A mai bejelentés szerint megszűntetik a magánnyugdíjpénztár tagok pénztári befizetéseinek átutalását. A pénzt megtartja magának a kormány. Ez véletlenül nem lopás?
Jaja, jó nagy hülye voltam, ahogy most nézem a számlaértesítőm:)))
Beléptem annó. Mikor a suttyó gumicsizmás, és népi zenekara "hirtelen" észbekapott, hogy tul.képp. el is lehet lopni az emberek pénzét, én (is) beintettem neki. Mind egy szálig szánalmas barmok vagytok, kik visszaléptetek, és bedobtátok a közösbe a megtakarításaitokat. Jobbágyország.
En eredetileg ki voltam tiltva a manyupbol, de aztan mar a 40 ev felettiek is belephettek volna, de sajnalatos alapveto matematikai kepessegekkelegaldva gyorsan kiszamoltam hogy meg a haincot eveseknek se erdemes belepni.
A visszalepettek mekapjak igyanazt a nyugdijatint azok akik be sem leptek, raadasul meg atrszazezer esetleg parmillio penzet is kapnak amennyivel nyeteseges volt a szamlajuk. Szvsz a partizezer meg ki nem lepett nagy resze a szunidoben dolgozo egyetemista lehet, akinek kotelezo volt belepnie, es par haviunkaval esetleg tan tizezer forint jaruleka is pdszegyulbetett a magankasszaban.
Nem tudom csak nekem tűnt-e fel, de most a vírus-balhé miatt olyan szabályozást aklottak a hiteertölesztési moretóriumra, hogy aki csak ül a seggén ( vagy azért mert neki így jó, vagy azért mert nem képes kitülteni egy nyomtatványt) annak automatikusan életbe lép a moratórium, és nem kell törlesztenie.
Aki akar törleszteni, az meg nyilatkozhat, papírozhat, és utána fizethet.
Ez még nyilvánvalóbbá teszi, hogy anno a nagy nyugdíjeinstand idején pontosan tuták, hogy az emberi lustaság nekik kedvez, és arrea építették az egész stratégiát. A " lehet nyilatkozni" csak azért lett beletéve a törvénybe, hogy ne legyen nyíljánvaló, hogy az emberi ostobaságra épített intézményesített tolvajlásról van szó.
Persze, hogy most nem szabad kiszállni. Nyilván örülök ha jó a hozam és bosszant ha bukta van de csak az számít, hogy mennyit fog érni amikor nyugdíjba megyek.
Ugyan ennek kevés köze van a manyupomhoz, de éppen most szabadítom fel a készpénztartalékaimat, hogy beszálljak a tőzsdére. Nagyjából 10 millió forintot szánok rá... Kb 40% nyereséggel már elégedett leszek jövő év márciusra... :-)
Azt gondolom, hogy a manyupok hozamai is visszapattannak. Aki eddig nem cserélte le a kockázatos portfólióját alacsonyabb kockázatúra annak már nem is szabad! Mélyponton vagyunk, vagy közel ahhoz!
Már várom a károgókat, hogy eltőzsdézték, csődbe mennek...
Mondjuk én tavaly ősszel váltottam klasszikus portfólióra. Az persze nem értem ez miért esett valamennyit, ha 100%-ban magyar állampapírt tartalmaz. A visszaváltást kell majd jól időzíteni, és akkor egész szép eredménnyel kijöhetek ebből az egészből.
Az elmúlt hetekben a világ tőkepiacain egy rendkívül intenzív árfolyamcsökkenés ment végbe. Az esés oka a koronavírus terjedésének megakadályozására hozott rendkívüli intézkedéseknek és korlátozásoknak köszönhető. A hozamok a negatív irányba fordult tőkepiaci tendenciák következtében visszaestek (a tavalyi kimagaslóan magas hozamokat követően), azonban a „befektetés” jellegéből fakadóan semmilyen szempontból nem ésszerű a rövid távú hozamokat mérvadónak tekinteni. Hosszú távú befektetéseknél legalább az elmúlt 10 évet érdemes vizsgálni, ekkora időtávon mindegyik nyugdíjpénztári hozam nem csak hogy jelentős pluszban van – még a mostani esés után is -, de reálhozamot is fel tudott mutatni.
Kérjük a pénztári tagokat, hogy próbáljanak higgadtan viselkedni, ne a rövid távú hírek alapján ítéljék meg a megtakarításukat!