Ezt én nem is mondtam. Nálam okosabb monta: "aki egy embert megöl, egy világot puszít el" Ne haragudj nem emlékszem az idézet forrására, majd ha egy másik topicban "degeneráltnak" titulált gyermekemet haza eszi a fene majd megmondja.
Tudom. Azok közé tartozom akik keveset alszanak és sokat olvasnak. Kb. 2 óra múlva jövök, mert közben néha dolgozom is. Szerintem olvasd el a hozzászólást. Utána beszélgetünk. Ott sem mindenkinek ... a kerítés.
Azért ne felejtkezz el a törökországi Kurdok irtásáról sem. Okom és jogom van beleszólni. A fiam 1/8 részben kurd. /Van benne zsidó is. Tudod turmix/ A dédapja kurd menekült volt. 13 éves gyerekként Szíriáig szaladt, ha mond neked valamit Musza Dag. Egyedül élte túl a családja kiirtását.
Nem változtat semmit, ameddig mi emberek meg nem változunk. Addig amíg különbséget teszünk bőrszín, vallás, egy bizonyos néphez tartozás okán-jogán és ennek kapcsán feljogosítva érezzük magunkat bizonyos tettek elkövetésére nem vagyunk különbek mint az állatok.
Na ez most teljesen off lesz. Nem is én találtam, hanem hüjjje gyermekem csak itt hagyta nekem. Keres rá az Alija-ra a gugliban van ám ott fricska rendesen. Pedig én a visszafogottak közé tartozom, és mindkét oldalt olvasom.
Egy elismert amerikai történész "American holocaust" c. megdöbbentő tényeket felsorakoztató könyvéből egy részlet azoknak, akiket tényleg érdekel az indián holokauszt és nem próbálják azt cinikusan kicsinyíteni:
By 1496, we already have noted, the population of Hispaniola had fallen from eight million to between four and five million. By 1508 it was down to less than a hundred thousand. By 1518 it numbered less than twenty thousand. And by 1535, say the leading scholars on this grim topic, "for all practical purposes, the native population was extinct." In less than the normal lifetime of a single human being, an entire culture of millions of people, thousands of years resident in their homeland, had been exterminated. The same fate befell the native peoples of the surrounding islands in the Caribbean as well. Of all the horrific genocides that have occurred in the twentieth century against Armenians, Jews, Gypsies, Ibos, Bengalis, Timorese, Kampucheans, Ugandans, and more, none has come close to destroying this many-or this great a proportion of wholly innocent people. http://www.thirdworldtraveler.com/History/American_Holocaust.html
---------------------
Tehát csak Hispaniolában az 1496 előtti 8 milliós benszülött létszám 1535-re gyakorlatilag nullára ment le. A szerző szerint a XX. század egyetlen genocidiuma sem közelíti meg az indián holokausztot.
A szerző: http://www.hawaii.edu/amst/textonly/people_stannard.htm
Egy elismert amerikai történész "American holocaust" c. megdöbbentő tényeket felsorakoztató könyvéből egy részlet azoknak, akiket tényleg érdekel az indián holokauszt és nem próbálják azt cinikusan kicsinyíteni:
By 1496, we already have noted, the population of Hispaniola had fallen from eight million to between four and five million. By 1508 it was down to less than a hundred thousand. By 1518 it numbered less than twenty thousand. And by 1535, say the leading scholars on this grim topic, "for all practical purposes, the native population was extinct."
In less than the normal lifetime of a single human being, an entire culture of millions of people, thousands of years resident in their homeland, had been exterminated. The same fate befell the native peoples of the surrounding islands in the Caribbean as well. Of all the horrific genocides that have occurred in the twentieth century against Armenians, Jews, Gypsies, Ibos, Bengalis, Timorese, Kampucheans, Ugandans, and more, none has come close to destroying this many-or this great a proportion of wholly innocent people.http://www.thirdworldtraveler.com/History/American_Holocaust.html
---------------------
Tehát csak Hispaniolában az 1496 előtti 5 milliós benszülött létszám 1535-re gyakorlatilag nullára ment le. A szerző szerint a XX. század egyetlen genocidiuma sem közelíti meg az indián holokausztot.
A szerző: http://www.hawaii.edu/amst/textonly/people_stannard.htm
Az ejrópai államoknak és az usaknak régen rossz, ha Irán megszerzi a közel-kelet uralásának képességét....
Ennél már csak ősi ellenségeiknek a közel-keleti szunni arab államoknak lenne rosszabb - Egyiptomtól Szaúd Arábián át Irakig (vagy annak szunni feléig)
Természeti dolgok lettek sokkal fontosabbak, s bár ez magányügy - olyan értelemben hogy látszólag nem tartozik ide, amiért mégis; lehet hogy emiatt fogalmazok kuszán, félreérthetően, hyányavetibben mint mondjuk amire képes lehetnék.)
"vannak olyan dolgok amiket nem tárgyal meg akárkivel" az ember :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"ökölógiai lábnyomról zagyválnak miközben itthon elszállt a mosógép processzora, a szerelő kerekperec kijelentette hogy 35+szerelési díj az új processzor.. vagy új gép. Ugye mindenki tudja a választ: új gép. Így válik tehát valakiből ökoszörny, kényszerből. Mert kérdezném én nagy költőien, egy 100 ft gyártási költségű 10kbyt-os processzornak mekkora ökológiai lábnyoma van egy 50 kilós mosógéphez képest?!? Ha kisebb, sőt nagyságrendekkel kisebb, akkor meg miről van szó? Ki szóljon rá kinek az apjára?"
