Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Erre gondoltam én is, hogy a pcp regulátorok még gyerekcipőben jártak, és egy stabil 70-80 Bar-os nyomású co2 palackot tekertek inkább a szelepházba. Egyébként a Crosmann 2240-es pisztolynak a szeleprugója elég megbízható darab.
Elég érdekes ez a puska. Az első képeken a vasnak az a része vált érdekessé nekem, ahol a tartály közbetét darabjába tekert co2 palack lett betekerve. Szerintem eredetileg pcp-nek lett tervezve ez a puska, mivel egy levágott végű pcp tartályvégnek néz ki a közdarab. Persze lehet, hogy a levágott pcp tartályvégből lett a pcp tartály, amiből fejlődött ki a pcp puska. Kérdés, hogy mire gondolt a költő ezzel a darabbal.
A sütése már az új, nem az LGM-1 - LGR változata (ami lényegében máig változatlan - az abszorbert leszámítva), a töltőkapu is más, bár már az is töltővályús, nem kell szuszakolni.
Ezt is nagyon szeretem, nagyon kézreáll. Jó szórásokat-eredményeket lövök vele - persze magamhoz képest.
Hallo Franz, das was ich auf den Bildern sehe, sollte nie unser Haus verlassen haben. Dies ist ein Prototyp aus dem Jahre 1990, da wurden nur 5 von gemacht, 20 weitere 1991. Erst 1994 kam das CGM-1 auf den Markt, in anderer Form und mit anderen Teilen. Hierzu gibt es leider gar nichts, wie gesagt ein Prototyp, welcher das Haus hätte nie verlassen sollen. Selbst den Konstrukteur der Waffe kann man nicht mehr fragen, außer bei einer Seance… Das ganze ist eine Mischung aus CG90 und LGM-1. Aber am Ende nur ein Versuch, der vermutlich auch nur funktioniert hat, nachdem der Entwickler das LG zusammengebaut hat . Was da tatsächlich verwendet wurde, welche Feder, Dichtungen, Ventile oder sonstiges, das weiß keiner mehr.
A sorszáma alapján ez a 3. az első 5-ből...
Nem tagadom, hogy kicsit büszke vagyok magamra, hogy sikerült a tervező helyébe képzelnem, képeznem magam, és sikerült életre kelteni a fegyvert.
Tussal együtt nincs képem, de ha akarod - csinálok holnap.
Szép klasszikus fa tusa van, dió, jobbkezes. Az is rendkívül ritka.
A vas maga olyan, mint az LGM-1 és a CG90 keveréke.
Érdekessége, hogy CO tartályos, de a szelepet úgy kell belőni, hogy se túl sokáig ne legyen nyitva, mert akkor túl erős, másrészt vigyázni kell, mert ha erős az ütőmű-rugó, akkor nyitva marad, és lefúj. De túl rövid ideig se jó, mert akkor nem éri el a 7,5 J-t.
Jó pár rugót gyártattam, mire sikerült belőni...
Sajnos a Walter szerint a tervezője-építője sem él már, se adatuk, pláne alkatrészük nincs hozzá.
Annyi tudok -nék javasolni, hogy akihez én járok ( magánpraxis Bp. ) három témakörben hivatott eljárni .
Belgyógyász ( a kedves neje is )
Munkaalkalmassági
Háziorvosi , magán praxist folytat, értelem szerűen saját magának kell javasolni bizonyos dolgokat mert sajnos nincs összevonva , és csak így lehet-tud lépegetni , ha nem akar a "betege méghülyébbé" válni a sokk ide oda szaladgálás és leletek vizsgálatok okán .
intézményvezető főorvos.
Szerintem ? talán ? egy telefonhívást lehet, hogy megérne vele pár szót beszélni HÁTHA ? de te tudod...
Ha gondolod mivel Ő nyilvános, ide leírhatom a nevét és így fel tudod keresni telefonon illetve mail ban.
Én csak ajánlani tudom!!! , persze Ő dönti el , HA érdekel. , vagy tud adni tanácsot.....ez már a tiéd.