Keresés

Részletes keresés

GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 168

Szerintem ha letöltötted INNEN a megfelelő szoftvereket és a jelölt sorrendben installáltad, akkor már azt a verziót kellett kapjad és működnie kell S200EXR esetében is.

Előzmény: zsocc (167)
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 167
Hoppá nekem a studio az 1.0.1.5 ös tehát régebbi akkor itt lesz a bibi.
A studionak tudtommal nincs külön telepítő anyaga. Kutakodok kicsit a neten akkor...
Előzmény: GamMa (166)
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 166

Kaptam, igen. Ugyanazt a verziót, amit te is.

A frissítés után szintén hasonló, mint neked, a Finepix Studio pedig 1.0.2.5. verziószámú.

Előzmény: zsocc (165)
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 165
Te eredetileg a géphez kaptál egy finepix viewer telepítő cd-t?
Ha igen milyen verziójút? Nekem 5.5b van irva a cd-re.
Ha megnézem most a proginak a version infoját akkor ezt mondja: 5.5.3.2E
Azért sem értem mert itt XP alatt legalább egyesével le tudom menteni a RAF-okat JPG-be.
Persze a Batch process menüpont nagyon hiányzik...
Előzmény: GamMa (164)
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 164

Nem tudok mit mondani, nálam rendesen működik XP alatt.

Talán próbáld meg ezt a másik programot, a GIMP alatt használható /sőt, talán önállóan is/ UFRaw-ot.

INNEN LETÖLTHETŐ.
Előzmény: zsocc (163)
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 163
Sajnos ez sem segít, amit írsz arra sajnos magam is rájöttem, és akár egy akár több zöld körös képre nyomok Next-et akkor is ezt mondja max nem 1 képre hanem annyira amennyit be akar tölteni a Studioba... :(
Felraktam már a Lightroom3 beta-t az sem ismeri ezeket a RAF-okat.
Letöltöttem a Adobe DNG konverterét az 5.7 est és az sem ismeri.
Előzmény: GamMa (162)
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 162

Hmmm...

Amikor rákattintasz az "Improve Image" opcióra, akkor megjelenik egy ablak -ahogy a képen is látható- és ebben az ablakban piros keresztekkel jelölt minden kép-alapban.

Na , ezeket a kereszteket rákattintással változtasd át zöld körré /vagyis jelöld ki a képeket/ és utána katt a "NEXT"-re. Ha ezt nem teszed, akkor írja ki azt a bizonyos üzenetet.

Próba.:-)

Előzmény: zsocc (161)
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 161
Köszi a segítséget.
Kipróbáltam amikor behívja a Finepix studio-t akkor a következő üzenetet közli WIN XP alatt:

Felinstalláltam a gyárilag adott 5.5 os viewer-t és az itt linkelt RAWupdater.exe-t is, és restart is volt....
Előzmény: GamMa (158)
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 160
Felhozom a FinepixViewer linket, hátha másnak is szüksége lesz rá, ne kelljen annyit keresgélni.
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 159

Egyébként meg nagyon csodálkozom, hogy nem megy Windows 7-en, mert a support-oldalon ez a szöveg található /ugyanez vonatkozik a CCD-RAW Converterre is/:

FinePixViewer Ver.5.5 Updater for Windows 7/Vista/XP/2000

Előzmény: GamMa (158)
GamMa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 158

Tény, hogy egy nagy melléfogás a Fuji RAF-kezelő programja, de azért nem használhatatlan. Én már elég régóta keresgélek más progit a neten, több-kevesebb sikerrel.

Szóval:

Amennyiben letöltötted a FinepixViewer újabb verzióját és hozzá a CCD-RAW Data Converter updater programot, valamint ezeket installáltad is, akkor a következőt próbáld ki /nem garantálom, hogy Windows 7-en is így van, én XP-t használok/.

Indítsd el a FinepixViewer-t, válaszd ki a RAF-fájlokat, amelyekkel dolgozni akarsz és a baloldali menüből válaszd ki az "Improve Image"-opciót. Ekkor elméletileg elindul a Finepix Studio nevű alprogram, amiben minden szokásos nyersfájl-műveletet elvégezhetsz -igaz, nagyon lassan és nyögvenyelősen.

Ez van.

Ha nem megy, akkor majd ajánlok egy másik programot, ami szintén kezeli a RAF-fájlokat, de meg kell keresnem a linket.

Próba.

