Keresés

Részletes keresés

zonyo Creative Commons License 2022.06.28 0 0 12760

Ott a pont , rövid és lényegretörő..

Meg igaz:-)

Előzmény: nagya2 (12758)
robertó69 Creative Commons License 2022.06.28 0 0 12759

Ezt szépen írtad! Egyet értek!

Csak egy kis kapcsolódó vicc a végére:

Két újgazdag találkozik a Váci utcában.

- Mennyiért vetted ezt a szép nyakkendőt? - kérdezi az egyik a másikat.

-25.000.-ért itt, a sarki üzletben.- jön a válasz

- Meg vagy te őrülve? Ugyanezt két üzlettel arrébb meg tudtad volna venni 70.000.-ért is!

Előzmény: nagya2 (12758)
nagya2 Creative Commons License 2022.06.28 0 8 12758

HAli!

Naszóva hogyasszongya!!!!

Visszaolvasva az elmult napok szócsépléseit, én csak azt tudom mondani:

MINDEGY HOGY MIVEL LŐSZ, CSAK ÉREZD JÓL MAGAD!!!!!!

Remélem nem voltam bőbeszédü.

Üdv Nagya

zonyo Creative Commons License 2022.06.28 -1 4 12757

Én sem folynék bele hidd el ,csak nem értem miért  nem lehet elfogadni

azt hogy mindenkinek  mást jelent a lövészet .

Miért kell mindig megmondani a tutit másoknak,

ráadásul ezen a topikon .Megérteném a beszólogatásokat , ha pl a

Hw topikban istenítenék a törököt ,meg a kínait :-) .

És miért nem lehet elfogadni azt ,hogy ha valakinek 

van ilyen "gagyibb" légpuskája ,szeretheti azt is....

Én is szlávián nőttem fel ,mint itt sokan mások ,az

üdítős kupakokat lövöldöztük vele nyílt irányzékkal 15 méterről..

Csak azért írom le ,mert ezek a mostani "gagyi" puskák is tudják ezt simán..

De látom most az a legújabb ,hogy ok elfogadjuk-plinkingre ...

Mer ezek csak sörödobozra jók ,meg stb... Tényleg hagyjuk inkább..

És természetes hogy megengedhető egy öreg versenyvasnak ,hogy elromoljon .

Csak amíg egy Anschütz javítására szakembert kell keresni hobbistaként ,addig 

egy gagyin jó esetben a felhasználó is tud tömítést cserélni...

Előzmény: ZoliD65 (12751)
bando53 Creative Commons License 2022.06.28 0 0 12756

Robika!

Ügyesen egy mondatban leírtad a lényeget és erről tovább nincs is mit beszélni!

Én élesen elválasztom a hobbi és a plinking lövészetet, és mindkettőt a versenytől!

robertó69 Creative Commons License 2022.06.28 0 3 12755

"...Az én véleményem:..."

Én élesen elválasztom a hobbi és a plinking lövészetet, és mindkettőt a versenytől!

Nálam a hobbi az, amikor (telek híján) lemegyek a lőtérre, és pitypang fejet-szárat, gyufaszálat, sziluett, vagy hft célt borogatok ülve, asztal mellől.

Esetleg állva, semmilyen versenyszabályhoz nem alkalmazkodva olyan távra, és olyan célra lövök, amilyenre akarok.

A plinking meg az, ha a bográcsozás közben elfogyasztott ásványvíz hatására a T. társaság ugyanezt próbálja megcsinálni "occó" fegyverekkel. Esetleg közelebbről, nagyobb célra. Szeretem azt is!

Le sem merem írni, hogy mennyire élvezetesnek tartom ilyenkor a Keserű Micro dealer kontra üres gyufás - sörös dobozok, agyag korongok vadászatát, mert úgysem hiszitek el!

Nyilván nem a P 70-et fogom ilyen célra használni, mert tized akkora  fun faktora sem lenne.

Nem értem, miért nem hiszitek el, hogy jelenleg is van vagy 5 db kínai, stb. fegyver a szekrényemben, amit kiválóan alkalmasnak tarok arra a célra, amire használom?

(pl. még a QB 57 is ide tartozik, írtam már régebben)

A  használt/új ár összemosás nem véletlen a részemről! Sokan csak újban tudnak gondolkodni, és pont azt nem fogadják el, a régi használt is lehet ugyanolyan jó,

mint az új.

Én aztán senkit nem akarok rábeszélni arra, hogy adja el az új kínai, vagy törökjét egy régi használt német versenyvasra!

