Először is, egy 80-as évekbeli minisorozat remake-je. A történet szerint az emberiség első találkozását mutatja be az idegenekkel. Látszólag békések a szándékaik, de ez csak a felszín, valójában nem tudni, hogy békések-e vagy nem. Kérjük, hogy aki látta az eredetit, az ne spoilerezzen. (Még nem tudni, hogy az 1. évad 6 vagy 13 rész lesz, de az ABC tervei szerint a sorozatnak lesz eleje, közepe és vége – 4 évadra tervezik.)
"Ugye azt nem tudtuk meg, hogy mit csinálnak az emberekkel valójában a V-k a hajón, azzal a késes, tűkkel teli géppel? Valakinek van ötlete?"
Hát Erikáék jöttek vacsira, V-ék meg blueenergyt meg ürhajót tudnak csinálni, na de a marhasülthöz megfelelő szaftot nem :)
Egyébként nem tudtam eldönteni, hogy mit cisnálnak, mert ha évekkel, évtizedekkel korábban érkeztek, tanulmányozták az embereket, mesterséges ember-gúnyát gyártottak, akkor gondolom már korábban is raboltak el embereket megfigyelésre és tanulmányozásra. Egyébként szerintem kaját csinálnak belőlük. A katonáknak.
Vagy pedig lehet, hogy kiderül, a V-k sem tudnak minden bajukra orvosságot gyártani és egy spéci V-kórt az emberi szervezetben lévő anyaggal tudnak csak gyógyítani.
Vagy pedig szimplán egy feldobott labda, amit az írók nem tudnak még, hogy folytassanak, a'la Lost :)
Na megvolt ez is. Utolsó 3 rész az évadból letudva. Sajnos voltak benne unalmas részek, a vége elmegy, de kibírom nélküle a köv pár hónapot. Eszembe jutott a vége felé a Lost finálé. Abban is templomos jelenet volt a végén, majd fehér fény, itt meg templomos jelenet majd nem sokkal később piros fény. Holnap megnézem a Flashforward finálét is. Esetleg abban templom lesz és kék fény? :) Ugye azt nem tudtuk meg, hogy mit csinálnak az emberekkel valójában a V-k a hajón, azzal a késes, tűkkel teli géppel? Valakinek van ötlete?
Egyrészt a lázadók vezetője így fejezte ki tiszteletét a "következő" vezető előtt.
A piros köd meg szerintem valamilyen fegyver, meg egyfajta kikacsintás a régi sorozatra, mivel ott pont a "vörös por" volt a fegyver, amivel legyőzték a gyíkokat először :)
A BSG-ről írtakkal teljesen egyetértek. Elfelejtettem mondani, jó, hogy szóltál, nehogy valaki magyar szinkronnal nézze, teljesen kinyírja az élményt. A V nincs annyira jó, ez tény, de szerintem ennyire nem szar, mint írod, el lehet azért nézegetni. Morena "Anna" szerintem szép (nézd meg Firefly, Serenity-ben is, hogy mennyire más karakter), de az igaz, hogy nagyon gonoszul tud nézni, ha a szerep úgy kívánja.
Gyere át a BSG topicban ott kicsit visszaolvasol akkor konkrétan megtudod miket kell letölteni és milyen sorrendben megnézni. Én kb két hete kezdtem bele és három nap alatt le is daráltam 2 évadot.
Aribeth és mindenki senkije segített nekem is az elején. :)
najó, tisztázzuk, mit kell keressek :) találtam teljes 1,2,3,4 évadot. valami 7 webisode-ot, meg még nemtommenyi minisode-ot. az sem 4 volt. mi ez a 4? valami ismertetőjegy? és ezek a többik micsodák, mikor nézendők?
A BSG minden idők legjobb scifi sorozata, sőt az abszolut kategóriában is jó eséllyel dobogós. Az elején nagyon nevetségesnek tűnt, csak mert elkövettem azt a hibát, hogy az első epizódot magyarul néztem a tévében. De szerencsére aztán adtam neki még egy esélyt, letöltöttem az egészet, és a végén teljesen addiktívnak bizonyult.
Ez a V viszont egy elképesztően buta és idegesítő sorozat. Filléres, vérgagyi CG effektek, ostoba szájbarágós történet (ahogy a gyíknő mindig elmagyarázza a hülye kis manipulatíív cseleit valakinek), a sztori végül nem vezet sehova, egydimenziós karakterek, akiket képtelenség szereteni és teljesen közömbös a sorsuk, és sorolhatnám még. Amikor elmentek hosszabb szünetre, mindenki azt várta, hogy valami értelmeset kiizzadnak, de úgy látszik, ennek a sorozatnak az írói maximum ennyire képesek.
A főgyíknő tényleg brutál ronda, de abból a szempontból legalább jó választás, hogy van benne valami erősen alienszerű, talán a hosszú nyaka meg a bizarr fejszerkezete miatt. Viszont legalább a szőke jócsaj szerepére tényleg jócsajt találtak.
Mindenképpen! Nem fogsz csalódni. Szerintem az utóbbi évek legjobb sci-fi sorozata. Szedd le a bevezető BSG minisorozatot, ha az tetszett, jöhet az első évad, bár szerintem úgy a másodiktól indul be igazán a történet. Nekem örökre nagy kedvencem marad.
Erica kolléganője, az FBI-os csaj, Sarita, a BSG-ben egy final five cylon, Tory. A BSG-s Anders (Michael Trucco), szintén final five cylon, ő volt a V-ben a legendás John May :)
Egyébként akinek ismerős a pap, Joel Gretch, ő még a 4400 misztikus sorozatban is játszott.
ahh, nem volt túl szimpi, de talán a picit leszboszan erőt sugárzó rövid haj teszi a dolgot :)
firefly-ban jó volt, csak ott meg a sorozat volt picit érdekes - imádtam, csak rohamom volt attól, hogy az ürhajóban egy country pajta hangulata volt, jó hogy nem a szénát meg a lótrágyát söpörték fel szabad idejükben :) serenity-ben már javítottak ezen, csak az meg picit negatív hangulatú volt a végkifejlete miatt - és most kapcsolok, abban is szerepelt az az idegesítő fejű csávó, aki a pilóta volt, a V-ben meg Erika fbi-os társa