Keresés

Részletes keresés

W.B.A. Creative Commons License 2024.07.13 -6 2 101777

:-)) Hát, lehet, hogy felétek, és a veled egyetértőknél olyan szokások uralkodnak, mint a csimpánzkolóniákban vagy az előembereknél, de esetemben biztosan nem így lenne, pistidiana...

 

Nincs feleségem vagy élettársam, de ha volna, kellően értelmes és tájékozott lenne ahhoz, hogy kinevesse pl. az itteni (e vitában mínuszolgató, és/vagy szánalmas vitakészségről tanúbizonyságot tevő) "fényes elméket", mondván: drágám, félelmetesen buták tudnak lenni az emberek...

 

Ismertem olyan intelligens lányokat, nőket, akik nem ültek fel sem a régebbi típusú, sem az újabb keletű 'feminista ideológiának', és mélyen megvetik az őket sokszor indokolatlanul "védeni akaró" kreténeket, akik korlátolt módon azt gondolják, ettől lesznek "Férfiak"...

Előzmény: pistidiana48/52 (101769)
-remény- Creative Commons License 2024.07.13 0 0 101776

https://www.facebook.com/reel/795035836134133    Uppppsz! Mit tesz az agresszió!!  ;-(

robertó69 Creative Commons License 2024.07.13 -3 1 101775

Tegnap - szerencsére - nem forogtam ilyen veszélyben. Reggeltől estig futóvad, HFT, airsoft IPSC, meg némi íjászat. A tűző napon. Nem igazán stresszeltem azon, görcsöt kap e a lábam a hideg (víz)ben.;-)

Előzmény: szimizso1 (101768)
robertó69 Creative Commons License 2024.07.13 -3 1 101774

Örök hálám! :-)

 

Sokan bele se gondolnak, milyen teljesítmény ehhez hasonló eredményeket lőni(nemtől függetlenül).

Megtévesztő azt gondolni, hogy a "pingvinöltözéktől" laza ujjgyakorlat lesz ilyen köröket meglőni...

Előzmény: exDínó (101743)
-remény- Creative Commons License 2024.07.13 0 1 101773
most_nem Creative Commons License 2024.07.13 -2 7 101772

Ilyen hosszú posztot amúgy szinte senki sem olvas el az interneten, még akkor sem, ha érdekes a téma, nemhogy akkor, ha a vegytiszta suttyóságot próbálja ideologizálni a szerző.

Előzmény: W.B.A. (101765)
SSG 69 Creative Commons License 2024.07.13 -1 2 101771

Én jópár nagytestű kutyát választottam szét verekedés közben

és volt hogy visszafordult az egyik, és majdnem leharapta a jobb kezem kisujját.

Legtöbbször a kutyáimat választottam szét olyan kutyákkal szemben,-akik rátámadtak a városligeti sétàk közben.Nekem akkor Rottweiler kutyáim voltak.Mindig a tàmadó kutya mögé kerültem,és  kereszt fogással a hátsó lábait a levegőbe emelve addig csavartam a testét hogy,a mellső lábai már nem érték a földet,és  a kutya hasa az ég felé nézett..Akkor legtöbbször elengedték egymást, mert a támadó kutya mellső lábai is a levegőben voltak,és ez bizonytalanná tette őket!

Volt,hogy a másik 35-40 kilós kutyát úgy vittem oda a gazdájának, ahogy  kapálódzó nyulat a hátsó lábainál fogva átnyújtanám neki..

Volt hogy kikerekedett a szemük..:)))

Sok kutyás női versenyzőt ismertem régen,- és semmivel sem voltak bátortalanok mit a férfiak àltalában...

Persze ez a nagytestű őrző-védő kutyás nőkre vonatkozott, 

nem a kistestű 5 kilós ebeket sétáltató női gazdikra!

Előzmény: W.B.A. (101766)
exDínó Creative Commons License 2024.07.13 -2 6 101770

Tehát továbbra is csak személyeskedni tudsz és provokálni próbálsz, mert másra nem vagy képes. 

Erre én nem vagyok vevő, belefáradtam a baromságaidba, játssz mással.  

Előzmény: W.B.A. (101765)
pistidiana48/52 Creative Commons License 2024.07.13 -1 6 101769

Igen, mindenben (is) igazad van, De, figyeld hogy a feleséged/élettársad(ha van) ne olvasson bele amit itt össze hordtál, mert lehet kitépi a füleidet és kinyomkodja a szemeidet!-DDD. 

 

További kellemes csevegést.

