Keresés

Részletes keresés

lujo2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1637

Nézd, az sztem nem mentség, h nem voltak felkészültek. Ezzel az erővel azt a bankrablót is futni kellene hagyni, aki egy széfet egy nagykalapáccsal, hidegvágóval akar kinyitni. Mivel a terve eleve meghiusult, engedjük el a büntetését?

Előzmény: retrojedi (1631)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1636

néztem a srácot a minap a hírtv-n.

 

nem nagyon szoktam tévedni.

 

az a srác hisz. Hiszi az igazát.

Előzmény: benkoo (1634)
benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1635

ez Magyarország nem USA.. meg nem hollívúd.

Előzmény: retrojedi (1633)
benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1634

végre egy pontos észrevétel!

Előzmény: Törölt nick (1632)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1633

Azért van pár irreális momentum ebben a koncepcióban amit a vád előad. Pl. a szervezet tagjai email-ben jelentettek minden mozzanatukról Budaházynak. Ugyan mi végre? Hogy az NBH naprakészen tájékozott legyen? Köztudott ugyanis, hogy a titkos szolgák minden levelezését átnézik a nemzetik oldal képviselőinek (szerintem még most is, pedig már egy éve Fidesz van).

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1632

én úgy látom ezt az egészet, hogy Budaházyék valószínűleg tényleg elkövették ezeket a cselekedeteket, csakhogy egy percig sem gondolják bűnnek.

Inkább hazafias cselekedetnek.

 

retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1631

Mindkét fél azt gondolja hogy a tanúk meg vannak félemlítve - csak ellenkező irányból. A bíró/ügyész szerint a terroristák elbánnak majd a vád tanúival (akik mellesleg mind közalkalmazottak szegről-végről), Budaházyék szerint ugyanezen közalkalmazottakat és néhány vádlottat a posztkomancs maffia fenyegeti (örök bezárással, élettönkretétellel, stb.)

Csak az a kérdés hogy a világ legergyébb terrorszervezetétől kell-e reálisan félni, mely lehet hogy nem is létezik, vagy a posztkomancsoktól, akik ténylegesen szétlopták az országot és ott vannak mindenütt az igazságszolgáltatásban - olyan erővel, hogy jogerős ítéletet igazi MSZP fejesek ellen még nem sikerült összehozni...

Előzmény: lujo2 (1630)
lujo2 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1630

Természetesen a vádlott megismerheti az ellen felhozott vádakat, bizonyítékokat, de a tanu személyigazonosságát miért kell felfedni? A bíróság azok után, hogy a bírót a szimpatizánsok fenyegetik, miért gondolja úgy, hogy a tanut nem fogják? Ki az a marha, aki ezek után mer egyáltalán tanuskodni?

Előzmény: retrojedi (1624)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1629

Szerencsére az új Pintér-féle szemfüles rendőrség idejében megtalálta a bíróságon elhelyezett labdabombákat és már láthattunk is a HírTV-n ahogy felrobbantják azokat a mezőn. A felvétel perdöntő bizonyíték!

benkoo Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1628

nem bizonyít ez semmit max, hogy van egy barom állat aki unatkozik és ettől férfinek hiszi magát.

Előzmény: retrojedi (1626)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1627

Kész Armageddont kerültünk el, hogy a lelkes hazafiak betelefonáltak - összetévesztve a tárgyalást, Csintalan műsorával. :-)))

Előzmény: retrojedi (1626)
retrojedi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1626

Ez bombariadó is egyértelműen bizonyítja a vádlottak bűnösségét - nem bírnak magukkal és folyton csak robbantani akarnak! Ezzel a robbantással akartak rést ütni a falon, hogy azon át megszökve rátörjenek a bimbózó magyar demokrácia nemes intézményeire. Ha kijutnak tutira előszedik a többi elrejtett labdabombáikat és egyenesen Orbán Viktort rúgták volna fejbe vele!

Ne tagadjuk, ma egy hajszálon múlt hogy hazánk nem jutott az Al-Kaida által szorongatott Líbia sorsára.

Előzmény: Törölt nick (1625)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 1625

Stílszerűen: bombariadóval indul Budaházyék tárgyalása.

 

Na, mit gondoltok? Ha minden igaz, kiderülhet Benkő szerepe a Budaházy perben.

