Keresés

Részletes keresés

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.08 0 0 1124

A belügyminiszter kedden indoklás nélkül visszavonta a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének vezetői megbízatását, az országos főkapitány pedig a közlekedésrendészeti főosztály vezetőjéét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1123

http://www.langlovagok.hu/tuzvonal/646_tepett-rozsa

 

Tépett rózsa

Ez egy igaz történet, egy igaz emberről, a mai, kevéssé igaz világban. A névtelen, de igazi hősről, aki közöttünk él, küzdött, és harcolt. S nincs boldog vége, csak maga a történet. Mi a tanulsága? Ezt nem tudom, mindenki gondolkodjon el rajta, vonja le következtetéseit, és találja meg a maga igazát… Nekünk elveszett a rózsánk, letépték, kidobták. Ez a mi igazságunk, a tűzoltók igazsága, és valósága.

Rózsa Csaba 1988. március 1-jén szerelt fel tűzoltónak Budapesten, a XI. kerületi tűzoltóságra. Kedves, szorgalmas srác volt, és bátor. Sokan kedvelték, és tudták, hogy szereti a hivatását. Mikor a Roham-szolgálathoz jelentkezett, nyomban elfogadták, tudták, számíthatnak rá. Persze tudta, hogy veszélyes életet él, de azt is tudta, hogy számíthat a bajtársaira, számíthat a Tűzoltóságra, és hogy ezt, csak ezt kell tennie. Tudta, hogy minden kisfiút ki kell húznia a tűzből, bajból, hogyha úgy történik, az ő kisfiát is kihúzza valaki. Ebben a hivatásban minden nap egy, vagy több új győzelem, és az ember emelt fővel megy haza. Csak az él igazán, aki másokért él.

1994. december 7-e, Budafok, a mozi használaton kívüli épülete. Hideg volt, és Csaba szolgálatra jelentkezett a Rohamon. Múlt az idő, a gyerekek játékból tüzet gyújtottak a mozi épületében. Hideg volt. Üres, sötét folyosók, kongó terek, és a meleget adó tűz, ami egyre nagyobb lett, menekülő gyerekek. Lomok és kosz mindenhol, füst, és egy mély, talán tíz méter mély akna, lefedve egy gipszkartonnal… Ölni készen várt valakire. Sokan látták a füstöt, telefonáltak: Tűz van! Segítsenek a tűzoltók! És Csaba is elindult…

Ilyenkor nem csak a tüzet kell eloltani, be kell járni az épület egészét, mert ha valaki a füstben reked, az meghal. És nincs idő, sietni kell, mert az életmentés az első. Füst van, sötét, és a keresés, csak a légzőkészülék zaja hallatszik, a rádió recseg, nincs idő! És a csapda bezárult: Csaba rálépett a gipszkartonra, lezuhant az aknába. Majd tíz méter zuhanás után, összetörve, beszorulva hevert az aknában, a tűz égett, a füst átjárta. Most már őt kellett menteni. A bajtársai eszelősen küzdöttek érte, de sokáig nem volt mozdítható, nem fértek hozzá, csak a légzőpalackot tudták kicserélni, hogy ne fulladjon meg. S végül, könnyek között, átadták a mentőszolgálatnak. Kórházba került.

Az orvosoknak köszönheti az életét, és családjának, hogy nem adta fel a küzdelmet. Választott családja is törődött vele, látogatták, mikor tehették, nem hagyták magára. Egy év telt el tűk, vizsgálatok, fájdalmak között, mikor véglegessé vált: nincs tovább! Olyan mértékben sérült a gerincvelő, hogy kerekesszékbe kényszerült. 1996 májusában mondták ki az ítéletet: rokkantnyugdíj. És a bajtársaitól csaknem teljesen elszakadt. De még nem adta fel…

2000 novemberében fogadott családja megkereste, a Fővárosi Tűzoltóság szerződéssel alkalmazta a Videó Csoportnál. Négy évet várt, de visszamehetett a bajtársaihoz, visszahívták. Újra hasznos munkát végzett, hazatalált újra. Sokszor láttam az Fővárosi Tűzoltóparancsnokság udvarán, megtanult mankóval járni, és szeretett dolgozni. Valahogy magamat, magunkat láttam benne, hiszen mi is így járhatunk bármely napon. És talán ránk is számítanak majd.

