Keresés

Részletes keresés

Opus 53 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 159

39 éve  ismertem meg az első szerelmem.félreértések miatt,elváltak utjaink.Másfél hónapja megkeresett,mivel férjnél volt nem tudtam róla semmit,hosszu ideig voltom külföldön,s felismert az interneten.Sokat nosztalgiaztam  ano az elsö szerelmemről,és ismét egymásra találtunk 39 év után.M.ost derült ki a félreértésből ennyi év  után szerelmesebb vagyok,mint valaha,szinte fáj ha nincs velem,gondolataim nála járnak,és ugy érzem lebegek,leirhatatlan mit érzek iránta.Ez a szerelem?Mikor ugy érzed,hogy ujra van értelme az életednek,nem föllángolás,és magánytól való pánik.Rádöbbentem,hogy 39 évet veszitettem.

m.avic Creative Commons License 2011.05.04 0 0 156

Tisztelem becsülöm a kitartásodat és a józan eszedet...mégis .....csak egy életünk van...(bár igazolva lenne az ellenkezője) és fiatal vagy még ahhoz hogy megkeseredj.. Kívánom hogy legyen erőd hozzá hogy megtaláld újra a szerelmet. Ha szerelmet keresel, de helyette csak, biztonságot megértést, és őszinte tiszteletet találsz...az se baj!

 

Legtöbbünknek annyi se jut! 

Előzmény: 1hozzászóló (150)
mihinasz Creative Commons License 2011.04.27 0 0 155

Nem ez egy kicsit irónikus akar lenni!

De mint más néhány érzés ez is szubjektívitás alapján is működik kinél-kinél személyre szabottan!

A szerelem sokrétű és furcs egy dolog!

Lehet róla sokat filozofálni,de mikor ott van az érzés az emberekben gyorsan ki kell használni!

Miért?

Majd meglátja mindenki az idő múlásával az engem igazol!

Bár mindenkor rá lehet egy erzésre fogni,hogy az egy igaz szerelem!?

Vagy nem...hogy is van ez?

Akkor mihinász?!

Előzmény: maradaka (143)
_*Moon* Creative Commons License 2011.04.17 0 0 153

Nagyon szomorú a történeted...

Az enyém hasonló a tiédhez. A poklot én is megjártam, többször is... Azon, hogy egy "hisztérika és hárpia keveréke" vagy,  nem csodálkozom... Velem viszont az volt a baj, hogy mindent eltűrtem.

A szerelem csudaklassz dolog, csak van egy apró gond vele: öl, butít, nyomorba dönt. Legalábbis azoknak, akiknek ez van megírva...

Előzmény: 1hozzászóló (150)
_*Moon* Creative Commons License 2011.04.17 0 0 152

Kedves Tigris98,

 

Nagyon irigykedek... Jó lehet így élni. Kár, hogy nem adatik meg mindenkinek, hogy megtalálja a maga boldogságát...

 

 

Előzmény: Tigris98 (148)
marosz Creative Commons License 2011.03.29 0 0 151

szia!

Nagyon sajnálom ami Veled történt,még nagyon fiatal vagy hogy ennyi csapás érjen.

Nem akarom a szokásos elcsépelt mondatokat leírni,mert ugyse hiszi el az emberlánya hogy lehet szebb még,ha éppen a pokolban van.

De aki a pokolban volt attól talán elfogadod..............

Előzmény: 1hozzászóló (150)
1hozzászóló Creative Commons License 2011.03.28 0 0 150

Kedves Tigris! Nagyok szép lehet az életetek, ha az érzelmek még ilyenek nálatok:-)

Én 41 éves vagyok és kétszer voltam szerelmes: először kamasz koromban. Nem volt szép szerelem, azt hiszem a fiú kihasznált és jól pofára ejtett...höhö.

Másodjára meg már gyerekeim voltak és a párom, aki simán csak asszonyállatként kezelt és akkor jött egy férfi, akinek szintén volt családja és egymásba szerettünk... hát az maga volt a pokol...tartott pár hónapig, le sem feküdtünk egymással. Megbeszéltük, hogy nem borítjuk föl egymás családi életét és tovább léptünk. Szörnyen szenvedtem és biztos vagyok benne, hogy ő is szenvedett, de nem bántam meg, hogy nemet mondtam. Már hónapok óta nem hívtuk egymást, nem tartottuk a kapcsolatot és egyik éjjel szörnyű álmom volt, felriadtam és Őt éreztem ott a szobámban, nem tudtam mire vélni az egészet és nagyon zaklatott voltam. Reggel telefonált egy közös ismerősünk, hogy szerelmem az éjjel meghalt. Iszonyú volt.

 

A szerelem elmúlik. 

