"Éppen ilyen hülye hibája a Studio 14-nek, hogy ha kétrétegű lemezre szeretnél anyagot készíteni, akkor a VTS_0 (Title) fájlban tárolt, a rétegváltásra vonatkozó szektorinformációkat mindig hibásan adja meg,"
ez így nem igaz, ugyanis van olyan eset, amikor nem hibázza el. Éppen most találkoztam ilyennel is. Ugyan, arra még nem jöttem rá, mi oka annak, amikor elhibázza.
Amikor jól ment, akkor is full HD anyagot dolgoztál fel vele? Vagy esetleg HD-t?
Az sem mindegy, a forrásanyag milyen formátumú. Pl. a HDV anyaggal könnyebben elbánik, mint az AVCHD anyagokkal.(az AVCHD duplán, vagy kétszeresen tömörített mpeg)
Konkrétan milyen konfigurációval dolgozol? Leírhatnád, mert nagyon megtévesztő lehet, ami a leírásában meg van adva mint rendszerkövetelmény. Ha megnézed pl. a Gras Valley (az Edius ) gyártójának az oldalán, hogy milyen eszközöket ajánl a nagyfelbontású utómunkára, akkor látni fogod, hogy esetenként egy izmosabb i7-es rendszer sem biztos, hogy elgendő a gyors, problémamentes munkához. (http://www.grassvalley.com/products/edius_des)
A Grass Valley a HP Z800-as szerverét ajánlja, lehet egy;- és kétprocesszoros, és az Nvidia Quadro Fx 3800-as videokártyát, mely önmagában 200 000 Ft felett van. Igaz, hogy van az ajánlottak közt gyengébb munkaállomás is.
Tehát ha egy PC simán lejátssza a HD anyagokat az nem ugyanazt jelenti, hogy a feldolgozásukra is épp ilyen könnyedén képes. Az sokkal keményebb feladat.
A Pinnacle programozói sajnos nem végeztek valami tökéletes munkát. A program egyik hibája amit te is írsz: rendereléskor a processzorok átlagos kihasználtsága 30%. Hiába van fizikai 8 magom, ( két Xeon) és hiába a 8GB memória, nem tölti fel anyaggal. 2GB mindig üres. És az sem mellékes, milyen háttértáróló eszközről kell neki a feldolgozandó anyag képinformációit elérni. Az mennyire gyors. Ezért ajánláják raid0 megoldást. A HD ötször akkora dadatmennyiség képkockánként, és nyilván másodpercenként is, mint az SD, és a full HD ugye még több.
Nagyon fontos a videokártya kérdése is, minthogy a legtöbb effekt GPU alapú. Ha van egy olyan kártyád, melyet az ilyen tipusú feladatokra fejlesztettek ki, mint pl. Nvidia Quadro család, vagy az Ati Firepro család, az lényegesen felgyorsítja a szűrők, effektek kiszámítását, de a renderelésnél is besegít a CPU-nak, és akár egyharmadára is rövidítheti a renderelési időt.
Szóval a Pinnacle Studio 14 nem egy profi program, de ha kiismerted, és van hozzá egy jó vasad (Workstation), akkor azért a pénzért nem rossz kompromisszum.
Azt mondod, annál állt meg exportálási hibával, amelyikben jóval több effektet használtál. Akkor sajnos az a baja, hogy bizonyos helyeken, ahol mondjuk több videosávon egyidejűleg több effektet is alkalmazol, egyszerűen képtelen kiszámolni a végeredményt. Látszólag elvégzi, mert a zöld csík végighalad a jeleneten, és a végén átvált narancsra, de pl. ha nyomsz egy "projekt mentése" gombot, akkor ennél a kritikus résznél minden ok nélkül (azaz nem történt részedről változtatás a jeleneten) újrakezdi a kiszámolást, esetleg többször is, vagy olyan esettel is találkoztam, hogy az utolsó képkockáinak kiszámolását soha sem fejezte volna be. Ekkor sajnos külön kell lerenderelni az adott jelenet egy-egy effektusát, majd úgy bevinni az idővonalra, és folytatni.
Amikor DVD-t készítessz, akkor az mpeg2 kodeket használja, amikor Bluray-t, akkor ha jól tévedek AVCHD készítésére használatos kodeket, de majd kijavít valaki, ha nem, de az biztos, hogy nem ugyanazt használja. Ezek szerint valamelyik nem tökéletes.
