Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.16 -1 0 132

"90-es évek közepén megjelent egy előadáson, ahol mint látogató elkezdte a szenzációs robbanó víz találmányát mesélgetni a szünetben kifogott alkalmi hallgatóinak. Gyanússá akkor vált, amikor egy üres csekket nyomott a kézbe, hogy csak úgy látatlanba fizessünk be neki a találmányába, mert őt itthon úgymond elnyomják és nem engedik a gyártást bevezetni. Eléggé zavaros meséiből rögtön kiderült, hogy itt egy nagymenő szélhámosról van szó. A szélhámos abban különbözik az átlagembertől, hogy gátlástalanul, szemrebbenés nélkül úgy hazudik, hogy az elhihető legyen. A szélhámosoknak mindig jól kialakított mondókáik vannak és olyan a föllépésük, hogy igyekeznek maguk iránt rokonszenvet ébreszteni. Nos ezekkel a képességekkel Spanyol gróf bőven rendelkezik. Minden szakmának megvannak a maga szélhámosai. A politikának, a tudománynak, az irodalomnak, a művészetnek és a pénzügyi világnak."

forrás:

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2012/02/februar-18-szelhamosoke-vilag.html

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 131

nekem = neked

Előzmény: ErkölcsTan (130)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 130

Ideje lenne nekem is kigyógyulni ebből a tévképzetből és átverésből!

 

Gróf Spanyol Zoltán "vízautó" hívei is körülbelül egy évtized eltelte után, ma már jellemzően kerülik és szégyellik régebbi tévképzeteiket. Már abbamaradt a magyarországi plazmavágós haknizás is.

Előzmény: Bokenyb (125)
pk1 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 129

Amennyit a vízplazmáról tudunk, az alapján viccedet még nem tudom az ökörségek listájába száműzni. Lehet, hogy a know how-t árultad itt el. :o)

Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.08 0 0 128

"Melyik a vízplazma?"

 

amit a vérplazmából desztillálnak. :)))

Előzmény: pk1 (127)
pk1 Creative Commons License 2019.02.08 0 0 127

Két plazma megy a sivatagban. Melyik a vízplazma?

JimmyQ Creative Commons License 2019.02.07 0 1 126

Bokenyb úr!

Ön beszélt itt vízplazmáról, önnek kellene megmondania, mi volna az. Enélkül nem tudunk elmélkedni róla. De ha továbbra se tudja, akkor hagyjuk az értekezést! Ugyanezt várjuk öntől a gázosítójával kapcsolatban is, amit megépített. Írja le pontosan a működését, felőlem megpróbálhatja akár felemelő művészi stílusban, vagy csak kisstílűen, teljesen mindegy.

Előzmény: Bokenyb (125)
Bokenyb Creative Commons License 2019.02.07 -1 0 125

Tisztelt fórumozók, kedves érdeklődők. 

 

Valóban ejtettem némi pontatlanságot írásaimban, amit el is ismerek. 

Lelkesedésem nem fogja megtörni, a névtelenség leplébe burkolózó egyének hada, akiket egyébként tisztelek megmondó stílusukért, s pontos, precíz, mélyreható kutatómunkájukért. Tisztelet a kivételnek, s akinek nem inge nem veszi magára. 

Véleményem az, hogy merjünk tévedni, pontatlanok lenni, s elvből ne utasítsunk vissza semmit. 

Elkötelezett tisztelője vagyok a Spanyol Zoltán ötletének, s kitartó személyének. 

Érdekes módon egyik hozzászóló sem óhajtott értekezni mélyrehatóan a vízplazmáról, vagy a külföldi szabadalmakról, melyekben említik azt. Nekem úgy tűnik, hogy kikerülő manővereket alkalmaznak, s inkább tagadják a jelenség létezését, vagy egyszerűen csak leszólják, aki segíteni és gondolkodni akar. .

Ha nem óhajtanak a vízplazmáról írni, akkor fórumozzunk a Paul Pantone gázosítóról, amit meg is építettem. Az is elég érdekes, mert 50% víz volt a tartályban. 