Én végig kitartottam a párom mellett, aki tavaly áprilisban meghalt, most teljesen egyedül vagyok és mint a barátaim mondják nagyon megkeseredtem, gondolni sem tudok rá, hogy valaha is szerelmes lehetek még...nekem ezzel nagyon rossz tapasztalataim vannak...lehet, hogy nem is vagyok alkalmas arra, hogy szerelmes legyek és az a szerelem be is teljesüljön...

Pedig olyan jó lenne...

Az az igazság, hogy egy hisztérika és hárpia keveréke vagyok...

brühühü

Előzmény: Tigris98 (148)
garimi Creative Commons License 2011.03.14 0 0 149

Sziasztok!

 

Hááát mit is mondjak Tigris!!!!

Csak itt nézem a monitort és sárgulok mint az őszi falevél.....az irigységtől!  :-))

Természetesen ezzel együtt gratulálok is hozzátok!!!

 

Előzmény: Tigris98 (148)
Tigris98 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 148

Szerbusztok!

 

Engedjétek meg hogy hozzászóljak a témához. Én 35 éve vagyok szerelmes a férjembe és Ő is belém. Szerintem ha nem így lenne nem bírta volna ki a kapcsolatunk ennyi ideig. A szerelem sok mindenen átsegít, nálunk is voltak hullámvölgyek, harag és veszekedés. De mégis túlélte a kapcsolatunk mert szeretjük egymást és nem tudunk egymás nélkül élni, és nem is akarunk.Ha két ember kiegészíti egymást az az igazi szerelem. Lehet szerelem nélkül élni csak akkor nem teljes az élet.

VirágszálBp1986 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 147

Sziasztok!

Csatlakoznék, ha lehet :) Olvasgattam a blogot (bár nem olvastam el az összes hozzászólást), és az tűnt fel, hogy tényleg mennyire kevés a hozzászólás... ennyire mindenki kapcsolatban él? Mondjuk szerintem ahány ember van, annyiféle...vannak, akiknek fontosabbb a szerelem, de sokaknak nem. Pláne pár pofáraesés után. Magamról annyit, hogy most per pillanat nincs kapcsolatom, és ami ennél is furcsább hogy most tök jó így... De jó láti, hogy mások is vannak így időnként :)

mihinasz Creative Commons License 2011.03.08 0 0 146

Mindenkinek más elvárásai vannak azt tiszteletbe kell tartani,de szerelem örökké nincs!

Írhatnék itt monológot,viszont más- más vélemények születnek,más-más szemszögből!

Ahány ember annyi féle vélemény!

Ki és hogy szereti!

Nem szeretni nem kell,hanem érdemes szerelem nélkül élni mert a vége ugyan az!

Előzmény: maradaka (143)
maradaka Creative Commons License 2011.03.05 -1 0 145

jajj, dehoy kell Dunának menni. keresni kell meg reménykedni, meg álmodozni, meg tervezni!!!

de lemondani? SOHA!

Előzmény: Shiron (144)
Shiron Creative Commons License 2011.03.05 0 0 144

Nekem inkább ez tűnik önigazolásnak :)

 

Nem kell túlspirázni a szerelmet, az is csak egy ugyanolyan dolog az ember életében, mint bármi más, például a munkahely, a barátok, ...

Sőt, szerintem ha az embernek vannak barátai, vannak életcéljai, akkor még csak hiányozni sem hiányzik a szerelem.

Amikor olyan időszakom éltem, hogy a barátaimmal (akik közül valójában csak egy barát, a többi inkább haver) gyakorta eljártam ide-oda, sokat találkozgattunk, akkor nem hiányzott semmi sem, bár igaz, akkoriban volt társam.

De most akkor hogyisvanez, ha nincs láv akkor menjünk Dunának? Ugyanmá'...

 

Sok romantikus lelkületű háziasszonka két kölöknevelés közt megaszongya a frankót a szerelemrű', érdekes topik lesz ez ;]

Előzmény: maradaka (143)
maradaka Creative Commons License 2011.03.05 0 0 143

ez eléggé önigazolásnak hangzik

 

nem kell, nem lehet és nem érdemes szerelem nélkül élni!

Előzmény: mihinasz (142)
mihinasz Creative Commons License 2011.02.28 0 0 142

BIZONY LEHET!

NÉHA MÉG JÓ IS EGY KIS NYUGALOM!!!

A szerelem múlandó ill. olyan mint az időjárás!!!!

mihinasz Creative Commons License 2011.01.11 0 0 141

Itt az igazság ezt szebben és jobban nem lehet elmagyarázni,csak estleg másképpen!

