Keresés

Részletes keresés

Il Buono Creative Commons License 2012.03.13 0 0 139

Visszaengedtem a bbm.75 nickedet - tényleg nem célszerű törölt hozzászólást visszamásolni...

Előzmény: b.b.m75 (124)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 138

Értem én, de muszáj kategóriákat, csoportokat, alcsoportokat létrehoznotok? Én ennek az értelmét csak az adok-veszek topikoknál látnám. De rendben, teszek majd konkrét javaslatot. mert ez így kezelhetetlen.

Előzmény: Il Buono (136)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.13 0 0 137

Idáig 10ből 10en javasoltunk: ne legyenek kategóriák. Kötelező? EU direktiva lett, hogy Kategóriákat A Fotós Topikokba? Kaptatok legalább 1db pozitiv visszajelzést? Mert én olyat nem olvastam.  Mindek kell "megjavitani" azt ami addig jól működött?

Rövidebben: MIÉRT?

Előzmény: Il Buono (136)
Il Buono Creative Commons License 2012.03.13 0 0 136

Csak ismételni tudom magamat: ha ez nem tetszik, javasoljatok új kategóriákat, csoportokat. Ha létrejön egy olyan elképzelés, amivel a többség egyetért, akkor azt megvalósítjuk.

Előzmény: NJani (133)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.13 0 0 135

Biztos csak a véletlene összejátszása lehet, és semmi köze az átalakításhoz, de gyakorlatilag az összes általam látogatott topik kihalt.

hildes Creative Commons License 2012.03.13 0 0 134

Köszi, nem láttam a szememtől.

Előzmény: b.b.m75 (124)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 133

IL Buono,

Ahogy ismerkedek az új hierarchiával, már-már fájdalmas a témakörök ilyen mélsségű élkülönítése és a teljesen értelmetlen szegmensek létrehozása.

Digitális vs. Filmes-analóg.

Fényképészeti ágak vs. Tanácsadó topikok.

Azon már csak vinnyogni tudtam, hogy a Fényképészeti ágakhoz besoroltátok a a kéményfotózást és holdfotózást, a Dél-alföldi fotósokat. Ez komoly?

Ha így folytatjátok, a továbbiakban  Il Cattivo-nak foglak hívni, a többi észkombájnt pedig Il Brutto-nak. :-)

NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 132

Il Buono,

Ez az új hierarchia kezelhetetlen. Valaki visszament 10 évet az időben. Miért kell különválasztani a digitálsi és a nem dogotális fényképezéssel kapcsolatos köröket ? Mi az, hogy adok-veszek és digitális adok-veszek. Elkülönítettétek a gyártói márkákat is. Ellentététes a fényképezéssel foglalkozók (mindegy, hogy profi vagy amatőr) gondolkozásával. Fotográfia van, mindegy, hogy mi a használt technika, tehát a digitális és analóg dolgokat nem szanad külön kezelni. Sokan vannak, akik több márkát, sőt digitális és analóg technikát vegyesen használnak. Mekkora egy zöldség volna, hogy egy Sony compacttal kapcsolatos topik hierarchiája így nézzen ki:

Analóg fényképezés

Kisfilmes fotózás

Nikon

Canon

Pentax

.......

KF

Síkfilm

Digitálsi fényképezés

Sony gépek

Sony DSLR

Sony MILC

Sony compactok

Sony superzoom

Na végre megérkeztünk

Sony normal zoom

Nikon gépek

Nikon DSLR

Nikon MILC

Nikon compactok

Nikon superzoom

Nikon normal zoom

és ahogy nézem, gyakorlatilag az összes topikot ilyen mélyen katalogizáltátok ...

Én pont azt szerettem az Index fórumon, hogy jól kezelhető, könnyen átlátható, a pörgős topikok elől vannak, stb.

NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 131

Topik ötlet: Nikon adok-kapok. :-)

Előzmény: Törölt nick (129)
Solt Creative Commons License 2012.03.13 0 0 130

Ahogy végigfutottam a topicot, nem láttam azt a megoldást, ami már nagyon régen is mindig felmerül: lehessen +/- szavazatok minden hozzászóláshoz, és mindenki beállíthatná a saját tolerancia-szintjének, elszántságának megfelelő küszöböt.

Régi fórumosként én is a közösségben hiszek, de a közösség jelenleg csak habosítani, vagy csendben tűrni tud, és egyik sem igazán hatékony.

Amig/ha ez nem megoldható, addig/akkor talán hasznos lehet, ha az, aki offol (adásvételnél minden, ami nem irányáras hirdetés), az írjon világosabb színnel.

Az már megint nem szabályzat, hanem feature lenne, ha erre lenne egy checkbox, amit olvasáskor szürőfeltételként meg lehetne adni. Az ideális persze a +/- lenne.

arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.13 0 0 128

sorry nem ide szántam

Előzmény: arnyekxxx (127)
arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.13 0 0 127

Akit esetleg zavar, hogy szét lett barmolva a forum, az itt mondhatja el a véleményét

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9208422

b.b.m75 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 126
Előzmény: hildes (125)
hildes Creative Commons License 2012.03.13 0 0 125

Hova tűnt a nikon adok veszek?

b.b.m75 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 124

Nem titok: a moderátor kérdezett valamit amire én válaszoltam. Igaz elkövettem azt a hibát, hogy ebben szerepelt egy korábbi hsz, ami törölt volt. Kaptam egy mailt, hogy törölték a hsz-t, de a nickemet sem tudom használni.

Előzmény: NJani (123)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 123

Miért kellett újabb nick?

Előzmény: b.b.m75 (120)
telescoper Creative Commons License 2012.03.13 0 0 122

Kérdeztem valamit, arra válaszoljál először! Majd csak utána kérdezzél egy újat.

Előzmény: kékszemű (99)
NGabor Creative Commons License 2012.03.13 0 0 121

Ez nem igaz. Egyszer ennyi, máskor amannyi volt az ára, én is emlékszem! Állandóan ingadozott az ár, ahogy a hangulatod :)

Ez megint egy új nicked? +pontok számát gyarapítod? Akkor írjál be egyet magadnak, egy feketét is a többi mellé :)

Előzmény: b.b.m75 (120)
b.b.m75 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 120

Én is. Nem kis munkával visszanéztem az általad említett hirdetéseimet. Az ára a kiindulásitól soha sem volt több, esetenként drasztikusan csökkent.

Előzmény: NJani (117)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 119

Il Buono, konkrétan:

Adok-Veszek

Az átalakítás és a nagy közös topikhalmaztól való elkülönítás maximum az adok-veszek topikokat érintse. Azokat nyugodtan ki lehet venni és egy közös Adok/Veszek altopikjaivá tenni.

Az adok-veszek topikok formátumát nem szigorítanám, tehát mindenki hirdessen ahogy akar. Ha hiányos az info majd rákérdeznek.

Ne felejtsük el, hogy itt a hirdetés teljesen ingyenes, a hangulat pedig igazi bolhapiaci. (ez szerintem jó) Ha valaki úgy érzi a hirdetések mellett sok a duma, az menjen át egy hivatalos adás-vételet bonyolító site-ra, ott csak a nettó hirdetés látszik. Ja, hogy azért fizetni kell ... :D

Salamoni megoldás lehet, ha az adok-veszek topikokban kizárólag az egyes hirdetésekhez lehet hozzászólni, ezek a hozzászólások default nem is látszanak csak mondjuk egy + jel klikkelésével. Lásd DPreview vagy Nikonians fórum.