Ha mégis írnának valamit, akkor kérem legyen az felemelő, vagy művészi, esetleg érdekes, de ne legyen olyan kisstílű.  

pk1 Creative Commons License 2019.02.04 0 0 124

"ittas egyének írnak így."

 

Na hallod! Borban az igazság. :o)

Előzmény: Bokenyb (121)
hitname Creative Commons License 2019.02.02 0 1 123

Tisztelt uram

 

Higgye el, nem tartozom a bigott jogvédők cinikus és aljas siserehadához.

 

De itt a fórumon tartózkodjon a lealacsonyító etnikumi hivatkozásoktól, annál is inkább, mert bármelyik cigány több józansággal rendelkezika maga módján, mint Ön itt, a fizikát legyalázó nyilvános onanizálásával.

 

Egyszerű kórkép az, hogy egy ilyen (szellemi) aberráltat mint Ön, fokozottan felizgat, ha önkielégítését egy fórum nyilvánossága előtt végzi, de ha egy mód van rá, vonuljon vissza a játékaival haza, a takarója alá.

 

remélem felfogtad, szevasz öcsi

Előzmény: Bokenyb (121)
JimmyQ Creative Commons License 2019.02.02 0 1 122

Tisztelt Bokenyb!

 

Ön akkor lenne méltó az érdeklődők tiszteletére, ha szakmailag értelmezhető válaszokat tudna adni, amelyek azt mutatnák, hogy Ön legalább minimális szinten érti a fizika vonatkozó elveit, jelenségeit, a víz és egyéb anyagok állapotait, a leírásukra alkalmazott változók értelmét, definícióit, mértékegységeit, stb.

Az eddigiek sajnos egyáltalán nem erre mutatnak.

A hivatkozott honlap, és cikk színvonala is lesújtóan alacsony.

Üdvözlettel:

JQ

Előzmény: Bokenyb (121)
Bokenyb Creative Commons License 2019.02.02 0 0 121

Tisztelt uram. 

 

Mi ez a stílus? Nem beszéltük meg, hogy tegeződünk, főképp, hogy  sértegetőzünk. 

Körülírtam önnek, s nagyjából elhelyeztem a fázisdiagramhoz is a vízplazma mibenlétét. . PT diagramot nem csatolok, mert elektromos gerjesztésre más görbét adna, mint ami a neten fent van. Bár ezt biztos ön is tudja. 

Kérem tekintse meg a honlapot, Amit csatoltam, s a cikket is olvassa el. Abban benne vannak a Szabadalmakra való, hivatkozó dokumentumok számai. 

Kérem ne folytassa ezt a stílust, mert illetlen, csak a Cigányok és a 8 ált.hu/ittas egyének írnak így. Reméltem, hogy segítő kezet nyújt, de látom, hogy ezt nem várhatom öntől. 

 

 

Előzmény: pk1 (120)
pk1 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 120

Nincs minek utána járni. Mindenki látja, hogy ki vagy ütve. Nem én fektettelek két vállra, hanem a veszélytelennek tűnő "Mi a vízplazma?" mondat. De segíteni is ez segíthet rajtad, ha hagyod. Segíthet belátni, hogy tévúton jársz.

 

(Kérhetném ugyan a "Német, Japán és Amerikai tudósok" cikkeit, de világos, hogy nem léteznek ilyen publikációk.)

Előzmény: Bokenyb (119)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.30 0 0 119

Hibázok, mint bárki más... 

 

Tisztelt PK  1:  Ajánlom a vizenergia.eu oldalt, azon belül is a "Kurucinfo"-nak címzett válaszlevelet. A Német, Japán és Amerikai tudósok már tudják mi a vízplazma, leírásokban megtalálni, ha én nem is tudom pontosan definiálni. 

Kérem járjon utána, ha nyugdíjas, s ráér fordítani a szaksajtót, s a szabadalmi iratokat. Örömmel venném a segítségét. 