De fordítva sem igaz!

Leírtam a véleményemet, és azt tartom is!

Új, török PCP vonalon meg különösen fenntartom a "gyári teljesítmény" vélelmemet, a felhasználók döntő többségénél!

Miért vegyek használt, de viszonylag olcsó, és alapból hétfeles tökéletes sütésű versenyfegyvert, amit macera felturbózni akkor, amikor kicsit drágábban sokzsúlos vadász cuccot is kaphatok?

Csak a tár miatt? Na ne már: ezt te sem hiszed el!

Cinkelitek ZoliD65-öt a sarkos beszólásaiért. Ok! De amikor azt írja, hogy egy régi versenypuska 20 év múlva is bizonyít, addig sok törökkel, kínaival nem lehet még ilyen tapasztalat.

A "sok" szót nem véletlenül emeltem ki! Első generációs kínaiakkal lassan már van, de a legújabb PCP-kel még nincs!

Én a napokban futottam bele ismételten - és már sokadjára - gyári új fegyvernél a használhatatlanságra. Minden páradik lövés nem ment ki a csőből, annyira sorjás volt az "átmeneti kúp".

Előzmény: Gyümölcsfás (12753)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.28 -1 0 12754

Nem figyelsz: nekünk hobby kerti lőlap gyilkosoknak,nem kell a versenypuskátok,ne eröltessétek,kutyának nem kell

Új, drága török puska árából sokkal jobb minőségű használt versenyfegyver vehető. Ezen kár vitatkozni! 

Monarch ot meg simán mellérakom a cz d mellé...

Előzmény: robertó69 (12752)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.28 -1 0 12753

Azért Te is össze mosol ezt-azt.

Miért az új török árát veszed a használt verseny némethez?

A használt táras török pcp nem nagyon drágább, mint a használt német verseny. sőt. És nem ugyanaz a feeling.

Ha meg nem vagy képzett, vagy nem lősz 40 m- re minimális a különbség.

Előzmény: robertó69 (12752)
robertó69 Creative Commons License 2022.06.28 0 0 12752

Össze - vissza mostok (mindkét "fél") mindent!

Az én véleményem:

- Nehéz versenyfegyverek nem igazán alkalmasak kerti pikniken plinkingelésre. Csőletörésesek főleg nem.

Főleg nem akkor, ha a sör, bor nem csak a bográcsba kerül, és gyerekek is lőnek vele.

Nekem erre a célra a QB 78 deluxe nagyon bevált. Meg a táras Izs 61. Az előbbi nekem még mindig megvan, nem szándékozom eladni.

- A magányos "hobbi" lövészet nem keverendő össze az össznépi plinkingeléssel! Az utóbbira írtam, mit használok.

Örömködni ott a CZ 200-am, meg a D75( amivel versenyzek. A CZ ülve nyilván kényelmesebb, a D 75 meg pontosabb talán. Állva meg sokkal jobb lőni vele.

Eszem ágában sincs QB, FÉG, Gamó cuccokkal "örömködni"!Miért is adnám le az igényeket pontosság, használhatóság terén?

- A török, spanyol, kínai légfegyverekről azt állítani, hogy boltból elhozott állapotban ugyanazt tudják, mint a drága "Német" vasak, erős botorság! Sokszor utána sem...

Új, drága török puska árából sokkal jobb minőségű használt versenyfegyver vehető. Ezen kár vitatkozni!

- Plinkerre ott van olcsón bármi típus, közöttük sok elég pontos, és jól használható. (írtam: én is azokat használom) Hobbira meg miért is kellene kompromisszumot kötnöm,

ha a versenyfegyver egy dekával nem drágább használtban, mint az új török? Ahogy látom, általában azok ragaszkodnak leginkább ehhez a vonalhoz,

akik jobbára gyári teljesítményen használják az új szerzeményüket.

- Aki versenyez, az azért teszi, mert szereti megmérettetni magát, és szeretne nyerni. Ehhez pedig elengedhetetlen a jó felszerelés. Technikai sport, tudomásul kell venni!

Igaz,hogy én D75 + occó távcsővel versenyzek, de ez egyrészt anyagi megfontolás nálam, másrészt azzal is lazán meglövöm a szükséges minősítési szintet.

Arról nem beszélve, hogy a valós nyerési esélyhez nálam messze nem a fegyver a leggyengébb láncszem.