Előzmény: W.B.A. (101767)
szimizso1 Creative Commons License 2024.07.13 -2 1 101768

Robi!

Tegnap mondta be a híradó, hogy nem szabad egyedül, felhevült testtel a vízbe menni. Mindig legyen egy-két ismerős a közeledben, aki figyel rád, és tud segíteni, ha baj van. ;-)

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167421392&t=9050970&openwith=1

 

W.B.A. Creative Commons License 2024.07.13 -7 2 101767

Azért írtam, hogy az akarás nem azonos a tudással, mert te úgy írtad le, mintha esetünkben az lenne, egybemosva a két fogalmat:

 

"Azért az arra vagyunk kitalálva , az nem jelenti azt hogy ne tudnák(akarnák magukat megvédeni )," (ZoliD65)

 

Ha megtudnák védeni magukat, a férfiak emiatt nem kellenének... De többnyire nem tudják, hiába akarnák... Mert ugye a férfiak vannak arra kitalálva... Hogy megvédjék őket...

 

 Az állítólagos beskatulyázáshoz, egy másik Értetlenkének válaszoltam, de neked is szólhat

 

,,A következő (számodra, úgy tűnik, felfoghatatlan) mondatomban pedig benne vagyon a lényeg; olvasd újra lassan, tagoltan, hogy eljusson a megfelelő agyi területhez, ami a megértést szolgálja:

 

'Fontos ismét jeleznem, és kiemelnem, hogy ezek a gyengeségek vagy erősségek jellemző, és nem kizárólagos tulajdonságok, tehát az általános tapasztalatok alapján felismerhető tényekről van szó...'

 

Tehát még egyszer: nem en bloc a női nem kizárólagos, zárt halmazú [beskatulyázott] hisztérikusságáról és idegrendszeri labilitásáról van szó, hanem a nőkre inkább jellemző tulajdonságokról, amiknek köze van a férfiakétól valamelyest eltérő agyi/idegrendszeri felépítéshez..."

Előzmény: ZoliD65 (101753)
W.B.A. Creative Commons License 2024.07.13 -6 2 101766

Igen, persze, ezért hangsúlyoztam, hogy "általában"...

 

De nem árt tenni egy fontos kiegészítést a verekedő nagytestű kutyákat szétrugdaló nőkhöz...

 

Azok az ebek egymással vannak elfoglalva, fókuszálnak, a külvilág alig létezik számukra a küzdelem hevében... Egymást akarják mindenáron "tusra vinni", és nem a gazdit... Ha viszont a gazdasszonyt akarnák, megkérdőjelezve, ill. próbára téve a fennálló rangsort... lenne ott ám fülsüketítő sikítás, 'segítséég!', meg cafatokban lógó, véres ruhadarabok, remegő végtagok, halálra vált tekintet, bepisi-bekaki... :-))

Előzmény: SSG 69 (101751)
W.B.A. Creative Commons License 2024.07.13 -7 2 101765

Ajaj, tanár uram, baj van a szövegértéssel, ha már edukálásról beszélsz...

 

Dehogy tekergek, megint, legföljebb a másfél méteres farkad, ha a Dínó a dinoszaurusz rövidítése... (Na meg ne sértődj, mint egy 'labilis idegrendszerű, hisztérikus' nő! ;-))

 

Akik pl. pozitívnak jelölték a válaszaimat, és rajtuk kívül bizonyára akadnak még, értik, miről beszélek... Vannak ám értelmes emberek is a lövészek között, akiknek van lövésük más dolgokhoz is, míg másoknak lövésük sincs hozzá, csak a lövészethez, (val)amennyire...

 

Egy oktatónak, netán tanárnak érzékelni, értenie kell a mondatokban, megfogalmazásokban fellelhető árnyalatokat is... Tehát a diszlexia kizárandó.... Nálad ez szemlátomást nem akar sikeredni...

 

Ha már fogalmazás... A fő kritikai megállapításodból kimaradt egy fontos szavacska:

 

"Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról." (exDínó)

 

És ahogy írni akartad volna:

 

"Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót sem hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról."

 

A következő (számodra, úgy tűnik, felfoghatatlan) mondatomban pedig benne vagy a lényeg; olvasd újra lassan, tagoltan, hogy eljusson a megfelelő agyi területhez, ami a megértést szolgálja:

 

"Fontos ismét jeleznem, és kiemelnem, hogy ezek a gyengeségek vagy erősségek jellemző, és nem kizárólagos tulajdonságok, tehát az általános tapasztalatok alapján felismerhető tényekről van szó..."