Előzmény: pk1 (118)
pk1 Creative Commons License 2019.01.30 0 0 118

"w/s= jule"

 

Makacs hiba.

 

De mi az a vízplazma?

Előzmény: Bokenyb (117)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.29 0 0 117

Nos, nem sértegetőzni kell, hanem pontosan értelmezni a szöveget, s segíteni abban amit nem tudok. ... :)

 

1. Nem állítottam, hogy örökmozgóról szól az Einstein Podolszky Rosen által körülírt fogalomkör, s jelenség. Bár, ha szigorúan vesszük, minden atom egy sokáig mozgó, majdnem örökmozgó szerkezet.Tehát, ha úgy definiáljuk az örökmozgót, hogy legalább 110 évet, s legfeljebb 1 millió évet működik, akkor szinte csak örökmozgókkal találkozunk az atomi szinteken.... 

 

2 A kW/ s, mint energiaegység biztos nem jó, de egy atomfizikai ismeretterjesztő könyvben hivatkoznak az 1 s alatt végzett energiatermelő képességre, s valóban Kj-ban adják meg, Ez valóban pontatlan, s nem volt helyes

 

3. Talán A W/s és a Jule közötti átváltási pontosságra gondolhatott? 300.000 km/s a négyzeten? Az pont 90 milliárd (w/s= jule), ami 90 millió kW= Kj/s. Való igaz

 

4. Elvi gondolatmenet az jó, legalábbis jobb mint  a ma elfogadott dogma. Bár kíváncsi vagyok, hogy az elvi gondolatmenet hol hibádzik, lehet hogy javítható még jobbra. Einsteiné is már elavult , van tőle is korszerűbb gondolatmenet. Kérem fejtse ki mire gondolt. 

 

5. Szerintem ön pontosan tudja mi a vízplazma. Ha nem akkor segítek. A szuper-kritikus víz környékén keresendő,  vízgázt elektromos energiával ionizált állapotba hozok. 

https://24.hu/tudomany/2017/05/08/4-600-meteres-melysegbe-furtak-izlandon-a-megujulo-energiaert/ 

 

A szuperkritikus víz, már majdnem vízplazma.... Kicsivel túl van a vízplazmához elvárt nyomás értékeken, de ha azt feltételezzük, hogy légköri nyomásra hozzuk, s valami furcsa módszerrel gerjesszük, akkor még plazmásítható is, bár ez nem biztos.  Még nem ismerem a pontos vízplazmásítási folyamatot, csak ismerkedek vele. 

Előzmény: pk1 (116)
pk1 Creative Commons License 2019.01.29 0 0 116

Hát kóklerkém zsenikém, csalódást okoztál. :(

 

1. Az EPR jelenség nem az örökmozgóról szól.

 

2. kW/s - az nem energiaegység.

 

3. De ha feltételezem, hogy kWs-ra gondoltál (ami kJ), akkor sem jó a "90 millió".

 

4. De ha még jó is lenne, az sem segít a gondolatmenet elvi hibáján.

 

5. És még mindig nem derült ki, hogy mi az a vízplazma.

Előzmény: Bokenyb (115)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.28 0 0 115

Nos , alakul a fórum, végre eljutott valaki, az érdemleges kérdésekig. 

 

Igyekeztem minél egyszerűbben fogalmazni, az előző hozzászólásban, ezért is sikerült úgy ahogy...

 

Tanultuk az iskolában, hogy a víz, 18 g/ mol, vagyis 18 g víz tartalmaz 6*103^ 23 db atomot. 

Ezt azért fontos leszögezni, mert szorosan összefügg az új energiaelmélettel. Az EPR jelenség tanulmányozásakor döbbentek rá a tudósok, hogy mennyi energia nyerhető ki az atomokból, ha majdnem nullára redukáljuk az atom rezgését. 

Megközelíthető egyszerűbb módon is, az E=m*c*c képlet segítségével is. 

Nyugalmi állapotban az 1 g Hidrogén 90 millió kW/s energiát tartalmaz. .. 

Ezt ha tovább számoljuk, akkor megegyezik 90 GW/s-nak.

