták ki). Vajon a JÁrai miért tartotta 11.5 %.n az MNB alapkamatot--amikor semmi szükség nem volt rá)? Vajon a fideSS miért hozta a törvényt a deviza kölcsönök felvehetőségéről 2001-ben? Kérdés van bőven--de jobb lenne ha informálódnál mivel ez nem az MNO/Belpolitika cimű fórum.../ ha a nich-d alapján nem tévedek....:)))

Előzmény: Törölt nick (165)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.11.26 0 0 172

Akkor most már nyugodtan röhöghetek---mint a konflis lúúú?

Előzmény: skarabeus01 (170)
sügérliba Creative Commons License 2011.11.26 0 0 171

Na persze, mert ott álltak a hátuk mögött, hogy már pedig felveszed a devizahitelt vagy meghalsz! A lakosság van leginkább eladósodva...

Ne röhögtessél már!

Előzmény: nagyanyo05 (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!