Én meg úgy jártam hogy a TV-m romlott el. A szerelő közölte hogy a herkentyűnek a billentyűje a hibás és ez az alkatrész 45 ezer ft plusz 9 ezer szerelési díj.
Most nézegetem a neten az új TV-ket, úgy néz ki vennem kell egyet.
Én a Harmadik Templomban és a Frigyládában, ha már marháskodni akarunk, de komolyan...
Legyen neked a matriarchátus, de azért azt nem gondolod, remélem, hogy ebből az ideális állapotból visszafelé helyes lehet bármilyen ítéletet alkotni a jelen világ viszonyaira...
Jó úton jársz... a narratívák a történelem anyagi erővé vált jelentős befolyásoló tényezői...és nem leírják, hnaem alakítják a valósságot...jól megérthető szerkezettel, felépítéssel, rejtett premisszákkal és a többi....szakszerűen kell tudni kezelni őket.
Apró példa, csak abból, amit itt írtál. Irán, ami négyszáz éve nem indított háborút, valójában működöképes narratívaelem, vagy mém, és nem nagyon tudatos vitamódszerel nem is lehet legyőzni (nem megcáfolni, legyőzni). Én le tudom győzni, de gondoltam, várok, hátha előkreül valami, amire nem gondoltam.
Miért ne hinnék? Működnek, mióta világ a világ. Konfliktusok megoldásának nem ideális, de nélkülözhetetlen eszközei - időnként a konfliktusok elkerülésének is.
Hát ha félreértelek, az biztos azért van, mert félreérhető, amit mondsz, mert nincs ilyen szándékom. Például most sem értem, mit értettem vagy érthetnék félre és mi utal erre.
És meg nem nevezett harmadik vagy többedik hatalmakról nem tudok véleményt cserélni, pontsabban tudok, de nem szeretek. Mondd meg, mire gondolsz és akkor meglátjuk.
Azt viszontr tudom, hogy milyen Izrael megítélése különböző közegekben, és megkísérlem megérteni, hogy ennek külön-külön mi az oka, és éppen ezért tartom irdatlanul károsnak a bornírt vagdalozást, ami, mint látod, "háborús uszítónak" nevez és inszinuálja, hogy miről tudok és miről nem és a többi - ez valóban a teljes talajvesztés és a pusztulás felé vezet.
Én viszont megkísérlem v alójában megérteni a gazdasági, társdalmi, vallási, ideológiai ésatöbbi okokat a jelenség mögött és megkísérlem ezeket nem az érintettek megsértésével, hanem a vélemények mögötti érdekek és szándékok más irányú kielégítésével befolyásolni, és szóba állok mindenkivel és nincs olyan tárgy, amelyet meg ne vitatnék, és olyan, mégoly aljasnak látszó álláspont, amelyen el ne gondolkoznék.
Egy példa: ha azt látom, hogy a leftist/liberal (nagy százalékban zsidó) közegnek mik az ideológiai és anyagi érdekei egy nyilvánvalóan hibás izraelellenes narratíva támogatásával, akkor megkísérlem ezeket az érdekeket egy más irányba fordított narratvával jobban kileégíteni , nem pedig a nyakukba varrom a vádat, hogy öngyűlölő zsidók vagy antiszemiták. Közben a közönségüknek megint más narratívát adok elő, mrt ők meg arra élehetnek vevők, például, hogy megszabaduljanak a leftist/liberal politikai korrektség diktatúrájától. Ma egyébként úgy érzem, hogy erőteljes jobboildali irányú fordulatot kell végrehajtani az izrael érdekeeit képviselő narratívában, és békén kell végre hagyni a nácikat, és egy teljesen új holokausztnarratíva kell, Evianra és nem Wanseere koncentrálva...amelybe beleillik például a földjeikről elűzött tizennégymillió német és kétmillió halott... és így tovább, de hát ez igen komplex dolog.
Indián holokauszt nem volt. Volt kemény bánásmód és bizonyos területek megtisztítása indiánoktól.
Az indiánokat Észak-Amerikában az angolszász hódítók kiirtották. A néhány tízezer megmaradt indiánt gettókba (rezervátumokba) zsúfolták. Valamivel jobban jártak a dél-amerikai őslakosok, akiket a portugálok és spanyolok hódítottak meg és persze közben mészároltak százezrével. A különbség voltaképp vallási alapú: a protestáns angolszászok lélek nélküli állatoknak, míg a katolikus portugálok és spanyolok megtérítendő vadaknak tekintették őket.
Tudod emberek lemészárlásának, kiirtásának, megölésének számtalan formája van. Vannak azolyan katarktikus és szimpatikusnak is nevezhető módok, mint a kardkikard a csatamezőn. Aztán van olyan hogy tarkónlövöldözik, gázt spriccelnek rá. Meg van olyan is, hogy olyan körülményeket teremtenek, melyben az illető jó eséllyel meghal. Nos az USA-ban sokféle módszert alkalmaztak. Az egész falvak gyerek-asszony-öreg agyonlövésétől kezdve, addig, hogy élhetetlen gettókba kényszerítettek egy népet, melynek lételeme volt a szabad élet.