Előzmény: zsocc (156)
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 157
A szoftveres háttértől eltekintve a gép szvsz nagyon jó a kompaktok közt.
Töltök fel 2 képet első ISO 1600 második ISO 400 érzékenységgel készült:
zsocc Creative Commons License 2010.04.14 0 0 156
No nekiálltam tegnap este és sajnos az van hogy a WIN7 alatt nem ment fel ez a raw updater, mert azt mondta hogy nincs is feltelepítve a finepix viewer.
Nagy fekete pont a Fujinak.
Reggel behoztam a cégbe itt XP van itt felment és itt tudtam konvertálni jpg be, DE csak egyesével file/save as és ennyi. Ugye csak valamit nem jól állítok be mert ha nem lehet tömegesen konvertálni akkor meg fogok őrülni!!
Valaki lécci írja le mivel kezeli a RAF fileokat a mindenapokon merthogy ezzel a *os talicskával nem lehet az tuti.
A sima raw -> jpg konverzión túl fehéregyensúlyt, fényerőt kontrasztot zajt hogyan állítotok a raf file-on mielőtt elkészítitek a jpg-t?
zsocc Creative Commons License 2010.04.13 0 0 155
Okés köszi letöltöm és este kipróbálom.
Azért az egy vicc hogy egy LR vagy egy silkypix nem ismeri fel a raw kat.
A silky egyébként a supported cameras- nál az S100FS-t írja de az S200EXR-t nem.. :(
Előzmény: GamMa (153)
zsocc Creative Commons License 2010.04.13 0 0 154
Hali!

Köszönöm szépen majd szabadtérben inkább csak a hétvégén tudom jobban kipróbálni.
Most egy régebbről megmaradt Sandisk extremeIII 2gb os kártyát használok de ez nagyon sovány mert raw ba 60 db kép fér rá...
Előzmény: Dolby67 (152)
GamMa Creative Commons License 2010.04.13 0 0 153
A 92-es hozzászólásban megadtam a linket, nézd meg lécci.
Előzmény: zsocc (151)
Dolby67 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 152

Szia!

Remélem folyamatosan megosztod velünk a tapasztalataida!

Milyen kártyát használsz?

Gratulálok és sok örömöt hozzá!!!!

Előzmény: zsocc (151)
zsocc Creative Commons License 2010.04.12 0 0 151
No megvan a gép!
Elsőre szimpi gyorsabb mint gondoltam, és egész okos.
Egy nay gondom van:
A RAF fileokat a LR nem ismeri! Ez nagy gáz mert nem tudom mivel konvertáljam át a raw kat jpg be. Ha van valakinek tippje lécci ossza megvelem.
Amit hozzá adtak finepix viewer az arra jó hogy legalább megtekinteni meg tudom a raw kat
de átkonvertálni nem hagyja. (A batch process nél soha nem aktív a change save format).
please help ki milyen szoftverekkel tudja ezeket a raf okat használni??
zsocc Creative Commons License 2010.04.07 0 0 150
Van valakinek tapasztalata, hogy S200EXR hez van értelme Sandisk Extreme III SD kártyát vagy elég az ultra is?
GamMa Creative Commons License 2010.04.06 0 0 149

Ahogy olvasgatom -és amennyit megértettem belőle- ez egy komplett tömeghisztéria.

Egy elkezdte, bedobta a témát és mindig van, aki ráharap. OLyan soha nem létezik, hogy mindenki elégedett legyen egy géppel, ahogy tökéletes gép sem létezik.

Persze az, hogy ki mit vesz, vagy milyen szempontok alapján dönt, mindenkinek szíve-joga.

Én is leírtam a saját szempontjaimat és nyilván a véleményem erősen szubjektív.

Ez van.

Előzmény: SchefferJ (147)
Dolby67 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 148

Tehát ezek S100-zal készültek, igaz?

Előzmény: SchefferJ (147)
SchefferJ Creative Commons License 2010.04.06 0 0 147
Itt van egy link:

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1012&message=34985165

Amiben a elégedetlen S200 tulajok váltani akarnak S100-ra...
zsocc Creative Commons License 2010.04.05 0 0 146
Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen a véleményedet.
Előzmény: GamMa (145)
GamMa Creative Commons License 2010.04.05 0 0 145

Nos, éppen bekukkantottam ide és olvastam a kérdést S100FS-S200EXR gépekkel kapcsolatban.
Mivel már több helyen is felmerült ez a dilemma -és én valóban S100FS-ről váltottam S200EXR-re, megpróbálom röviden leírni a tapasztalatomat. /Sajnos ebből kevesebb van, mint szeretném, mert az utóbbi időben nem nagyon volt lehetőségem fotózgatni/.

Elöljáróban annyit kijelentek, hogy én az S100FS gépet is nagyon jónak tartom -megkockáztatom, hogy -össztulajdonságait figyelembe véve-a legjobb a mai kompakt-bridge kategóriában. Természetesen találunk olyan eszközt, ami VALAMELYIK tulajdonságában előnyösebb paramétereket mutat, de az S100FS-ben eléggé szerencsésen megalkották az optimális kompromisszumot.