Éppen ilyen hülye hibája a Studio 14-nek, hogy ha kétrétegű lemezre szeretnél anyagot készíteni, akkor a VTS_0 (Title) fájlban tárolt, a rétegváltásra vonatkozó szektorinformációkat mindig hibásan adja meg, aminek következtében egyes asztali lejátszók elakadnak a lejátszással a rétegváltást követően. Ez egy fontos info azoknak, akik pl. esküvői filmeket készítenek, és nem szeretnék sokfelé darabolni az anyagot.
Sziasztok! Hátha van valakinek ötlete, mert én már a jégcsákányt élezem...
Pinnacle Studio 14 ultimate HD. Egy darabig ment. Most olyan okádék módon belassult, hogy lehetetlen vele vágni. Full HD anyagot vágnék, semmi extra effekt, csak snittek egymás mögé. De ha egy képet a timeline-ra teszek, ez a szar percekre megáll. Ha megnézném az eddigi mozit, akkro pár másodperc után a videó megáll, a hang vagy megy tovább, vagy nem. A lényeg: használtatatlanul lassú és akadozó.
A gép bőven hozza a rendszerkövetelményeket, Pinnacle-n kívül hibátlanul játszik le full HD-t. Ebben a szemétrakásban viszont megáll, mint a szög. Ami érdekes, hogy se a CPU, se a memóriahasználat nincs az egekben. Videó indításkor a CPU kicsit megszalad, de nincs 100%-on rohadás.
Van valakinek tippje? Vagy felejetsem el a Pinnacle-t? Pénzért vettem, mert jó fej vagyok. De lehet, hogy a következő ilyen szemétbányát a Torrent utcai vegyesboltban fogom megvenni.
Amikor exportálási hiba miatt nem tudta elkészíteni az anyagot, akkor milyen menüt használtál? A gyárilag beépítettek közül illesztettél be, avagy magad készítettél egyet a menüszerkesztőben egészen a háttér megadásáig, gombok kiválasztásáig... ?
Nálam is előfordult már exportálási hiba. Általában renderelés közben ha megáll exportálási hiba miatt, az idővonalon a kurzor odaugrik, ahol a hiba van, illetve abban az ablakban, ahova a végén írja, hogy a "lemez készítése kész", ír valamit tájékoztatásul.
De előfordulhat, hogy a menü lesz az oka nálad, hisz eltördelve nem volt problémája.
Sziasztok ! Pinnacle 12 Ultimate Van valakinek ötlete , a hiba üzenet: Exportálásihiba ! HD anyagot akarok Bluray-re de nem csinálja meg a mappát ezt irja ki. Úgyanazt az anyagot DVD-re megcsinálja a mappát és a lemezt. Egy másik nyersanyagot megcsináltam bluray-re utána azzal nem volt gond. Feldaraboltam hogy hol lehet a hiba , de darabolva megcsinálja az összeset ( csak ilyenkor nincs menű. Újra szerkesztettem az egészet de azzal is úgyanazt csinálja. Valami ötlet valaki?
Ki használta már a studio 14-et 1080p 50fps mts videóval? (a mai full HD kamerák ilyet csinálnak)
Mekkora gép kell neki?
E2180 proci, 4GB ram, samsung sataII winyóm van, és úgy szaggat az előnézet, hogy lehetetlen vele dolgozni. Fél mp-ig megy a kép a hanggal aztán a kép megáll a hang megy tovább. (dolgozás a háttérben kikapcsolva!)
A premiere is 2mp-ig folyamatos, aztán ugyanaz.
A régi 720x576-os DV videókkal gyönyörűen ment.
A Medi Player Classic kisebb rángásokkal, de megbírkózik vele.
Örülnék, ha valami beállítás elég lenne, nem kéne pénzt költeni.
Most vettem Pann. 14 Hd ultimate programot,friss Win7 Home verzión sem importál Panasonic kameráról.Kodek törölve,de így sem működik.Láttam másnak sem szerette a Panasonicot.Valaki megoldotta a gondot esetleg egy külön importáló programmal?
Firewire csatlakozó fenn van,korábbi verzió gond nélkül futott.
Ajánlom mindenki figyelmébe a #82-es bejegyzésemet!
A Pina nem szereti egyik codec pakkot sem!!( mástól is meg szokott hülyülni--- nem is értem miért használom mégis, most már több éve)
( saját tapasztalatom, másé lehet más de a külföldi fórumokon is ue. a vélemény)---lehet próbálkozni, de tudjátok, hogy egy pakk feltételekor--ha kiakad valamiért a Pina= az azért van mert nem szereti a codec ütközéseket.