3,6 kg Hidrogén= 90 GW/h

1 kg H = 25 GW/h

Ha azt feltételeznénk, hogy a víznek is ennyi az energiája, akkor máris rádöbbenünk, hogy mennyi veszendőbe menő energia távozik a rendszerből.  Tehát felesleges hatásfokokról beszélni, mivel a jelenlegi energiakinyerő rendszerek bőven 0,01% alatt vannak, ha a reális hatásfokszámítást alkalmaznánk. 

Bár attól nm kell félni, hogy a kezünkben felrobban a papír alapú könyv, hatalmas detonációval, mert az atomok bonyolult rendszerrel kapcsolódnak egymáshoz, s csak az atomok közti kohéziós erő szűnik meg elégetésekor, nem pedig maghasadás jön létre... .  Bár fagáz generátoros kísérletben, azt hiszem Kanadában, felrobbantottak a vicc kedvéért, egy könyvet. Ha jól emlékszem, akkor a könyvből kinyert gáz robbant fel, s az okozott némi detonációt... 

Visszatérve a realitás talajára, akkor lehet igazán nagyot dobbantani az energiaellátás területén, ha belátjuk, hogy van hova fejlődni, s nem a szélkelepelők, s napkollektorokban látjuk a sötétzöld jövőt. Írom ezt úgy, hogy a PT napkollektorokból TDK dolgozatot írtam. 

Én úgy képzelem el a háztartás ellátását, hogy van egy hűtőszekrény méretű készülék.  Ebbe bármilyen anyagot rakva, azt energiává bontja szét, majd a minimális salak, ami nem radioaktív, értékes alapanyagként eladható a műtrágya gyártó vállalatnak. Ez szerintem még vagy 40-50 évnyire van. Spanyol úr készülékei, optimális esetben 10 év múlva lesznek piacképesek, amikhez kell elektromos áram is. 

Ki lehet számolni, hogy ha 1 óra alatt a Soanyol -féle kazán égőfeje 2,5 kW/h villamos áramot emészt fel működésével, akkor ez nekünk 150-160 Ft-ba kerülne, ha 60 Ft egy kW/h. 

Tehát bemegyek a Tüzépre, s kérek 150 Ft-ért szenet :) , hogy a kísérlet optimális legyen, s a kapott szénnel, egy órán át fűtök....  Akkor meg lehet kérdezni olyat, hogy melyik hatásfoka jobb? 4,3 kg szénnel lehet fűteni, de környezetkímélőbb, ha ezt vízplazmával oldanánk meg. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy 540 Watt elég a plazmaképzéshez, akkor ez a 0,54*60 as számítással 32,4 Ft/ h költséget okoz. Ez kb 1 kg szén ára. Kényelmi szempontból is inkább választanánk a vízplazma kazánt, mert még meleg vizet is elő tud majd állítani. ...

 

 

 

Előzmény: pk1 (114)
pk1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 114

"10-12 év"

 

Oh! természetesen 12-13 évről van szó. (Sűrű elnézések közepette el.)

pk1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 113

Köszönöm ezt a kommentedet, ugyanis kiderül belőle, hogy a 800 óra és a 10-12 év ellenére csak süketelni tudsz a fizikáról. Ej, ej, még azt sem tudod, hogy a kritikus pont felett már nem beszélünk gőzről.

 

 

Előzmény: Bokenyb (110)
pk1 Creative Commons License 2019.01.28 0 1 112

Őszintén bevallom, engem nem csak a vízplazma mibenléte foglalkoztat, hanem az is, hogy te mennyit tudsz róla. Eddig nem adtad tanújelét annak, hogy többet tudnál róla, mint én, a laikus. Arra számítottam - eléggé naivan - hogy kérdésemre válaszul megadod a vízplazma fizikai-kémiai jellemzőit, elhelyezed a víz fázisdiagramjában, esetleg egy pV, vagy ST diagramot is mellékelsz hozzá. Hát eddig sem jutottál el, pedig a második kérdésem már kemény lett volna: miért tud a felvettnél több energiát leadni a vízplazmás szerkezet, azaz hol sérül a termodinamika második főtétele. Ha esetleg nem sérül, akkor viszont azt nem látni, hogy mi a vízplazmás technika előnye a sima, hagyományos vízbontásossal szemben.

