Azok még csak-csak el fogják bírni a forgalmat, de mi lesz a déli oldal felőli gyalog kakukk emberkékkel? Az elmúlt vasárnapitól is nagyobb lesz a tömeg? Az egyenesen katasztrófa lesz...
A lóvasút az tényleg egy jó pofa, kedves közlekedési eszköz lenne, és még a környezetet is kímélné :)
A busz "trolisítása" sem lenne rossz, de szerintem a nagy forgalomra való tekintettel inkább egy villamosjárat kedvezőbb lenne, mindkét végét bekötve a Margit ill. Árpád hídi vonalakba. De most én pillanatnyilag annak is már örülnék, ha a Nyugati tértől valahogy el tudnék jutni a Margitszigetre. (Nem a METRó + 26-os megoldásra gondoltam.)
Néhány csuklóssal nem is lenne olyan probléma füstölés terén (04-73 04-85 11-80 11-86 17-22 17-23), de a szólók közül talán a 03-33 12-99, ami jónak mondható.
Akkor gondolom, hogy Te sem igazán tudod elfogadni a jelen állapotokat. Egy szűk keresztmetszetű helyen ennyi ember összezsúfolódva szvsz még fokozott baleseti kockázatot is eredményezhet.
Jelenleg gyakorlatilag a Margitszigetet déli irányból közvetlen tömegközlekedéssel megközelíteni nem lehet. Pontosabban két lehetőség adott:
I. BKV hajójárat
II. 4-es, 6-ostól a Jászai Mari tértől, ill. Margit híd budai hídfőtől gyaloglás a szigeti bejáróig, majd az aluljárón keresztül lehet(ne) elérni Budapest egyik legkedveltebb közparkját.
Lehetne, ugyanis ma az egyetlen jelenlegi gyalogos kapcsolatnál hosszú-hosszú sor állt, és elég sokan fel voltak háborodva ezen az európainak nem nevezhető állapoton. És erre bizony lehetett számítani. Én már tavaly ősszel kongattam a vészharangot ez ügyben egy másik topicban.
Hol kellett sorba állni? Kifejtenéd bővebben? A villamos most nem áll meg a hídfőnél? A buszok nem mennek be a szigetre? Korábban trolit is akartak oda...
A topicot a felháborodásom szülte meg. Történt ugyanis, hogy ma (2010.április 25-én) délután csak hosszas sorban állás után tudtam volna megközelíteni a Margitszigetet a Margit híd felöl, amit nem kivántam kivárni, végül más uticélt választottam. Korábban már hangot adtam annak (2009. novembere), hogy a Margit híd felújítása alatt a belváros bizonyos részei felől problémás lesz a Sziget megközelítése. Ekkor ezzel a véleményemmel szinte egyedül voltam, ma viszont valóra vált a "jóslatom". Az átmeneti probléma megoldására nekem az a javaslatom, (most is) hogy legalább hétvégenkénta 26-os buszokat a Nyugati térig kellene járatni a Váci úton át.