Többi topik

A többi bizony meghagynám úgy, ahogy voltak, olvasottsági sorrendbe felhozva azokat. Nagyon sok esetben a beszélgetéseket egy OFF topikba tettük át, mert ott volt nyugalom. Ilyen volt a Nikon D90 vagy D700 topikok, ahová beszélgetni jártunk és nem feltétlenül ezekről a gépekről ...

NGabor Creative Commons License 2012.03.13 0 0 118

Várjál még Sanya! Hátha nyom az admin egy Disaster Recovery-t :)

Előzmény: Sanya_67 (116)
NJani Creative Commons License 2012.03.13 0 0 117

Elméleti kérdés, de ki bontaná le te? :D

Nem, nem én. Ha nem tűnt volna fel verbálisan oldom meg a problémáimat és mindenféle ettől eltérő, idióta fenyegetőzést elítélek.

Az árképzésekbe én sem szólok bele, sőt kifejezetten elítélem, ha valaki beleugat. A TE eseted sokaknál kiverte a biztosítékot, amikor folyamatosan vitted fel a D3X árát, bár halkan jegyzem meg nem szóltam bele. Itt és most csak mint veled kapcsolatos jelenséget említettem.

Előzmény: bbm.75 (84)
Sanya_67 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 116

Nekem sem tetszik ez az egész:(  Minden jónak egyszer vége.  Megyek a prohardverre.

vaki Creative Commons License 2012.03.13 0 0 115

1. Hova tűntek az eddigi Pentaxos topikok??

2. Mi értelme van ennek az egész átalakításnak?

Ugyanaz lesz, mint a közlekedés fórumnál, hogy minimum triplaannyi klikkbe kerül megtalálni mindent (ahá, már értem, a reklámok nagy úr!), holott se ott, se itt nem pörögtek annyira a topikok, hogy legyen magasabbrendű értelme az ilyen átszervezésnek.

De hogy konstruktív is legyek, az eddigiek közül támogatom az adok-veszek topikokban a kötelező ármegadást. A topikszervezet pedig szerintem is kompakt-DSLR(MILC)-adásvétel-videó-egyéb részekre legyen osztva; ezeken belül meg mehet a márkák szerinti bontás.

NGabor Creative Commons License 2012.03.13 0 0 114

Arra szeretnék választ kapni, hogy ezentúl honnan fogom tudni azt, hogy melyik topik pörög egy adott témakörben?

Mert ugye, ezekbe  érdemes benézni...

Saliko Creative Commons License 2012.03.13 0 0 113

Lényegében teljesen használhatatlan az új rendszer. Ha szerencsém van, hosszas keresgélés után megtalálom az engem érdeklő topikot.

vejne Creative Commons License 2012.03.13 0 0 112

Ha a mobilomban nem lett volna lementve a leggyakrabban látogatott topik címe 

adatforgalom takarékosságból, nem találtam volna oda. Még szerencse, hogy átirányítódott

az új helyre. De nagy gépről csak azt láttam, hogy eltűnt...

fhantom Creative Commons License 2012.03.13 0 0 111

Basszus a "bejárt topic is tökre üres lett: Mi van itt???????????

Kevés a fizu és hülyeséget csináltok?????

fhantom Creative Commons License 2012.03.13 0 0 110

Valami gáz van, keresem a friss hozzászólásokat időrendi sorrendben szokott bejönni pl. Pentax adok veszek, vagy penatx off, most meg régi topicokat hoz elő, amibe hónapok óta nem irt be senki, ez valami nagyon szar igy már bocs. Mi a fenének átalakítani mikor már igy hozzászoktunk. ezzel van mindig a baj ha valamit átalakítunk. Nem jó ahogy van?

arnyekxxx Creative Commons License 2012.03.12 0 0 109

Használom, de ott maguktól jelennek meg a frissen nyilt ujdonságról szóló topikok

Most komolyan, aki ezt kitalálta, annak mi volt az érve? Ilyesmi? "gyerekek ujitani kell mert a főnök elvárja hogy dolgozzunk"

Előzmény: Il Buono (107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!