Elvileg a programok között meg kell nézden, hogy van-e valami codec csomag. Pl K-lite, Ace mega pack vagy valami ilyesmi. Ha nincs, akkor csak a windows alapcsomagja van fennt. Javaslom a K-lite codec csomagot, akár még ez is megoldhatja a hibát. Ha nyers anyag szépen megy, akkor még a program is csinálhat galibát. Tehát nézd meg a codec csomagot, ha nincs fennt semmi tedd fel a K-lice csomagot, de előtte töröld le a studio-t. Aztán mikor a codec csomag fennt van tedd fel újra a codec csomagot.
Először is köszönöm válaszod. Őszintén szólva azt sem tudom, hogy milyen codecet használ a gép. A feltett videóanyag tökéletes minőségű. Megtudom nézni valahol a codecet?
Mindenképp azt javasolnám, ohgy a programmal tedd föl a kazetták anyagát a gépre. Tömörítetlen AVI-t készít.
Ezzel mindenképp ki tudod szűrni, hogy a program rossz-e. Mert a nyers AVI-t is meg tudod majd nézni akér egy media playerben. Ha ott szép a kép meg hang és minden stimmel, akkor a programban nincs baj. Inkább a gépen lévő videó codecek miatt lehet vlami galiba. Arra figyelj, hogy többféle codec packot ne használj, mert előfordulhat hogy ez okozza a bajt.
Van egy nagy problémám és ehhez kérnék segítséget. 1,5 órás anyagot szeretnék vágni, Sony HDV kamerám van. Amikor a második kazetta anyagát beillesztem és visszanézem, a hang rendben van, de a képfájlokat összecseréli a program és elég idegesítő, hogy nem azt a parancsot hajtja végre, amit szeretnék. Lehet, hogy nem a Pinnacle programmal kellene gépre tennem az anyagot, vagy rossz a gépem?
Szia! Ha még aktuális: a szerkesztősáv bal szélén van egy kamera-hangszóró ikonpár. A kemara ikonra kattintva előjön egy ablak ahol a második vagy harmadik fül hozza a felirat lehetőséget( az idővonalon a videosáv legyen aktív)
A feliratot teszés szerint változtathatod, effektezheted.
A videoablak(monitor) alatti pengével ott és akkor darabolod ahol akarod a klippet.Ehhez a video klipp sávnak aktívnak kell lenni.
A lassítást a szerkesztő-sáv feletti kis kamera ikonra kattintva érheted el( sáv felett balra, melette hangszóró ikon)Ha a kamerára kattintasz, előjön egy abalak, aminek az alján található az effekt hozzáadása gomb.Ezen bellűl azt hiszem az első effektek közt tudod kiválasztani a sebesség effektet. A 100% feletti beállítás növeli a sebességet a 100 alatti csökkenti. Értelemszerűen a hangsája a klippnek is osszenyomódik-kitágul= tehát a hang bizonyos korlátok közt használható.
Ha az eredeti hangsávot akarod a sebesség-változott video alatt akkor lockold( zárd le) az eredeti hangsávot a szerkesztő oldal jobb szélén a lakatra kattintva.
Sziasztok! Én azt szeretném megkérdezni, hogy olyat hogyan lehet csinálni a Pinnacle 14-ben, hogy egy jeleneten belül csak 1-2 másodpercet lassítok le? Mert én csak az adott jelenet teljes egészét tudom csak :(
Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok, én olyan progikat keresek amikkel lehet olyan zenés smartvideókat készíteni, mint a pinnacleba, hogy csak bepakolom a videókat képeket, zenét és különböző vágásokkal, effektekkel készíti el automatikusan a smartvideót..........nemtudom, h létezik e ilyen?
Azzal az amatőr kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy érdemes-e a Pinnacle 14-által felajánlott 24Mbps beállítást választani AVCHD szerkesztésné majd fájl létrehozásánáll,vagy mivel a kamerám/Pana sd60/ csak 17Mbps-t tud elég az egyéni 17Mbps-os beállítást választani és nem lesz minőségbeli eltérés,mert fájlméretben jelentős a különbség.
Kellene nekem egy kis infó a Pinnacle Studió 14-es verzióról. Ha használod, akkor légyszi abban segíteni, hogy az importálást a kameráról, hogy tudtad megoldani. Mert nekem folyamatosan azt írja ki, hogy nem sikerült az adatátvitel. Minden más működik rajta, csak ez nem. A kamerám egy Panasonic NV-GS17E