Keresés

Részletes keresés

Trollka74 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 26414

Nagyon ügyesen halad Gyurika!

Előzmény: Loreleight (26413)
Loreleight Creative Commons License 2014.02.21 0 0 26413

Na mit hoztam végre én is????

 

Gyerekszájat :)

 

Sógornőm Londonból skypol anyujával és GYurcival. Mónika mondja, hogy milyen nagyra nőtt, ha hazajön meg se ismeri majd, nem fogja tudni ki ő már, mire baba: -Gyurika vagyok.

 

Másikat ma éltem át vele. Jövünk haza a logopédustól, látunk egy mocskos kocsit. GYurika: koszos. Én: igen, le kéne mosni. GY: nem fér bele kádba :)))

 

És ma egy szép kérdő mondat is elhagyta a száját: Peppa malac a kádban fürdik? - ez 2 dolog miatt is fontos,sőt,3:1. mondat, többszavas, 2: használ névelőt, 3: használ igét is :) 

 

asszem haladunk :)

Nemlajos Creative Commons License 2014.02.16 0 0 26412

Hát még éppen lehet, nem?

Előzmény: Lindush (26411)
Lindush Creative Commons License 2014.02.15 0 0 26411

Lányok! Tényleg nem lesz 2014 második féléves topic? :S

Nemlajos Creative Commons License 2014.02.07 0 0 26410

Hű, de jó ez a menü :o

 

Nálunk meg az egyik héten még nutellás kenyér, meg kakaó, meg mittomén, aztán a következő hétfőtől meg teljesen tejmentes menü, elef sonkával (akármit is jelentsen ez), rizstejjel, amit forralva(???) adtak, aztán már tejeskávé rizstejből, székelykáposzta tejföl nélkül, stb.

Aztán kérdeztem az óvónőket, hogy na, milyen a rizstej? Azt mondták, baromira nem az van, sima, hétköznapi tejet küldtek. Na ez meg már megint veszélyeztetés, szerintem...

Előzmény: pacsuli (26406)
Nemlajos Creative Commons License 2014.02.07 0 0 26409

hidd el, én voltam ott, ez a nőkre vonatkozott. Talán nem is pont ezeket a szavakat használta, de akkor és ott nem lehetett félreérteni.

Előzmény: Loreleight (26403)
pacsuli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26408

dede, épp az hogy a filézésre vonatkozik a 100%, tehát hogy ki van minden teljesen filézve, és nem azt jelenti, hogy egyébként 100% halról lenne szó, ahogy az ember előre gondolná.

 

mit jelent a beszédfogyatékosság, most hogy áll Gyurika? Most már ugye nem gyanakszol autizmusra meg hasonlókra?

Előzmény: Loreleight (26404)
pacsuli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26407

Sajnálom ezt a szörnyű élméynt :(((( Gyógyuljatok!

Előzmény: Nemlajos (26402)
pacsuli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26406

Ja tényleg írtam, elfelejtettem, hogy mikor jártam erre utoljára :)) Kétélűt nem tudom, lehet-e kölcsönözni. Mi a barátnőimmel idén most először mentünk volna ki a Műjégre, hát naná, hogy teljesen lebetegedtem, köhögök, fáj az arcom, a torkom, minden bajom van, úgyhogy nem mentünk :((( De majd ha megyünk, akkor ott megkérdezem, van-e kétélű kori :)

 

szeirntem az utolsó sor is jó, mert kicsi színház, inkább szélesek a sorok, de nem mély a terem. Nem is emlékeztem ezekre a jó kis székekre, olyanok, hogy ha nem göngyölöd ki az ülőkét magadnak, akkor ilyen magasító lesz a piciknek :) Mondjuk mi jó helyen ültünk, a hatodik sorban, az teljesen tuti volt, bár pont Donci előtt ült egy magas apuka, úgyhogy aztán végig az én ölemben ücsörgött. (Donci, nem az apuka :))

 