 

Tehát még egyszer: nem en bloc a női nem kizárólagos, zárt halmazú hisztérikusságáról és idegrendszeri labilitásáról van szó, hanem a nőkre inkább jellemző tulajdonságokról, amiknek köze van a férfiakétól valamelyest eltérő agyi/idegrendszeri felépítéshez... Ezt a hisztit és/vagy túlérzékenységet még megdobhatja a havibaj, a menstruációs időszak is, ha még nem hallottál vagy tudtál róla... Bizony, ez is "tapasztalati és tudományos tény"... "Küzdj(!)"...

 

Ezután ismételten hamiskodsz, meg butáskodsz:

 

"Ja látom, a többi hozzászólásodnál mégis maradtál az ezt_nagyjából_mindenki_tudja "érvnél", bár már legalább nem hisztérikusságról írsz hanem érzelmi döntésekről :) ." (exDínó)

 

A tömör érveléseket egészben illik idézni, nem kiragadva fülét-farkát, mert ezek összetartoznak, így logikusak... Tehát a "tapasztalati és tudományos tény" mint érv alapvető fontosságú, ösztönző megállapítás, a saját edukálásodhoz is, Dínó... Tudod, "küzdj(!)"... A másiknál pedig: a hisztéria, ha előáll, érzelmi kilengés, érzelmi reakció, az Ég áldjon meg... Meglepő számodra, mi?... Dínó, Dínó...

 

"Tapasztalati és tudományos tény, hogy a nők, általában, érzelmi alapon reagálnak vagy döntenek... Ezt nagyjából mindenki tudja, néhányotokat leszámítva..."

 

"De legalább eljutottál innen:"a férfiak minden sportágban, a sakktól a súlyemelésig sokkal jobbak, mint a nők" 

idáig: "a férfiak néhány sportágat vagy versenyszámot leszámítva gyakorlatilag majd minden megmérettetésben jobbak" (exDínó)

Dönci... Bocsánat, exDínó... Megint az árnyalatok észrevételének képtelensége... A második idézetben áárnyaltam a képet, amígó... Ha a (sport)lövészetet mint egészet, mint összefoglaló sportágat nézzük, mert az is, akkor megáll az első mondat (is)... Ha pedig bontjuk, második mondás, akkor az alágak és  versenyszámok sűrűjében megtalálhatjuk "ama dicsért nőket"...

Ne szűkülj be, Dínó...  A sportlövészet, amit cáfolatként felhoztál, nemcsak a 10 méteres légpuska meg még egynéhány másik kategória, ami itt (e topikban is) említésre került, hanem egy nagyon sokrétű sportág... Ezt is felhoztam érvként, de (te is) átléptél rajta... Tájékozódj, tanulj meg szöveget értelmezni, utána vitázz...

Szumma szummárum pedig :-D:

https://www.youtube.com/watch?v=kVLETYWZGfk

Előzmény: exDínó (101752)
SSG 69 Creative Commons License 2024.07.12 -4 0 101764

Ha Zoli normális hangnemben ír,-akkor a válasz is tiszteletteljes nyílván!...:)))

Előzmény: bando53 (101759)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -5 0 101763

Okés. 

Előzmény: SSG 69 (101762)
SSG 69 Creative Commons License 2024.07.12 -4 3 101762

Dehogy, csak nem volt világos,-hogy kinek írtad.

Ezért kérdeztem!..:))

Amúgy ebben a témában tökéketesen egyetértünk!!!

Előzmény: ZoliD65 (101756)
-remény- Creative Commons License 2024.07.12 0 1 101761

ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -6 0 101760

Épp félretettem az ellentéteket a téma miatt, bezzeg te , a pokolban is kamu úr, A Kisgyerek, az ilyet nem tud , igazán érett gondolkodás, ahogy a kontextusok nem keresése,vagy meg se talalálása  a hozzászólásban ,

Tartalmilag több íródott  neki,ezért neki címeztem ,

Túl logikus? Gondoltam . 

Előzmény: bando53 (101759)
bando53 Creative Commons License 2024.07.12 -3 4 101759

Gyuri! Miért nem érted, hogy három embernek válaszolt, de szeretetből és tiszteletből, csak  neked címezte!:-DDD

 

Előzmény: SSG 69 (101754)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -8 0 101758

3 emberre is reagáltam ,láthatod a 3 felé tagolást és a megszólítást, vagy a kapcsolódó hozzászólással a szó egyezést.

Előzmény: SSG 69 (101754)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -8 0 101757

Mellé lőttél kisgyerek megint

                                       Mint 

                                       Mindig

Előzmény: bando53 (101755)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -8 0 101756

Most kötekedni akarsz mikor még véletlen egyetértek veled akkor is ??

