E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
sajnos "Gasthof Gruber"-böl annyi van náluk, mint égen a csillag, hogy ez a betérö melyik hágónál van, azt a ködbe burkolózó hegy miatt igencsak nehéz megmondani.
Magát az eredeti várost a környező területek nélkül. D.C.-nek csak egy része az eredeti Washi gton, amit ma már hivatalosan nem is hívnak Washingtonnak.
És még az is közös bennük, hogy Washington is, Új-Delhi is tervezett város.
Azt a bizonyossággal határos valószínüséggel kijelenthetem, hogy ez a kép
Friedrichroda, NDK
thüringiai városkában készült, mivel a "Buchhandlung Krautwurst" egy Friedrichroda-i könyvkereskedés és kiadó volt, aminek egyik fö profilja a képeslapkibocsájás volt. Sajnos postacímet nem találtam sehol hozzá, ezért a pontos címet nem tudom, és mivel a google maps Németországban nem igazán müxik, ezért azt se tudom megcsináln, hogy "végigmegyek" az utcáin.
bár a mai Hauptstraße 22 két házzal arrébb van, de az Mühlgasse vonalvezetése teljesen ráillik a képen lévöre, és egy kivételével az összes épület ma is beazonosítható.
De talán lehetne mindkettő, mert biztos lenne olyan, aki amellett érvelne, hogy Újdelhi (vagy Új-Delhi) külön település (önálló adminisztratív egység). Egyes országok adminisztratív beosztása nem pontosan felel meg a magyar vagy a fortepan logikának.