Nálunk nem volt ovis értékelés, bele lehetett olvasni a saját naplójukba, szépeket írtak róla, de a mai napig hat lóval kell bevonszolni, néha ordít, mint akit ölnek, aztán két perc múlva megnyugszik, és egész nap röhög. Én ezt nem értem :( Nagyon rossz így otthagyni :( Az ovis menü még mindig katasztrófa, nem tudom, miféle elmebeteg állítja össze a kajákat. Keddi ebéd: almalé, meggyszószos hús krumplival, gyümölcs. (egy szilárd fogás, gyümölcshöz gyümölcs.) szerda: tésztaleves, finomfőzelék, sütemény. (három szilárd fogás, liszt liszttel.) csütörtök: meggyleves, rakott karfiol, gyümölcs. (megint gyümölcshöz gyümölcs.) péntek: grízes tészta lekvárral (= lekváros pirítós.) + kenyér.  hát gratulálok, komolyan.

Előzmény: csikilany (26400)
Loreleight Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26405

mióta van 2 hozzászólás között várakozási idő? hát ez beb@sz...

 

pacsuli: nekünk ,vagyis Gyurikának a bal felső 1ese szürke,nyáron elesett, de nem rögtön szürkölt. hetekig nem akart azon az odalon enni,én azt hitem,csak rossz emlék,aztán szept vége felé kezdett szürkülni, azota még beverte,picit le is pattant a fogából,de nem élről,meg egy luk is van,de nem szuvas luk,hanem egy tű hegynyi luk. viszon evvel a foggal mindig rá tudom venni,hogy fogat mosson, mert nézd,koszos marad,és akkor bizony fájni fog,meg kieshet... :)

 

 

csiki: mi is megkaptuk az értékelést. imádják az oviban, egy földre szállt angyalról kaptam papirt :) egyszer szívesen haza is hoznám azt a kisfiút is az oviból, csak hogy én is megismerjem már végre, ha már ennyi jót hallok róla  :D

 

 

egyébként most már hivatalosan is beszédfogyatékos, fog hozzá járni az oviba logopédus. de már nagyon szépen fejlődött ebben a pár hónapban is a beszédje, a tsmt kifejezetten sokat segitett neki.

Előzmény: csikilany (26401)
Loreleight Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26404

halfilé: nem lehet egyébként,h a dobozra onatkoztatva van a százalék megadva? mert a többi felhasznált cucc meg a panir végülis, és így kijönne akkor...nem tudom elhinni,h a többi meg nem filés rendesen....azért az veszélyes volna...

Előzmény: pacsuli (26397)
Loreleight Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26403

sajnos elfelejtettem a kódomat oda, így ide írom, hátha talán kicsit másképp látszó lesz,vagy nem is tudom. az orvos amit mondott, nem az anyukákra értette, hanem a személyzetre. a 16 egy napra nekik sok műtét, mert ezek a kisműtétek,és emellé még nagyműtéteket is betesznek az orvosoknak. és az,h karácsony előtt elintézik arra értette, hogy sokat irtak be egy napra, azok akik a műtéteket állitják össze a napra, és igen,gondolom a karácsony miatt. egyáltalán nem az anyukákra, vagy nőkre gondoltak, és talán ezért is hangozott el felelőtlenül egy folyosón. 

Előzmény: Nemlajos (26402)
Nemlajos Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26402

Köhögök, fáj a torkom, a hátam, a fülem. Remélem, nem most esem teherbe, és nem ismétlődik meg a múltkori...

Egyébként írtam pár sort a műszeres befejezésről is, ha nem baj, hogy linkelem, itt elolvashatjátok.

Előzmény: csikilany (26401)
csikilany Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26401

Tegnap voltam az oviban fogadooran, megkaptam az elso feleves kiertekelest Vikirol, meg a beszoktatosat is most adtak ide. Hat... az utobbi remes, mintha nem is rola irtak volna, teljesen az ellentete o annak... A felevesben mar raismertem. Azt januarban toltottek ki. Kinyilt, felszabadult, olyan ott is, mint itthon, tehetseges, okos, ugyes, es rettenetes a viselkedese :o)) Oriasi mozgasigeny, oriasi hangero, foleg amikor duhos, es oriasi szeretetkinyilvanitas is. Eszterrol meg egyre tobbet mesel mostanaban es pozitivan. Ugyhogy remelem mostmar helyrebillen a kis lelke... 