Előzmény: SSG 69 (101754)
bando53 Creative Commons License 2024.07.12 -3 4 101755

Van ám zavar a toronyban!:-)))

Előzmény: SSG 69 (101754)
SSG 69 Creative Commons License 2024.07.12 -3 2 101754

Ezt a postot nekem szántad Zoli, vagy WBA-nak?..:)))

 

Előzmény: ZoliD65 (101753)
ZoliD65 Creative Commons License 2024.07.12 -6 0 101753

Na erről beszéltem, az akarás és a tudás nem mindig párosul , de a tesómnál pl párosult a nem tipik  pánikolás  stresszben, a zsebes megfogta a haját és el akarta venni a táskáját , önvédelmi reflex beindult , kivágta magát a "fogásból" magához rántotta a tasit a rabló meg bepánikolt elfutott 55 kilós nőről beszélünk , nem birodalmi lépegetőről .


szóval WBA , genetikailag kódolt a "jobbakban" a nők védelme , segítése , de vannak nők akik nem így "gyártódtak" úgymond , mint amilyen típusokat te leírtál  , erre próbáltam kilyukadni ,
amire te csak annyit írtál hogy az akarás meg a tudás ....

És a korábbiakhoz +1 - kár vergődnöd, beskatujáztad a nőket  1 halmazba holott az összetettebb mint ahogy lefestetted első nekifutásból.

Előzmény: SSG 69 (101751)
exDínó Creative Commons License 2024.07.12 -1 3 101752

Tekeregsz, ami egy ideig szórakoztató volt de most már inkább fárasztó. Ez a "megvádolom a másik oldalt azzal amit én csinálok" rendkívül átlátszó, ennél azért többet vártam volna.

Az általad idézetteket senki sem vitatta, ellenben természetesen egy szót hoztál a nők állítólagos labilis idegrendszeréről és hisztérikusságukról.

Ja látom, a többi hozzászólásodnál mégis maradtál az ezt_nagyjából_mindenki_tudja "érvnél", bár már legalább nem hisztérikusságról írsz hanem érzelmi döntésekről :) .
De tudod mit? Tegyük fel, hogy a saját szűk ismerősi halmazodban ez így is van (modjuk ekkor őszintén sajnállak), szerinted ilyen kicsi és nem reprezentatív mintából messzemenő következtetéseket levonni nem önbecsapás?


De legalább eljutottál innen:"a férfiak minden sportágban, a sakktól a súlyemelésig sokkal jobbak, mint a nők" 

idáig: "a férfiak néhány sportágat vagy versenyszámot leszámítva gyakorlatilag majd minden megmérettetésben jobbak"

Mivel én csak a sportlövészetet hoztam fel cáfolatnak az első mondatodra így a magam részéről bejezettnek tekintem az edukálásodat ;)

Előzmény: W.B.A. (101747)
SSG 69 Creative Commons License 2024.07.12 -1 1 101751

Én az Újpalotai Kutya Kiképző Iskolában voltam jó régen tag!!

Évekig segédeltem, versenyeztem egy fekete n.juhásszal! ( képen ő látható)

Hidd el a férfiak között is van aki lefagy ha kutya támad rá,és vannak nők,-akik meg szét rugdalják a verekedő nagytestű kutyákat!

Lelki alkattól függ, hogy reagál az ember egy veszély helyzetre!

De nyílván a nők "mimózábbak" egy támadó kutyával szemben

,mint éppenséggel a férfiak nagy többsége!....

 

Előzmény: W.B.A. (101750)
W.B.A. Creative Commons License 2024.07.11 -3 2 101750

Az akarás nem azonos a tudással... A hatásfok pedig, jellemzően, alacsonyabb szintű...

 

Nézd meg pl., hogyan viselkedik egy átlagos nő, ha megtámadja egy kutya, és hogyan egy átlagos férfi...

Előzmény: ZoliD65 (101737)
W.B.A. Creative Commons License 2024.07.11 -3 2 101749

Tapasztalati és tudományos tény, hogy a nők, általában, érzelmi alapon reagálnak vagy döntenek... Ezt nagyjából mindenki tudja, néhányotokat leszámítva...

Előzmény: Fricu1 (101735)
W.B.A. Creative Commons License 2024.07.11 -3 2 101748

Ne légy már oktondi, Fricu... Csak ugrattalak, mert hisztérikusan reagáltál...

Előzmény: Fricu1 (101739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!