Mondjátok el, beszéljétek meg milyen szabályok és keretek között szeretnétek használni a fórum titeket érintő részét, hogy ezek alapján készülhessen el az új szabályzat.
Értem én, de muszáj kategóriákat, csoportokat, alcsoportokat létrehoznotok? Én ennek az értelmét csak az adok-veszek topikoknál látnám. De rendben, teszek majd konkrét javaslatot. mert ez így kezelhetetlen.
Idáig 10ből 10en javasoltunk: ne legyenek kategóriák. Kötelező? EU direktiva lett, hogy Kategóriákat A Fotós Topikokba? Kaptatok legalább 1db pozitiv visszajelzést? Mert én olyat nem olvastam. Mindek kell "megjavitani" azt ami addig jól működött?
Csak ismételni tudom magamat: ha ez nem tetszik, javasoljatok új kategóriákat, csoportokat. Ha létrejön egy olyan elképzelés, amivel a többség egyetért, akkor azt megvalósítjuk.
Ez az új hierarchia kezelhetetlen. Valaki visszament 10 évet az időben. Miért kell különválasztani a digitálsi és a nem dogotális fényképezéssel kapcsolatos köröket ? Mi az, hogy adok-veszek és digitális adok-veszek. Elkülönítettétek a gyártói márkákat is. Ellentététes a fényképezéssel foglalkozók (mindegy, hogy profi vagy amatőr) gondolkozásával. Fotográfia van, mindegy, hogy mi a használt technika, tehát a digitális és analóg dolgokat nem szanad külön kezelni. Sokan vannak, akik több márkát, sőt digitális és analóg technikát vegyesen használnak. Mekkora egy zöldség volna, hogy egy Sony compacttal kapcsolatos topik hierarchiája így nézzen ki:
Analóg fényképezés
Kisfilmes fotózás
Nikon
Canon
Pentax
.......
KF
Síkfilm
Digitálsi fényképezés
Sony gépek
Sony DSLR
Sony MILC
Sony compactok
Sony superzoom
Na végre megérkeztünk
Sony normal zoom
Nikon gépek
Nikon DSLR
Nikon MILC
Nikon compactok
Nikon superzoom
Nikon normal zoom
és ahogy nézem, gyakorlatilag az összes topikot ilyen mélyen katalogizáltátok ...
Én pont azt szerettem az Index fórumon, hogy jól kezelhető, könnyen átlátható, a pörgős topikok elől vannak, stb.
Ahogy végigfutottam a topicot, nem láttam azt a megoldást, ami már nagyon régen is mindig felmerül: lehessen +/- szavazatok minden hozzászóláshoz, és mindenki beállíthatná a saját tolerancia-szintjének, elszántságának megfelelő küszöböt.
Régi fórumosként én is a közösségben hiszek, de a közösség jelenleg csak habosítani, vagy csendben tűrni tud, és egyik sem igazán hatékony.
Amig/ha ez nem megoldható, addig/akkor talán hasznos lehet, ha az, aki offol (adásvételnél minden, ami nem irányáras hirdetés), az írjon világosabb színnel.
Az már megint nem szabályzat, hanem feature lenne, ha erre lenne egy checkbox, amit olvasáskor szürőfeltételként meg lehetne adni. Az ideális persze a +/- lenne.
Nem titok: a moderátor kérdezett valamit amire én válaszoltam. Igaz elkövettem azt a hibát, hogy ebben szerepelt egy korábbi hsz, ami törölt volt. Kaptam egy mailt, hogy törölték a hsz-t, de a nickemet sem tudom használni.
Az átalakítás és a nagy közös topikhalmaztól való elkülönítás maximum az adok-veszek topikokat érintse. Azokat nyugodtan ki lehet venni és egy közös Adok/Veszek altopikjaivá tenni.
Az adok-veszek topikok formátumát nem szigorítanám, tehát mindenki hirdessen ahogy akar. Ha hiányos az info majd rákérdeznek.
Ne felejtsük el, hogy itt a hirdetés teljesen ingyenes, a hangulat pedig igazi bolhapiaci. (ez szerintem jó) Ha valaki úgy érzi a hirdetések mellett sok a duma, az menjen át egy hivatalos adás-vételet bonyolító site-ra, ott csak a nettó hirdetés látszik. Ja, hogy azért fizetni kell ... :D
Salamoni megoldás lehet, ha az adok-veszek topikokban kizárólag az egyes hirdetésekhez lehet hozzászólni, ezek a hozzászólások default nem is látszanak csak mondjuk egy + jel klikkelésével. Lásd DPreview vagy Nikonians fórum.
Többi topik
A többi bizony meghagynám úgy, ahogy voltak, olvasottsági sorrendbe felhozva azokat. Nagyon sok esetben a beszélgetéseket egy OFF topikba tettük át, mert ott volt nyugalom. Ilyen volt a Nikon D90 vagy D700 topikok, ahová beszélgetni jártunk és nem feltétlenül ezekről a gépekről ...
Nem, nem én. Ha nem tűnt volna fel verbálisan oldom meg a problémáimat és mindenféle ettől eltérő, idióta fenyegetőzést elítélek.
Az árképzésekbe én sem szólok bele, sőt kifejezetten elítélem, ha valaki beleugat. A TE eseted sokaknál kiverte a biztosítékot, amikor folyamatosan vitted fel a D3X árát, bár halkan jegyzem meg nem szóltam bele. Itt és most csak mint veled kapcsolatos jelenséget említettem.
Ugyanaz lesz, mint a közlekedés fórumnál, hogy minimum triplaannyi klikkbe kerül megtalálni mindent (ahá, már értem, a reklámok nagy úr!), holott se ott, se itt nem pörögtek annyira a topikok, hogy legyen magasabbrendű értelme az ilyen átszervezésnek.
De hogy konstruktív is legyek, az eddigiek közül támogatom az adok-veszek topikokban a kötelező ármegadást. A topikszervezet pedig szerintem is kompakt-DSLR(MILC)-adásvétel-videó-egyéb részekre legyen osztva; ezeken belül meg mehet a márkák szerinti bontás.
Valami gáz van, keresem a friss hozzászólásokat időrendi sorrendben szokott bejönni pl. Pentax adok veszek, vagy penatx off, most meg régi topicokat hoz elő, amibe hónapok óta nem irt be senki, ez valami nagyon szar igy már bocs. Mi a fenének átalakítani mikor már igy hozzászoktunk. ezzel van mindig a baj ha valamit átalakítunk. Nem jó ahogy van?