Féktárcsa: már nem emlékszem melyik CB 600 évjárat,sztem a Sportmotor.hu Xelvis cimű fórumán olvastam vki hozzászólását.
Viszont lehet a Spadaéval egyezik,mert ott főleg olyan tulajok voltak,meg VTZsek...amié szintén nagyon hasonló a Spadaéhoz, de még nem csekkoltam le az enyémeken.
Köszi a választ. Út közben megoldottam a dolgot. Igazság szerint csak kellett a verbális/ írott megerősítés. Hasonlóképp csináltam én is a dolgot. Vettem lánctisztító sprayt, meg lánckenőt. Tisztítóval végignyálaztam. Vártam 10percet. Utána fogkefe+rongy. Pont, ahogy írtad. :)
Veszel lánctisztító sprayt (ezerféle gyár, én Motult ajánlom vagy WD40-et), vastagon megfújod és egy-két perc várakozás után ledörzsölöd egy ronggyal. Ha nagyon rá van épülve, akkor fogkefe. Brigéciolt ajánlanak egyesek, én nem ajánlom.
Utána megvárod, míg megszárad majd megkened a láncot.
A rozsda nem fog lejönni, nekem angliában mindig rozsdás lesz egy kicsit a széle, de az nem baj, felületi. A lényeg, hogy a gyűrűk meg legyenek kenve középen, ott ne rozsdásodjon.
Féktárcsa üt: tudtommal nem javitható,de a cbr600-é ugyanaz tudtommal,azt meg bontottan olcsóbban meg lehet kapni. Más fórumon legalábbis ezt ajánlották.
Láncot én nem olajozom,hanem molibdénes zsírral kenem meg.
Kis tégelyben viszek magammal túrára is, meg egy fogkefét,amivel felviszem.
FB-on van egy csoportunk: Honda VT250,Xelvis,Spada tulajok néven,szivesen látunk márkatársakat!
Olvasgattam, de lehet felületes voltam, mert nem találtam lánckenés témakörben sok mindent. Az van, hogy hiába a hideg, azért elkezdtem hajtani a kis vasat. Hazamentek kiccsaládomhoz, meg vissza az cirka 400km. Közben azt vettem észre h van 1 rozsdás szem a láncon. Mindenképp időszerű lesz a lánc levakarása (főleg, h volt sár rendesen) meg ugya a 400 az majdnem 500km. A szervízkönyv meg azt írja, h 500anként illik kenni a láncot. Ti milyen láncolajat/spray-t bármit használtatok. Etnieznél olvastam valahol, hogy Motult. A szervízkönyv azt írja, h SAE 80 vagy 90 váltómű olajjal kell kenni. Tudtok súgni ebben a témában? Még sosem ganyéztam láncot, és még nem is kentem. Köszi Előre is!
Segítséget kérnék a 2000-es évjáratú mc33-as motorkódú VTR-emhez. Valaki akinek megvan még a motorján a gyári matrica a hátsó hajtás oldali villán, megmérné, hogy az új lánc és a kopott lánc helyzetét jelző vonalak között mekkora a távolság? Ez gondolom az újabb európai modelleken és az én belpiacos MC33-asomon megegyezik. Amit szeretnék még tudni -mivel hiányzik a gyári hűtőtúlfolyó sapkája is- , hogy mennyire nyúlik be a szintjelző nívó minimum és maximum vonala a töltőnyílás szájának teteje alá. Aki teheti, legyen szíves mérje meg ezeket nekem. Köszönöm.
Igen, a láncra már mindent kipróbáltam. Érdemes rá erősített DID láncot venni, többet fog bírni és annyival nem drágább. A sima láncok max 20.000 km-t bírnak. Vagy kevesebbet.
Nekem is üt az első fékem, következő fékbetét cserénél kicserélem a tárcsát is. Nem lesz olcsó, de én indultam el egyszer, amikor a zár még fent volt :) Így lesz kb 200 font...
Üdvözlök Mindenkit! Idén sikerült bekerülnöm abba a viszonylag szűk körbe, akiknek VTR-jük van :). Nagyon sok hasznosat olvasgattam már most itt a fórumon, és tök kösz hogy ez így összegyűjtve egy helyen megvan! Egyébként Etniez blogjáról sikerült idetalálnom. Azt is ajánlom mindenkinek, mondjuk gondolom ismeritek. A vasat múlt hét csütörtökön hoztam el, és a jó időjárásnak köszönhetően még aznap bele is pakoltam kb 100 kilcsit. Az van, hogy hát eddig is imádtam, de ezzel fel lett téve az i-re a pont azt hiszem. Pillanatnyilag - habár szeretem a telet - IRGALMATLANUL várom, hogy megszűnjenek a talajmenti fagyok, és nagyobb bátorsággal merjem elkezdeni az aktív használatát a kis édesnek. Nem kizárt, hogy a jövendőben majd kérdezek, de előbb igyekszem magam végigrágni a teljes fórumon.
Addig is Áldás, Békesség! Meg széles utat, gumifákat és persze jó időt!
Ezt a motort elsősorban a kezdők veszik, ezért is sok a sérült. Minden országban vannak egyébként ilyen típusok pl. Németországban az A1-re korlátozott nagyobb teljesítményre képes gépek. Sajnos Magyarország olyan amilyen, sok a simli mindenhol.
Azoknál is 20e körül lett a láncszett cserélve, akik nagyon ügyeltek a karbantartásra. Szerintem a túramotor:
sor4 nem V2, ami szakaszosan nyújtja a láncot
tipikusan csak jó időben szokták használni nem mindennapi szaladgálásra, télen-nyáron, esőben, fagyban
3 éve adtam el a VTR-emet, de azóta is folyamatosan nézegetem az eladó példányokat, és egyszer szeretnék újra visszatérni hozzá (most nagyobb motorom van).
Úgy látom, elég sok sérült motor van a piacon, és még a márkakereskedők sem megbízhatók (elaprózzák, vagy meg sem említik a sérülést, még akkor sem, mikor szemmel látható).
Most igazából kopást illetően lenne kérdésem, mert én 22e km-el adtam el az enyémet, akkor cseréltem rajta gumit, de máshoz nem kellett hozzá nyúlni (fékbetéten kívül persze).
Most látok olyat, hogy VTR eladó 20 000 km-el, még gyári gumi van rajta (vagy legalábbis nekem az az utolsó infóm, hogy ezt a gumit nem lehet már kapni), és láncot kellett cserélni.
Ez HOGY??!
Egy 1000-es túramotoron nem kell 20e-nél láncot cserélni. Mi lehet ennek az oka?
Mondjuk szomorúan látom, hogy már párezer kilométerrel lehet sérült motort találni. Ahogy a szerelőm mondani szokta, semmit ne vegyünk meg bevizsgálás nélkül :(
Nálam nem, esetleg az előző tulajnál, csak akkor még nem volt ennyire érezhető vagy nem tűnt fel!. Igazából most már mindegy eső után köpönyeg, csak azon fáj a fejem és bosszant a dolog, hogy gyakorlatilag nem is volt használva a motor és már most beszaladtam ekkora költségbe.
Egyelőre egy ésszerű megoldáson dolgozok, vagy ennyivel olcsóban adom el!
Most eladásnál derült ki, hogy üt az első fék, valakinek van valami ötlete? A motorba csak 3 700 km van, valószínű valamikor megsérülhetett, de érdekes, hogy a motoron semmi nyom. Egyáltalán milyen behatás szükséges ehhez?
Fel lehet ezt még szabályozni, vagy kuka?
Nem szeretném ilyen fékkel tovább adni, illetve közeledik a műszaki is!