Szóval, helyén kellene kezelni a fogalmakat a kommunikációban, és akkor világbéke lenne! ;-)

Előzmény: zonyo (12748)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.06.28 -3 0 12751

Azok átlag kora 20 felett van kb ,. engedtessék meg neki hogy nagy ritkán elromoljanak . 😂

jó fogódzó lenne ...

Ha a kínai csodák nem azzal kezdenék hogy tömítés szett csere mert ... ( olyan jó az összeszerelésük ...)

Csőpolír mert ... 

undsoweiter....

vagy csővsere mert carul muzsikál 7,5, be , ilyen is volt (minnyá nem low budget....)minnyá nem is olyan nagy a szakadék  a 2 kaszt közt....

na nem folytatom 

bele se folytam volna ha nem jön a téma a szomszéd topikból egy ÖREG cuccról ami annyi lövést

látott mint amennyit itt a fórumon egész életük alatt nem lőnek el........

Előzmény: zonyo (12742)
Törölt nick Creative Commons License 2022.06.27 -2 1 12750

Ne bántsd !

Ő csak egy kivénhedt nepper, süketel ha kell ha nem......

Előzmény: Gyümölcsfás (12740)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.27 0 1 12749

Ja-ja felbeszéljük az árat.

Meg a típust.

Már be van tárazva eladásra egy vagonnal.:-))))

Előzmény: zonyo (12748)
zonyo Creative Commons License 2022.06.27 0 2 12748

Nálunk a 42 ezer Forintos cp2 -vel lőtek a barátok gyerekei...Imádták ...

De eladtam ,mert ezen a topikon azt olvastam ,hogy csak a Diana 60 ,meg stb...

Nem érdekes ,hogy nálunk a gyereknek az tetszett ,ha itt pár ember megmondja

hogy a kínai  hulladék -akkor el kell adni..

Na persze ez csak vicc volt.  

Örülök ,ha bejön a puska ..Csak nehogy az jöjjön itt le ,hogy Kral nepperek vagyunk:-)

Előzmény: Gyümölcsfás (12746)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.27 0 0 12747

Ugy ahogy mondod,tovább lépett,de vannak emberek akik nem tervezik,hogy valaha is erre adják a fejüket,köztük jómagam  is.Én megmaradok azon a szinten,ahol egy héten ellövök maximum egy 20 tárat,és arra nekem tökéletesen megfelel a török kral és a becsatlakozó kozak fc!És megemlitem ,hogy nekem is volt német versenyvasam,szóval tudok mihez viszonyítani...

Előzmény: zonyo (12745)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.27 0 5 12746

Hadd el. Hiába minden.

Most írjam ide, hogy ma délután a 14 éves fiam kipróbálta a Tőled való Kral-t. Kilőtt 2 tárat, miközben ha nem lettek volna a fülei, a fején körbe ért volna a vigyor. Nem. Nem akart a D75-tel, vagy a FWB 300-al, vagy a FWB 150- nem, vagy a Gamo Pca-val lőni. De még az Lg 55 se hozta lázba.

A Kral az viszont igen.

Vagy írjam ide, hogy a sógorom a Gamo Delta Fox Gt-t tartja a műhelyben, minden napos használatra. Pedig van Hw 50 és D-66 is.

Aztán a sógor haverja végig lőtte a 3 puskát, majd mondta, hogy neki kell egy Gamo, nem a többi. A Gamo.

Vagy a Sógor nővére, aki a Gamóval 15 m-ről az 5 Ft-ost pattintotta el.

A Gamóval. Ki gondolná, hogy a 2,1 kg-os Gamo a befutó nem az 5 kg-os Diana?

Nincs jelentősége. Ez az én környezetem.

Másé más. A versenyzőké megint más.

Csak azt nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák?

Miért nem?

zonyo Creative Commons License 2022.06.27 0 2 12745

Igen ,Laci is jól elvolt a Jumbóval amíg csak hobbistaként lőtt..

Elkezdett versenyezni és lecserélte. Ez a lényeg ...De páran nem

értik meg ,miért is jött létre ez a topik..

Előzmény: Norbert Botos (12743)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.27 0 0 12744

Walthernél 19 oldalnyi bejegyzés van.....

Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.27 0 0 12743

Pedig ha jól tudom TMK kolléga nem lőtt rossz eredményt a jumbo val,sőt...német vasak is voltak utána.De tényleg nem arra való.Poénbol beírtam a javitás topikba hogy kral,talán 20 bejegyzés volt....

zonyo Creative Commons License 2022.06.27 -1 2 12742

Pedig teljesen jók , hobbira ...De akárhányszor elmondjuk ezt ,ráadásul ebben a topikban - talán el kéne olvasni a topik nevét  - mindig 

jön a szöveg ,hogy csak a németlégfegyver ..Érdekes ...A javítás topikban milyen puskákhoz kértek segítséget nemrég ?