 

De nyilván nem én találtam fel először a spanyolviaszt, azaz ezeket a kérdéseket már számtalanszor feltették nektek.

Előzmény: Bokenyb (107)
hitname Creative Commons License 2019.01.27 0 0 111

Jó, magadra hagylak itt a diliházban.

Előzmény: Bokenyb (110)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.27 0 0 110

Tisztelt hitname, fórumozók.  

 

Való igaz, nem válaszoltam a vízplazma kérdésre. Egoista módon Természetesnek véltem, hogy szabadidejükből legalább 800 órát szenteltek a témakör tanulmányozására az elmúlt 12-13 évben, s sokkal többet tudnak a víz, plazma jellegű kutatásokról.  Csak a 2006  évtől foglalkozom aktívabban a vízből nyert plazma elégethetőségének gondolatával, ekkor találkoztam először Spanyol úrral. Bár előtte is érdekeltek a különleges gondolatok. Ufok, antigravitáció, térugrás , bármi ami megmozgatja a fantáziám...  

 

A vízplazma szerintem: A víznek van egy olyan "rejtett" tulajdonsága, hogy hevítés hatására az elektronokat gerjeszteni lehet elektromos árammal. . Magyarra fordítva valahogy úgy lehet elképzelni, hogy legalább 328 Celsius fokra hevítem a vízgőzt, s mindeközben elektromos energiával is dúsítom a folyamatot. Nagyon robbanásveszélyes tehát a kísérletezgetés, otthoni barkács módra. A Gróf úr is 400 fokos vízgőzt említ, amit megfelelő mennyiségű és megfelelő időben hozzáadott elektromos energiával kell ellátni. 

Mint már említettem, otthon nem érdemes elkezdeni bohóckodni a tesztpéldányok összerakásával, mert az csak robbanáshoz vezetne, vagy anyagi veszteséghez. Bár a Paul Pantone kísérletet ajánlanám a barkács hajlamú gépészeknek. Azt én is elkészítettem, s működött. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=5vCMEPkMR-M  

 

Fórumozunk kedves Hitname, nem magamnak írok, hanem a közös érdeklődésű embereknek. Eszmét cserélünk, talán még a személyes találkozókat is össze hozzuk, ha a levelezés már kevésnek bizonyulna. 

Egész jól elmondja a Gróf úr, az alábbi you tube videón, a történetét, érdemes meghallgatni. ...

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZJMfjcc5R8g 

 

Nem szívesen vitázok, nem is nagyon menne, de ha kell abban is van gyakorlatom.  Vitázni nem a fórumon, hanem személyesen célszerű, szemtől szemben...

 

 

 

Előzmény: hitname (109)
hitname Creative Commons License 2019.01.27 0 0 109

Már az első mondatod meg nem értésről tanúskodik:

 

nem a vízplazma stb. mibenléte "fogalkoztat" minket, hanem, hogy te magadnak van-e fogalmad arról, mikről beszélsz (vagyis mit értesz te "vízplazma" alatt. ahogy az előbb egyszerűen és érthetően megkérdezték tőled, és egyből átugrottad.)

 

Tehát amíg ezt nem demonstrálod, addig csak magadnak halandzsázol itt, ami érthetően senkit nem éredekel.

Előzmény: Bokenyb (107)
Bign Creative Commons License 2019.01.27 0 0 108

Ha az első robbanó motort, egy F1 versenyautóba szerették volna fejleszteni, akkor a fejlesztés drágasága miatt, valószínű meg se valósul.

 

Talán itt is egy működő modellt kéne készíteni, ami utat nyitna a további fejlesztéshez.

A modell kikerüléséhez való ragaszkodás, (talán) azért is van, mert a fejlesztő rájött, hogy nem működne a dolog.