2012. január 1-jétől már nincs Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, helyette van Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az önkormányzati tűzoltóságokat államosították, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság uralja a tűzoltóságokat. A hagyományokat, a munka dicsőségét magukhoz vonják, a fővárosi tűzoltók létszámát csökkentették. Csaba szorongva figyelte, mit tesznek a bajtársaival? Utcára kényszerítik őket, mondvacsinált indokokkal, áthelyezésekkel, mi lesz velük? De hát ez az ő családja, a sorstársai! Most már nem kell aggódnia, sorstársak maradnak továbbra is: 2012 márciusában felmondtak Rózsa Csabának!

Ti pedig, fiatal barátaim, ifjú Rózsa Csabák, gondolkodjatok el, mielőtt letépnek benneteket, mit is kockáztattok? A Hazát szolgálni szép feladat, győzni tűzben, viharban, visszaadni egy életet. És a mi életünket, becsületünket ki adja vissza?

Ördög László

(2012. május 3.)

Konfederátka Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1122

http://atv.hu/cikk/20120503_lemondott_rethelyi_miklos

 

2012.05.03.

13:01 Lemondott Réthelyi Miklós

 

A tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök.

  Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön magyar újságíróknak Kazahsztán fővárosában, Asztanában, ahol Orbán Viktor vezetésével kétnapos látogatást tesz egy magyar kormányzati-üzleti delegáció.


MTI

 

Neb@ßki...

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1121

http://fn.hir24.hu/karrier/2012/04/16/ezernel-tobb-vasutast-rughatnak-ki/

 

Ezernél több vasutast rúghatnak ki?

Első körben 3-4 százalékos, 1000-1200 fős leépítés lehet a vasutasok között a vonatleállítások miatt a VDSZSZ számításai szerint.

 

Gaskó? Lapít?

SchiSa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1118

én is azt hozom fel indokként, csak én azt az áthelyezés indokának értelmezem, amit nem hajtott végre, ezért lapát....

Előzmény: Törölt nick (1117)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1115

Sántít a példa (időbér-darabbér), munkaidő az eü-ben is van, ha valakit ezért fizetnek, ne lógjon állandóan politizálni, hanem legyen a munkahelyén.

Előzmény: Törölt nick (1113)
SchiSa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1114

szerintem az eredeti munkahelyén a teljesítménye  "messze alulmúlta a III. Belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét" ezért áthelyezték (volna) "Margit kórház telephely Általános Belgyógyászati osztályára" amit "a munkavállaló kétszeri írásbeli felszólítás ellenére sem hajtotta végre" ezt akórház így értelmezte "együttműködési kötelezettségét tartósan megsértette, amely megalapozta munkaviszonyának rendes felmentéssel történő megszüntetését”

Előzmény: Törölt nick (1112)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1111

A kórház hangsúlyozta: az intézeti nyilvántartás szerint Havas Szófia munkavégzése, az ellátott feladatok mennyisége  messze alulmúlta a III. Belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét.

 

Gondolom, a Fővárosi Közgyűlés egészségpolitikai és szociális bizottságának szocialista alelnökeként nem a szabadidejében politizált.

Előzmény: Törölt nick (1109)
SchiSa Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1110

Havas Szófiát, a kórház főigazgatója korábban március elsejével a Szent János kórház III. Belgyógyászati osztályáról áthelyezte Margit kórház telephely Általános Belgyógyászati osztályára. Ezt az átirányítást a közalkalmazotti kinevezésében foglaltak lehetővé tették, ennek ellenére a munkavállaló kétszeri írásbeli felszólítás ellenére sem hajtotta végre az utasítást.

 

szerintem ez a kirugás igazi, és jogos indoka. amit te emeltél ki az az áthelyezés indoka

Előzmény: Törölt nick (1109)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1108

Kevesebbet ügyelt? Kevesebb órát tartózkodott a munkahelyén?

 

Nyilvánvalóan igen.

Előzmény: Törölt nick (1106)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1107

Asszem evvel megint egyet kell értsek.

Előzmény: WYW (1105)
WYW Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1105

Mert a politikus mint állatfaj már ilyen.

Egy hányás az összes.

Előzmény: Törölt nick (1104)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1104

Így van.

Azé a maszop azonnal politikai tisztogatáről rikácsol.

Előzmény: WYW (1103)
WYW Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1103

Ha nem végzett munkát orvosként a munkahelyén akkor ez egy helyénvaló intézkedés.

 

A többi politikus munkahelyén is szét kellene nézni.

Előzmény: Törölt nick (1102)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 1102

Kirúgták Havas Szófiát a János kórházból

Pártja szerint az MSZP-s politikus a Fidesz újabb áldozata, a kórház szerint rosszul dolgozott. Tovább »

forrás: Index.hu

dodo341 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1101

Magyarul nem rúgták ki őket, hanem tovább dolgoznak csak más beosztásban... 