Így van ez!!!!☺

Előzmény: Cserzsebet (117)
brekkancs Creative Commons License 2010.12.14 0 0 140

Szerintem meg lehet élni szerelem nélkül, csak minek? Írod, hogy van egy rakás fontosabb dolog nála... Nem tudok nagy hirtelen egyet sem felsorolni. :) De komolyan, mi lehet a szerelemnél fontosabb? Mi? Az egészség? Ha szerelmes vagy, akkor még a betegségedből is könnyebben meggyógyulsz. Nézd meg a halálos betegeket! Amelyikük szerelembe tud esni, sokkal jobban viseli a betegségét és ha nem is gyógyul ki, de nem adja fel, képes elviselni a kínokat, más dimenzióba kerül az egész élet-halál kérdés. Vagy a pénz fontosabb? Ha szerelmes vagy, akkor még igazán az sem számít. A szerelmesek képesek elfelejtkezni erről az "aprócska" problémáról. Képes nekik erőt adni a küzdelemhez, szerelmeseknek nem számít, hogy hideg van és nincs mivel fűteni, átvészelnek minden pocsék időszakot. A család? Ha szerelem nincs, akkor még a család sem jöhet létre. Szerelemből születnek a gyerekek.

Szóval nem találok semmi fontosabb dolgot a szerelemnél. Szerelem nélkül csak teng-leng az ember, nincs, ami olajozza a gépet, nincs ami elemeljen a napi valóságtól, nincs miért felkelni csak a napi rutin. A szerelem a legjobb dolog, ami csak az életben történhet. Ingyenes kábítószer, legális drog.

Előzmény: Cserzsebet (138)
Sziszkó40 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 139

Ez nagyon jó hasonlat volt..Én is sok mindent megéltem már, de igen ha elfogy a víz akkor nagyon nehéz..

Én például nagyon nehezen tudok egy olyan kapcsolatban élni ahol már nincs meg egy picit sem a szerelem (hívhatjuk odafigyelésnek, gyengédségnek is) És ilyenkor elkezdem keresni a kiutat, ami nagyon nehéz..

Előzmény: Cserzsebet (138)
Cserzsebet Creative Commons License 2010.12.08 0 0 138

Én nem vagyok már annyira fiatal és vaóban hiszem, hogy a szerelemnél egy rakás dolog fontosabb. Viszont szerelem nélkü élni, olyan, mint víz nélkül járkálni a sivatagban. Legalább egyszer meg kell tölteni a kulacsunkat, hogy a sivatagban járva erőt merítsünk valamiből. Csodálatos ajándék ha  kulacsunkban lévő vizünk kitart és bolyongás közben is tudjuk merre visz utunk és nem térünk le róla. 

nati777 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 137

Ez a kapcsolat is szerelemmel kezdődött, nem???

 

A szerelem 1-2 év és tovaszáll, a problémák a munkanélküliség, a hitel, az alacsony jövedelem stresszessé teszi az embereket és ez rányomja a bélyeget a kapcsolatok minőségére is. Sajnos, ha a szükség megjelenik az ajtóban, a szerelem kiszökik az ablakon, nem véletlenül van ez a mondás. Emellett ha van közös vagyon (elég ha csak egy lakás is), gyerekek, az ember túl sokat veszíthet, ha kilép, nehéz egyedül megélni.

Alaposan kell mérlegelni....persze, pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, miért ne sikerülne stb.........csak a társadalmi és gazdasági viszonyok nem igazán pozitív gondolkodásra ösztönöznek. Valakinek könnyű, de sokan vannak, akik hónapról hónapra élnek...

Előzmény: emimese (136)
emimese Creative Commons License 2010.12.06 0 0 136

10 éve vgyok férjnél és a szerelem helyet van egy rakás más dolog. hitel  , veszekedés, kiabálás, ő elmegy bulizni, focizni karácsonyi partizni stb én meg itthon vagyok egész nap. mnkám nincs es nincs is esélyem hogy élegyen ezért nem érdemlem meg hogy én is szoraakozzak.  ha én hivom valahova az neki nyüg és sziveség.....  válni nem lehet legalább is ha van egy kis eszünk kivárjuk a válság végét .... de aaddigra én idegileg és fizikailag is tönkremegyek.  ugyhogy inkább szerelemmel élni valakivel mint análkül, Megtanultam a leckét de ez az életet nem érdekli tanitja tovább

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.06 0 0 135

Szerintem badarság egymáshoz méricskélni. Ahogy az asztalt sem a székhez képest nézed, nem igaz?:)

Ha mindent a maga helyén "kezel" az ember, akkor kevésbé éri csalódás, és ki tud teljesedni, ahol köll:)

Előzmény: candygrapher (134)
candygrapher Creative Commons License 2010.12.06 0 0 134

Lehet élni szerelem nélkül, de szerelemben sokkal inkább jobb. Azt mondják a szeretet sokkal értékesebb, mint a szerelem.. A fiatalok a szerelmet keresik, az idősebb korosztály már nem mindenáron a szerelmet, inkább a szeretetet, a megnyugvást.