Itthon is egyre normalisabb, kezd ujra a regi lenni, bar meg vannak napjai, amikor total idiota, de lassan-lassan egyre jobb a helyzet.

 

Kivel mi van mostansag? Nagy a csend...

csikilany Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26400

gratulalok akkor a munkahoz, orulok, hogy ilyen jol osszejott a dolog!

Az esest nagyon sajnalom :o( De meg mindig jobb, mint 3 ev mulva az uj foggal...

 

En is a Misi Mokust meg az Anni Pannit lesem, de utobbira egyaltalan nem latok helyeket, elozore is csak marc. 2-re utolso sorba. Nem tudom onnan mennyit latni... Ti hol ultetek? szerinted az utolso sorra erdemes lecsapni? Vagy inkabb varjam meg az aprilist (most marcius vegeig van meg a repertoar)?

 

Korival ugyesek vagytok :o) Ezt irtad mar multkor is. Amugy ketelut is lehet ott kolcsonozni?

Előzmény: pacsuli (26397)
csikilany Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26399

:o)) Pedig a Manducat egyszeru felvenni.

Előzmény: Nemlajos (26396)
csikilany Creative Commons License 2014.02.05 0 0 26398

na latod :D

Előzmény: Nemlajos (26395)
pacsuli Creative Commons License 2014.02.03 0 0 26397

A fodrászatot most pihentetem - illetve akik eddig is jártak hozzám, azoknak továbbra is csinálom, hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból -, de gyakorlatilag az ölembe pottyant egy lehetőség, amit vétek lett volna elszalasztani. 4 órás állás, kötetlen munkaidőben úgy, hogy otthonról is csinálhatom, mert be van állítva a gépemen a hivatali elérés, ráadásul az eredeti szakmámba vág, mi egyéb kell még egy kisgyerekes anyukának? :))) ja igen, több pénz. Hát az nem valami fényes, de mindent nem lehet egyszerre :) most úgy járok be, hogy hetente kétszer iroda, hetente kétszer itthonról, és pénteken továbbra is Doncinap van :))

 

Csiki: a Misi mókussal mázlim volt, mert decemberben befutottam a Bábszínházba, és a pénztárban pont volt négy jegy, amit visszahozott valaki. le is csaptam rá :) Egyébként nem tudom, mikorra lett volna. De donci azóta is emlegeti, hogy menjünk még :)) Kinéztem még neki a Boribon és Annipannit, a többi talán még túl bonyolult neki.

 

Kismamák, hogy vagytok? :) Tiggrincs, mennyi most a dokink tarifája?

 

Donci a változatosság kedvéért az oviudvaron majdnem kiverte a fogát, most megint cumiböjt és pépes kaja van egy hónapig :((( kb egy éve ezt már eljátszottuk egyszer, remélem, legalább a cumira nem szokik vissza most :((( viszotn sajnos  a másik foga meg úgy tűnik, elhalt, legalábbis szürke :((( És nem is a múltkori kilazulástól, hanem valamikor egy-két hónapja üthette meg, és azóta :(( veszek már neki valami boxolóknak való fogvédőt.