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (1099)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1100

Apáti-Tóth Kata Facebook-os bejegyzésében jelentette be a hét végén, hogy április elsejei hatállyal kirúgták a Duna Tv-ből.

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1099

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=fougyeszfelment&MN=Hirmix&LN=Hungarian

 

Felmentették a Veszprém megyei főügyészt és helyettesét

MTI 2012.04.01. 9:12:00

Polt Péter legfőbb ügyész azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette a Veszprém Megyei Főügyészség két vezetőjét a hét elején - értesült a Napló Online.




A Veszprém megyei napilap internetes kiadásának közlése szerint a megyei főügyészségen kedden tartott értekezleten Varga Zs. András, a legfőbb ügyész helyettese értékelte kollégái múlt évi munkáját; ekkor már tudott volt, hogy Fejes Péter megyei főügyész távozik a posztjáról, ugyanis előző nap rövid, udvariassági kör-e-mailban elköszönt kollégáitól - írja a hírportál. A Napló Online arról is hírt adott, hogy a megyei főügyész helyettese, Györe István is távozik posztjáról.

A portál kérdésére Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt válaszolta: "nem szükséges indoklás a felmentéskor az ügyészség jogállásáról szóló törvény szerint". A szóvivő megerősítette a Napló Online információját, miszerint a jövőben a nemrég magas állami kitüntetést kapott Bicskey Ildikó megbízással látja el a főügyészi teendőket, helyettese Ráczkó Veronika lesz.

A hírportál úgy tudja, hogy Fejes Péter a Győri Fellebbviteli Főügyészségen, míg Györe István a megyei főügyészségen folytatja munkáját, mindketten beosztott ügyészként dolgoznak tovább.

T

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1098

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/36-ev-utan-elkuldtek-az-operahaz-sztarjat-2084402

 

36 év után elküldték az Operaház sztárját  

2012-03-29 05:10:00


Budapest - Megalázták és vérig sértették a világhírű operaénekest, Tokody Ilonát (58). A Blikk operaházi körökből megtudta: a Liszt- és Kossuth-díjas érdemes művésznek, az Opera örökös tagjának 36 év után felbontják a közalkalmazotti szerződését a Magyar Állami Operaházban.[...]

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1097

Már a Máltaiaknál is túl sok a dolgozó ??

 

:(

 


"Mégsem élünk következmények nélküli országban – ez csak a hatalom kivételezettjeire vonatkozik."

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (1095)
Holdkooros Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1096

A cím kissé torzít... a politikai tevékenység önmagában nem lett volna elég a kirúgáshoz... Miként a hozzászólók egyike megjegyezte, ha a békamenetben vonult volna fel és (politikai) beszédet mond, akkor nyilván nem bocsátják el...

 

Sőt, talán még „a szocial... katolikus munka hőse” kitüntetést is megkapja.. ☻

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (1095)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1095

http://nol.hu/belfold/kirugtak_a_schmitt-flahsmob_szonokat

 

Kirúgták a Schmitt-flashmob szónokát

 

Politikai tevékenysége miatt elbocsátották a szociális munkást, aki felszólalt az LMP rendezvényén.

NOL| 2012. március 28. |37 hozzászólás [...]

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.22 0 0 1094
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.08 0 0 1093

Első körben harmincnégy embert küldtek el a pécsi egyetemről

pert2 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 1092

Csak visszaküldtek nyugdíjba egy nyugdíjas rendőrt, ez nem is igazi kirúgás.

Előzmény: Törölt nick (1091)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1090

Új vezetője van a Magyar Akkreditációs Bizottságnak

 

http://hvg.hu/itthon/20120301_magyar_akkreditacios_bizottsag

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1089
Kannaváró Creative Commons License 2012.02.17 0 0 1088

http://www.echotv.hu/?akt_menu=16&r_id=32&hir_id=276075

 

2012-02-17

Felmentették a VM helyettes államtitkárát

Orbán Viktor, a vidékfejlesztési miniszter javaslatára felmentette tisztségéből Kling Istvánt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát - jelent meg a legutóbbi Magyar Közlönyben. A határozat indoklást nem tartalmaz, a felmentés hatálya február 29-e.

Kling István 2010 júniusa óta töltötte be a vízügyért felelős helyettes államtitkári posztot a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
MTI

 

Mehet vissza kapukirálynak.

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.02.15 0 0 1087
lingar4 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 1086

Debreceni Egyetem: ma 90 főt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!