Vigilant Creative Commons License 2010.12.03 0 0 133

Nem tudom, ki hogy van vele, én így gondolom:

 

Bátorság

Gyengeségünkben vagyunk a legbátrabbak.  Megmutatni adott helyzetben, valódi Önmagunk, felnevetni hangosan, vagy megkönnyezni a pillanatot, mind olyan bátorságra vall, melyet tisztelni kell. Amikor azt hisszük gyengék vagyunk, hogy visszafojtsuk érzéseinket, akkor vagyunk a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu



Előzmény: hotblood (131)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.03 0 0 132

Már megtettem.

Amikor az embernek el kell döntenie hogy valószínűleg élete szerelmével találkozott,mert annyira stimmelnek a lelki és testi dolgok is hogy ha elengedi,akkor egész életében fogja bánni...szóval nem egyszerű.

Nem volt közös gyerek és közös vagyon sem...minden lángolt és pezsgett.

És az együttélés során derült ki hogy cseberből vederbe...:)

Ő is bírtokolni akart és ő is csak addig fogadta el az abszolút őszinteséget amíg arról szólt hogy minden nagyon szép és jó.

Viharos kapcsolat...egy izgalmas szexualitással telített varázslatban egy temperamentumos,de pszichopata nővel...és nem foltatódhatott,mert abba én belerokkantam volna...leléptem...és megkönnyebbültem...de ami a vicces,hogy még mindig róla ábrándozom,mert olyan jó még senkivel nem volt a testi-lelki együttlét egy aktuson belül.

Kielégült a testünk és a lelkünk is..lebegtünk és újra és újra akartuk egymást.

De máskülönben meg "megöltük" egymást.

és most is akarom ezt a mindent elsöprő érzést...mert olyan volt nekem mint egy vérátömlesztés...(más vércsoportú vérrel)

Előzmény: nati777 (123)
hotblood Creative Commons License 2010.11.30 0 0 131

"Aki nem tiszteli önmagát,szeretni sem képes. A szeretet nem tévesztendő össze a birtoklással,a magánytól való félelemmel,a konformizmussal,a fizikai vággyal. Az igazi szeretet hosszú út,fegyelem és gyakorlás gyümölcse,az érettség kifejeződése. A szeretet maga a lét,az önálló módon való létezés képessége. Mely csak azoknak adatik meg,akik felül tudnak kerekedni a pénz,a hatalom,a szex,és a siker horizontján. A felszínes ember nem képes szeretni. A szeretet szép dolog,olyan,mint a virág:ha nem öntözöd,ápolod--meghal!! A szeretet pozitív,de sosem hirtelen fellángolás. A szeretet adás,és egy kicsit meghalás önmagunk számára. A szeretet dinamikus,de sosem türelmetlen. Sokan beszélnek róla,de valójában csak kevesen szeretnek,keveseknek adatik meg,mert nem tudják,hogy: a szeretet egyszerű---de nem együgyű a szeretet édes---------nem mézesmázas a szeretet képes szenvedni--de nem mazochista a szeretet képes irányítani--de nem szadista a szeretet nemet is tud mondani a szeretet választás a szeretet mindig megőrzi méltóságunkat a szeretet a másik,a többiek javát szolgálja a szeretet nem egoista a szeretet IGAZSÁG!"

Kishercegn Creative Commons License 2010.11.30 0 0 130

Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni, nem halljátok soha, hogy hibáztatna vagy gúnyolna másokat. Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások, és soha nem tartja többre magát embertársainál. Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.

Ágoston10 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 129

A szívünk, ez a tökéletlen érzékszerv, néha meghasad, és abba egy kicsit mi is belehalunk. De az igazi szeretet már csak ilyen. ( Richard Russo)

hotblood Creative Commons License 2010.11.29 0 0 128

Ezt hívják egyoldalúnak...

Előzmény: Ágoston10 (126)
csöszke 63 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 127

A szeretet két ember között azt jelenti, hogy a másik öröme, jó
érzései (...) fontosabb, mint az enyém. A szeretet lemondást jelent az önző, egocentrikus életvitelről. A szeretet szívesen vállalt áldozatokkal jár utólagos számlabenyújtások, megbánások nélkül. A szeretet - ha már megszűnt is - visszaragyog a múltból, mint az élet legfontosabb a. Még egyszerűbben: a szeretet annak az öröme, hogy a másik a világon van."(Popper Péter)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!