Anshcütz ...Steyr....Pedig ezek soha nem romlanak el :-)Persze tudom ,30 év után most romlottak el először...

Volt diana 75 -öm ,a felhúzókarja egy hét után szétesett a kezemben , Anschütz 2001 is volt , 3 hét után ugyanaz volt vele a probléma ,amivel kapcsolatban 

most kérnek segítséget .Mégsem szidtam soha ezeket a puskákat ... De biztos ,hogy egyik sem lesz mégegyszer...Inkább egy táras Kral :-)

Persze ,ha versenyeznék azt nem ilyen puskával tenném ,de mégegyszer leírom -ahogy előttem a többiek-HOBBYRA !

Voltak , és vannak versenypuskáim is...

Előzmény: nyugi40 (12739)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.27 0 3 12741

Légyszi készíts nekem egy rövid videót(3-5 óra) amikor egy délután el puffogtatsz 500 lövedékek,arra nagyon kiváncsi vagyok,ha percenként lősz kettőt,az akkor is több mint 4 óra.De inkább elengedem a dolgot,szúúúszáá,legyen igazad,minden ugy van ahogy mondod!Legyen szép napotok!

Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.27 0 2 12740

Jól megmondtad.

Kicsit még rágyúrsz eléred Zoli szintjét.

Ha esetleg a végére még oda írtad volna, hogy "szerintem" talán kevésbé lettél volna megmondó.

nyugi40 Creative Commons License 2022.06.27 0 0 12739

Egyetértek veled, mármint hogy ...csak tudni kell,hova helyezzük őket a polcon. Az hogy teljesen jók abban már nem feltétlen egy a véleményünk.

A következő: ",aki hobby puskát vesz,az nem lő el 500db lövedéket egy délután" - hát de! Lehet nem ez az általános, és persze nem miden héten, de van úgy hogy elmegy 1 dobozzal egy délután. "és ezért vesz ebben az árkategóriában puskát,az hogy árban mennyi difi van köztük azt hagyjuk,kralt veszel 200 ért,200 ért pontos jó komoly puskát meg nem veszel..."

Na én meg pont ezért nem veszek Kralt. Egyébként árban ahogy néztem nem sok különbség van. A Kral Monarch 230-300-ért van (itthon 300), 300-ért vettem pl. az AA S510-esemet. Minőségben nem hiszem, hogy ugyan ott van.

"akik versenyeznek... ők már csak abban gondolkodnak,más nem is jöhet szóba náluk és nem értik,akik meg mást szeretnének"

Ez egy nagy tévedés. Bár én is versenyzek, de a hobbi a kedvencem és általában több időt töltök a hobbilövészettel, mint a versenyzéssel. Tehát nem csak abban gondolkodom. Sőt inkább nem abban. A versenyzés más élményt nyújt. Szerintem sok versenyző topiktársnak is van hobbi oldala és tévedés azt hinni hogy csak versenyzésben gondolkodnak. Az hogy nem értik akik mást szeretnének nem abban rejlik a lényeg hogy mást, hanem abban, hogy miért a gyengébb minőséget. Az ár érthető hisz nem mindenki van vastagon elengedve, vagy szán rá ennyit, csak sokszor nem látszik az árban a minőségkülönbség. Igaz a mondás: Olcsó húsnak híg a leve.

engedjük már el ez a "csaknémetversenypuskát" - na épp az imént írtam egy nem németversenypuskát. De írhattam volna mást is. Egy csomó hobbypuska van ami szerintem jobb és árban is elfogadható. Az hogy egy HW100 árban sok ez igaz. Viszont 12 év óta csak annyi gondom volt vele, hogy először 5 év után cseréltem 2 tömítőgyűrűt, majd tavaly egyet és ennyi. Pedig azt használom a legtöbbet és nem csak 2000 lövedék ment ki belőle 12 év alatt. (Egyébként meg általában 150e Ft-os németversenypuskával versenyzek, de ezt most akkor hagyjuk)

Összegezve tehát semmi bajom azzal hogy valaki a török puskát kipróbálja, vagy azt tart, ízlések és pofonok ... csak tudni kell,hova helyezzük őket a polcon.