 

Kipróbáltuk a korit is, halálosan büszkén feszített a kis kétélű csúszkáján, és állatira igyekezett :))) Persze úgy ment oda, hogy ő "száguldozni fog" :))) Persze leginkább a kezemen lógott, de azért élvezte. Viszont volt ott egy ugyanekkora kisfiú, hát az úgy nyomta az egyélű koriján, hogy csak lestem. Bátran, gyorsan, tökéletes technikával szlalomozott, mögötte az apukája, szerintem egy jövendő olimpiai bajnokot láttam :)))

 

 

Előzmény: Nemlajos (26391)
Nemlajos Creative Commons License 2014.02.03 0 0 26396

Igazából az a gondom a csatosokkal, hogy én nem tudom felvenni egyedül. Mondjuk ha kicsatolnám a pántját, és nem belebújnék, akkor lehet :P

Előzmény: Nemlajos (26395)
Nemlajos Creative Commons License 2014.02.03 0 0 26395

Manduca jó, az van nekem is a mei-tai mellett :)

Előzmény: csikilany (26394)
csikilany Creative Commons License 2014.01.23 0 0 26394

Hehe :-) en most csatost szeretnek. Maceras volt nekem a kotos mei tai... belelog a porba, sarba.Legalabbis en nem tudom ugy megkotni, hogy ne erjen le a foldre.

Na de voltam a hordozohazban, megneztem a liliputit es egy manducat is, es most manducat vadaszok :-) 

Az is kiderult, hogy a szukitot mi mar kinottuk.S egyebkent sem ajanljak, inkabb az ulepet huzzam ossze madzaggal.

Előzmény: Nemlajos (26393)
Nemlajos Creative Commons License 2014.01.15 0 0 26393

Liliputit nem ismerem, de az újszülöttszűkítő kamu, mármint csak azért fejlesztették ki, hogy szélesebb legyen a piacuk. Én 5-6 hónaposnál kisebb gyereket nem raknék csatosba.

És a kötős meitaiomat sem adnám el soha, nekem még mindig az vált be legjobban.

Segítettem? :P

Előzmény: csikilany (26392)
csikilany Creative Commons License 2014.01.13 0 0 26392

Kinga, drukkolok a tesohoz! De tudod, nem tesz am jot, ha ennyire ragorcsolsz... :/

 

Pacsuli, gratula az uj munkahoz! Mit csinalsz? S kozben tudod csinalni mellette a fodraszkodast?

Misi mokusra mikor vetted meg a jegyet? Egy ideje nezegetem a babszinhazas eloadasokat Vikinek, de olyan hamar elkelnek a jegyek. Elore meg nem tudom mikor mi lesz, hogy lesz, plane hogy lebetegszik-e eppen akkor...

 

Ezt a halfile dolgot egyszer mi is neztuk ferjjel, nem is vettuk meg, pont beszeltuk mi is, hogy mekkora atveres...

 

Nemlajos, es mas hordozos anyukak! Csatos hordozokrol miket tudtok? Kolcson adtam a kotos mei tai-omat egy anyukanak, aki meg is venne tolem, mert nagyon megszerette, en meg nagyon a csatos hordozok fele kandikalok, az egyszeruseg miatt jobban tetszik. Persze nem akarok ra tobbet aldozni, mint amennyit kapnek a mei tai-omert... Neztem vateran meg aprodon, vannak liliputi csatos hordozok, es a liliputi weboldalan azt irjak, hogy 3.5 kg-tol (ha mar tudja tartani a fejet), es van ujszulott szukito benne. Szerintetek akkor ez jo 3 hos, 5 kg-s gyerkocnek mar? Es a liliputi hordozok minosegerol tudtok valamit? Valaki irta neten, hogy nekik hamar kibolyhosodott meg kikopott az anyaga.

Nyilvan jo lenne eloben is megnezni egy ilyet es kiprobalni, de nem igen tudom most megvalositani meg, hogy elcaplassak odaig... Koszi, ha tudtok valaszolni!

Nemlajos Creative Commons License 2014.01.12 0 0 26391

Mit dolgozol? :) Nem kijárós fodrász akartál lenni...? :P

Én azért vagyok hülye, mert (bár gyanakodva, de) én is elhittem a 100%-os halfilét 3:)

Előzmény: pacsuli (26390)
pacsuli Creative Commons License 2014.01.11 0 0 26390

Nick, örülök hogy nálad minden rendben! :) MIlyen volt az uh?