Helyesen cselekedett vagy sem?

retrojedi Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1624

Ha az ügyész valóban csak az eddig megismert 'bizonyítékok' alapján tartja fenn a vádat, akkor én is leköpném. Hogy ez mégsem fog megtörténni annak az a fő oka, hogy bár kedvelem a nyomozós-tárgyalásos filmeket, a magyar bírósági ügyek nem igazán hoznak lázba. Magyarországon ugyanis az a fajta klasszikus bizonyítási folyamat teljesen ismeretlen ami pl. USA-ban van. A bíróság pusztán indulati alapon szokott dönteni: előadják a tárgyalás nevű színdarabot, aztán beleszagolnak a levegőbe (ha nem kapnák meg a konkrét ukázt fentről) és aszerint ítélnek. A két ülnök pedig nem szokott összeveszni vele.

 

Egyedül az jelenthetné a független döntés garanciáját, ha a per a legszélesebb nyilvánosság előtt folyhatna és mindenki megismerhené az összes 'bizonyítékot', így ha a bíróság nyilvánvalóan szembemenne a józan ésszel, saját magát járatná le. De a 'független' médiánk gondoskodni fog arról hogy ez ne történhessen meg.

 

És lujo2, bármilyen hihetetlen, a demokratikus országokban a vádlott (és ügyvédje) is megismerheti az ellene felhozott bizonyítékokat (amennyiben a vallomás is bizonyíték). Talán nézd meg újra a 'Vinny az együgyű ' című Joe Pesci-filmet, ott ő is meglepve hallotta hogy ehhez joga van.

 

Persze ha valakit a mai kor boszorkányságával (terrorizmossal) vádolnak, arra ugye nem vonatkoznak a szabályok.

lujo2 Creative Commons License 2010.12.26 0 0 1623

most hallom a hirtv-ben, az egyik tanu visszavonta a vallomását, miután a tv leadta adásban, mit vallott a rendőrségen. nem csodálom, mert ha a bírót csak leköpik, a tanuval mit csinálnának a szimpatinzások?

egyébként furcsa, a rendőrségtől, h kerül ki vki vallomása?

Előzmény: Reader61 (1620)
Reader61 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1622

A tényeken az sem változtat!

Kellemes ünnepeket.

Előzmény: Törölt nick (1621)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1621

"Egy aljas ember, söpredék szimpatizánsai már megint nem bírtak magukkal."

 

Uzenem a kopkodoknek es neked is,hogy ma este Szenteste van.

 

Bekes Karacsonyt mindnyajatoknak.....

Előzmény: Reader61 (1620)
Reader61 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 1620

Egy aljas ember, söpredék szimpatizánsai már megint nem bírtak magukkal.

 

"A folyosón többen lökdösték és leköpték a Fővárosi Bíróságon Budaházy György tárgyalásáról távozó ügyészt, kihívták az V. kerületi rendőröket. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendel el nyomozást."

retrojedi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 1619

magyar lyány, nekem is van olyan ismerősöm aki volt már rendőr, de az még sosem jutott eszembe hogy ő az „igazság”-ot képviselné. Mivel Mátyás király halála óta Magyarország gyakorlatilag sosem volt független, így a rendőrség itt sosem az igazságot képviseli - hanem a HATALMAT. Az ügyészek/bírók is csak az olyan tyúkperekben képviselik - na nem az igazságot, csak az aktuális törvényeket - mikor mindkét fél egyenlő mértékben senki. Ha valamilyen maffiához tartozol, a másik pedig nem, akkor nyugodt lehetsz az esélyek felől.

2006-ban is a rendőrség az éppen aktuális megszálló elitet képviselve járt el - annak stílusában.

Sosem volt kötelező rendőrnek lenni, nem kötelező jelentkezni az efféle különmunkára, de ha ott is van valaki akkor sem muszáj szemkilőni, foglyokkal erőszakoskodni meg hamistanuzni. (Persze a te logikád alapján mondhatnánk hogy Auschwitzban is voltak rendes emberek az őrök között - de ha olyan baromi rendesek voltak, akkor mi a fenét kerestek ott egyáltalán?)

 

Az emlegetett vallomások pedig úgy születtek, hogy egyszerűen odarakták a papírt a rendőr orra elé hogy 'írd alá', szerintem sokan még el sem olvasták rendesen. Az meg külön abszurdum, hogy ha volt is szembesítés, az úgy zajlott hogy odaállították az utcáról begyűjtött delikvenst, megkérdezték szegény rendőrt hogy ő volt? Há persze (életembe nem láttam, de ha aszongya...)

A korrekt eljárás az lett volna, hogy egy semleges intézményben a gyanúsítottat jogvédők által delegált 4-5 másik személlyel állítják sorba, akik közül a rendőrnek ki kell választania azt aki állítólag dobált. (És semmi sumákolás hogy előre mutatok fotót hogy 'majd ezt válaszd'.) Jellemzi a magyar igazságszolgáltatást, hogy ez a módszer fel sem merült.