Előzmény: Norbert Botos (12728)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.25 0 0 12738

Senki nem írt ilyet,azt irtam,hogy akiket ismerek és versenyeznek,nem is értik azt az oldalt akik hobbyként lőnek és ők csak azokba a puskákban gondolkodnak amik a versenyzéshez kellenek.

Előzmény: ZoliD65 (12736)
Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.25 0 2 12737

Én is szemeztem a Kozakkal, aztán jóval olcsóbban lett egy Karl.

Én értem amit írsz, hogy más a versenyzés és más a hobbi.

Ugyan ezt vallom.

De semmi vész, mindjárt jön Zoli és megmondja a tuttit.

Köszi az infót.

Előzmény: Norbert Botos (12735)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.06.25 -1 0 12736

"Táras nem táras témába,megint versenyeket emlegetsz,hidegen hagy,nem szeretnék versenyezni,igy az egylövetü puska kizárt nálam,de itt beigazolódik amit írtam,nektek más nem létezik,otthon hobby,nem verseny."
Mivel te emlegetted a sok versenyzőt aki tárassal tolja ... ezért hoztam fel a versenyt - Mert van ahol Hátrány az alább leírtak miatt a tár... 

Előzmény: Norbert Botos (12735)
Norbert Botos Creative Commons License 2022.06.25 0 1 12735

Megprobálok több dologra reagálni...

3-400 bol tök fasza hft s cuccot lehet venni- csak táras dolog érdekel,mint irtam van aki nem igy gondolkodik.

Kozák miben jobb? Egyenlöre annyit érzek,hogy jobban kezeli a levegőt,viszonylag kiegyensúlyozottabb a pontossága(gondolom a regulátor miatt).Csendesebb.

Táras nem táras témába,megint versenyeket emlegetsz,hidegen hagy,nem szeretnék versenyezni,igy az egylövetü puska kizárt nálam,de itt beigazolódik amit írtam,nektek más nem létezik,otthon hobby,nem verseny.

Kral vs kozak van amiben ez jo,van amiben az de árban más a kozak,jobb bizonyos szempontból,de a monarch például kényelmesebb sokkal.

Kérdésre még egy válasz:"Most mit csináljunk?"mindenki amit akar😁.Legyünk elfogadóbbak,van aki versenyzik és van aki hobby lőlapgyilkos a kertben.

Gyümölcsfás Creative Commons License 2022.06.25 0 0 12734

A Kozak Fc mennyivel jobb, mint a Kral?

Faragó54 Creative Commons License 2022.06.25 0 0 12733

Ezt ők is tudják? Mert ha nem esetleg figyelmeztetni kéne őket, hogy  a mai világban ez nem lesz így jó!!!

Előzmény: ZoliD65 (12732)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.06.25 -2 0 12732

fejlődés  náluk??? fegyvergyártás terén ? ami elérhető , az továbbra is olyan Mint egy Átlag EKG  :http://kemecsementok.lapunk.hu/tarhely/kemecsementok/kepek/qrs.gif

Előzmény: Faragó54 (12727)
ZoliD65 Creative Commons License 2022.06.25 -1 1 12731

"De ő hobby szinten lő,és ezért vesz ebben az árkategóriában puskát" az a baj hogy az új áruk már nem hobbi vas szintű> ár érték(tudás) szinten pocsékak, Tudom , neked van , vagy volt török, 

de ha ráállsz az új szerzeményedre , és megnézed azt mennyiért , meg a  kralt mennyiért vetted , 
És mit ad azért a két cucc , kizárt hogy a kral felé boruljon a mérleg.  mondom ezt úgy hogy nekem is volt  olcsó PCP-m de ....   sok volt a de .

"Sok emberrel beszéltem,akik versenyeznek,rengeteget beszélek velük telefonon,és ők már csak abban gondolkodnak,más nem is jöhet szóba náluk és nem értik,akik meg mást szeretnének"
nem tudom ők mit lőnek,

Van ahol a tárral matatás nem épp előny- és kézenfekvőbb az egylövetű(verseny)fegyver , sokszor voltam szem,vagy fül tanúja annak hogy táras  vadász csúzlival lőttek nullát, mert nem volt képben az user hogy a tár jó helyen áll ? , a tárba rakott-e lövedéket? stb.  
Sziluettben van létjogosultsága a tárasnak leginkább, de ott is egylövetű versenycuccot vesz a többség , mert  a sütésük azoknak az igazi. 

az hogy 3-400 kell egy jobb cucchoz el klasszikus túlzás ...   400ból egy elég jó HFT szettet össze lehet kaparni, Jó puskával, céltávcsővel, szerelékkel . 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!