Előzmény: Bokenyb (107)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.25 0 0 107

Tisztelt Erkölcstan , PK1, fórumozók!

 

Nagyon örülök, hogy foglalkoztatja önöket a vízplazma mibenléte, s a feltaláló is. ..

Elkövetik azt a hibát, hogy nem beszélnek hosszasan a Spanyol úrral, nem járják körül a témát, s úgy mondanak véleményt, ami kicsit felszínes számomra. .

A benzin szavunk is annyira értelmetlen, mint a vízplazma szavunk, hisz a Benzin valójában Karl Benz-ről neveződött át, A benzin eredeti neve  Petroléter volt ....

Való igaz, hogy Spanyol úr az autókat favorizálja, bár már kevésbé, mint régen. Szerveztem neki találkozót Morvai Ferenccel ami nem sikerrel zárult. Van nekem is egy tojáskazán nevű fantáziarajzom, de sajnos nem értettek egyet Morvai úrral. (Morvai Ferenc= Kazánkirály becenevű üzletember, kazánkészítő). 

Spanyol  úr igen makacs ember, nehéz meggyőzni, de nem lehetetlen. Sokan bántják különcsége miatt is. 

Véleményem szerint Spanyol úr nem csaló, csak másként látja a világot, mint az átlag ember. 

Jómagam is próbálom néha győzködni, hogy készítsük el a gázturbinás verziót, de a pénzhiány mindig közbeszól, s Spanyol úr is mondja, hogy nem egyszerű megépíteni a prototípusokat. Labor kell hozzá. A helység engedélyeztetése is 1,5-2 évet venne igénybe,..

Műszerek, emberek bére, mind-mind költség. 

Én is, s Spanyol úr is megélhetési gondokkal küszködünk, s nincs százmillió Ft a zsebemben, hogy elkészíthessem az életnagyságú működő Helios prototípust. 

Marad az álmodozás és a vágy, a vízhajtású autóra, kazánra, sugárhajtóműre.... 

Előzmény: ErkölcsTan (106)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.25 0 0 106

Szerintem lókötő.

 

Sok önellentmondás és fura dolog van ebben a történetben nem is vizsgálom mindent, csak néhányat.   Miért autóba akarja egyből beszerelni és miért nem készít inkább egy kazánba szerelt bemutató példányt? Ebben a formában még több ember tudná használni, még több energiát és költséget lehetne megtakarítani vele, mert  hidegben jó fűtésre és meleg víz ellátásra, ami utóbbi ugyebár a többi évszakban is szükséges.  Sőt lehet vele melegíteni uszodák vizét is. Egy kazán verziót sokkal könnyebb lenne összeépíteni , hiszen a szerkezetet nem érheti rázkódás, nem nagyon lényeges sem a mérete, sem a súlya és nem kell hozzá esetlegesen sem áramtermelő generátor, sem azt tároló akkumulátorok.  Egy kazán verziónak már lehetne mérni a hatásfokát, és ha van, akkor a gazdaságosságát. Amennyiben meg működik és jó hatásfokkal, akkor el lehet zárni a gáz és olajvezetékeket és paksi atomerőművet is be lehet zárni. Hiszen az áramot is hatékonyabb lenne így előállítani.

 

bővebben:

https://vilagnezet.blog.hu/2011/03/03/grof_spanyol_zoltan_vizautoja

pk1 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 105

No, akkor kezdjük az elején:

 

Mi az a vízplazma?

Előzmény: Bokenyb (102)
Bokenyb Creative Commons License 2019.01.25 0 0 104

 A Helios fantázia néven ismert, hidrogénplazma képző egységnek a makettje látható, a képen. Valószínű. hogy egy másik makettet is készítek, ami már professzionálisan lesz kivitelezve. 

Bokenyb Creative Commons License 2019.01.24 0 0 103

Itt egy példa a Helios tervezetre... 

Itt még MBD alvázban gondolkodtam, De majd BMP-1 lesz alatta, mert azt egyszerűbb beszerezni. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!