 

A dolog másik oldala, hogy a rendőr is büntethető. Tehát ha valaki hamisan tanúskodott - ami egyébként legalább annyira súlyos dolog, mint a kődobálás - akkor a következmény nem egyszerúen a gyanúsított mentesítése a vádak alól, hanem a rendőr büntetőjogi felelősségre vonása. Ha jól tudom ez 5 évig terjedhető szabadságvesztést jelent. Úgyhogy a tisztelt rendőrség mint intézmény is csak örülhet ha ilyen szépen megússza és nem lesz kistafírozva a sitt több száz a bíróságot (és az _igazságot_) szembeköpő munkatársával.

Azt sem értem mellesleg, hogy a hazugságvizsgáló gép miért nem lett tömegesen alkalmazva ezekben az ügyekben? Nem merik vállalni, ugyanúgy ahogy a Zsanett-ügy érintettjei sem. Pedig ha sokan vallanának 'felfelé', hamar el lehetne jutnyi Görényiékig - ha addig le nem szakadna a plafon.

Előzmény: magyar lyány (1618)
magyar lyány Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1618

Kedves Navorski!

 

Lenne egy kérdésem. Azt írtad nem olyan régen, hogy volt egy kedves rendőr ismerősöd, akitől hallottad, hogy a 2006-os események kapcsán több rendőrt „kispadra küldtek”, vagy épp nyugdíjaztak, az akkori rossz döntéseik, szabálytalan intézkedéseik, túlkapásaik miatt. Most ugye épp egy olyan törvénytervezetet készülnek benyújtani a parlament elé, amely alapján megszüntetnék azokat az eljárásokat (nem tudom, hogy kell ezt szakszerűen megfogalmazni), amelyek CSAK a rendőri jelentés alapján születtek. Illetve amely jelentéseket olyan rendőrök írtak alá, akik nem is tartózkodtak ott az esemény helyszínén. (Ezt mondjuk nem is nagyon értem, hogy olyan rendőr hogyan írhatta alá, aki nem tartózkodott ott.)

 

http://www.mabie.hu/node/394

 

Mindannyian tudjuk, hogy a nem minden rendőr járt el szabálytalanul, sőt, a rendőrök többsége helyesen járt el. Viszont ezen törvény alapján, minden olyan eljárást/ítéletet (nem tudom hány ilyen ügy van, illetve van folyamatban, világosítson fel, aki okosabb ebben) megszüntetnének, amit CSAK egy rendőrei jelentés támaszt alá.

Szerintem ez veszélyes játék, mert így egyrészt a tényleges rendbontók is felmentést kapnak, másrészt pedig a tisztességes rendőrökkel szemben is bizalmatlanságot generál. Gyakorlatilag ez a törvény azt mondaná ki, hogy ha egy 2006-os esemény megtörténtét CSAK egy rendőr állítja, az hazugság, az szavahihetetlen.

 

Neked van rendőr/volt rendőr ismerősöd. Szerinted nekik ez hogy esik? Pl. annak a rendőrnek, aki tényleg tisztességes, igazságszerető ember, és tényleg komolyan gondolja a hivatását? Szerintem, az lenne igazságos, ha minden egyes esetet konkrétan kivizsgálnának, amely esetekben hazugságot vélelmeznek (’vagy hogy fogalmazott Balsai), és nem általánosítanának, miszerint, ha azt csak egy rendőr mondta, azt nem kell komolyan venni. Meg eleve milyen „üzenete” van ennek az egésznek?! A „rendőr”-t az „igazság”-gal szokták összekapcsolni, és nem a „hazugság”-gal.

 

Neked mi a véleményed? Komolyan érdekel.

 

 

retrojedi Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1617

Az mindenesetre biztos, hogy ha egy mszp-s vagy szadeszos utcai rendezvényen jobboldali kormány idején egyetlen olyan húzás is történne a rendőrök részéről mint amiket az elmúlt években láthattunk, hát azonnal világbotrány lenne...

És nem olyan durvára gondolok mint szemkilövés, vagy hogy Konrád György álldogál az újságos előtt (a tüntetés környékén), mire odaoson egy csapat rendőr és tarkónrúgják hátulról, vagy efféle csodák amiket a videókon láthattunk. Egyszerűen ugyanúgy mint ha Putyinék letartóztatnak valakit egy Moszkvai tüntin, azonnal láthatja a világ közvéleménye.

 

Ja, és senki se jönnön azzal hogy az mszp-s tüntin csak békés nyögdíjasok vannak: beépítek közéjük párat az elevenebb fajtából - olyat mint a tankos Gyuri bácsi, körbeveszem a rendezvényt 50 millió rohamrendőrrel (ami önmagában is nyomasztó, meg irritáló), aztán az első lökdösődésre jön a könnygáz, stb.