Az S200EXR tipust mégis előbbremutatónak érzem és annak is találom elődjénél, mert az a néhány újnak mondható megoldás, amit beleépítettek, nagyon jó lehetőséget ad kísérletezésekre, próbálgatásra. Gondolok itt először is az EXR-tipusú érzékelőre és az ennek segítségével megvalósítható háromféle üzemmódra: magas dinamika, nagy felbontás, magas érzékenység/kis zaj/. Nagyon szépen működik az ezeket az üzemmódokat navigáló automata EXR is, rábízhatja az ember a kiválasztást.
Ezen felül pedig van a PRO Fókusz -ami gyakorlatilag mesterséges háttérelmosást biztosít- és a PRO kis fényű- ami gyenge fényviszonyok közt is elfogadható képalkotást jelent. Ezek is egy-egy plusz pontot jelentenek.
Sokan megijednek attól, hogy az S200EXR-nek kisebb az érzékelője, mint az S100FS-nek. 2/3" áll szemben 1/1.6"-al.
Először is elenyésző a különbség /amit úgy is írhatunk, hogy 1/1.5" vs. 1/1.6" és máris nem tűnik olyan soknak, igaz?/, másodszor pedig én egyáltalán nem vettem észre sem zajban, sem dinamikában hátrányt /ez a két paraméter változhatott az érzékelőméret miatt...meg persze a kvázi-fókusztáv, de az egy másik tészta/, sőt egyéni véleményem, hogy az S200EXR új üzemmódjait kihasználva jobb dinamika és kisebb zaj érhető el.
Na és alul az a 2.5 mm minusz...
Nem mondom, hogy nem számít, hazudnék, ha azt mondanám. De ismét csak szubjektiv érzékeimre hivatkozva állítom, hogy jobban észrevettem a tetején azt a 36 mm növekedést, mint alul a 2.5 mm csökkenést.
Az S100FS-nél volt egy kis panasz a CA jelenlétére bizonyos helyzetekben és bizonyos fókusztávolságoknál. Úgy veszem észre, hogy az S200EXR-nél vagy szoftveresen javítottak a helyzeten, vagy bekenték valamelyik üveget a megfelelő anyaggal /ED -tag jelenlétéről nem tudok/, de tény, hogy még kevesebb esetben tapasztalok CA-t, mint az elődnél.

Ha mindenáron valami hátrányt kellene produkálnom az elődgéppel szemben, akkor egyedül a kihajtható LCD-t említhetném. Az valóban jó lenne itt is....dehát nincs és meg lehet szokni a hiányát.

Összefoglalva azt mondhatom, hogy végülis nincs egetverő különbség a két gép között -mint ahogy nincs egetverő különbség egyetlen komolyabb bridge-gép között sem, hiszem a relative kicsi érzékelők hátrányait képtelenség átlépni- de ma már annyira kicsi az árkülönbség a két gép között, hogy új vétel esetén én mindenképpen az S200EXR-t ajánlanám valakinek - éppen a benne rejlő új technikai lehetőségek miatt.

Nos, ennyit tudtam úgy hirtelen leírni. Tudom, hogy ez nem egy igazi, komoly szakmai eszmefuttatás, de talán segít dönteni annak, aki éppen középúton álldogál a két gép között-vásárlásilag.
Csak halkan jegyzem meg, hogy én még az új "csodagéppel"/HS10/ szemben is az S200EXR-t részesíteném előnyben, mert bizony el nem hiszem, hogy mai technikával, mai üzletpolitikával és mai árfekvésben olyan gépet tudnának piacra dobni ebben a kategóriában, ahol egy ekkora hatalmas átfogású objektívet az egész átfogás-tartományra kihegyeztek volna.
Lehetetlen. Kompromisszum kell legyen és az is lesz-szerintem.

zsocc Creative Commons License 2010.04.05 0 0 144
Köszi szépen a segítséget.
Előzmény: SchefferJ (143)
SchefferJ Creative Commons License 2010.04.05 0 0 143
Gamma nevű topiktársat keresd...
Előzmény: zsocc (142)
zsocc Creative Commons License 2010.04.05 0 0 142
Sziasztok!

van olyan aki S100FS ről váltott S200 ra? ha igen jobb az újabb termék vagy sem?
A tele végén mennyire használható a gép?
Urbi85 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 141
Levél elküldve!
Előzmény: taki35 (140)
taki35 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 140

Szia!

Igen érdekel a pdf-es változat is és ha megoldható akkor a CD-ről egy másolat is.

A továbbiakat e-mailen keresztül le tudnánk egyeztetni, címem: takacs_ka@invitel.hu.

Várom válaszod.

Kellemes Húsvétot kívánok.

Üdv, karesz

Előzmény: Urbi85 (139)
Urbi85 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 139
Magyar nyelvű leírás nekem CD-n volt mellékelve a géphez. A pdf-es változatban bármikor eltudom küldeni ha gondolod.
A napellenző kérdés már felmerült korábban is és akkor GamMa megosztott velünk egy boltnak a linkét ahol e-mail-es kapcsolatfelvételt követően lehet érdeklődni az árat illetően, ami valószínűleg soknak fog tűnni...
Előzmény: taki35 (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!