 

Kaszi, nyugi, Adri is simán összejött pedig nem is akartad, most se kezdj ezen görcsölni! Jön amikor ő akar, azt meg tudod már hogy veletek minden rendben.

 

Nemlajos: mármint miért vagy hülye? :O

 

Voltunk ma korizni a fiúkkal, Doncika most először a kétélű csúszkán, csúsztak a lábai szanaszét, de nagyon élvezte :) Viszont volt ott egy három és fél éves kisfiú, állítólag negyedszer volt a lábán kori - olyan normális egyélű -, hát az úgy ment, mint az atom :OOO Tök bátran, magabiztosan, tempósan, profi mód kanyarogva, úgyhogy láthattam a jövő olimpiai bajnokát három évesen :))

 

Doncival bábszínházban is voltunk, a Misi mókuson, persze nagyon kellett figyelni, ogy mindent ugyanúgy csináljunk mint Anna és Peti :))) Jó volt az előadás, nagyon élvezte.

 

Én pedig dolgozom hétfő óta :) Négy órában, iroda, mindenki nagyon kedves, a feladat teljesen testhezálló, úgyhogy egyelőre jónak tűnik minden :) Kivéve a pénzt, mert az nem egy nay szám, de most ez nem a karrierépítés ideje, örülök a jó körülményeknek inkább.

Loreleight Creative Commons License 2014.01.06 0 0 26389

dugd el őket, és csak akkor csináld meg, ha minimum 5 napot késik! egyébként nekem azt mondta a doki, menses megjön, rá a 11. napra lehet csinálni, addig apuci tartsa őket odabenn, és 14-15ig napig lehet próbálkozni (rendes, szabályos ciklus esetén), a pozíció akkor a legjobb, ha a nő fenn van, vagy a kutyuspóz (persze nem így fejezte ki magát :D ), és nem szabad rögtön megszakítani, ha megtörtént, várni kell kicsit, lassan kihúzni, neked csípő fenn tart addig, majd utána 20 percig feküdni. 

Előzmény: Kinga-Kaszi (26388)
Kinga-Kaszi Creative Commons License 2014.01.06 0 0 26388

Tudom, máris bele vagyok őrülve a tesztelgetésekbe :( Most azt hiszem még van vagy 3-4 darabom utthon, azt megpróbálom ésszerűen elhasználni....

Előzmény: Loreleight (26387)
Loreleight Creative Commons License 2014.01.06 0 0 26387

Kaszi! én pár hónapja nem érzem az ovulálást, pedig szülés óta igen fájdalmas volt nekem, de csak az egyik oldali, mert a jobb-ból pár hónapig éreztem csak, azt hittem az le is állt kb, de most, hogy balból se érzem,de menses van, így gondolom semmi probléma. Sőt, most tanultam nemrég a vetélést is, és pont azt irja le, amit előző hónapban éreztem, tapasztaltam, úgyhogy szinte biztos vagyok benne, hogy elment nekem...még abban is biztos vagyok szinte, hogy lány lett volna ... kb 3, majdnem 4 hetes lehetett... most viszont tök szépen megjött, semmi baj vele, és úgy görcsölget, fáj, mint anno Gyurika előtt, lehet kellett neki egy ilyen "tisztulás", vagy nem tudom.

 

Szerintem vigyázz ezzel a folytonos tesztelgetéssel, mert bele lehet őrülni...nekem anno azt ajánlotta a doki, hogy ne csináljak tesztet, és szinte ne is gondoljak az egészre, mert a sexuális kapcsolatra is rányomja magát (így is volt, anno a végén szinte csak a baba lehetősége miatt csináltam már, és folyton el voltam keseredve). 

Kinga-Kaszi Creative Commons License 2014.01.06 0 0 26386

Nekem végül megjött az este. Ez van, jövő hónapban talán. 

Lindush Creative Commons License 2014.01.05 0 0 26385

Egészséges gyereket szeretnénk, lehetőleg a 38.hétig bent tartva, magasvérnyomás és egyéb nyalánkságok nélkül.

Előzmény: Kinga-Kaszi (26384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!