Navorski Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1616

komolyan mondom olvassad vissza  a párbeszédünket..:)

 

 

Előzmény: horex (1615)
horex Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1615

 

1607-ben mondod

"miért nem akarod megérteni,hogy nem tüntetésre,balhéra ment a ki mankós gyerek!?"

 

márminthogy szerinted jogosan volt ott mert csak bejelenteni kell a gyűlést

Erre kérdeztem, milyen gyűlés volt ott, merthogy a rendőrök felszólitására nem ment el a gyerek, igy leteperték

 

Mindegy tényleg Off

ugorgyunk!

 

by horex

ne is válaszolj erre, nem válaszolok :)

Előzmény: Navorski (1613)
Navorski Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1614

térre

Előzmény: Navorski (1613)
Navorski Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1613

Milyen bejelentett rendezvény/gyűlés volt a Bajcsyn??

 

miért kellett volna,hogy legyen!? senki nem akart semmit a Bajcsyn, a rendőrök kezdték a Kossuth tére igyekvőket visszaterelni a Deák tér felé...az egész Bajcsyt lezárták azaz tolták  a népet a Deákra majd az Astoria felé a Vityáékhoz...

 

Astoriánál ,a fidesz gyűlésen, szétvertek akárkit is?

Senkit! Aki belekeveredett a dobálózó csoportokba igen

 

kérlek szépen megkapta a drótot...be a német rendszámos páncél bömösbe,3 perc múlva ott se volt a Viktor...,drága fideszes szimpatizánsok,rajongók azt se tudták mi van..,amikor a nép rájuk lett tolva és a rendőrök válogatás nélkül gyepáltak mindenkit akkor szembesültek,hogy valami gáz van...még az sem tűnt fel nekik,hogy mi a lófaszért úszik könnygázban a fél Pest...ott folyt a könnyük...nem tudom mit hittek vagy mire gondoltak?

 

El lehetett volna kerülni

 

persze,el lehetett voln kerülni ha meg sem születnek...,de az már nevetséges kissé,hogy mi a fasznak mentek arra...,volt aki haza akart menni ,volt aki az Orbánra ment ki, volt aki tátogni, volt aki fotózni (mint én,így élesben láttam az egészet, délelőttől éjjel 2-ig fotóztam..olyan de olyan fotóim vannak..

Dohány utcából amikor kivágtattak a lovas rendőrök és elkezdtek kardlapozni nem hittem a szememnek..ütöttek vágtak mindenkit..volt köztük egy szőke p.csa is...erről is vannak fotóim ...csürhéről is van amikor a rendőröket baszogatják,gyújtogatnak,törnek.zúznak,többen fotózgattunk így sok hiteles felvétel készült,idáig nem találkoztam velük a neten...,öreg tankos Gyuri bácsiról is vannak remek felvételeim...röhögök amikor jönnek a tudós gyógyegerek,hogy odavittek aksit meg üzemanyagot...:))

 szóval tényleg hagyjuk az öreg mamikat és a mankós gyereket...,aki nem volt ott nem tudja,hogy mi történt!

röviden ennyi...mert ez itt off,ez a Benkő úr topikja...

Előzmény: horex (1611)
horex Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1612

Kötekedésnek??

Nem annak vettem, a riposzt csak szójáték volt

by horex

Előzmény: Navorski (1607)
horex Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1611

Én se értetlennek tartottalak/idáig/

Milyen bejelentett rendezvény/gyűlés volt a Bajcsyn??

 

Astoriánál ,a fidesz gyűlésen, szétvertek akárkit is?

Senkit! Aki belekeveredett a dobálózó csoportokba igen

El lehetett volna kerülni

Nem kétlem, hogy volt olyan, mint amit lehetett olvasi, hogy kocsmát is kipakoltak, mondván "csürhe oda menekült" ezért meg is kapták a kártáritést

Ilyen eset mennyi lehetett? Mondjunk 100-at

Több ezren lehettek azon a gyűlésen, a többi hazajutott éppségben

 

Szoval hagyjuk, hogy a mankós srác, meg az öreg néni gyűlésre ment

 

by horex

Előzmény: Navorski (1607)
horex Creative Commons License 2010.11.06 0 0 1610
Előzmény: kátyja (1609)
kátyja Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1609
Navorski Creative Commons License 2010.11.05 0 0 1608

egyértelmű,hogy olvassák...de ki nem sz.rja le...:)

bizonyos emberkék soha nem fognak ide írni...

Előzmény: retrojedi (1599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!